4月27日
二、单项选择
21. It is ______useful programme. It tells us how to play_______.
—volleyball well.
A. an;the B.an;/ C.a;the D.a;/
22. —How long will the summer English courses______?
—For six weeks.
A.last B.open C.begin D. Start
23. Mum, Look! My trousers________short. Can you buy me a new_________?
—OK.
A.is;pair B.are;one C.are:pair D.is;one
24. I thank the actor is famous,____ none of my friend has ever heard of him.
A. and B.or C.so D.but
25. —I thank science is more useful than art.
—_______. We think art is as useful as science.
A. I don’t think we agree B.Good idea
C.Thanks a lot D.Me too
26. My mother has taught English in this school_____three years ago.
A.for B.since C.until D. But
27.—Have you ever____to shanghai?
—Yes, I____there last month.
A.went;went B.been;have C.went;will go D.been; went
28.—What do you think of the film?I
—I think it’s_____,but some people think it’s so_____.
A.enough wonderful; bored B.wonderful enough;boring
C.enough wonderful;boring D.wonderful enough;bored
29. We don’t know_____it next. Let’s ask Mr Li for help.
A .to do what B.how to do C.to do how D.what to do.
30._______weather! We can’t go climbing today.
A.What bad B.How bad C.What fine D.What a bad
三、阅读理解
A
We Attention, Students! Beach Party Comes!
will hold an outdoor party in Fulong on July 10.
| Activities | 1. Bike riding or hiking from the Student Centre to the beach 2. A cookout (野炊) on the beach 3. Swimming and sailing competitions |
| You should bring | sun cream, sunglasses, hats, swimsuits, hiking shoes, and personal items |
| Deadline (最后期限) for signing up | Friday, June 28 |
| Fee | $300 per person(每人) |
| Meet at the Student Centre at 9:30 am, July 10. | |
A. Swimsuits. B. Sunglasses.
C. Food. D. Hiking shoes.
32.Anita wants to join the party, so she must sign up before ______.
A. June 10 B. June 28
C. July 10 D. July 28
33.Where might you find a poster like this?
A. In a museum. B. At a store.
C. In a school. D. At a market.
34.This poster is to ______.
A. tell students not to go to the beach
B. teach students how to cook
C. make money for students
D. invite more students to join the party
35. Which of the following is TRUE?
A. The party will start at night.
B. Students will have a party at the Student Centre.
C. Each student should pay $300 for the party.
D. Students will meet on the beach at 9:30 am.
B
The solar system has eight planets. The planets are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune. The Planets are all round, like balls. The planets all go around the sun. Mercury is closest to the sun. It is very hot on Mercury. The planets that are far away from the sun are very cold. Venus is between Mercury and the Earth. It is sometimes called Earth’s “sister planet” because they have almost the same size and shape. The Earth is the planet where we live. From space, the Earth looks blue because it has so much water. Jupiter is the largest planet in our solar system. Saturn is known for having rings around it. Uranus was the first planet discovered with a telescope. We can see Venus, Mars, Jupiter, and Saturn with our eyes, however to see Uranus, we need a telescope. Neptune is the 8th planet in our solar system. The planet is farthest from the sun. Probes(探测仪) go into space and take pictures of the planets. We learn a lot from these pictures. If you could send a probe to any planet, where would you send it?
36.What goes around the sun?
A.Moon B.Stars C.Spaceships D.planets
37.Which planet is Earth’s “sister planet”?
A.Mercury B.Venus C.Jupiter D.Saturn
38.Some planets are far away from the sun so they are very_____.
A.cold B.hot C.small D.bright
39.What does the underlined word “telescope”mean in Chinese?
A.潜水镜 B.显微镜 C.高台 D.望远镜
40.Which of the following is TURE?
A.Earth is the second closest to the sun.
B.Jupiter is larger than any other planet in our solar system.
C.Uranus is famous for having rings around it.
D.We can’t see Mars with our eyes.
C
A good hobby is an important part of a teenager(青少年)’s life. With hobbies, teenagers can become more familiar with history, social science and culture. Here are some hobbies for teenagers.
Collecting
Coins(硬币) may be too expensive for teenagers, but postcards, bookmarks even T-shirts can be great things to collect. Teenagers can collect things that do not cost much. Many teenagers enjoy collecting things when they visit a place. No matter what they collect, the most important thing is the information they get from the collection.
Writing
Writing can improve teenagers’ language skills. It can be a great hobby for teenagers. Writing a diary can help teenagers enter a private (个人的) world. It is important for their development. They can also write stories and poems.
Building
Models, birdhouses and anything else that teenagers make with their own hands can make them happy. Building is a great hobby because it is easy to start. Most teenagers can find interesting things to build. Building can help them improve their creativity.
Music
Do you dream to be a music star? Music can give teenagers self-confidence (自信). They can sing songs and play an instrument. Sometimes teenagers can learn music in a music club and make friends with the people who have the same hobby.
( ) 41 . According to the passage, teenagers can learn more about ______ from hobbies.
① history ② social science
③ culture ④ their schools
A.①②③ B.①②④ C.②③④ D.①③④
( ) 42.Tom is a middle school student, so the good thing for him to collect may be
______.
A.gold coins B.famous paintings C.cars D.bookmarks
( ) 43 ..If you keep a diary, you will ______.
A.sing songs well B.improve your language skills
C.get a model D.get good books
( ) 44 ..Which of the following is TRUE?
A.Collecting is easy and cheap.
B.Teenagers can’t write poems and stories.
C.Building is the most difficult hobby.
D.Music can give teenagers self-confidence.
( ) 45 ..What is the best title for the passage?
A.Teenagers’ Lives B.How to Choose Hobbies
C.Hobbies for Teenagers D.Join Our Clubs
D
Tom Hanks is well known to many people. He once acted in the films Forrest Gump and Da Vinci Code. But do you know that he was not popular with his classmates and teachers when he was very young?
Tom Hanks was born in Concord, California. He once said to a reporter, “When I was young, maybe others thought of me as a stupid boy. But I was a complete optimist (乐观主义者). I never kept these bad things in my mind and I didn’t care about others’ thoughts, so I didn’t get into trouble. Later I took acting classes. I thought the classes were the best places for boys who liked making noise. I often went to the movies. I would never go there with others. I would just drive to a theatre alone and spend a lot of time learning how to act.”
Tom Hanks has played many different characters. He acted well in Sleepless in Seattle. It became the turning point of Tom Hanks’ career (事业). Then his movie Philadelphia made him win the sixty-sixth Oscar as the best actor.
Tom Hanks’ road to success hasn’t been very smooth, but he has worked very hard and never given up. Finally he has found his own place in the world of movies.
( ) 46. What did Tom Hanks do when some people thought he was a stupid boy?
A. He kept bad things in his mind.
B. He got into trouble and stayed at home.
C. He decided to become an actor.
D. He was still as happy as before.
( ) 47. What did Tom Hanks usually do to learn how to act?
A. He often went to the movies alone.
B. He often watched TV or VCDs at home.
C. He often played different parts in some movies.
D. He often went to the movies with his friends.
( ) 48. Which movie became the turning point of Tom Hanks’ acting career?
A. Sleepless in Seattle.
B. Da Vinci Code.
C. Philadelphia. D. Forrest Gump.
( ) 49. The underlined word “smooth” in the passage means “ ” in Chinese.
A. 曲折的 B. 平坦的
C. 漫长的 D. 窄小的
( ) 50. What does the writer try to tell us?
A. Talent is very important to a person’s success.
B. Teachers’ or friends’ support is very important.
C. No matter what difficulties we meet, we should stay optimistic and never give up.
D. If we want to succeed in the world of movies, we should attend more acting classes.
五、情景交际 (5分)
A: Wang Fan, where did you go for the holiday last week?
B: (56)___________________
A: Can you tell me about it?
B: Sure. It's a lovely park in the west of Beijing.
A: (57)__________________
B: It's about twenty kilometres.
HA: What do you think of it?
B: Wonderful! The Longevity Hill(万寿山) is one of the most famous tourist places.
A: (58)______________________
B: Yes. What did you do this holiday?
A: (59)________________________
B: What interesting movies?
A: Lost in Thailand.
B: Wow! (50)_____________________
A: You're right! You can see it some day. It's very funny.
B: I will.
A. You must have enjoyed yourselves there.
B. I spent some time off in the Summer Palace with my parents.
C. What do your parents suggest doing for the holiday?
D. I hear that Wang Baoqiang plays an important character in Lost in Thailand.
E. I've seen it twice because it's so interesting.
F. How far is it from the centre of the city?
G. I watched two movies online at home.
六、综合填空 (10分)
Have you ever 61.e_____the bread made by the champion baker—Wu Baochun?
Wu Baochun was born in a little town in 1969.62.W______he was 12,his father died. His mother had to raise all of his children63.a_____. In 1986,he left home and started to .w______at a bakery(面包店) to help his family.
He was 65.s______hard-working that he could be good at baking. In March 2010,he 66.t______part in an international baking 67.c________ in Paris. He beat the contestants(竞争者)68.f_____other countries and won the contest.
In November 2010,Wu Baochun opened his own bakery. Now he is famous as the top bread maker and becomes a 69.s______bakery owner.
Wu Baochun is a good example to young people on how to be successful 70.b_____doing one thing over and over again.
七. 任务型阅读 (10分)
阅读下列短文,回答问题。
A well-balanced diet (营养均衡的饮食) is very important because it keeps us fit and healthy.
Sweets and soft drinks are not good for our health.72. We might have a stomach ache i we have too much fast food at one time. I prefer (更喜欢) fruit to fast food because fruit gives us vitamins (维生素). Apples, mangoes and strawberries are my favourite fruit because they are tasty. Also, I prefer fruit juice to soft drinks. My mother always makes juice for me.
To keep us healthy, a well-balanced diet is not enough. We should also do enough exercise. I am interested in jogging, but my brother finds it boring. He thinks playing basketball is more interesting. He prefers playing basketball to jogging.73. He is always excited about ________(play) basketball. Although I do not find it so exciting, I enjoy watching my brother play. I remember I played basketball once because my brother asked me to play with him. My sports shoes were broken, so I borrowed his. It was quite interesting and we had a lot of fun.
74. Although my brother and I like different things, we both prefer doing sports to playing computer games. We think it is too boring to sit in front of the computer.
71. Why does the writer prefer fruit?
72. 根据句意及首字母补全单词
We might have a stomach ache i we have too much fast food at one time.
73. 用所给动词的适当形式填空
He is always excited about ________(play) basketball.
74. 把划线句子翻译成中文
75. What do people need to do to keep fit?
八. 书面表达 (20分)
以“How to keep healthy ”为题写一篇短文,字数80词左右,提示内容如下:
1.多吃水果和蔬菜,不要吃快餐,每天早晨喝一杯牛奶。
2.锻炼很重要,坚持每天跑步或做运动。
3.拥有良好的生活习惯(living habit),早睡早起,保证充足的睡眠。
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________
解析:
21.D 首先第一个空前useful没有发元音的音标,所以用a,后面加球类等不加冠词,所以选D.
22.A last为持续,open为打,begin为开始,start为开始.在现在完成时中要用延续性动词,再根据翻译所以选A。
23.C. trousers是复数,所以选are, 在英语中裤子是有两部分组成是复数,所以不能选one.
24.D 考察并列连词的用法,and为和;并且的含义,or为或者;否则的含义,so为因此,but为但是。根据翻译为前后转折的关系,所以选but .
25.A 主要考察情景交际。前面句子为:我认为科学比艺术更重要,回答为:我认为科学和艺术同样重要。所以答案为我不同意你的观点,选A。B为好主意,C为多谢,D为我也是
26.B 主要考察现在完成时,记住for+时间段,since+时间点,三年前指的是时间点。
27.D. 考察问句主要为现在完成时,答句为过去时,last month为一般过去时的标志,而问句有have 与ever为现在完成时。
28.B 主要考察形容词,enough修饰形容词且置于形容词之后,bored主要修饰人指人的状态,无聊的。 而boring指事物,句子中指film,属于事物。
29.B 主要考察宾语从句的知识点,特殊疑问词引导的宾语从句,必须用陈述语序,排除A,C在宾语从句中疑问代词做宾语,疑问副词不能做宾语,后面的it为宾语,所以排除D
30.A 主要考察感叹句,whether为不可数名词,结构为What+不可数名词+主语+谓语
【小题31】细节理解题。What to bring: sun cream, sunglasses, hats, swimsuits, hiking shoes and personal items. 句意:带来什么:防晒霜、太阳镜、帽子、泳衣、登山鞋和个人物品。根据选项内容进行查找只有food(食物)没有提及,故选 C。
【小题32】细节理解题。根据报名的最后期限是Friday, June 28故选B。
【小题33】推理判断题。问题:你经常在哪里会发现这样的海报?海报的称呼已经提到同学们,说明这份海报是针对学生的一次活动,所以应该是在学校里张贴的海报,故选C。
【小题34】细节理解题。问题:这个海报的目的是什么?前三个说明完全不符合海报目的,真正目的是想让更多的学生来参加这次活动。故选D
【小题35】细节理解题。通过对四个选项的对应查找,只有第二项是不正确的描述,在海报中体现九点半是学生集合。故选B。
【小题36】细节理解题。由文中的第一段第二行中的The planets are all round 知选 D,其它选项没有提及。
【小题37】细节理解题。根据Venus is between Mercury and the Earth. It is sometimes called Earth’s “sister planet” 故选B。
【小题38】细节理解题。根据 The planets that are far away from the sun are very cold选择A项。
【小题39】词义猜测题。由discovered和后面句子中的see、planet可知故选D
【小题40】细节理解题。通过对四个选项与文中进行排除,可得正确答案为B项
41.A细节理解题。根据短文第一段第二句With hobbies, teenagers can become more familiar with history, social science and culture.,在爱好的帮助下青少年对历史,社会科学文化会更熟悉。故选A
42.D细节理解题。根据第二段Coins(硬币) may be too expensive for teenagers, but postcards, bookmarks even T-shirts can be great things to collect.可知青少年可以收集花费不高的东西,故选D。
43.B细节理解题。根据第三段描述可知养成写的爱好可以提高青少年的语言技能。故选B
44.D细节理解题。根据第五段Music can give teenagers self-confidence (自信).可知音乐可以给人自信,故选D
45.C标题归纳题。由于短文主要是围绕青少年的爱好描写的,故选C。
考点:教育类短文阅读。
46-50 : D A A B C
56-60 : B F A G D
61-70 : eaten when alone work so took contest from successful by
71.Because it gives people vitamins.
72:f
73:playing
74:虽然我和我的兄弟喜欢做不同的事,但是相比起玩电脑游戏我们更喜欢运动。 75.Have a well-balanced diet and do enough exercise.下载本文