视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
2016高考英语阅读理解
2025-09-23 22:12:16 责编:小OO
文档
2016高考英语完形填空和阅读理解一轮练习(2)

阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。

    The 400 phone messages said it all. Veterans(老兵) wanted to talk, and Jeff Beers, a military history buff and the son of a retired Navy man, was ready to listen. Beers had volunteered for the Veterans History Project, a program at the Library of Congress dedicated to preserving the oral histories of American’s 19 million veterans. Local newspapers listed Beer’s number, and the response was tremendous. He’s videotaped 52 vets ever since.

    “Most of them are shocked that anyone would be interested in their small story,” says Beers, 33, an assistant engineer for the city of Poway, Calif. “They ask, ‘Why now?’ But it has to be now, before it’s too late.” The U.S. Department of Veterans Affairs estimates that 1,847 veterans die each day. 

    Beers and the other volunteers are collecting the I-was-there detail. One of the most moving came from a World War II POW (prisoner of war): “He had to march 500 miles through the Black Forest in winter. They ate bark soup and slept at local farm.”

    The WW II generation comprises(包含) most of the 700 histories gathered since the program began in 2001. But, says director Ellen Lovell, they want to hear from vets of every war. “I interviewed my brother-in-law, an army surgeon in Vietnam,” she says. “He said he shared things with me that he’s never told anyone.”

1. What do we know from the text about the veterans?

A. They live a very happy life after the war.

B. They often told their stories to others.

C. They were highly respected by people.

D. They are becoming fewer and fewer in numbers.

答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第二段最后一句话 “The U.S. Department of Veterans Affairs estimates that 1,847 veterans die each day.”可知,每天有1847位老兵死去,也就意味着老兵的数目越来越少,故D选项正确。

2. How did the veterans feel when they were interviewed?

A. Happy.         B. Sad.         C. Surprised.        D. Disappointed.

答案解析:答案为C。本题为细节题。由第二段首句 “Most of them are shocked that anyone would be interested in their small story,” 可知,老兵对于有人对他们的故事感兴趣感到非常吃惊,故答案为C。 

3. What does the underlined word “it” (Paragraph 1) refer to?

A. Veterans wanted to talk.                    B. Jeff Beers was ready to listen.

C. The veterans had many stories.            D. There were many phone messages.

答案解析:答案为A。本题为词义推断题。由第一段前面的内容 “The 400 phone messages said it all. Veterans wanted to talk, and Jeff Beers, a military history buff and the son of a retired Navy man, was ready to listen.”可知,“it”指代的是紧跟着它后面的内容“Veterans wanted to talk”,故答案为A。

4. What kind of stories is Jeff Beers most interested in?

A. Historical records of World War II.

B. Stories written by newspaper reporters.

C. Stories most talked about by public.

D. Personal experiences of people during different wars.

答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由倒数第二段 “One of the most moving came from a World War II POW (prisoner of war): ‘He had to march 500 miles through the Black Forest in winter. They ate bark soup and slept at local farm.’”可知,Jeff Beers最感兴趣的是战争期间人们的个人经历,故答案为D。

 

【2015高考复习】阅读理解

    The European union announced plans on Tuesday to temporarily ban the   use of  animals cloning for food eroduction.while allowing imports of food  derived from the offspring(后代)of   clones from the United States and elsewhere.

The report from the European Commission followed a call by  EU lawmakers in July for a total ban on food derived from cloned  animals and  their traditionally  bred  offspring,citing  ethical  concerns over the industrial production of cloned meat.

The Commission said a temporary five­year EU ban on  cloning for food  production was justified on animal  welfare  grounds,but said banning imports of food from the offspring of  clones was unnecessary and would disrupt global trade.

“Food from cloned animals is safe.In fact,the scientific opinion is that it cannot be differentiated in any way from food from normally bred animals.The issue is animal welfare”,EU Health and Consumer Commissioner John Dalli told reporters.

Food derived from the offspring of clones presents no such animal welfare issues,and banning its sale and import would be impossible because the origin is untraceable,Dalli said.

“Such a prohibition would lead to a ban of imports of any food of animal origin (meat,milk and processed products) from third countries allowing the cloning technique,”the report said.

      “We're not going to regulate for the world,”Dalli added.

But  animal  welfare  groups  criticized  the  Commission's decision,saying it had bowed to pressure from third countries.

“We do not accept the Commission's position that it would be impossible to enforce a ban that includes the offspring of cloned animals,as (other) meat traceability systems are already in place,”said Sonja Van Tichelen,director of the Eurogroup for Animals.

【语篇解读】 欧盟委员会近日宣布,欧盟在今后5年暂停将克隆动物用于食品生产,但是克隆动物通过传统方式繁殖的后代用于食品生产和销售不在禁止之列。这一决议受到动物保护者们的谴责。

20.From the passage we can infer that the ban is________.

A.justified                 B.welcome

C.controversial                  D.meaningless

答案 C  [推理判断题。文章首先介绍了该禁令的内容及产生的背景,最后两段又介绍了动物保护者们对该禁令的异议,由此可以推断,人们对这一禁令是有争议的(controversial)。justified“合乎情理的”;welcome“受欢迎的”;meaningless“没有意义的”。]

21.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The ban is permanent.

B.The imports of food from the offspring of clones are not banned.

C.Animal welfare groups support the ban.

D.The ban has been put into effect.

答案 B  [细节理解题。由第一段可知这一禁令是暂时的,且不禁止进口克隆动物的后代制成的食品,该决议目前仍在计划中,因此B项正确,A、D项错误。由倒数第二段可知动物保护者并不支持该禁令,故C项错误。]

22.Which of the following is the reason for Commission's decision on   the ban according to 

animal welfare groups?

A.The origin of food derived from the offspring of clones is untraceable.

B.Food from cloned animals is safe.

C.The issue is for animal welfare.

D.The pressure comes from third countries.

答案 D  [推理判断题。由倒数第二段可知动物保护者们认为欧盟委员会是迫于第三世界国家的压力才决定实施这一禁令的,故选D。]

23.What might be the most suitable title for the passage?

A.The plans of the European Union.

B.A temporary five­year EU ban.

C.The EU proposes a ban on animal cloning for food.

D.The danger of food derived from cloned animals.

答案 C  [标题概括题。本文主要介绍了欧盟宣布将就克隆食品提出一项立法建议,故C项最能概括全文。]

24.The text is most probably a________.

A.news report                  B.book review

C.newspaper ad                  D.science­fiction story

答案 A  [文章出处题。通读全文可以看出,本文主要介绍了欧盟的一个决议,以及人们对此的不同看法,故最可能是一篇新闻报道,由此可以看出A项正确。]

社会生活型阅读理解。

Some say everyday miracles(奇迹) are predestined(注定的)—the right time for the appointed meeting. And it can happen anywhere. 

11yearold Kevin Stephen was a bat boy for his younger brother's Little League team in Lancaster, New York. It was an early evening in late July. Kevin was standing on the grass away from the plate, where another youngster was warming up for the next game. Swinging his bat back and forth, giving it all the power an elementary school kid could give, the boy brought the bat back hard and hit Kevin in the chest. His heart stopped. 

When Kevin fell to the ground, the mother of one of the players rushed out of the stands to his aid. Penny Brown hadn't planned to be there that day, but at the last minute, her shift(换班)at the hospital had been changed to see her son's performance. She was given the night off. Penny bent over the senseless boy, his face already starting to turn blue, and giving CPR, breathing into his mouth and giving chest compressions. And he revived in the end. 

After his recovery, he became a volunteer junior firefighter, learning some of the emergency firstaid techniques that had saved his life. He studied hard in school and was saving money for college by working as a dishwasher in a local restaurant in his spare time.  

Kevin, now 18, was working in the kitchen when he heard people screaming, customers in confusion, employees rushing towards a table. He hurried into the main room and saw a woman there, her face turning blue, her hands at her throat. She was choking. 

Quickly Kevin stepped behind her, wrapped his arms around her and clasped his hands. Then, using skills he'd first learned in Scouts. The food that was trapped in the woman's throat was freed. The colour began to return to her face. 

“The food was stuck. I couldn't breathe,” she said. She thought she was dying. “I was very frightened.” 

Who was the woman?  

Penny Brown.

1. The author wrote the passage to show us that________.

A. miracles are predestined and they can happen anywhere

B. whoever helps you in trouble will get a reward one day

C. God will help those who give others a helping hand

D. miracles won't come without any difficulty sometimes

2. Which of the following statements is TRUE of Kevin Stephen?

A. He was hit on the face by a boy and almost lost his life.

B. He was a volunteer junior firefighter, teaching the players firstaid skills. 

C. He worked parttime in a local restaurant to save money for college. 

D. He saved Penny Brown though he didn't really know how to deal with food choke.

3. Why did Penny Brown change her shift and was given the night off that night?

A. She was invited to give the players directions.

B. She volunteered to give medical services.

C. She was a little worried about his son's safety. 

D. She came to watch her son's game and cheered him. 

4. The underlined word “revived”(Paragraph 3) most likely means “________”.

A. came back to life      B. became worse    

C. failed       D. moved

5. When Kevin knew the woman was Penny Brown, probably he first felt ________.

A. happy        B. surprised        C. sad        D. worried

【要点综述】 文章通过讲述两个人的互救经历来证明“奇迹是注定的,无处不在”这一观点。

1.A  主旨大意题。文章第一段点明了本文的写作目的:奇迹是注定的,无处不在。下文通过具体讲述两个人的互救经历来证明这一观点。

2.C  正误判断题。由第四段中“He studied hard in school and was saving money for college by working as a dishwasher in a local restaurant in his spare time.”可知C项表述正确,符合题意。

3.D  细节理解题。由第三段中“…but at the last minute, her shift(换班)at the hospital had been changed to see her son's performance.”可知Penny Brown是为了看她儿子的比赛,为他加油,才换了班。

4.A  词义猜测题。由前面的句子“Penny bent over the senseless boy…”和下一段的“After his recovery…”可以推出revive的意思为“苏醒,醒了过来”。

5.B 推理判断题。当Kevin知道Penny Brown正是七年前挽救他生命的那个人时, 他的第一感觉应该是“惊讶,意想不到”;再结合本文的写作目的:奇迹无处不在,可以推出B项为正确答案。

完形填空。

It was the second semester during my senior year at the University of Harvard.As an English major,I have to read for hours and write inspiring __1__.

One of my classes in this semester was a study on the __2__,dramatist,and critic,T.S.Eliot.For the next four months,__3__ was Eliot who haunted(萦绕在) my dreams.I would read his poems five or six times and write down comments.My reading responses were always returned to me __4__ in red ink. Usually my professor would kindly __5__ at the bottom,“I think you missed the point.”  __6__  I would not be defeated.

I stayed __7__  on Friday nights and spent hours in a __8__ corner of the library reading everything I could about Eliot .I wrote and rewrote my final paper  __9__  I was sure it was the best thing I had  __10__written.It had to be—it was worth 70% of my final __11__.

I patiently waited for my grades to be__12__ .I would wake up at six every morning and quickly log on to the computer,__13__ that I had passed. Forget having fun,and all I could think about were the __14__ of Eliot. His poems raced through my __15__days after our final class. I would go for runs and recite Ash Wednesday with every step I took. 

__16__,the day came.Just before graduation,my grade was posted. It is an A and I had never felt much more__17__ of myself.

I didn't have the courage to __18__ my T.S.Eliot  books. We had been through so much that I felt I couldn't part with them. I keep them in my closet for now. I'm not ready to re­read them yet. But I happily look at my __19__ and remind myself that with hard work and __20__,I can always overcome even the biggest difficulty.

本文讲述了作者在大四最后一个学期是如何苦读,最终通过了对自己来说很难的一门学科的经历。由此作者得出人生感悟:只要有决心并努力付出,任何困难都能克服。

1.A.essays                      B.letters

C.novels                      D.speeches

答案:A 作为一个英语专业的学生,作者要读大量的文章,并写出激励人心的“文章”(essay)。

2.A.president                  B.poet

C.policeman                  D.professor

答案:B 由下文提到的作者研究及背诵Eliot的诗可知,Eliot应该是一位诗人,故选B项。

3.A.this                     B.that

C.it                        D.one

答案:C 这是一个强调句,其句型为:it is/was+被强调部分+that/who从句,表示Eliot出现在作者梦中。

4.A.suffered                    B.survived

C.made                       D.covered

答案:D 作者写的短评被老师返回时布满了用红笔做的修改。cover意为“覆盖,布满”。

5. A.carry                      B.talk

C.write                      D.put

答案:C 教授经常会友好地在作者的短评后“写上”(write)“我想你没有抓住要点”。

6.A.Or                        B.So

C.For                      D.But

答案:D 尽管教授总是说作者没写到要点,但作者没有被击败,反而更加努力,前后分句意思转折,故选D项。 

7.A.in                         B.at

C.back                     D.by

答案:A 作者放学后留在学校,在图书馆看书。stay in “在家里,不外出”。stay at“暂住在,投宿在”;stay by“一直支持”;stay back“后退”。 

8. A.calm                      B.quiet

C.special                      D.similar

答案:B 作者呆在书馆一个“安静的”(quiet)角落看书。

9. A.once                      B.if

C.while                     D.until

答案:D 作者写了又写,直到确定这是自己写得最好的文章。

10.A.ever                       B.even

C.still                     D.yet

答案:A 这是作者曾写过的最好的东西。ever意为“曾经”。

11.A.grade                     B.school

C.class                      D.college

答案:A 此处指占总成绩的70%。grade在此意为“成绩”。

12.A.published                 B.posted

C.accepted                   D.developed

答案:B 由倒数第二段第二句中的my grade was posted可知,作者耐心等待成绩宣布。post意为“宣布,公告”。 

13.A.wondering                B.promising

C.hoping                    D.managing

答案:C 作者“希望”(hope)自己已经通过了。

14.    B.awards

C.works                    D.achievements

答案:C 作者已经忘记了有趣的事,唯一能记住的就是Eliot的诗歌作品。

15.A.mind                      B.idea

C.opinion                   D.body

答案:A Eliot的诗匆匆地掠过作者的脑海。mind意为“头脑,脑海”。

16.A.Immediately              B.Suddenly

C.Finally                   D.Fairly

答案:C 经过努力及等待,这一天“终于”(finally)到来了。

17.A.fond                       B.ashamed

C.proud                     D.annoyed

答案:C 作者对自己感到非常自豪。

18.A.use                        B.choose

C.damage                    D.sell

答案:D 作者不忍心把Eliot的书“卖掉”(sell),因为这些书陪伴着他,已成为自己的一部分。

19.A.visas                     B.diploma

C.document                  D.newspaper

答案:B 作者看到了自己的毕业班而想到自己曾经的努力。diploma意为“毕业文凭,学位证书”。visas意为“签证”;document意为“文件”。 

20.A.resistance                 B.gesture

C.assignment                D.determination

答案:D 只要努力工作,并且有“决心”(determination),即使是最大的困难也可以战胜。下载本文

显示全文
专题