The reader who is interested in a particular kind of advertisement finds all advertisements of that type grouped for him. The advertisers may, on this account, use a very small advertisement if it were placed among larger advertisements in the paper. It is evident that the reader approaches the classified advertisement in a different frame of mind from that in which he approaches the other advertisements in the paper. He turns to a page of classified advertisements to search for the particular advertisement that will meet his needs. As his attention is voluntary, the advertiser does not need to rely too much extent on display type to get the reader’s attention. Formerly all classified advertisements were of the same size and did not have display type. With the increase in the number of such advertisements, however, each advertiser within a certain group is competing with others in the same group for the reader’s attention. In many cases, the result has been an increase in the size of the space used and the addition of headlines and pictures. In that way, the classified advertisement has in reality advertisement. This is particularly true of real estate advertising?
1. All of the following facts are advantages of classified advertisement for advertisers EXCEPT that ____.
A) classified advertisement charges less money
B) it is easier to attract the attention of the target consumers
C) it provides more information for the readers
D) it does not have to rely too much on display type
2. One of the examples given of types of classified advertisement is ____
A) houses for sale
B) people who are asking for help
C) people who are lost
D) job vacancies
3. What sort of attitude do people have when they look at classified advertisement, according to the writer?
A) They are in the frame of mind to buy anything.
B) They are looking for something they need.
C) They feel lost because there are so many advertisements.
D) They feel the same as when they look at display advertisements.
4.According to the passage, in which way have the classified advertisements changed nowadays?
A) They depend more on display type.
B) More money is charged for them.
C) They are divided into more groups.
D) They are less formal.
5.Why have classified advertisements changed in appearance?
A) Because people no longer want headlines and pictures.
B) Because real estate advertising is particularly truthful now.
C) Because the increase in the number of such advertisements means they have to be small now.
D) Because there are more advertisements now and more competition among advertisers.
答案与解析:
1. C
分类广告的优越性不包括为读者提供更多的信息。事实辨析题。从文中可看出,分类广告的优越性在于收费低、无需很多的展现形式,以及更易吸引对某类广告感兴趣的读者的注意力,因此A,B,D都正确。文中唯独没有提到C。
2. A
房地产业就是分类广告的其中一块。细节题。本题考察对“Real Estate”的理解,它的意思是“房地产”,故选项A 正确。
3. B
当读者看分类广告时,他们会搜索自己需要的信息。事实辨析题。从文中可知,读者在看分类广告时和看展示广告的注意力的模式是不一样的,他们会去浏览自己感兴趣的类别,查找所需信息。故选项B正确。
4. A
根据文章,分类广告更多地依赖展现形式。推断题。文章最后指出,由于竞争的加剧,分类广告商们不得不用大标题和图片来吸引读者的注意力。故选项A正确。
5. D
因为现在更多广告的投入和广告商之间的竞争日益加剧,所以分类广告不断变化形式。事实辨析题。文中指出,分类广告的变化是由于“With the increase in the number of such advertisements, however, each advertiser within a certain group is competing with others in the same group for the reader’s attention”,故选项D正确。
Psychologists take opposing views of how external rewards, from warm praise to old cash, affect motivation and creativity. Behaviorists, who study the relation between actions and, argue that rewards can improve performance at work and school. Some other researchers who study various aspects of mental life, maintain those rewards often destroy creativity by encouraging dependence on approval and gifts from others.
The latter view has gained many supporters, especially among educators. But the careful use of small monetary rewards sparks in grade-school children suggesting that properly presented inducements indeed aid inventiveness, according to a study in the June Journal Personality and Social Psychology.
“If they know they're working for a reward and can focus on a relatively challenging task, they show the most creativity,” says Robert Esenberger of the University of Delaware in Newark. “But it's easy to kill creativity by giving rewards for poor performance or creating too much anticipation for rewards.”
A teacher who continually draws attention to rewards or who hands out high grades for ordinary achievement ends up with uninspired students, Esenberger holds. As an example of the latter point, he notes growing efforts at major universities to tighten grading standards and restore falling grades.
In earlier grades, the use of so-called token economics, in which students handle challenging problems and receive performance-based points toward valued rewards, shows promise in raising effort and creativity, the Delaware psychologist claims.
1. Psychologists are divided with regard to their attitudes toward ____.
A) the choice between spiritual encouragement and monetary rewards
B) the appropriate amount of external rewards
C) the study of relationship between actions and
D) the effects of external rewards on students' performance
2. What is the view held by many educators concerning external rewards for students?
A) They approve of external rewards.
B) They don't think external rewards.
C) They have doubts about external rewards.
D) They believe external rewards can motivate small children, but not college students.
3. According to the result of the study mentioned in the passage, what should educators do to stimulate motivation and creativity?
A) Give rewards for performances which deserve them.
B) Always promise rewards.
C) Assign tasks which are not very challenging.
D) Be more lenient to students when mistakes are made.
4. It can be inferred from the passage that major universities are trying to tighten their grading standards because they believe ____.
A) rewarding poor performance may kill the creativity of students’
B) punishment is more effective than rewarding
C) failing uninspired students helps improve their overall academic standards
D) discouraging the students anticipation for easy rewards is matter of urgency
5.Which of the following facts about “token economics” is not correct?
A) Students are assigned challenging tasks.
B) Rewards are given for good performances.
C) Students are evaluated according to the effort they put into the task.
D) With token economics, students’ creativity can be enhanced.
答案与解析:
1. D
心理学家认为外界的奖励对学生会有不同的影响。事实辨析题。根据文章第一句话“Psychologists take opposing views of how external re wards, from warm praise to old cash, affect motivation and creativity”可知,心理学家的分歧在于来自外界的奖励对学生的积极性和创造性究竟有什么影响,故选项D正确.
2. C
许多教育家对外界的奖励持怀疑态度。
文章第二段第一句话提到,后一种观点得到了许多教育工作者的支持,从第一段中可知,后一种观点是:奖励会促使学生对别人的赞许和馈赠产生依赖心理,因此奖励会破坏创造精神。由此可知,他们对奖励的正面作用持怀疑态度。故选项C正确。
3. A
根据文中的研究结果表明,教育家通过给予学生应得的奖励来提高他们的积极性和创造性。文章第三段指出,给予学生恰当的奖励,可使他们发挥更大的创造性,但如果对糟糕的表现也给予奖励,或让学生对奖励有太多的期许,反而会扼杀创造性。故选项A正确。
4. B
从文中可以得知,一些重点大学试图加强等级标准,因为他们相信惩罚比奖励更有效。事实辨析题。从文中第四段可知,许多大学之所以严格考试的评分标准,是因为“A teacher ... who hands out high grades for ordinary achievement ends up with uninspired students”。选项B 与此意相同。
5. C
根据学生的表现对他们做出评价。事实辨析题。根据最后一段的意思,在这种奖励制度下,要根据学生的表现对他们做出评价,而不仅仅是他们花费了多少精力来完成任务,故选项C正确。
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some other way does not live up to the manufacturer's claims, the first step is to present the warranty, or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction. A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager. In general, the “higher up” his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled. In such a case, it is usually settled in the consumer's favor, assuming he or she has a just claim.
Consumers should complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter.
Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can demonstrate what is wrong with the item in question. If this cannot be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements. For example, “The left speaker does not work at all and the sound coming out of the right one is unclear” is better than “This stereo does not work”. The store manager may advice the consumer to write to the manufacturer. If so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and firmly as possible. If a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go to a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or public organization responsible for protecting consumer's rights.
1. When a consumer finds that his or her in it, the first thing he or she should do is to ____.
A) complain personally to the manager
B) threaten to take the matter to court
C) write a firm letter of complaint to the store of purchase
D) show some written proof of the purchase to the store
2. How can a consumer make his or her complaint more effective, according to the passage?
A) Explain exactly what is wrong with the item.
B) Threaten to take the seller to court.
C) Make polite and general statements about the problem.
D) Avoid having direct contact with the store manager.
3. According to the passage, which of the following is suggested as the last alternative that consumers may turn to?
A) Complain to the store manager in person.
B) Complain to the manufacturer.
C) Write a complaint letter to the manager.
D) Turn to the Consumers’ Rights Protection Organization for help.
4. The phrase “live up to” in this context means ____.
A) meet the standard of
B) realize the purpose of
C) fulfill the demands of
D) keep the promise of
5.The passage tells us ____.
A) how to settle a consumer’s complaint about a faulty item
B) how to make an effective complaint about a faulty item
C) how to avoid buying a faulty item
D) how to deal with complaints from customers
答案与解析:
1. D
当顾客发现自己所购买的商品有问题时,他所做的第一件事就是出示在商场购物的凭具。事实辨析题。文章第一段指明,顾客购买了有瑕疵的商品后,首先应出示在某商场购买某商品的相关记录或证明。故选项D正确。
2. A
为了使投诉更加有效,应当指出商品的问题所在。事实辨析题。根据第四段第一句话,最有效的投诉方式是指出所购商品的具体问题,故选项A正确。
3. D
文章表明:消费者最后的处理方向就是向消费者权益保护组织求助。事实辨析题。文章最后一段指出,顾客购买了有瑕疵的商品后,可以向销售者或生产者投诉,如得不到满意答复,可以进一步向消费者权益保护组织反映。故选项D正确。
4. A
达到标准。词汇题。文中“does not live up to the manufacturer’s claims”中的live up to意为“没有达到……的标准”。故选项A正确。
5. B
文章告诉我们怎样对有瑕疵的商品进行有效投诉。主旨题。本文主要说明顾客在购买了有瑕疵的商品后如何进行最有效的投诉,故选项B正确。
The table before which we sit may be, as the scientist maintains, composed of dancing atoms, but it does not reveal itself to us as anything of the kind, and it is not with dancing atoms but a solid and motionless object that we live. So remote is this “real” table——and most of the other “realities” with which science deals——that it cannot be discussed in terms which have any human value, and though it may receive our purely intellectual credence it cannot be woven into the pattern of life as it is led, in contradistinction to life as we attempt it. Vibrations in the ether(以太) are so totally unlike the color, purple that the gulf between them cannot be bridged, and they are, to all intents and purposes,not one but two separate things of which the second and less “real” must be the most significant for us. And just as the sensation which has led us to attribute all objective reality to a non-existent thing which we called “purple”is more important for human life than the conception of vibrations of a certain frequency; so too the belief in God; however ill founded, has been more important in the life of man than the germ theory of true the latter may be.
We may, if we like, speak of consequence, as certain mystics love to do, of the different levels or orders of truth. We may adopt what is essentially a Platonistic (布拉图式的) trick of thought and insist upon postulating the existence of external realities which correspond to the needs and modes of human feeling and which, so we may insist, have their being in some part of the universe unreachable by science. But to do so is to make an unwarrantable assumption and to be guilty of the metaphysical fallacy of failing to distinguish between a truth of feeling and that other sort of truth which is described as “truth of correspondence” and it is better perhaps, at least for those of us who have grown up in thought, to steer clear of such confusions and to rest content with the admission that, though the universe with which science deals is the real universe, yet we do not and cannot have any but fleeting and imperfect contacts with it; that the most important part of our lives-our sensations, emotions, desires and aspirations-take place in a universe of illusions which science can attenuate or destroy, but which it is powerless to enrich.
1. The author suggests that in order to bridge the puzzling difference between scientific truth and the world of illusion, the reader should____.
A) try to rid himself of his world of illusion
B) accept his words as being one of illusion
C) apply the scientific method
D) learn to acknowledge both
2. Judging from the ideas and tone of the selection, one may reasonably guess that the author is ____.
A) a humanist B) a pantheist C) a nuclear physicist D) a doctor of medicine
3. According to this passage, a scientist would conceive of a “table” as being ____.
A) a solid motionless object
B) certain characteristic vibrations in “ether”
C) a form fixed in space and time
D) a mass of atoms in motion
4. The topic of this selection is____.
A) the distortion of reality by science
B) the confusion caused by emotions
C) Platonic and contemporary views of truth
D) the place of scientific truth in our lives
5. By “objective reality” (Last line, Para. 1) the author means____.
A) scientific reality
B) a symbolic existence
C) the viewer's experience
D) reality colored by emotion
答案与解析:
1. B
作者暗示为了联系起科学世界和虚幻世界的不同点,把他的话当作一种假相。间接题型段尾结论题。根据第二段最后一句话,我们可推出B是正确答案。
2. A
由文章的观点及语气可推知作者是人文主义者。暗示推断题。文中第一段第一句后半句提到“...but a solid and motionless object that we live”由此我们可以推出该作者是一位人文主义者。
3. D
根据文章,科学家相信“table”就是一群运动的原子。直接题型语义指代题。根据第一段第一 句的前半句“...but it does not reveal itself to us as anything of the kind, and it is not with dancing atoms ...”我们可推出D是正确答案。
4. D
文章的主题为生活中科学真理的地位。段首主旨题。从第二段最后一句后半句“...that the most important part of our lives-our sensations, emotions, desires and aspirations-takes place in a universe of illusions which science can attenuate or destroy, but which it is powerless to enrich.”我们可以推断出本文只要讲了科学真理在现实生活中的地位。因而答案应选D。
5. A
对于作者,“objective reality”意味着科学现实。语义指代题。根据文章最后一段,我们可得知“objective reality”即科学现实的意思,因而,答案应该选A。
Merchant and passenger ships are generally required to have a life preserver for every person aboard and in many cases, a certain percentage of smaller sizes for children. According to United States requirements, life preservers must design, reversible capable of being quickly adjusted to fit the uninitiated individual, and must be so designed as to support the wearer in the water in an upright or slightly backward position.
Sufficient buoyancy(浮力) to support the wearer should be retained by the life preserver after 48 hours in the water, and it should be reliable even after long period of storage. Thus it should be made of materials resistant to sunlight, gasoline, and oils, and it should be not easily set on fire.?The position in which the life preserver will support a person who jumps or falls into the water is most important, as is its tendency to turn the wearer in the water from a face-down position to an upright or slightly backward position, with his face clear of the water, even when the wearer is exhausted or unconscious.
The method of adjustment to the body should be simple, and self-evident to uninitiated persons even in the dark under the confused conditions, which follow a disaster. Thus, the life be reversible that it is nearly impossible to get it on wrong. Catches, straps, and ties should be kept to a minimum. In addition, the life preserver must be adjustable to the wide variety of shapes and sizes of wearers, since this greatly affects the position of floating and the self-righting qualities. A suitable life also be comfortable to wear at all times, in and out of the water, not so heavy as to encourage to take it off on shipboard while the ship is in danger, nor so burdensome that it hinders a person in the water while trying to swim.
1. The passage is mainly about____.
A) the uses of life preservers
B) the design of life preservers
C) the materials for life preservers
D) the buoyancy of life preservers
2. According to the passage, a life be first of all ____.
A) adjustable B) comfortable C) self-evident D) self-righting
3. United States Coast Guard does NOT require the life preserver to be made ____.
A) with as few strings as possible
B) capable of being worn on both sides
C) according to each wearer's size
D) comfortable and light to wear
4. By “the uninitiated individual” (Para. 1, Line. 4) the author refers to the person ____.
A) who has not been instructed how to use a life preserver
B) who has a little experience in using a life preserver
C) who uses a life preserver without permission
D) who becomes nervous before a disaster
5. What would happen if a person were supported by the life preserver in a wrong position?
A) The waves would move him backwards.
B) The water would choke him.
C) He would immediately sink to the bottom.
D) He would be exhausted or unconscious.
答案与解析:
1. B
文章主要讲述了救生衣的设计。间接题型段首主旨题。C项和D项都是对救生衣设计中设计材料的说明。A项为陷阱,指救生衣的用途,尽管开头提到,但范围不着边际。故只有B是正确选项。
2. D
根据文章,救生衣首先会自动扶正。事实细节题。本文第三段主要讨论救生衣落水位置,应设计的能“自动扶正”,或稍向后仰。B项是对材料的描述,范围太窄,而A和C不合题意,因此D是正确答案。
3. C
美国海岸巡逻队不需要救生衣根据穿戴者的尺寸生产。事实细节题。A项和B项都涉及method,其相关部分见最后一段第三句,A,B,D三项都是文章中提及的,C项与本题无关的内容,因此应该选C。
4. A
“the uninitiated individual”作者指的是不知道怎么使用救生衣的人。语义指代题。根据文章最后一段第一句,我们可推出“the uninitiated individual”就是指的那些不知道怎么使用救生衣的人。故A是正确选项。
5. D
如果一个人没有正确使用救生衣,就会发生什么?细节辨别题。第三段第一句后半句中a face-down position和本题中的 in a wrong position相对应。因此选项D“他可能太累了或者是已经失去知觉”是正确答案。
Among the more colorful characters of Leadville’s golden age were H.A.W.Tabor and his second wife, Elizabeth McCourt, better known as “Baby Doe”. Their history is fast becoming one of the legends of the Old West. Horace Austin Warner Tabor was a school teacher in Vermont. With his first wife and two children he left Vermont by covered wagon in 1855 to homestead in Kansas. Perhaps he did not find farming to his liking, or perhaps he was lured by rumors of fortunes to be made in Colorado mines. At any rate, a few years later he moved west to the small Colorado mining camp known as California Gulch, which he later renamed Leadville when he became its leading citizen. “Great deposits of lead are sure to be found here.” he said.
As it turned out, it was silver, not lead, that was to make Leadville’s fortune and wealth. Tabor knew little about mining himself, so he opened a general store, which sold everything from boots to salt, flour, and tobacco.『It was his custom to “grubstake” prospective miners, in other words, to supply them with food and supplies, or“grub”, while they looked for ore, in return for which he would get a share in the mine if one was discovered.』①He did this for a number of years, but no one that he aided ever found anything of value.
Finally one day in the year 1878, so the story goes, two miners came in and asked for “grub”. Tabor had decided to quit supplying it because he had lost too much money that way. These were persistent, however, and Tabor was too busy to argue with them. “Oh help yourself. One more time won’t make any difference,” He said and went on selling shoes and hats to other customers. The two miners took $17 worth of supplies, in return for which they gave Tabor a one-third interest in their findings. They picked a barren place on the mountain side and began to dig. After nine days they struck a rich vein of silver. Tabor bought the shares of the other two men, and so the mine belonged to him alone. This mine, known as the “Pittsburgh Mine,” made 1 300 000 for Tabor in return for his $17 investment.
Later Tabor bought the Matchless Mine on another barren hillside just outside the town for $117 000. This turned out to be even more fabulous than the Pittsburgh, yielding $35 000 worth of silver per day at one time. Leadville grew. Tabor became its first mayor, and later became lieutenant governor of the state.
1. Leadville got its name for the following reasons EXCEPT ______.
A. because Tabor became its leading citizen
B. because great deposits of lead is expected to be found there
C. because it could bring good fortune to Tabor
D. because it was renamed
2. The word “grubstake” in paragraph 2 means ______.
A. to supply miners with food and supplies
B. to open a general store
C. to do one’s contribution to the development of the mine
D. to supply miners with food and supplies and in return get a share in the mine, if one was discovered
3. Tabor made his first fortune ______.
A. by supplying two prospective miners and getting in return a one-third interest in the findings
B. because he was persuaded by the two miners to quit supplying
C. by buying the shares of the other
D. as a land speculator
4. The underlying reason for Tabor’s life career is ______.
A. purely accidental
B. based on the analysis of miner’s being very poor and their possibility of discovering profitable mining site
C. through the help from his second wife
D. he planned well and accomplished targets step by step
5. If this passage is the first part of an article ,who might be introduced in the following part?
A. Tabor’s life.
B. Tabor’s second wife, Elizabeth McCourt.
C. Other colorful characters.
D. Tabor’s other careers.
词汇与短语
1. barren adj. 贫瘠的
2. fabulous adj. 神话般的,难以置信的
3. lure vt.诱惑,引诱
4. deposit n.沉淀,储蓄
5. grubstake v.下注
长难句解析
①【解析】“It”是形式主语,真正的主语是“to”后面的句子,“while”引导时间状语从句。
【译文】他的通常做法是对来采矿的人“下注”,说得更明确一点就是泰勃供给这些人食品、用品等物品,作为回报,当他们采到矿后就会分给他一部分股份。
答案与详解
【短文大意】本文主要讲述霍塞斯·奥斯汀·沃纳·泰勃发家的故事。
1. C 细节题。因为Leadville可以为Tabor带来巨富。这一点不是Leadville得名的原因,因为在文章第二段中,讲到这一点时,提及三个原因:A.因为Tabor成为当地的居民代表人物,B.因为在Leadville有丰富的铅的储藏量。D.因为Leadville是因为Tabor重要而起的名,唯独C没有,因为到后来发现是银矿才给他带来巨富。
2. D 词汇题。第二段中grubstake的词义与D所述内容是相同的,即“供给探矿者资金,衣物,食品以及其他物品”。(可参阅英华大辞典修订第二版页)但此处还补充地讲,作为回报,供给者可以获得矿中资源一定份额。(见文章第二段第4行)
3. A 细节题。Tabor第一次真正发财是他为两名矿工提供资助,为此他获得他们矿资源三分之一的股份。见文章第三段4-9行内容:两名开矿者从Tabor那儿借走价值17美元的物品,作为回报,Tabor获得他们矿资源三分之一股份。于是两位开矿者在一座山旁的不毛之地开始挖掘,九天之后,发现了银的富矿,于是Tabor又将两人的股份全买下,这样,银矿属于Tabor一个人所有,这个矿就是后来著名的“匹兹堡”矿。Tabor用17美元的投资换来了130万美元的收获。
4. B 推断题。由原文可知泰勃的财产来源是有一定偶然性的,但是毕竟也是基于他开创的“grubstake”模式,因为A、D都不对,C更是没有根据,因为他还没有娶第二位夫人这一切就发生了。分析泰勃的做法,会得出B选项所示的结论。
5. B 推断题。如果本文是一篇文章的第一部分,那么在文章的第二部分将介绍谁呢?key可以从文章第一句分析出来,在Leadville的黄金年代,其多彩的特点当中,Tabor及其第二任妻子Elizabeth McCourt是值得大书特书的,接着,文章都在讲述有关H.A.W.Tabor发家致富的历史,如先买下匹兹堡矿,后又买下Matchless矿,最后成为,代理州长,等等,所以涉及到的全是男主人公,因此下边再讲的话,应成为女主人公即Elizabeth McCourt的天地了,她是Tabor的第二任妻子。这是顺理成章的事。
垒球的特征及如何去欣赏垒球比赛
There are people in Italy who can’t stand soccer. Not all Canadians love hockey. A similar situation exists in America, where there are those individuals you may be one of them who yawn or even frown when somebody mentions baseball. 『Baseball to them means boring hours watching grown men in funny tight outfits standing around in a field staring away while very little of anything happens.』① They tell you it’s a game better suited to the 19th century, slow, quiet, gentlemanly. These are the same people you may be one of them who love football because there’s the sport that glorifies “the hit”.
By contrast, baseball seems abstract, cool, silent, still.
On TV the game is fractured into a dozen perspectives, replays, close ups. The geometry of the game, however, is essential to understanding it. You will contemplate the game from one point as a painter does his subject; you may, of course, project yourself into the game. It is in this projection that the game affords so much space and time for involvement. The TV won’t do it for you.
Take, for example, the third baseman. You sit behind the third base dugout and you watch him watching home plate. His legs are apart, knees flexed. His arms hang loose. He does a lot of this. The skeptic still cannot think of any other sports so still, so passive. 『But watch what happens every time the pitcher throws: the third baseman goes up on his toes, flexes his arms or bring the glove to a point in front of him, takes a step right or left, backward or forward, perhaps he glances across the field to check his first baseman’s position.』② Suppose the pitch is a ball. “Nothing happened,” you say. “I could have had my eyes closed.”
The skeptic and the innocent must play the game. And this involvement in the stands is no more intellectual than listening to music is. Watch the third baseman. Smooth the dirt in front of you with one foot; smooth the pocket in your glove; watch the eyes of the batter, the speed of the bat, the sound of horsehide on wood. If football is a symphony of movement and theatre, baseball is chamber music, a spacious interlocking of notes, chores and responses.
1. The passage is mainly concerned with ______.
A. the different tastes of people for sports
B. the different characteristics of sports
C. the attraction of football
D. the attraction of baseball
2. Those who don’t like baseball may complain that ______.
A. it is only to the taste of the old
B. it involves fewer players than football
C. it is not exciting enough
D. it is pretentious and looks funny
3. The author admits that ______.
A. baseball is too peaceful for the young
B. baseball may seem boring when watched on TV
C. football is more attracting than baseball
D. baseball is more interesting than football
4. By stating “I could have had my eyes closed. ” the author means (4th paragraph last sentence):
A. The third baseman would rather sleep than play the game.
B. Even if the third baseman closed his eyes a moment ago, it could make no different to the result.
C. The third baseman is so good at baseball that he could finish the game with eyes closed all the time and do his work well.
D. The consequent was too bad he could not bear to see it.
5. We can safely conclude that the author ______.
A. likes football B. hates football
C. hates baseball D. likes baseball
词汇与短语
1. dugout n. 棒球场边供球员休息的地方
2. pitcher n. 投手
3. symphony n. 交响乐
4. chamber n. 室内
5. contemplate vt.沉思,注视
长难句解析
①【解析】此句的主干是“Baseball…means…watching…”,其中“in funny tight outfits”用来修饰“grown men”,“standing…”和“staring”用来做“grown men”的定语。 【译文】对于他们来说,棒球就是在无聊的几个小时中几个身着紧身衣的大人伫立在场地周围没事可做地东张西望。
②【解析】这是一个复合句,“goes up…”,“flexes…”“takes…”,“glances…”做“the third baseman”的并列谓语。 【译文】但每当投球手掷出球的那一瞬间,你再看吧,三垒运动员脚尖点地,屈臂或把接球手套直指前方,左右移动步伐,或前或后,或许他还要越过场地盯着一垒球手的动作。
答案与详解
【短文大意】本文主要讲述垒球的特征及欣赏。
1. D 主旨题。文章第一段简述了人们对垒球所持的偏见——认为它毫无活力、从容和缓,不像橄榄球那样(禁止)迭起、令人激动。文章的第二、三、四、五段探讨了垒球的根本特征及欣赏角度,文章的最后一句话用一个比喻概括了垒球的魅力:“如果橄榄球是一曲交响乐的话,那么,垒球中所表现出来的运动恰似一曲优美的室内乐。”可见,本文主要探讨的是垒球的特点及其欣赏。 A不对,第一段也确实提到了不同观众对不同运动形式的偏好,但这只是用以引出对垒球的特征及欣赏的讨论。
2. C 细节题。文章第一段指出:许多人不喜欢垒球,一提起垒球这些人就打哈欠甚至皱眉头。对他们来说,看垒球意味着眼巴巴地观望着身着运动装(outfit)的人呆立在球场上,东瞧瞧西望望,很少有什么(激动人心的)事发生——没意思透了。他们认为这样的运动更适合上个世纪的人的口味,不像橄榄球那样充满活力。 A意为:“它只适合老年人的口味。”注意:原文说的是适合上个世纪的人的口味,二者意味不一样。 D意为:“它矫揉造作、滑稽可笑。”这与说它gentlemanly(具有绅士风度,矜持,即:没有冲撞或拼抢)不一样。
3. B 推断题。第三段指出,在电视上,垒球运动被切换成不同角度的画面,而且不断地使用重放、特写等电视制作技术,这破坏了该运动的整体运动感,使观众无法将自己投入(project)到运动中去,以体会到这种寓动于静的运动之美。电视做不到这一点(The TV won’t do it for you),因此,电视上的垒球比赛看上去(seems)孤孤单单、冷冷清清、沉沉静静、慢慢腾腾。C、D不对,作者仅指出了不同运动有不同运动的特征,并未说哪种运动优于哪种。参阅文章最后一句。
4. B 推断题。第四段整个都在描述垒球场上的一个场景:拿三垒的运动员假设对方全投出好球,作好了一切准备,但是对方投出的并不是好球。所以在那时候他的准备做不做都不会影响比赛结果。他说本来可以闭上眼睛,意思就是B项所写的。A、C、D都不符合作者的意图。这道题需要完整地了解第四段内容才能作好选择。
5. D 推断题。在本文中,作者主要探讨了垒球的特征及欣赏,作者着重指出的是:只有根据垒球的特征来欣赏它,才能体会到它的魅力。在他看来,观察到垒球比赛中运动员的各种动作、垒球位之间的关系等是欣赏它的关键(第三段第二句)。只有从整体来把握它,才能看到每一个小的动作、每一个眼神乃至于“静止”的意义,也只有这样,才能全身心地投入比赛中,欣赏到它的魅力。可见,作者对垒球有很深的理解而且非常喜爱垒球。主要参考第三、四、五段。
口音是英国划分等级阶层的最大依据
As regards social conventions, we must say a word about the well-known English class system. 『This is an embarrassing subject for English people, and one they tend to be ashamed of, though during the present century class-consciousness has grown less and less, and the class system less rigid.』① But it still exists below the surface. Broadly speaking, it means there are two classes, the “middle class” and the “working class”. (We shall ignore for a moment the old “upper class”, including the hereditary aristocracy, since it is extremely small in numbers; but some of its members have the right to sit in the House of Lords, and some newspapers take a surprising interest in their private life.) The middle class consists chiefly of well-to-do businessmen and professional people of all kinds. The working class consists chiefly of manual and unskilled workers.
The most obvious difference between them is in their accent. Middle-class people use slightly varying kinds of “received pronunciation” which is the kind of English spoken by BBC announcers and taught to overseas pupils. Typical working-class people speak in many different local accents which are generally felt to be rather ugly and uneducated. One of the biggest barriers of social equality in England is the two-class education system. To have been to a so-called “public school” immediately marks you out as one of the middle class. The middle classes tend to live a more formal life than working-class people, and are usually more cultured. Their midday meal is “lunch” and they have a rather formal evening meal called “dinner”, whereas the working man’s dinner, if his working hours permit, is at midday, and his smaller, late-evening meal is called supper.
As we have said, however, the class system is much less rigid than it was, and for a long time it has been government policy to reduce class distinctions. 『Working-class students very commonly receive a university education and enter the professions, and working-class incomes have grown so much recently that the distinctions between the two classes are becoming less and less clear. 』②However, regardless of one’s social status, certain standards of politeness are expected of everybody, and a well-bred person is polite to everyone he meets, and treats a labourer with the same respect he gives an important businessman. Servility inspires both embarrassment and dislike. Even the word “sir”, except in school and in certain occupations (e.g. commerce, the army etc.) sounds too servile to be commonly used.
1. The middle class mainly refers to people ______.
A. who were born as aristocrat
B. who have the right to sit in the House of Lords
C. who speak in many different local accents
D. who are prosperous businessmen or who work in some professions
2. The most obvious difference between the working class and the middle class in English is their ______.
A. dress B. work C. accent D. meal
3. Why isn’t the word “sir” commonly used in Britain?
A. Because it sounds too servile and is likely to cause embarrassment.
B. Because it can only be used in some certain occupations.
C. Because it is an impolite word.
D. Because it shows that the speaker is not a well-bred person.
4. The “upper class” in England today ______.
A. are extremely small in number so that media pays no attention to them
B. still uses old words like “Sir” in their everyday life
C. includes the hereditary aristocracy
D. refers only to the royal family
5. Which of the following is not true about the English class system?
A. It is an embarrassing subject for English people.
B. Working-class students cannot receive a university education.
C. The class system is much less rigid than it was.
D. The class system still exists below the surface.
词汇与短语
1. convention n. 习俗
2. embarrass v. 使困窘
3.rigid adj. 严格
4. hereditary adj. 世袭的
5.manual adj. 体力的
6. accent n. 口音
7. received pronunciation adj. (英语的)标准发音
8.well-bred adj. 有教养的
9. servility n. 卑屈
10. occupation n. 职业
长难句解析
①【解析】这是一个复合句,主句由“and”引导的两个并列句组成,“though”引导的让步状语从句,也是由两个并列的句子组成。
【译文】尽管本世纪等级意识越来越淡,等级制度也越来越不严格,但对于英国人来说它仍是一个尴尬的话题,仍旧引以为耻。
②【解析】这是一个复合句,由“and”引导的两个并列句组成,“so…that”作“grown”的状语。
【译文】劳工家庭中的孩子上大学成为非常平常的事情,此后他们也加入各种专业行当。劳工阶层的工资近来也快速增长,使得两个阶层间的界线越来越模糊。
答案与详解
【短文大意】本文主要讲述英国等级意识虽然越来越淡,但在表层下,等级仍然存在。而“阶层”的最大区别是他们的口音。
1. D 细节题。意为“那些比较富裕的生意人或有一定的职业的人”。见第一段的倒数第二句:中产阶级主要包括富裕的生意人和有一定的职业的人。所以正确答案应该是 D。
2. C 细节题。意为“口音”。见第二段的第一句:他们之间最明显的区别是他们的口音。所以正确答案应该是 C。
3. A 推断题。意为“因为它听起来太过谦卑,很可能会引起尴尬”。见文章的最后两句:谦卑会引起尴尬和不悦。甚至像“先生”这样的词,除了在特定的职业中(如商业、)外,也不太常用,因为它听起来太过谦卑。所以正确答案应该是 A。
4. C 细节题。A选项前半是对的。上流社会人数很少,后半是错的,媒体还在关注他们,注意一定要看清楚再选。B选项相关内容在文末。D没有提到。B在第一段中间出现,是正确答案。
5. B 细节题。意为“来自工人阶级家庭的学生不能接受大学教育”。见第三段第二句的前半句:来自工人阶级家庭的学生接受大学教育并且某种职业的情况已十分普遍。所以选项 B的答案与文章不相符,是正确答案。
文化背景对商业运作的影响
Culture is one of the most challenging elements of the international marketplace. 『This system of learned behavior patterns characteristic of the members of a given society is constantly shaped by a set of dynamic variables: language, religion, values and attitudes, manners and customs, aesthetics, technology, education, and social institutions.』① To cope with this system, an international manager needs both factual and interpretive knowledge of culture. To some extent, the factual knowledge can be learned; its interpretation comes only through experience.
The most complicated problems in dealing with the cultural environment stem from the fact that one cannot learn culture—one has to live it. Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity. One is that business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonald’s. In some cases, globalization is a fact of life; however, cultural differences are still far from converging.
The other school proposes that companies must tailor business approaches to individual cultures. Setting up policies and procedures in each country has been compared to an organ transplant; the critical question centers around acceptance or rejection. The major challenge to the international manager is to make sure that rejection is not a result of cultural myopia or even blindness.
Fortune examined the international performance of a dozen large companies that earn 20 percent or more of their revenue overseas. The internationally successful companies all share an important quality: patience. They have not rushed into situations but rather built their operations carefully by following the most basic business principles. These principles are to know your adversary, know your audience, and know your customer.
1. According to the passage, which of the following is true?
A. All international managers can learn culture.
B. Business diversity is not necessary.
C. Views differ on how to treat culture in business world.
D. Most people do not know foreign culture well.
2. According to the author, the model of Pepsi ______.
A. is in line with the theories of the school advocating the business is business the world around
B. is different from the model of McDonald’s
C. shows the reverse of globalization
D. has converged cultural differences
3. The two schools of thought ______.
A. both propose that companies should tailor business approaches to individual cultures
B. both advocate that different policies be set up in different countries
C. admit the existence of cultural diversity in business world
D. Both A and B
4. This article is supposed to be most useful for those ______.
A. who are interested in researching the topic of cultural diversity
B. who have connections to more than one type of culture
C. who want to travel abroad
D. who want to run business on International Scale
5. According to Fortune, successful international companies ______.
A. earn 20 percent or more of their revenue overseas
B. all have the quality of patience
C. will follow the overseas local cultures
D. adopt the policy of internationalization
词汇与短语
1. dynamic adj. 动态的
2. variable n. 变量
3. aesthetics n. 美学
4. factual adj. 事实的
5. interpretative adj. 解释的
6. converge v. 聚合
7. transplant v. 移植
8. myopia n. 近视
9. adversary n. 对手
长难句解析
①【解析】此句虽然很长,但考生只要认清它的主干,就很容易了解本句的意思。这个句子为一个简单句,主语为:“this system”,谓语为“is shaped”。
【译文】特定社会成员特点构成的行为方式体系不断地被一系列动态变量所左右:如语言、信仰、价值与态度、礼仪与风俗、审美、技术、教育及社会。
答案与详解
【短文大意】本文主要讲述文化背景对商业运作的影响,文中列举了商界中存在的对于文化多样性的两种观点。
1. C 推断题。意为“对在商业中怎样对待文化有着不同意见”。 文化在商业中是一个很具挑战性的因素。不同的国家与地区可能会有不同的文化体系。在商业中,应该怎样对待不同的文化,商业界存在着不同的看法。
2. A 细节题。意为“……与同意世界商业一体化的派别的主张是一致的”。 Pepsi采纳的是国际化的商业风格,这与那些主张国际化的派别的意见是相一致的。
3. C 推断题。意为“承认商业世界中文化的多元性”。两个派别都承认商业世界中文化的多元性。他们的不同在于,应该对待不同的文化,应该搞国际化还是对不同的文化采取不同的策略。
4. D 主旨题。由文中的例子可以知道,作者主要关心的并不是研究多种文化形态,而是文化背景对商业运作的影响。所以D是正确答案。
5. B 细节题。意为“都具有耐心这一素质”。并非所有成功的国际公司的海外收入都占总收入的20%或以上。它们也不一定全都接纳海外的当地文化,或是采纳国际化策略。下载本文