Passage 1
A new study looks at air pollution and its effects on premature deaths in the United States. Premature deaths_____1_____ (define) as those that take place before the average age of death.
Researchers found that half of all such deaths related to air pollution____2____ (result) from pollution that came from another state. The study is the first ____3____(examine) how pollution crossing state lines affects early deaths.
Worldwide, an____4____(estimate) 4.2 million premature deaths are linked to outdoor air pollution. Most of those deaths are from heart disease, stroke and lung disease, as well as acute breathing infections in children.
Efforts to deal with outdoor air pollution have____5____(large) centered on relationships between local sources of pollution and local air quality.____6____ Barrett and other researchers found that, in the United States, cross-state pollution is a major concern.
The computer model looked at the atmospheric chemistry processes and weather conditions over____7____11-year period. The researchers then examined how each of the lower 48 states affects pollution and people's health in every other state.
The team found electric power plants____8____release sulfur dioxide (二氧化硫) were the biggest____9____(contribute) to deaths related to pollution from other states. In 2005, sulfur dioxide from power plants was involved____10____75 percent of cases of premature deaths from out-of-state pollutants.
Passage 2
Findings suggest that playing with smartphones before sleep _____1_____ (be )positively associated with insomnia(失眠症). Recent____2____ (study) show that nearly 24 percent of Chinese people suffer from insomnia and ____3____number of young people affected is rising. And more than 60percent of people born after 1990, the group that are most likely ____4____ (use) their smartphones just before sleep, do not sleep well.
Bedtime mobile phone use is an unhealthy sleep habit because ____5____can delay falling asleep and reduce sleep quality. According to the research, nearly three-quarters of the young people fall asleep each night with their phones ____6____reach. About 60 percent of them use their smartphones for up to 80 minutes before sleep. And 54.7 percent of the people aged between 18 and 25 go to bed ____7____ (late) than 12 am.
Good sleep is helpful in protecting the brain’s neurons(神经元)and lack of sleep for long periods can ____8____ (danger) health. Therefore, all people, including the young, ____9____ (advise) to avoid using electronic devices one hour before sleep and go to bed at fixed times. But it is____10____ (benefit) to sleep if people listen to soft music and read books before going to bed.
Passage 3
Climbing the world's highest mountain could not have been further from Xia Boyu's mind as a 25-year-old in 1974, when he played for the provincial soccer team in Qinghai. But when the Chinese Mountaineering Association announced it was looking for climbers to join an upcoming journey, Xia put in an application so that he _____1_____at least get a free health check-up.
After just a few months of training, Xia and his fellow climbers started climbing the 8, 848-metre mountain in January 1975. However, Xia suffered such severe frostbite (冻伤) after lending a teammate his sleeping bag____2____he later lost both of his feet.
Three years later, a foreign expert ____3____(invite) to assess Xia's condition concluded that with artificial legs, Xia would be able to walk again and even climb mountains. It made him determined to challenge ____4____to climb Mount Qomolangma again.
Xia set himself a demanding schedule, ____5____(wake) at 5 a.m. to train for five or six hours. Unfortunately, Xia suffered another major setback in 1996, when he ____6____(diagnose) with lymphoma (淋巴瘤). He had to undergo another round of amputation (截肢), losing part of his legs.
It was not until 2014 that he was able to organize a team to make another attempt at scaling the world's highest mountain. Sadly, his team arrived at Qomolangma Base Camp, only to be informed that all journeys had been stopped, following an avalanche (雪崩) ____7____had killed 16 people.
The Nepalese government announced a ban on double-amputee climbers on Qomolongma in December 2017, but it didn't last long after a protest ____8____a disabled support group. That allowed Xia, at the age of 69____9____(climb) to the top on May 14, 2018. The feeling, however, was not ____10____he had imagined it would be. "I had thought when I finally reached the summit, I would shout it to the world. I would do all these poses for photos. But when the moment arrived, I just fell calm, " Xia said.
Passage 4
Visiting a parent at work can open up all sorts of career _____1_____(possibility). Here's one example of how it inspires their goals for the future.
My dad owns a few insurance agencies, so basically, I can go there on any day.On____2____ way to one of his agencies, I would pretend I ____3____(make)important calls on the car phone and ignored my father.When I got there, I loved running through the halls.While at work, my favorite thing was to scan things.I've always known I wanted to work with something ____4____(challenge).Scanning felt like the only ____5____(create)thing to do at an insurance agency. People asked ____6____ I was going to work at the office when I got out of college, and I thought the answer was a hard no. I went to graduate school ____7____(get)my Master's in Business and Art Direction.I moved to New York to work as an art director for a bit.Surprisingly, a few years later, I am back in Virginia, where I ____8____(grow)up and have just launched my very own insurance platform with my wife, Jade and, of course, ____9____Dad's help. We offer business insurance to the self-employed. My dad is the ____10____(much)positive person I've ever met. He's always available and gives great advice.
Passage 5
I don't photograph wild animals very often, _____1_____ wild horses are an exception. I first learned about Alberta's wild horses 20 years ago. Ever since, I had wanted to see and photograph them. A friend of mine, who also loves wild horses, ____2____ (hear) about my wish in March 2017, and I was fortunate enough to be able to accompany him to see the wild horses in the Williams Creek area of Alberta. It was ____3____ unique experience.
We spent a day there ____4____ our first visit and have been back to the same area three more times since then. Once we were so lucky to see more than 100 horses there. I managed to capture a great shot of a pony ____5____ (run) and jumping for the sheer joy of it, ____6____ I felt so proud of. The pony was having such fun all by ____7____ (he) while the rest of his herd grazed peacefully.
Having been out with the horses several times now, I hope to visit them again—as often as possible! They're magnificent and ____8____ (true) nurture my soul. I'm so thankful for the privilege of having the opportunity to spend time with them. These horses are born wild and free, and deserve always ____9____ (remain) so. ____10____(photograph) like me quite value the chance to get close to the wild horses.
Passage 6
How to Avoid the Coronavirus? Wash Your Hands
As a New York Times reporter in China, I covered the SARS outbreak in 2002 and 2003 _____1_____ a new virus was first detected in Guangdong. My two children attended elementary school in Beijing throughout the outbreak.
The International School of Beijing, where my children were students, ____2____(be) one of the few in Beijing that stayed open.
The school conducted several simple precautionary ____3____ (measure): a serious note to parents warning them that students would____4____(screen) for fevers with ear thermometers at the school door. There was no____5____(share) of food at lunch. The teacher led the kids to wash their hands____6____(frequent) throughout the day at classroom sinks, while singing a “hand washing song”____7____(ensure) they did more than a quick pass under the faucet (水龙头) with water only.
With all these, I observed something of____8____public health miracle: Not only did no child get SARS, but it seemed no student was infected____9____anything at all for months on end.
The World Health Organization declared the SARS outbreak contained in July 2003. But, oh, those habits persisted. The best ways of____10____(prevent) against SARS or the new coronavirus are the ones that Grandma taught us.
Passage 7
More than 1, 000 elephants face _____1_____ (starve) in Thailand because of the coronavirus crisis. An almost total absence of visitors____2____ (mean) that many caretakers are struggling to afford food for Thailand’s 4, 000 captive elephants. The animals can eat up ____3____ 200kg of food a day.
Lek Chailert, ____4____ (found) of the Save Elephant Foundation, told the BBC: “If there is no support ____5____ (keep) them safe, these elephants, some of whom are pregnant, will ____6____ starve to death or maybe put on to the streets to beg.” Some elephants maybe sold to zoos or they may ____7____ (return) to the illegal logging business, which ____8____ (official) banned the use of elephants in 19.
“It’s very ____9____ (hope) until some financial help is received immediately, ” Lek Chailert adds. It’s a challenge to keep the animals fed and healthy at ____10____ best of times but now it’s the dry season, which makes the situation even worse.
Passage 8
A year off-also called a gap year-is not a new concept, but there's now a focus on making the most of this break from academic life. Long gone _____1_____(be)the days of just hanging out on a beach or backpacking round the world. While that is still an option, a gap year is now____2____(much) about gaining skills that ____3____(help)you in later life. The BBC' s Smart Consumer podcast spoke to a student called Meg, ____4____said "I just always had in the back of my mind I'd spend a year on something productive and something that would just be good fun. "
Doing something productive is ____5____(exact)what students are being encouraged to do because doing more purposeful things like work experience or voluntary work helps them acquire skills to use when competing for ____6____ place at university. It looks good on their CV and makes them more employable.
While the benefits of taking a gap year are clear ____7____(see), some students worry they can't afford it. Another student, Tom, told the BBC that to him, a gap year was an 'alien concept'. He said" it would have been far too expensive ____8____ it's not something that I would have been able to rely on my parents or family ____9____(member)for. "But some experts say that it needn't burn a hole in your pocket; you don't need to travel far and you can even earn money ____10____doing paid work.
Passage 9
Around 200 more warriors from ancient China’s Terracotta Army (兵马俑)have been unearthed at the tomb of Emperor Qin Shi Huang. The discovery was made during the _____1_____ (late) round of excavations}(挖掘)of No. 1 Pit in an area covering 400 square meters.
Shen Maosheng, who led the dig, said most of the newly found warriors can be divided into two groups. One group is carrying poles, while____2____ other carries bows.
The Terracotta Army, ____3____ (build) around 2, 200 years ago, was intended to protect Emperor Qin Shi Huang in his afterlife. The army, ____4____ consists of about 130 chariots, over 500 horses,8,000 soldiers,was gathered in three main pits near to the emperor ‘s tomb.
It was first discovered in 1974 by farmers ____5____ (dig) in northwest China. The tomb is believed____6____(cover) around 38 square miles and, along____7____ the Terracotta Army, contains a large grave of laborers and craftsmen. The____8____(construct) is believed to have taken around 30 years to complete.
Archaeologists started a new excavation at No. 1 Pit in 2009. The 200 new warriors ____9____ (find) as a result of this effort. ____10____ (scientist) are still working to understand how this vast army was created.
Passage 10
The Great Wall of China is more than 6, 000 kilometres long. It winds _____1_____ (it) way from west to cast, across deserts, over mountains, through valleys____2____at last it reaches the sea. The Great Wall has a history of over twenty centuries. The first part of it ____3____ (build) during the Spring and Autumn period. During the Qin Dynasty, ____4____ (keep) the enemy out of his empire, Emperor Qin Shi Huang had all the walls ____5____ (join) up. Thus, the Great Wall came into being. The Great Wall is wide enough at ____6____top for five horses or ten men to walk side by side. Along the wall are watchtowers, ____7____soldiers used to keep watch. Fires were lit on the towers as a ____8____ (warn) when the enemy came.
It was ____9____ (extreme)difficult to build such a wall in the ancient days without any modern machines. All the work was done ____10____hand. Thousands of men died and were buried under the wall they built. The Great Wall was made not only of stone and earth, but of the flesh and blood of millions of men.
参
Passage 1
1. are defined 2. resulted 3. to examine 4. estimated
5. largely 6. But 7. an 8. which/that
9. contributor 10. in
1. 句意:过早死亡被定义为发生在平均死亡年龄之前的死亡。描述一个客观的事实,用一般现在时。“过早死亡”和“定义”之间是被动关系,用被动语态,“Premature deaths”是复数意义。故填are defined。
2. 句意:研究人员发现,与空气污染有关的所有此类死亡中,有一半是来自另一个州的污染造成的。“空气污染”和“造成”之间是被动关系,用过去分词作定语。故填resulted。
3. 句意:这项研究是第一个研究污染如何跨越州线影响早逝的研究。中心词是序数词,多用不定式作定语。故填to examine。
4. 句意:全球估计有10万人过早死亡与室外空气污染有关。该空修饰名词premature deaths,用形容词。故填estimated。
5. 句意:治理室外空气污染的努力在很大程度上集中在当地污染源与当地空气质量之间的关系上。该空修饰动词短语center on,用副词。故填largely。
6. 句意:但是Barrett和其他研究人员发现,在美国,跨州污染是一个主要问题。该句与上文形成转折关系,句子第一个单词的首字母大写。故填But。
7. 句意:计算机模型观察了一个为期十一年的大气化学过程和天气状况。泛指“一个周期”,应使用不定冠词,11-year的首字母发音是辅音音素。故填an。
8. ____8___release sulfur dioxide是一个限定性定语从句,修饰先行词electric power plants,关系词在从句中作主语,指物,应使用which/that引导。故填which/that。
9. 句意:研究小组发现,释放二氧化硫的发电厂是其他州污染导致死亡的最大元凶。文中表示“最大元凶”,用名词。故填contributor。
10. 句意:2005年,因州外污染物而过早死亡的案例中,75%涉及发电厂的二氧化硫。involve in“涉及”,该短语是固定短语。故填in。
Passage 2
1. is 2. studies 3. the 4. to use
5. it 6. within 7. later 8. endanger
9. are advised 10. beneficial
1. 动名词playing with smartphones before sleep是句子主语,动名词作主语,谓语动词用单数,所以填is。
2. 最新研究表明24%的中国人口遭受着失眠的困扰并且受影响的年轻人的数量正在上升。由“show”判断出主语是复数,所以填studies。
3. 最新研究表明24%的中国人口遭受着失眠的困扰并且受影响的年轻人的数量正在上升。the number of……的数量,是固定短语,所以填the。
4. be likely to do可能做某事,是固定句型,所以填to use。
5. 指代前面的Bedtime mobile phone use,所以填it。
6. 根据研究,几乎3/4的年轻人,睡着时手机都在可以够着的范围内。within reach伸手可及的,是固定短语,所以填within。
7. 由“than”可确定这里在进行比较,用比较级,所以填later。
8. 情态动词后,用动词原形,所以填endanger。
9. all people与advise之间是被动关系,用被动语态,所以填are advised。
10. 作is之后的表语,用形容词,所以填beneficial。
Passage 3
1. could 2. that 3. invited 4. himself
5. waking 6. was diagnosed 7. that / which 8. from
9. to climb 10. how / what
1. 句意:夏提出了申请,为了至少能得到一次免费的健康检查。分析句子,划线后面的动词get用了原形。且句子缺“能够”之意。同时句子的时态是过去时。故填could.
2. 句意:然而,在借给队友睡袋后,夏被严重冻伤,以至于后来失去了双脚。such…that引导结果状语从句,译为“如此…以至于”。故填that。
3. 句意:三年后,一位对夏的病情进行评估的外国专家认为,有了假肢,夏就可以重新行走,甚至可以爬山。分析句子,invite所处的句中已经有动词“concluded”,故invite需填非谓语。又因invite和逻辑主语之间表示被动。故填invited。
4. 句意:这使他下定决心挑战自己,再次攀登珠穆朗玛峰。根据句意“他要挑战自己攀登珠穆朗玛峰”。所以空处填反身代词himself。故填himself。
5. 句意:夏为自己制定了一个严格的时间表,每天早上5点起床,进行5到6个小时的训练。分析句子可知,wake所处的分句无主语,故须填非谓语。又因为wake的逻辑主语是前句的“Xia”,两者之间表示主动关系。故填waking。
6. 句意:不幸的是,1996年夏又遭遇了一次重大挫折,他被诊断出淋巴瘤。分析句子,diagnose所处的从句无其余动词。故该空要填时态。又因为diagnose和逻辑主语之间表示被动关系。且该动词发生的时间是1996,是过去的时间。所以要用过去时的被动。故填was diagnosed。
7. 句意:可悲的是,他的团队到达珠穆朗玛峰大本营时,却被告知所有的旅程已经停止,随后的雪崩,造成16人死亡。分析句子,划线部分充当了主语,故该处要填关系词。又因为先行词为“avalanche”,是一个名词。故后面的从句为定语从句。定语从句部分缺主语,需要用关系代词。先行词指物。故填that/which.
8. 句意:2017年12月,尼泊尔宣布禁止双腿截肢的登山者攀登珠峰,但在一个残疾人支持组织的后,禁令并未持续多久。分析句子可知,该禁令没持续很久是因为一个来自残疾人团体的。通过分析,该处缺一个表示“来自”的介词。故填from。
9. 句意:这使得69岁的夏在2018年5月14日登上了顶峰。根据固定搭配:allow sb to do sth 译为“允许某人做某事”。故填to climb。
10. 句意:然而,那种感觉并不是他想象的那样。分析句子,本句为表语从句,且从句部分缺连接词作imagined的宾语,指代物,故用what。或者因为表语从句部分缺少连接副词,且句中缺“如何,怎样”之意。故填how。
Passage 4
1. possibilities 2. the 3. was making 4. challenging
5. creative 6. if/whether 7. to get 8. grew
9. with 10. most
1. 句意:看望工作中的父母可以为你的职业生涯打开各种各样的可能性。结合句意可知这里要填一个名词,possibility是可数名词,空格处由all sorts of(各种各样的)修饰,要填其复数形式。故填possibilities。
2. 句意:在去他其中一个机构的路上,我假装在用车载电话打重要的电话,对父亲置之不理。on the way 后加to,表示“正在去……的途中”,故填the。
3. 句意:在去他其中一个机构的路上,我假装在用车载电话打重要的电话,对父亲置之不理。全文为过去时态,根据语境可知当时我为了不理父亲,假装正在打电话,所以这里用过去进行时。主语是I,谓语动词要用单数。故填was making。
4. 句意:我一直都知道我想做一些有挑战性的事情。分析可知这里使用了“with+宾语+宾补”的结构,空格处修饰something要用形容词作宾补,challenging意为“具有挑战性的”符合句意,故填challenging。
5. 句意:扫描感觉像是保险公司里唯一有创造性的事情。空格处修饰名词thing要用形容词。故填creative。
6. 句意:人们问我大学毕业后是否会去办公室工作,我觉得答案是“不”。分析句子成分可知___6___ I was going to work at the office when I got out of college是一个宾语从句,空格处要填一个连词,根据ask以及后面的answer可知这里要表达的是“是否会”,故要用whether或if引导这个从句。故填if/whether。
7. 句意:我读研究生是为了获得商业和艺术指导专业的硕士学位。根据句意可知___7___ (get)my Master's in Business and Art Direction.是作者去读研究生的目的,所以此处用不定式表目的。故填to get。
8. 句意:令人惊讶的是,几年后,我回到了我长大的地方——弗吉尼亚州。分析可知所给词grow在where引导的地点状语从句中作谓语动词,动作发生在过去,所以用一般过去时。主语I 与grow之间是主动关系。故填grew。
9. 句意:我和妻子杰德,当然还有在父亲的帮助下,刚刚推出了自己的保险平台。根据句意这里要表达的是“在父亲的帮助下”,介词with符合句意,故填with。
10. 句意:我爸爸是我见过的最积极向上的人。根据后面所给范围I've ever met以及语境可知这里要表达的是“我爸爸是我见过的最积极向上的人”,故用所给形容词的最高级形式,故填most。
Passage 5
1. but 2. heard 3. a 4. on
5. running 6. which 7. himself 8. truly
9. to remain 10. Photographers
1. 句意:我不经常拍摄野生动物,但野马是个例外。根据句意可知前后是转折关系,故填but。
2. 句意:我的一个朋友也喜欢野马,他在2017年3月听说了我的愿望。根据时间状语“in March 2017”可知事情发生在过去,应该用一般过去时,故填heard。
3. 句意:这是一次独特的经历。experience当“经历”讲时是可数名词,此处用不定冠词表泛指,unique的发音以辅音音素开头,故填a。
4. 句意:我们第一次去的时候在那里待了一天,之后又去了三次。spend time on sth表示“在某物/事上花时间”,故填on。
5. 句意:我成功地捕捉到了一匹小马奔跑和跳跃撒欢的精彩镜头,我为此感到骄傲。pony与run之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,此处与后面的jumping并列用现在分词作后置定语,故填running。
6. 句意同上,此处为非限定性定语从句,关系词指代整个主句内容并在从句中作主语,故填which。
7. 句意:小马自己玩得很开心,而其他的马则安静地吃草。all by oneself表示“自己、单独”,故填himself。
8. 句意:它们是伟大的,真正滋养了我的灵魂。修饰动词nurture用副词,故填truly。
9. 句意:这些马生来就野性十足,自由自在,它们理应永远如此。deserve to do表示“理应做、做……理所应当”,主语和动词是主动关系,故填to remain。
10. 句意:像我这样的摄影师非常珍惜接近野马的机会。根据空后的“like me”可知此处用表示身份的名词作主语,photographer表示“摄影师”,是可数名词,此处用复数表泛指,故填Photographers。
Passage 6
1. when 2. was 3. measures 4. be screened
5. sharing 6. frequently 7. to ensure 8. a
9. with 10. prevention
1. 本句为时间状语从句,表示“当……时候”应用when引导。故填when。
2. 本句中主语为The International School of Beijing,谓语动词用第三人称单数形式,且描述过去发生的事情应用一般过去时。故填was。
3. measure为可数名词,由several修饰应用复数形式。故填measures。
4. 本句中students与谓语动词构成被动关系,且would后跟动词原形。故填be screened。
5. 分析句子结构可知share在句中作非谓语动词,且句中缺少主语,应用动名词短语作主语。故填sharing。
6. 修饰动词wash,应用副词frequently,表示“频繁地”。故填frequently。
7. 分析句子结构可知,ensure在句中作非谓语动词,且此处做目的状语应用不定式。故填to ensure。
8. miracle为可数名词,此处表示泛指应用不定冠词,且public为辅音音素开头的单词。故填a。
9. 根据短语be infected with表示“感染上……”。故填with。
10. 句意:预防非典型肺炎或新型冠状病毒的最好方法是奶奶教我们的。of为介词后跟名词prevention作宾语,表示“预防”。故填prevention。
Passage 7
1. starvation 2. means 3. to 4. founder
5. to keep 6. either 7. be returned 8. officially
9. hopeless 10. the
1. 句意:由于冠状病毒危机,泰国有超过1000头大象面临饥饿。分析句子结构,所填词在句中作宾语,应用名词形式;starve 是动词,名词是starvation。故填starvation。
2. 句意:几乎没有游客,这意味着许多饲养员要为在泰国的4000头被圈养的大象提供食物。根据全文内容,可知这是在描述主语现在的状态,用一般现在时。句子主语是 An almost total absence of visitors,中心词是absence,谓语动词应用单数第三人称形式。故填means。
3. 句意:这些动物一天可以吃光多达200公斤的食物。介词to意思为“达到”。故填to。
4. 句意:拯救大象基金会的创始人Lek Chailert告诉BBC:“如果没有援助能保证他们的安全,这些大象,其中一些已经怀孕,要么饿死,要么就会被赶到街上去乞讨食物”。所填词是Lek Chailert的同位语,应该是名词;根据句意,应是“创立者”。故填founder。
5. 句意:拯救大象基金会的创始人Lek Chailert告诉BBC:“如果没有援助能保证他们的安全,这些大象,其中一些已经怀孕,要么饿死,要么就会被赶到街上去乞讨食物”。此处是不定式作后置定语,修饰名词support。故填to keep。
6. 句意:拯救大象基金会的创始人Lek Chailert告诉BBC:“如果没有援助能保证他们的安全,这些大象,其中一些已经怀孕,要么饿死,要么就会被赶到街上去乞讨食物”。 根据句意,应是并列结构“either… or…”,意思为“要么……要么,或者……或者”。故填either。
7. 句意:“一些大象可能被卖给动物园,或者他们可能会被送回非法伐木业,而非法伐木业于19年就正式禁止使用大象。”根据句意,主语they和return之间为逻辑上的被动关系,在情态动词may后用be done形式。故填be returned。
8. 句意:“一些大象可能被卖给动物园,或者他们可能会被送回非法伐木业,而非法法伐木于19年就正式禁止使用大象。”修饰谓语动词banned,应用副词形式。故填officially。
9. 句意:Lek Chailert补充说:“在立即得到一些经济援助之前,是没有希望的。”根据句意,应是“没有希望的”,该空作is后的表语,用形容词,故填hopeless。
10. 句意:在最好的情况下,让这些动物有吃的,保持健康都是一个挑战;但现在是旱季,这使情况变得更糟。 best是形容词最高级,前面应该用定冠词the。短语at the best of times “在最有利的情况下”。故填the。
Passage 8
1. are 2. more 3. will help 4. who
5. exactly 6. a 7. to see 8. and
9. members 10. by
1. 分析句子可知,此处是句子谓语动词,主语days是复数,本文讲述一般事实,故用一般现在,故填are。
2. 句意:尽管那仍然是一个选择,但“间隔年”现在更多的是关于获得可以在以后日子帮到你的技能。根据句意可知,此处用“more”符合语境,故填more。
3. 分析句子可知,此处是定语从句的谓语动词,根据in later life判断为一般将来时,故填will help。
4. 分析句子可知,此处是非性定语从句的关系词,先行词Meg在从句中充当主语,应用关系代词,故填who。
5. 分析句子可知,此处应用副词修饰后面的句子,故填exactly。
6. 结合上下文可知,此处意为“在大学竞争一席之地”,place可数,且此处是泛指,应用不定冠词,又place是辅音音素开头,故填a。
7. 句意:尽管“间隔年”的好处是显而易见的,但一些学生担心他们负担不起。根据句意和句子结构可知,此处应用不定式作状语,故填to see。
8. 句意:他说:“这太贵了,并且它也不是我能够依靠父母或家庭成员的事情。”根据句意可知,上下文是并列关系,故填and。
9. member是可数名词,家庭成员不止一人,所以应用复数形式,故填members。
10. 结合上下文可知,此处用介词by“通过”符合语境,by doing paid work“通过做有偿工作”,故填by。
Passage 9
1. latest 2. the 3. built 4. which
5. digging 6. to cover 7. with 8. construction
9. were found 10. Scientists
1. 根据空格前的 the和语境可知,空格处应用late的最髙级形式。故填 latest。
2. one...the other…为固定用法。 此处特指另一组,应用定冠词,故填the。
3. 兵马俑建于大约 2200年前,为了在秦始皇死后能保护他,兵马俑的谓语动词是was intended,建造和谓语之间没有连词,可以判断出要用非谓语形式,过去分词表示被动,故填built。
4. 分析句子结构可知, 空格处引导非性定语从句,先行词是“The army”指物,且在从句中作主语。故填which。
5. dig作前文“farmers”的后置定语,之间为主动关系。这个墓是由在挖土的农民发现的。故填digging。
6. 此处为句式be believed to do,故填to cover。
7. along with为固定搭配,意为“和……一起,随着”,此处表示与兵马俑一起。故填 with。
8. 此处作主语, 放在冠词后面,所以填名词形式。故填construction。
9. 由前一句中的“2009”可知此处叙述的是发生在过去的事情, 应用一般过去时;且此处指“200 new warriors”被发 现,主语与动词find之间是被动关系,所以应该填一 般过去时的被动语态。故填were found。
10. 由后文中的“are” 可知此处应用其复数形式。故填Scientists。
Passage 10
1. its 2. till/until/and 3. was built 4. to keep
5. Joined 6. the 7. where 8. warning
9. extremely 10. by
1. wind one's way意为“曲折蜿蜒”,故这里填its。
2. 句意:它自西向东,穿过沙漠,越过山脉,通过山谷曲折蜿蜒,(直到)最后到达海洋。根据句意可知,上下句是并列关系,故填till/until/and。
3. 句意:它的第一部分在春秋时期建造。根据语意可知,长城是被建造的,春秋时期是过去,用一般过去时的被动语态,故这里填was built。
4. 考查不定式作状语。句意:在秦朝,为了阻止敌人入侵,秦始皇命人把所有城墙连接起来。这里用不定式作目的状语,故填to keep。
5. have something done“使……被做”(别人做),这里秦始皇命人把所有城墙连接起来,符合语境,故填joined。
6. at the top“在……顶部”,这里用定冠词指在长城的上面。句意:长城的顶部足够宽可供5只马或者10个人并排走。故这里用the。
7. 句意:一路上都是眺望塔,士兵们过去站岗的地方。这里构造非性定语从句,用where在定语从句中作地点状语。故填where。
8. 句意:当敌人来时,塔上会点火作为警报。这里需要用名词,warning“警告,警报,预兆”。
9. 句意:在古代,没有任何现代化的机器,建造这样的城墙是非常困难的。这里用副词extremely修饰形容词difficult,故这里填extremely。
10. 句意:所有工作都是手工完成。by hand“手工,用手的,亲自的”。故填by。下载本文