题型有:1. Vocabulary and Structure 2. Reading Comprehension 3. Cloze 4. Translation 5. Writing
Vocabulary and StructureDirections: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are 4 choices marked A, B, C, D. Choose the one that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
1. Gorge took ______of the fine weather to do a day’s work in this garden.
A.advantage
B.profit
C.watch
D.provided
正确答案:A
解析:搭配题。take advantage of“充分利用”,其它选项均无此搭配;advantage“优势”; profit“利润”watch“观看”;provide“提供”。根据句意,A为正确答案。句意:乔治充分利用好天气在花园里干了一天活。
2. He doesn’t seem at all sorry for ______he has done.
A.that
B.what
C.which
D.how
正确答案:B
解析:句法辨析题。what he has done是一个名词性从句,what=all that,指代done的内容,做done的宾语;而be sorry for中for是介词,必须跟名词或名词词组。所以根据句意,B为正确答案。句意:他似乎没有为他所做的事情而愧疚。
3. I was very tired. Otherwise, I ______ to the theatre with you.
A.had gone
B.would go
C.went
D.would have gone
正确答案:D
解析:虚拟语气。otherwise为核心词,was表示与过去事实相反,故D为正确答案。注意本虚拟语气的从句部分隐含于otherwise中,其后为主句部分。句意:我非常累,否则我会同你一起去看戏。
4. There is not much news in today’s paper, ______?
A.is it
B.isn’t it
C.is there
D.isn’t there
正确答案:C
解析:反意疑问句。前半部分否定,后半部分肯定。There be句型的反意疑问句中主语部分用there,故C为正确答案。句意:今天的报纸没有太多的新闻,是吗?
5. We enjoyed ourselves very much at the party. You ______ with us.
A.must have come
B.should have come
C.must come
D.should come
正确答案:B
解析:虚拟语气。enjoyed表示与过去事实相反,故采用情态动词完成式,排除C,D。should have done表示过去应该做但未做之事,B为正确答案。句意:晚会上我们过得很快乐,你应该同我们一起去。
6. He finds it difficult to himself ______to the climate.
A.apply
B.account
C.avail
D.accustom
正确答案:D
解析:搭配题。选项中只有apply, accustom可与to构成搭配,首先排除B,C。apply to“应用、运用到……”;accustom to“适应,习惯于……”;account“陈述、报告、解释,账户”;avail“使用、利用”。根据句意,D为正确答案。句意:他发现他很难适应那里的气候。
7. When she heard the bad news, she completely______.
A.broke away
B.broke down
C.broke out
D.broke through
正确答案:B
解析:词组辨析题。break away“脱离”;break down“破坏,破裂,精神崩溃”;break out“逃脱、突然发生”;break through“冲破、出现、突破”。根据句意,B为正确答案。句意:当她听到那个坏消息时,精神完全崩溃了。
8. This is much ______to the one I bought last week.
A.worse
B.lower
C.inferior
D.equal
正确答案:C
解析:搭配题。首先排除A,B。be inferior to “比……低、差、次要”;be equal to“和……平等、等同”。根据句意,正确答案为C。句意:这个东西比我上周买的质量差得多。
9. I saw a traffic ______this morning.
A.event
B.accident
C.conflict
D.damage
正确答案:B
解析:词义辨析题。event“事件”,通常指大事件;accident“车祸”,常指突发事件;conflict“冲突、斗争”;damage“损坏、破坏”。核心词为traffic,根据句意,B为正确答案。句意:今天早上我看到了一起交通事故。
10. Kindness is the most important ______a man can have.
A.habit
B.accident
C.quality
D.effect
正确答案:C
解析:词义辨析题。habit“习惯”;accident“事故”;quality“品质、品德、质量”;effect“作用、效果”。根据句意,C为正确答案。句意:善良是人应该有的最重要的品德。
11. So little ______about physics that the lecture was completely beyond me
A.I knew
B.did I know
C.I had known
D.had I known
正确答案:B
解析:倒装句。通常so+形容词放在句首,句子要倒装,先排除A,C。再根据时态知识排除D。B为正确答案。句意:由于对物理了解得如此少,以致我听不懂那个讲座。
12. She didn’t break the bad news to her mother that she might break down.
A.so
B.for fear
C.in order
D.because
正确答案:B
解析:短语辨析题。so(that)“以便,为了”;for fear“以防、担心”;in order“为了”。故选B。句意:她没有向她的母亲说这个坏消息,以防她听后精神崩溃。
13. I’m going to spend the winter vacation in Shanghai ______I have some relatives.
A.because
B.which
C.that
D.where
正确答案:D
解析:句法分析题。考核定语从句知识,由于先行词Shanghai是一表示地点的词,并且在从句中做状语,所以用where引导。D为正确答案。句意:我将到上海度寒假,在那里我有一些亲戚。
14. It was the color not the material ______he was surprised at.
A.who
B.whom
C.which
D.what
正确答案:C
解析:句法分析题。强调句型,被强调部分为物color/material,引导词用that或which,故 C为正确答案。句意:正是颜色而不是材料使他感到惊奇。
15. Though small the room is comfortable______.
A.to live
B.to live in
C.Living in
D.live in
正确答案:B
解析:句法分析题。动词不定式作定语,必须和其所修饰的名词构成动宾关系,若为不及物动词,则需要跟相应的介词,故B为正确答案。句意:尽管房子很小,但住着舒适。
16. The Red Cross ______heir for refugees and over two million dollars have been raised.
A.appeals for
B.appeals to
C.has been appealing for
D.appealing for
正确答案:B
解析:固定搭配。appeal to sb. for sth. “恳求,呼吁”。句意:红十字会为了帮助难民,恳求继承人的帮助,很快200万美元就筹集到了。
17. ______the financial means to remain independent Edison was compelled to seek employment as a night telegraph operator.
A.He was deprived of
B.Deprived of
C.That he was deprived of
D.Although he was deprived of
正确答案:B
解析:语法分析题。过去分词用在句首作一个原因状语,Edison和deprive of之间是被动关系,由于过去分词本身表示了一个被动概念,所以不用被动语态。根据题意,B为正确答案。句意:由于被剥夺了经济来源,为了保持经济,爱迪生寻找了一个夜间电话操作员的工作。
18. ______to the right you will find a path leading to his cottage.
A.Turned
B.Turning
C.To turn
D.Being turned
正确答案:B
解析:语法分析题。现在分词用在句首作一个条件状语从句,you和turn之间是主动关系,故用现在分词,B为正确答案。句意:如果向右转,你将发现一条通往村子的小路。
19. It ______now pretty late, we took our candles and retired.
A.being
B.facing
C.turned
D.got
正确答案:A
解析:主格结构。注意主格结构中的分词前需要有分词的逻辑主语,该题中it和 late之间是主动关系。故A为正确答案。句意:天太晚了,我们拿着蜡烛退了出去。
20. Nobody enjoys having a tooth______.
A.drill and fill
B.drilling and filling
C.to drill and fill
D.drilled and filled
正确答案:D
解析:结构题。have sth. done“使……被做”。根据句意,D为正确答案。句意:没有人喜欢钻牙,补牙。
21. I forgot ______her that my coat buttons need to be sewn on.
A.reminding
B.having reminded
C.to remind
D.to have reminded
正确答案:C
解析:结构分析题。forget to do sth. “忘记要干某事”;forget doing sth. “忘记干了某事”。根据题意,C为正确答案。句意:我忘了提醒他我上衣的钮扣需要缝上。
22. I feel like ______to the owner of the house to complain.
A.writing
B.to write
C.write
D.having written
正确答案:A
解析:结构题。feel like doing sth. “想干……”,like为介词。A为正确答案。句意:我想给房东写封抱怨信。
23. “Why did you leave the meeting early?” “I found the discussion______.”
A.boring
B.bored
C.bore
D.boredom
正确答案:A
解析:句法分析题。boring现在分词作discussion的补语,正确答案为A。句意:你为什么很早就离开了会场?我发觉那个讨论没意思。
24. The point is worth______.
A.being mentioned
B.mentioning
C.to mention
D.mentioned
正确答案:B
解析:固定搭配。be worth doing“值得做”。根据题意,B为正确答案。句意:这个观点值得提。
25. I remember ______the novel last month. It was very interesting.
A.to read
B.reading
C.read
D.to have read
正确答案:B
解析:句法分析题。remember to do sth. “记得要做某事”;remember doing sth. “记得做了某事”。根据题中时间状语last moth,可知B为正确答案。句意:我记得上回读过了那部小说,它真有趣。
26. Colored people are by no means ______white people.
A.inferior over
B.more infer
C.inferior to
D.few
正确答案:C
解析:固定搭配。inferior to“比……低下”。故C为正确答案。句意:有色人种绝不比白人低下。
27. She had her finger ______when she was paper cutting.
A.cut
B.cutting
C.to cut
D.cuts
正确答案:A
解析:固定搭配。have sth. done“使……被干”,表示被动。根据题意,A为正确答案。句意:她在剪纸的时候,把手指剪破了。
28. My sister can’t cook______.
A.my brother can’t too
B.either can my brother
C.neither can my brother
D.nor my brother can
正确答案:C
解析:句法分析。neither/nor+助动词+主语表示与前面的否定句情况一致。根据句意,C为正确答案。句意:我妹妹不会做饭,弟弟也不会。
29. Jean did not have time to go to the concert last night because she was busy for her examination______.
A.to prepare
B.preparing
C.to be prepared
D.being prepared
正确答案:B
解析:结构题。be busy doing sth. “忙于干……”,习惯用法。故B为正确答案。句意:因为忙于准备考试,珍妮昨晚没有时间去音乐会。
30. ______had I reached school than the bell rang.
A.No sooner
B.Only
C.Hardly
D.Rarely
正确答案:A
解析:固定搭配。no sooner…than“一……就……”。根据句意,A为正确答案。句意:我刚一到学校,铃就响了。
31. It was in 1978______the Whites settled down in France.
A.that
B.at the time
C.when
D.by the time
正确答案:A
解析:结构分析题。It’s…that是强调句型。故A为正确答案。句意:正是在1978年怀特一家定居到法国。
32. There are ______the three-year-old child can count.
A.far more than toys
B.toys far more than
C.far more toys than
D.far more than toys
正确答案:C
解析:句法分析题。比较句型。通常far, much等词可以修饰比较级。根据句意,C为正确答案。句意:这里有更多三岁孩子都数不清的玩具。
33. The girl is made ______fight after she comes from school.
A.do her homework
B.doing her homework
C.to do her homework
D.to do doing her homework
正确答案:C
解析:句法分析题。make是使役动词,表主动时不跟不定式to;表被动时,其后必须加 to。根据句意,C为正确答案。句意:那个女孩从学校回来后,被迫立即做作业。
34. His government insisted that he ______until he finished his degree.
A.would stay
B.stay
C.stayed
D.shall stay
正确答案:B
解析:句法分析题。Insist + that从句,从句通常要用虚拟语气should+动词原形, should可省略。此类词还有suggest, propose等。故B为正确答案。句意:他的坚持他应该呆在那儿,直到完成学业。
35. Many of the scientists and engineers are judged ______how great their achievements are.
A.in spite of
B.in ways of
C.in favor of
D.in terms of
正确答案:D
解析:词组辨析。in terms Of“在……方面、以……角度、根据”,符合题意。in spite of“尽管、不管”;in ways of无此搭配。in favor of“赞成、支持”。句意,评估科学家和工程师主要看他们有多大的成绩。
36. Because of her peculiar characteristics, she has a lot of difficulty ______friends with her classmates.
A.to make
B.making
C.of making
D.for her to make
正确答案:B
解析:固定搭配。have difficulty in doing sth. “在某方面有困难”,其中in可以省略。故只有B符合题意。句意:由于她性格古怪,她在与同学交往中有许多障碍。
37. The cut in her hand has healed completely, without leaving a______.
A.defect
B.wound
C.sign
D.scar
正确答案:D
解析:词义辨析。defect“过失、缺点”;wound“创伤、伤口”;sign“标记、符号,征兆”;scar“伤痕、疤痕”。根据句意,D为正确答案。句意:她手上的伤早已完全愈合了,没有留下疤痕。
38. It’s no use ______to her about the content of the film.
A.to talk
B.talking
C.talk
D.talked
正确答案:B
解析:结构题。在一些句子中,常用it作形式主语,将用做真实主语的动名词放在句末。 It is no use(no good, fun)后接动名词。故B为正确答案。句意:和她谈这部电影的内容没用。
39. Kate is ______bad terms with her uncle.
A.to
B.on
C.with
D.in
正确答案:B
解析:固定搭配。be on good, friendly, terms with sb. “同某人关系好,密切”,反之则为bad。故B符合句意。句意:凯特与她叔叔关系不好。
40. I usually take sandwiches for my lunch, but ______and then I go to a cafe
A.once
B.now
C.ever
D.before
正确答案:B
解析:句法结构分析题。but表明前后两分句的意思相反。由于前分句出现usually,所以后句出现的唯一搭配now and then“偶尔、间或”正符合句意。故B为正确答案。句意:我通常以三明治作午饭,但现在有时去咖啡馆吃午餐。
Reading ComprehensionDirections: There are 4 passages in this part, each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them, there are 4 choices marked A, B, C, D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
It has often been said by people involved in language teaching that a student who really wants to learn will succeed in whatever the circumstances are under which he studies. It is certainly true that students do learn in unfavorable conditions and it is also true that students often succeed in using methods that experts have considered unsatisfactory. All teachers can think of some students who are significantly better than their peers and it seems reasonable to suggest that the motivation of the student is perhaps the single most important thing that he brings to the classroom. Motivation is some kind of internal drive that encourages somebody to pursue a course of action. It seems to be the case that if we perceive a goal and if that goal is sufficiently attractive. We will be strongly motivated to do whatever is necessary to reach that goal. Of course, goals may be of many different types of language learners who are motivated also perceive goals of various types and here we might immediately make a distinction between short-term goals and long-term goals. Long-term goals might have something to do with a student’s wish to get a better job or become a member of the target language community Short-term goals might include such things as the urge to pass an end-of-term or end-of- semester exam or complete a unit successfully. It seems possible to suggest that a teacher will find a strongly motivated student with a long-term goal easier to teach than a student who has to study the language because it is on the curriculum and who does not have such a goal. For the latter type of student short-term goals will often be the source of any motivation he has.
41. What’s the passage about? ______.
A.The way of teaching
B.Types of goals
C.Motivations
D.Language learning
正确答案:C
解析:主旨题。根据第一段最后一句“and it seems reasonable to suggest that the motivation of the student is perhaps the single most important thing that he brings to the classroom”与第二段首句“Motivation is some kind of internal drive that encourages somebody to pursue a course of action”可以看出,文章主要讲的是动机对语言学习的作用。故C为正确答案。
42. What’s the key to a successful student according to the passage? ______.
A.Circumstances
B.Methods
C.Teachers
D.Motivation
正确答案:D
解析:细节题,根据文章第一段最后一句“and it seems reasonable to suggest that the motivation of the student is perhaps the single most important thing that he brings to the classroom”(老师们认为有些学生比同龄人表现得优秀,归因于他们有目的才使得他们在班上脱颖而出)。D为正确答案。
43. Who is easier to be taught as far as the teacher is concerned? ______.
A.A highly-motivated student with a long-term goal
B.A student with no motivation
C.A student who has to study because of the curriculum
D.A student with the urge to pass the exam
正确答案:A
解析:细节题。文章第二段倒数第二句话“It seems possible to suggest that a teacher will find a strongly motivated student with a long-term goal easier to teach than a student who has to study the language because it iS on the curriculum and who does not have such a goal”清晰点出了动机强且有一个长期目标的学生容易教。根据题意,A为正确答案。
44. It seems that all these are factors involved in learning except ______.
A.motivation
B.teaching methods
C.learning atmosphere
D.personality
正确答案:D
解析:分析推断。采用排除法。A,B,C项分别都是影响语言学习的因素,唯独D文章没提及。
45. Who is likely to talk about the subject? ______.
A.Experts and authorities concerned
B.Linguists and language teachers
C.Psychologists and analysts
D.Assessors and predictors
正确答案:B
解析:推理判断题。根据文章第一段第一句“It has often been said by people involved in language teaching that a student who really wants to learn will succeed in whatever the circumstances are under which he studies”,可以推出B项符合题意。
Every nation has a set of rules either written or unwritten, which determines how people act with each other. Formal written rules are often laws and they control how we drive operate a business, or run a government. Individuals who disobey laws may be fined or put in jail. Because illegal behavior generally harms other individuals or societies at large. Our court system must punish people who don’t obey these formal rules. Informal rules, often called “manners”, describe correct and incorrect behavior in such situations as eating in a restaurant, going on a date, or working in an office. If one is impolite or misbehaves in these situations, other people often consider offender insensitive. And although we can strongly disagree to such misconduct, we can no legally punish someone for simply being inconsiderate or unpleasant. Neither laws nor manners are inflexible; both changes as society develops. For example, in the early twentieth century, the selling of strong spirits was forbidden. This law, however, had to be changed because the government found it impossible to force people to drink only soft drinks. More recently, many people who were dissatisfied with the unequals between the rights of men and women worked to pass the equal rights law, as women became more independent and took on new roles, a new law was considered necessary to reflect that change.
46. According to the passage, people who offended the law may be ______.
A.put to death
B.put on afire
C.doing fine
D.put into prison
正确答案:D
解析:细节题。文章第一段第三句“Individuals who disobey laws may be fined or put in jail because illegal behavior generally harms other individuals or societies at large”清晰地陈述了谁不遵守法律将会被罚款或关进监狱。故D为正确答案。C为强干扰项,C中的fine非“罚款”之意。
47. In the writer’s opinion, laws and manners ______.
A.are always the same
B.are changeable
C.can be important if you dine in a restaurant
D.influence each other
正确答案:B
解析:态度题。从文章第三段第一句“Neither laws nor manners are inflexible; both changes as society develops”可以看出,作者认为法律和礼节并不是不可变的,它们随社会的发展而变化。根据题意,B为正确答案。
48. What was not allowed years before? ______.
A.The selling of strong spirits
B.Smoking
C.The selling of drinks
D.Drinking in the public
正确答案:A
解析:细节题。文章第三段第二句“For example, in the early twentieth century, the selling of strong spirits was forbidden”举了一个例子:在20世纪初期,不允许出售烈性且刺激精神的饮料。故A为正确答案。
49. What’s the main topic of this article? ______.
A.How laws are formed
B.Punish the people if they disobey the law
C.Laws and manners
D.How did people change their minds about drinking
正确答案:C
解析:主旨题。根据文章第一段和二、三段首句可以看出本文主要谈论法律与礼节。
50. According to the passage equal rights law may refer to the equality between ______.
A.the black and the white
B.the old and the young
C.women and men
D.the rich and the poor
正确答案:C
解析:细节题。文章最后一段最后一句“many people who were dissatisfied with the unequals between the rights of men and women worked to pass the equal rights law”清晰阐明了人们要求在法律上男女平等。故C为正确答案。
In former times doctors in Taiwan, who were considered saviors, were greatly admired. This is not only because they were able to relieve sick people of their pain and save their lives, but because they demonstrated admirable willingness to help the sick. Now in this industrialized world people are inclined to choose material possessions. This is true of doctors, too. The high income of doctors is the envy of other people. Many high school graduates are eager to get into medical colleges, and countless girls consider doctors to be their best choice of husbands. For many years the public has charged that doctors in public hospitals demand money from patients. The amount of money the patients give determines the kind of treatment they receive. It has also been said that drug companies have to pay the doctors so that the latter will use their products. Recently a large medicine factory set up by the U.S. Investors declared that it will stop giving “kickbacks” to doctors as the factory bas spent too much to promote sales over the years. This declaration has caused quite a stir in our society. We wonder what the officials who have denied the dealings mentioned above will say about this.
51. According to the passage why did the doctors in Taiwan deserve our highest admiration in former times? ______.
A.Because they were a group of qualified doctors
B.Because they ranked first in wealth
C.Because they were able to cure the sick of poverty
D.Because they were the doctors with medical morals as well as medical skill
正确答案:B
解析:细节题。文章第一段第二句“This is not only because they were able to relieve sick people of their pain and save their lives, but because they demonstrated admirable willingness to help the sick”陈述了人们对医生羡慕的原因。
52. Why do many girls regard doctors as their ideal choice of husbands? ______.
A.Because doctors are saviors
B.Because doctors are honest
C.Because they get married to doctors for love
D.Because they want to live in great luxury after marriage
正确答案:D
解析:细节题。第二段第三、四句“The high income of doctors is the envy of other people. Many high school graduates are eager to get into medical colleges, and countless girls consider doctors to be their best choice of husbands”陈述了医生的高收入,使得一些学生想学医,一些女孩子想找个医生丈夫。故D符合题意。
53. Why shouldn’t doctors in public hospitals ask for the extra money from the sick? ______.
A.Because the so-called extra money is a tip to nurses
B.Because the so-called extra money is ill-gotten money
C.Because doctors are honest
D.Because doctors have additional money is ill-gotten money
正确答案:B
解析:细节题。第二段第五句“For many years the public has charged that doctors in public hospitals demand money from patients”阐述了近几年来,公众指责医院医生从病人那里收取钱财。由此可见,医生收取病人的钱是不合法的。所以正确答案为B。
54. The word “kickback” probably means ______.
A.a doctor’s legal income
B.additional money for doctor’s good service
C.a doctor’s retiring money
D.money offered to a doctor for unfair things
正确答案:D
解析:词义推断。根据文章第三段第一句得出:美国医药投资商宣布停止给医生 kickbacks,原因是在提高产品销售量上花了许多钱。再由前文我们知道医药公司要给医生钱,因为医生用了他们的药。综合上述不难推出kickbacks是指医生收取的回扣,是不公平的。故D为正确答案。
55. Which of the following is not true according to the passage? ______.
A.The passage mainly talks about doctors in Taiwan
B.The passage mainly deals with the students with doctor degrees in Taiwan
C.The doctors in Taiwan are richer than people who do other jobs
D.Doctors are accused of to get money from patients
正确答案:B
解析:细节题。B项主要故意混淆对doctor的歧义。A,C,D三项在原文中均有表述。
When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some way does not live up to the manufacturer’s claim for it, the first step is to present the warranty, or any other records which might help at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not there are various means the consumer may use to gain satisfaction. A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager. In general, the “higher up” the consumer takes his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled in such a case, it is usually settled in the consumer’s favor, assuming, he or she has a just claim. Consumers should complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter. Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly and especially when the consumer can show what is wrong with the item he has bought. If this cannot be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements. For example “The left speaker does not work at all and the sound coming out of the right one is unclear” is better than “This stereo does not work”. The store manager may advise the consumer to write to the manufacturer if so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and as firmly as possible. But if a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or pubic organization responsible for protecting consumers’ rights.
56. When a consumer finds that his purchase has a fault in it, the first thing he should do is to______.
A.complain personally to the manager
B.threaten to take the matter to court
C.write a firm letter of complaint to the store of purchase
D.show their written proof of the purchase to the store
正确答案:D
解析:细节题。文章第一段第一句“the first step is to present the warranty,or any other records which might help at the store of purchase”陈述了首要的一步是出示收据,或其他能够起到帮助作用的购买记录。故D符合题意。
57. If a consume wants a quick settlement of his problem, it’s better to complain to______.
A.a shop assistant
B.the store manager
C.the manufacturer
D.a public organization
正确答案:B
解析:细节题。文章第二段前两句“A simple and common method used by many consumers iS to complain directly to the store manager. In general,the“higher up”the consumer takes his or her complaint,the faster he or she can expect it to be settled”阐明了直接向经理投诉,通常是解决问题的最快方法。故B为正确答案。
58. The most effective complaint can be made by______.
A.showing the faulty item to the manufacturer
B.explaining exactly what is wrong with the item
C.saying firmly that the item is of poor quality
D.asking politely to change the item
正确答案:B
解析:细节题。第四段第一句“Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly and especially when the consumer can show what is wrong with the item he has bought”说明了有效投诉就是有礼貌地、坚定地说出自己所购买商品的毛病。根据题意,B为正确答案。
59. The phrase “live up to” (line 1~2,paragraph 1) in the context means______.
A.meet the standard of
B.realize the purpose of
C.fulfill the demands of
D.keep the promise of
正确答案:A
解析:词义推断。文章第一段第一句表明:当一个消费者发现他购买的商品有毛病或者与生产商所宜称的标准不一样时……根据逻辑关系和常识,A为正确答案。
60. The passage tells us______.
A.how to settle a consumer’s complaint about a faulty item
B.how to make an effective complaint about a faulty item
C.how to avoid buying a faulty item
D.how to deal with complaints from customers
正确答案:B
解析:主旨题。根据文章每段第一句可以推出,全文主要讲的是怎样有效投诉有缺点的产品。
ClozeDirections: Each blank in the following passage is provided with 4 choices. Read the whole passage and choose the best answer for each blank. Then, mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
61. American 【B1】______ are similar to other cities 【B2】______ the world. In every country, cities reflect the values of the 【B3】______ . Cities contain the very best parts of a 【B4】______ . They also 【B5】______ the very 【B6】______ parts of a society, violent crime, racial conflict, and poverty American cities are 【B7】______ , 【B8】______ American society is changing. After World War Ⅱ city residents became richer and more prosperous. They had 【B9】______ children. They needed more 【B10】______ . They moved 【B11】______ their apartments in the city to buy their own homes. They bought houses in the suburbs-areas near a city 【B12】______ people lived. These are areas 【B13】______ many offices or factories. During the 1950s the American’s “dream” 【B14】______ have a house in the suburbs. Now things are changing. The children of the people who left the cities in 1950s are now 【B15】______ . They 【B16】______ their parents want to live in the cities. Many young professionals, doctors, lawyers, and teachers are moving 【B17】______ into the city. Many are single, others are married but often without children. They prefer the city 【B18】______ the suburbs because their jobs are there, they are afraid of the fuel 【B19】______ or they just enjoy the excitement and opportunities which the 【B20】______ offers.
A.people
B.city
C.cities
D.towns
正确答案:C
解析:由于后面出现“are similar to other cities”,所以应选C保持上下文一致。
62.
A.around
B.to
C.on
D.with
正确答案:A
解析:around the world“全世界”。B,C,D项都不能与之搭配。
63.
A.agriculture
B.industry
C.people
D.culture
正确答案:D
解析:城市反映的是文化价值。A,B均太片面且不合文意。所以只有D符合题意。
.
A.people
B.country
C.town
D.society
正确答案:D
解析:根据下文,后面出现also,可以推断出前一句与后一句反映的内容一致。故D符合题意。
65.
A.retain
B.attain
C.obtain
D.contain
正确答案:D
解析:与上题同理。
66.
A.worst
B.bad
C.obtain
D.contain
正确答案:A
解析:前句出现best,与之对应,此句应出现worst才符合逻辑,而且后面举出了“暴力犯罪”等反面现象。
67.
A.changed
B.improving
C.changing
D.improved
正确答案:C
解析:根据后一句推断。
68.
A.just with
B.the same as
C.just as
D.such as
正确答案:C
解析:the same as“与……一样”;just as“正如”;such as“例如”。由于城市与社会紧密相联,具有一致性。故C符合题意。
69.
A.more
B.most
C.a lot
D.less
正确答案:A
解析:根据后一句“They need more space”和前句“city residents became richer and more prosperous”,A符合题意。
70.
A.money
B.space
C.spare
D.time
正确答案:B
解析:根据上文:孩子需要的空间就多。
71.
A.away
B.out of
C.out off
D.away to
正确答案:B
解析:根据后文在郊区买房,可知要从单元房搬出。故B为正确答案。
72.
A.which
B.on which
C.where
D.where upon
正确答案:C
解析:定语从句。
73.
A.in
B.on
C.with
D.without
正确答案:D
解析:根据逻辑关系和常识,由于是郊区,所以没有工厂和办公大楼。
74.
A.is to
B.had been to
C.has been to
D.was to
正确答案:D
解析:具体年代,要用一般过去时。
75.
A.grown up
B.grownups
C.retired
D.richer
正确答案:B
解析:复合名词,而且要用复数形式。
76.
A.unlike
B.like
C.as
D.such as
正确答案:A
解析:根据上下文。年轻人离开城市,他们的父母却涌向城市,所以两代人观点是不同的。
77.
A.towards
B.through
C.toward
D.back
正确答案:D
解析:根据上下文,D符合题意。
78.
A.than
B.than to
C.with
D.to
正确答案:D
解析:习惯用法,prefer…to“喜欢干……”。
79.
A.supply
B.material
C.supplies
D.shortage
正确答案:D
解析:文章出现了afraid,所以后面必须出现一种不良结果,才符合逻辑。supply“提供”material“原料、材料”;shortage“短缺、缺乏”。散D符合题意。
80.
A.suburbs
B.suburb
C.cities
D.city
正确答案:D
解析:根据上下文逻辑关系和空格后的谓语动词形式,D项符合题意。
Translation
Section A (非英语专业学生做)Directions: In this part, there are 5 items which you should translate into Chinese, each item consisting of one or more sentences. These sentences are all taken from the reading passage in part II. You can refer back to the passages so as to identify their meaning in the context.
81. Motivation is some kind of internal drive that encourages somebody to pursue a course of action.
正确答案:动机是一种内在的动力,它激励着一个人去追求一定的行为方向。
82. Because illegal behavior generally harms other individuals or societies at large. Our court system must punish people who don’t obey these formal rules.
正确答案:由于非法行为通常会伤害其他个人或社会,我们的系统必须惩罚那些人,如果他们不遵守这些正式规定。
83. Recently a large medicine factory set up by the U. S. Investors declared that it will stop giving “kickbacks” to doctors as the factory has spent too much to promote sales over the years.
正确答案:最近,一家由美国投资者成立的大型药厂宣布将停止给医生回扣,因为过去几年里它们已在促销上投入了大量资金。
84. Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly and especially when the consumer can show what is wrong with the item he has bought.
正确答案:一般来说,在态度礼貌而且要求坚决的情况下投诉最有效,尤其是当消费者能够确切地指出所购物品的问题所在时。
85. But if a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or pubic organization responsible for protecting consumers’ rights.
正确答案:如果一个有礼貌的投诉达不到理想效果,消费者可以使问题更进一步。他或者她可以威胁要把销售商起诉到法庭或将其报告给一家消费者权益保护组织。
Section B (英语专业学生做)Directions: In this section, there is a short passage in Chinese. Read it carefully and put it into English.
86. 现在许多中国人想要出国。有些人出国是为了学习先进的科学技术,而另一些人却是为了去赚钱发财。出国的人中大部分都是大学毕业生,我们是否要人才外流呢?有人说我国应采取一些措施来阻止人才外流,而另一些人则认为应改变中国现有的不合理的用人和人事制度,以便让归国人员能够更好地运用他们在国外所学的知识和技能。
正确答案: Nowadays, numerous people want to go abroad, most of whom are college graduates. Some of them are for advanced technology, others are in pursuit of fortune and material comfort. Should we impose restriction on them? Some people hold that we should take measures to prevent the outflow of intellectuals, others insist that we must change the present unreasonable employment and personnel system so that the returnees from abroad can put their knowledge and skills in use more effectively at home.
Writing
87. In this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic “Advertisements”. You should write at least 120 words and base your composition on the outline below:1. Advantages.2. Disadvantages.3. My opinion.
正确答案: Advertisements Advertisements is an efficient means to keep people informed of a variety of information they need. The purpose of an ad is to increase awareness and stimulate interest. Needless to say, ads play a significant part in today’s commercial society. Advertisers can make people get familiar with what they promote within the shortest time and in most possible large numbers. Customers can find what they need by reading ads. Ads even may help you to have a desired to-be-wife girlfriend. In all, ads are really a most convenient way to push forward the interaction between sellers and buyers. Business would be hard without it. Every sword has two blades. Ads also carry disadvantages with themselves. Many ads are intentionally misleading by employing vague and inaccurate words to trap consumers. Some businessmen don’t live up to their claims in ads, cheating customers. Too many ads in the running of a film may hurt the continuity. Some medicine ads at lunch time may disgusted people. What’s more, some indecent ads may harm the young generation. Recently we have often heard the term “urban psoriasis”—illegal printed and posted ads, which damage the image of our city quite a lot. In my opinion, ads have become an indispensable part in our daily life. And its positive effect on current society is also self-evident. However, we should try hard to keep the honesty and legality of them. In addition, people will like more to see ads at proper place and time. 下载本文