1.people all over the world will watch the 2022 Winter Olympics online.()
A. Million
B. The million
C. Millions
D. Millions of
2.It's cloudy outside.It rain,so you'd better bring an umbrella with you.()
A. can
B. may
C. should
D. need
3.— Jack,what do you think of our after-school clubs?
— The AI Club is than the Chess Club.()
A. enjoyable
B. most enjoyable
C. more enjoyable
D. the most enjoyable
4.Betty practises speaking more often her Chinese.()
A. improve
B. to improve
C. improved
D. improving
5.Of all the children,Amy listens to the story Tom Sawyer .()
A. carefully
B. so carefully
C. most carefully
D. more carefully
6.Peter on the players at the stadium at eight o'clock yesterday evening.()
A. was cheering
B. will cheer
C. cheers
D. is cheering Travelling can be either cheap or costly.It often depends on how far you want to travel and the choice of transport (交通工具).Riding a bicycle is(7)than driving a car,because it will not cost anything as you power it by your legs.However,the use of a bicycle can be hard work and can take a lot of time to travel long distances (距离).Cars and motorcycles are faster ways of transport,(8)they are more expensive to use as they need a lot of gas (汽油)to work.
7. A. cheap B. cheaper
8. A. but B. because
There was another car crash (撞车事故)yesterday morning at the traffic lights in the Village of Boussada.While Alice was driving a car across the road,another car suddenly hit (9)car.The driver of that car didn't notice the traffic lights because they were behind a large tree.As a result,both of the cars were seriously broken.Luckily,no one got hurt badly.The drivers then went to the police station to report the accident and(10),"This is the third accident that happened this month.We should remove (移开)the tree,or there will be more accidents."
9. A. her B. she10. A. suggesting B. suggested
Tobey had always liked zoos.It was great to see animals around his
house such as cows,horses and all different kinds of birds.For
Tobey,going to the zoo was a great and wonderful way to spend his
weekend (11)about animals.Today,he was trying to go to
somewhere a little(12).
He'd learned that near his house there was an animal shelter(收容所).It wasn't a common place to adopt (收养)dogs and cats,but a place with lions,tigers and bears.
As he arrived,he was(13),because he heard lions even from the parking lot.The place was small,but clean.And the volunteers (志愿者)there were very helpful.Tobey and his family(14) the place at their own pace (节奏),looking at the cages and places the animals lived in.
Tobey (15) understood the differences between this place and a zoo.Zoos had beautiful habitats set up for each animal,but you could not get near the animals at all.At this shelter,he was almost (16) enough to reach out and touch the animals,even if there were two fences between him and the animals.There weren't as many people,either,so it seemed like a more personal(17).The paths were covered with trees and it made the animals feel more at home.
It was interesting to look into the eyes of a lion when you could almost reach out and touch it.It was(18) to watch the bears walking slowly in front of you.Then there were lions lying lazily in the midday heat and monkeys cleaning themselves.It was a very special experience.
The best part about the place was the stories.Each animal had a story posted on the side of their cage.People(19)them from abuse (虐待)or took them to the shelter when they were no longer wanted.These were hard luck stories with a happy ending.
When it was finally time to go,they all(20) the volunteers and made a donation.Shelters always needed money,food for animals,and help.It made them feel good to do something they could.It was a great place,and Tobey couldn't wait to return.
11. A. thinking B. learning C. talking D. hearing
12. A. common B. different C. beautiful D. interesting
13. A. tired B. bored C. relaxed D. surprised
14. A. reached B. showed C. toured D. cleaned
15. A. immediately B. luckily C. especially D. hopefully
16. A. kind B. strong C. tall D. close17. A. research B. choice C. experience D. situation
18. A. time B. fun C. trouble D. risk
19. A. fed B. found C. chose D. saved
20. A. thanked B. accepted C. paid D. missed
J
Children and teenagers in action All around the world,children and teenagers (青少年)are helping to make their communities (社区)better places.
Help an elderly neighbour
This is Gemma.She lives with her family in Michigan in the
USA.Their neighbour (邻居),Molly,is 86 years old.Gemma visits
Molly every day and offers help.She sweeps her garden and waters
her plants.And she talks to Molly about her life at school.
Clean up the countryside
Nick and his friends help to clean up the countryside in the UK.They
meet at the weekend once a month.They go to rivers,beaches,parks
and forests to pick up all the litter they can find.Sometimes they have competitions (比赛)to see who can find the most litter.
Walk dogs
Leroy and his younger sister are volunteer dog walkers.Every
weekend they go to a charity (慈善机构)for homeless dogs in
Dublin.They take the dogs for walks in the park or in the
countryside.They also help to train the dogs.
Visit a retirement home
Lisa's favorite subject is ICT.She is good with computers.So,once a
week she visits a retirement home (养老院)in Wellington.She
teaches the old people how to send emails and how to use a social
network.With Lisa's help,some of them can write blogs.
21.Who often goes to a retirement home?______
A. Gemma.
B. Nick.
C. Lisa.
D. Leroy.
22.Gemma visits Molly ______ .
A. once a month
B. once a week
C. every weekend
D. every day23.What does Nick do to make the community a better place?______
A. He sweeps the garden for Molly.
B. He picks up litter in the countryside.
C. He takes the dogs for walks in the park.
D. He teaches the old people how to send emails.
K
Manners David stood up and smiled at the older lady who was getting on the bus,letting her know that he was giving her his seat.She thanked him and sat down with her grocery bags on the floor in front of her.
"Thank you,young man," she said. "Where did you learn such nice manners (礼貌)?" "My parents," said David.
"Well,they taught you well," said the lady. "What's your name?" "David,ma'am."
"You even say ma'am!" she exclaimed (惊呼) . "I'm Mrs.Watson.Pleased to meet
you,David." "Me,too,ma'am," answered David.
At the next stop,the person next to Mrs.Watson got off the bus. "Here,son," she said to David. "Have a seat."
Once David was seated,Mrs.Watson looked at him and asked, "What else did your parents teach you about manners?"
"They taught me about saying 'yes,ma'am' and 'no,sir'—and 'please' and 'thank you' and 'you're welcome',of course," answered David. "And they taught me to address (称呼)grown-ups by their last names,like 'Mr.or Mrs.Smith'."
"Good," said Mrs.Watson.Nodding her head in approval (赞同) . "Did they teach you about opening doors for other people?"
"Yes,ma'am,they did," said David. "The other kids look at me funny sometimes when I open doors for them,but I don't mind.Grown-ups always like it."
"Well,you keep opening doors for the other kids,David," said Mrs.Watson. "You're setting a good example for them."
The next bus stop was in front of the city library. "This is where I get off," said David,standing up. "It was nice to meet you." A young woman came toward the back door,and David walked aside to let her pass.
"This is my stop,too," said Mrs.Watson. "I live near the library."
As Mrs.Watson stood to move,she stumbled (蹒跚)a bit."May I hold your bags while you get off the bus?" asked David,stepping forward to help. "That would be very nice.Thank you,David," said Mrs.Watson.
24.When the old lady was getting on the bus,David ______ .
A. said hello to her
B. helped to take her bags
C. gave his seat to her
D. walked aside to let her pass
25.Mrs.Watson thought David was setting a good example because ______ .
A. some grown-ups always liked David
B. he often read books in the city library
C. other children asked him to help them
D. he always opened the door for others
26.According to the passage,David is ______ .
A. funny and nice
B. polite and helpful
C. calm and careful
D. kind and hardworking
27.The story mainly tells us ______ .
A. learning good manners is too troublesome
B. having good manners brings you a lot of problems
C. good manners help people get closer to one another
D. good manners make children care about their parents
L
Greenland is the largest island in the world but has a small population of 56,000.Many of these "Greenlanders" live close to the coastline because a large part of the country is covered with ice and glaciers (冰川).Since the 1960s,the country has had economic (经济)difficulties and social problems.Its traditional industry (产业)—and its biggest—is fishing,but the country still needs to buy much more from other countries.Now,however,life is about to change greatly for many Greenlanders—and all because of the weather.Most scientists agree that the world is getting warmer and you can already see the difference in Greenland.For example,small icebergs—about the size of city buses—are going to the coast.They have broken off from much larger areas of ice further out in the sea because of the change in temperature.Furthermore,the huge sheet of ice covering Greenland is getting smaller by about 75 cubic kilometres each year.If all of Greenland's ice melted (融化),sea levels across the world would rise by 7.5 metres.
One industry taking advantages of the melting ice is the oil industry.Nowadays,the sea around the west coast of Greenland has no ice for six months of the year.Oil companies plan to drill for oil there in the next few years.Greenlanders have mixed (混合的)feelings about it.The country's prime minister,Kuupik Kleist,describes the dilemma:"Greenlanders are the ones most exposed (受影响)to climate change,but we need a strong economy and we have to make good use of the chance that oil could bring us …"
Farming will also change.The growing season is longer with springs arriving earlier and summers ending later.On the one hand,if the country produced more of its own food,it wouldn't need to buy so much from other countries.On the other hand,some farmers are worried that the drier summers might bring new problems.
For example,last year,it was so dry that farmers produced half the normal amount of
food.Farming families usually celebrate the beginning of summer by singing a traditional song.The song is about the importance of summer in a place where,in the past,the winters were long and the summers were short.As nature and the weather changes in Greenland,they might not sing this song in a hundred years' time.
Summer,summer,how wonderful How incredibly good.
The cold is gone,The cold is gone…
28.What can we learn about Greenland?______
A. Life will become quite different.
B. The population will grow smaller.
C. People will be poorer and poorer.
D. The ice and glaciers will get larger.
29.The word dilemma in Paragraph 3 probably means " ______ ".
A. great chances
B. fast development
C. difficult situation
D. economic problems
30.Why did the farmers sing the traditional song in the past?______
A. To show thanks to the old times.
B. To say goodbye to the dry season.
C. To invite their friends to get together.
D. To give a warm welcome to summer.
31.Which of the following would be the best title for the passage?______
A. Rising sea levels
B. The advantages of melting ice
C. Changing Greenland
D. Different weather in Greenland
32.Diana was shopping in a busy store after work one evening.Just five minutes before
closing time,she heard a shop worker saying, "Someone's having a seizure(疾病突发)."
Walking quickly towards the shop worker,Diana saw a shopper on the ground.She was lying on the floor,jerking uncontrollably (控制不住地抽搐).A small group of people crowded to help the woman and a shop worker called an ambulance.
Diana knew that she could use what she had learned from her first aid training to help as well.
"The seizure was very different from the way people usually move," Diana said. "The woman's movements were so powerful that herglasses flew off her face."
Knowing it was important to keep the woman safe,one of the workers brought over a worker jacket and put it under the woman's head so she wouldn't hurt herself.
"The seizure probably lasted only a few minutes,but it seemed much longer while it was going on," Diana said, "When the jerking stopped,a man helped turn the woman on to her side.I then tilted (倾斜)her head back to help her keep breathing (呼吸).After the seizure,the woman seemed not to be able to understand what we were saying and couldn't speak.Luckily,I learned that this could happen after a seizure and it might take some time for people to get back to feeling like their normal selves.It was such a relief (宽慰)whenshe finally answered that she was OK."
By this time,the ambulance was on its way,so the other shoppers who had helped left.
"As I was leaving,one of the store's workers said, 'Thank you for your kindness.' I was very touched by her words,and I told her that I'd learned first aid in case something like this ever happened,and now it had," Diana said, "Although the accident left me feeling very shaken,I was glad I knew what to do to help."
(1) Where did the accident happen?______
(2) What was wrong with the woman on the ground?______
(3) Why did the worker put a jacket under the woman's head?______
(4) How did Diana help the woman?______
(5) What can we learn from Diana's experience?______
33.玲玲因她的小说而出名。(famous,novel)
______
34.现在越来越多的人开始喜欢冰雪运动。(begin,ice sports)
______
35.为了准备报告,昨天Jack很晚才回家。(prepare for)
______
36.我没有听到你的电话,因为当时我正在照顾妹妹。(hear,look after)
______
37.请根据中文和英文提示,完成一篇不少于50 词的文段写作。文中已给出内容不计
入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。学校的英文公众号正在开展主题为"我与北京传统文化(traditional culture)"的征文活动。请你结合自己的经历,写一篇短文投稿,谈一谈你去了哪里,做了哪些体验北京传统文化的事情,以及你的感受。
提示词语:visit,taste,Beijing Opera,experience,great
提示问题:
● Where did you go?• What did you do there?
•How did you feel?
Beijing is the capital city with a long history and rich culture._____________
38.阅读下面短文,根据题目要求用英文回答问题。
Wild animals in the neighborhood
Sometimes people might see wild animals in unusual places.A coyote might appear on a city street,and bears may show up on porches.
Raccoons often empty rubbish bins in human neighborhoods (人类居民区).They come to the human's world to find food.Usually these animals live in the trees and forests of the world,but lately,changes in these areas have caused animals to find new ways to feed and house themselves.
The problems for animals start when the people use animal land to build human homes.As the population of the world grows,more and more houses and buildings spring
up.Developing land makes animals living in the area move out.When an animal's home is destroyed (遭到破坏),it has to find a new place to live.
Destroying the homes of animals causes several problems.One problem is the extinction (灭绝)of some species.For example,eagles need a place to nest and lay eggs.If eagles do not have places to live,they will stop laying eggs.So,people would miss the beauty of the eagle.
The destruction of animal homes causes other problems.One is the movement of animals into human areas.Coyotes that cannot find food in the desert will search anywhere for something to eat.Coyotes are hunters and must find food wherever it might be.When bears cannot find enough food to eat in the forest,they may look for food from human
homes.Sometimes running into a bear can be dangerous.
Many people know saving animal homes is important.Some governments understand the need to stop destroying animal homes.One state's laws (法律)make builders replace trees they cut down by planting about 100 million new trees every year.Trees also clean the air and help keep pollution from getting into the waterways.
Children can also make a big difference in keeping animal homes safe.One group of
students in a city borrowed a piece of land and asked the city to pass laws to protect it.The government agreed,so now it is not allowed to build on the land.The students use the landto plant trees and grow gardens.
Humans and animals share this earth.Sometimes we run into their homes,and sometimes they run into ours.We have to learn as much as we can about the animals we share the world with.And we also should learn how to keep the delicate balance (微妙的平衡)between the huge needs of human population and the laws of nature.
(1) According to the passage,why do wild animals come to human neighborhoods?
______
(2) What do you think of wild animals in human neighborhoods?Why do you think so?
(In about 40 words)______
(3) What should we do to get on well with wild animals?______答案和解析
1.【答案】D
【解析】million"百万",当million前有数词时,用单数,和of连用时,用复数。短语Millions of数百万;几百万;数以百万计。Millions of people表示数百万人。选项D符合题意。
故选:D。
全世界数百万人将在线观看2022年冬奥会。
考查million的用法,学习中注意掌握。
2.【答案】B
【解析】can能;may可能;should应该;need需要。根据It's cloudy outside."外面多云。"可知,"可能"会下雨。表示肯定推测用may。
故选:B。
外面多云。可能会下雨,所以你最好带把伞。
情态动词在句中不受人称、性别、单复数变化的影响,但是要考虑时态,交际用法等。结合语境,选择正确答案。
3.【答案】C
【解析】根据than ,可知用形容词的比较级,enjoyable的比较级是more enjoyable。
故选:C。
-杰克,你觉得我们的课外俱乐部怎么样吗?
-AI俱乐部比国际象棋俱乐部更有乐趣。
考查形容词的比较级和最高级,要牢记词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。
4.【答案】B
【解析】improve提高,动词原形;to improve不定式;improved过去式;improving动名词/现在分词。这里用不定式to improve表示目的。
故选:B。
贝蒂经常练习口语来提高她的汉语水平。
掌握不定式表示目的的知识点,分析句子结构,选择正确答案。
5.【答案】C
【解析】根据题干Of all the children,可知是用副词的最高级,carefully的最高级是most carefully。
故选:C。
在所有的孩子中,艾米最认真地听《汤姆•索亚》的故事。
考查副词的比较级和最高级,要牢记词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。
6.【答案】A
【解析】根据时间状语at eight o'clock yesterday evening可知本句要用过去进行时,其结构为was/were +doing。
故选:A。
昨天晚上八点,彼得在体育场为运动员加油。
考查句子时态。时态考查的题目需要先找准时间标志词,根据时间标志词判断时态,没有标志词的可以根据翻译判断语境,再根据时态的结构进行选择。
7~8.【答案】B、A
【解析】(1)B.考查形容词。A.cheap便宜的;B.cheaper更便宜的;根据空格后的"than"可知,此处要用形容词的比较级cheaper。故选B。
(2)A.考查连词。A.but但是;B.because因为;根据句意,前面是汽车和摩托车是更快的交通方式,后面是使用它们更昂贵,因为它们需要大量的汽油,两句之间构成转折关系,因此选but。故选A。
本文主要介绍了旅行的几种交通方式。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。
9~10.【答案】A、B
【解析】(1)A.考查代词。A.她;B.她。结合选项可知句意:爱丽丝开车过马路时,另一辆车突然撞上了她的车。动词后面要用人称代词宾格her她的,故选A。
(2)B.考查时态。A.建议;B.建议。根据 went 和and可知此处需用suggested。符合句意:司机们随后前往局报告事故,并建议:"这是本月发生的第三起事故,我们应该将树移开,否则会有更多的事故。"故选B。
昨天早上爱丽丝开车过马路时,另一辆车突然撞上了她的车。那辆车的司机没有注意到交通灯,因为它们在一棵大树后面。司机们随后前往局报告事故,并建议:"这是本月发生的第三起事故,我们应该将树移除,否则会有更多的事故。"
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。
11~20.【答案】B、B、D、C、A、D、C、B、D、A
【解析】(1)B 考查动词。thinking认为;learning学习;talking谈话;hearing听到。根据"It was great to see animals around his house such as cows,horses and all different kinds of birds."可知去动物园能学习关于动物的知识。句意:对托比来说,去动物园是他周末学习动物的绝佳方式。故选B。
(2)B 考查形容词。common普遍的;different不同的;beautiful美丽的;interesting
有趣的。根据下文He'd learned that near his house there was an animal shelter(收容所).可知不去动物园,而是去了动物收容所,这是个不同的地方。句意:今天,他想去一个不一样的地方。故选B。
(3)D 考查形容词。tired疲劳的;bored无聊的;relaxed轻松的;surprised惊讶的。根据"because he heard lions even from the parking lot"可知听到停车场里有狮子的声音是令人惊讶的。句意:当他到达时,他很惊讶,因为他甚至听到了从停车场传来的狮子的声音。故选D。
(4)C 考查动词。reached到达;showed展示;toured参观;cleaned清理。根据"looking at the cages and places the animals lived in"可知是在参观这个地方。句意:托比和他的家人以他们自己的节奏参观了这个地方,看了动物们住的笼子和地方。故选C。
(5)A 考查副词。immediately立刻;luckily幸运地;especially尤其;hopefully有希望地。根据"understood the differences between this place and a zoo"及下文讲到的具体区别,可知是立刻明白了这两个地方的区别。句意:托比立刻明白了这个地方和动物园的区别。故选A。
(6)D 考查形容词。kind善良的;strong强壮的;tall高的;close近的。根据"to reach out and touch the animals"可知他与动物之间离得很近。句意:在这个收容所里,即使他和动物之间有两道栅栏,他也几乎可以伸手触摸到它们。故选D。
(7)C 考查名词。research研究;choice选择;experience经历,体验;situation情况。根据"There weren't as many people,either"可知人不多,像是私人体验。句意:那里也没有那么多的人,所以这似乎是一个更私人的体验。故选C。
(8)B 考查名词。time时间;fun乐趣;trouble麻烦;risk风险。根据"to watch the bears walking slowly in front of you"可知看熊在面前慢慢走是有趣的。句意:看着熊在你前面慢慢地走很有趣。故选B。
(9)D 考查动词。fed喂养;found找到;chose选择;saved拯救。根据"...them from abuse"可知是从虐待中把它们救出来。句意:人们把它们从虐待中拯救出来,或者在它们不再被需要时把它们送到收容所。故选D。
(10)A 考查动词。thanked感谢;accepted接受;paid支付;missed想念。根据"the volunteers"可知对志愿者应是表示感谢。句意:当他们终于离开时,他们都向志愿者表示感谢并捐款。故选A。
文章主要讲了Tobey去动物收容所见到的场景及他的感受。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。
21~23.【答案】C、D、B
【解析】细节理解题。
(1)C.根据最后一位Lisa的介绍中So,once a week she visits a retirement home (养老院) in Wellington.因此,她每周去惠灵顿的养老院一次。可知,丽莎经常去养老院。故选C。
(2)D.根据第一位Gemma的介绍中Gemma visits Molly every day and offers help.杰玛每天都去拜访莫莉并提供帮助。可知,杰玛每天都去拜访莫莉。故选D。
(3)B.根据第二位Nick的介绍中
Nick and his friends help to clean up the countryside in the UK.尼克和他的朋友们帮助清理英国的乡村。和They go to rivers,beaches,parks and forests to pick up all the litter they can find.他们去河流、海滩、公园和森林捡拾所有能找到的垃圾。可知,尼克通过在乡村捡垃圾使社区变得更好。故选B。
短文介绍了四位帮助他们的社区变得更好的青少年。
做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
24~27.【答案】C、D、B、C
【解析】(1)C.推理判断题。根据
David stood up and smiled at the older lady who was getting on the bus,letting her know that he was giving her his seat.大卫站起来,对上车的老太太微笑着,让她知道他要给她让座。可推理出,老太太上车时,大卫把座位让给了她。故选C。
(2)D.细节理解题。根据
"Well,you keep opening doors for the other kids,David," said Mrs.Watson. "You're setting a g ood example for them.""嗯,大卫,你一直在为其他孩子开门,"华生太太说。"你为他们树立了一个好榜样。"可知,华生太太认为大卫是个好榜样,因为他总是为别人开门。故选D。
(3)B.推理判断题。根据
David stood up and smiled at the older lady who was getting on the bus,letting her know that he was giving her his seat.大卫站起来,对上车的老太太微笑着,让她知道他要给她让座。"You even say ma'am!" she exclaimed (惊呼). "你甚至说夫人!"她喊道。"They taught me about saying 'yes,ma'am' and 'no,sir'—and 'please' and 'thank you' and 'you'r e welcome',of course," answered David. "And they taught me to address (称
呼) grown-ups by their last names,like 'Mr.or Mrs.Smith'.""他们教我说‘是的,女士'和
‘不,先生'——当然还有‘请'、‘谢谢'和‘不客气',"大卫回答。"他们还教我用姓氏称呼成年人,比如‘史密斯先生或夫人'。以及
A young woman came toward the back door,and David walked aside to let her pass.一个年轻女子走到后门,大卫走到一边让她过去。可推理出,大卫很有礼貌,乐于助人。故选B。(4)C.主旨大意题,通读全文可知,短文讲述了一个叫大卫的男孩在公共汽车上表现出来的好的行为得到了华生太太的称赞,两人因此交谈起来,并拉进了两人的距离。故这个故事主要告诉我们,良好的举止有助于人们彼此更亲近。故选C。
短文讲述了一个叫大卫的男孩在公共汽车上表现出来的好的行为得到了华生太太的称赞,两人因此交谈起来,并拉进了两人的距离。
做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
28~31.【答案】A、C、D、C
【解析】(1)A 推理判断题。根据文章第一段中的"Now,however,life is about to change greatly for many Greenlanders-and all because of the weather"然而,由于天气的原因,许多格陵兰人的生活即将发生巨大变化。可推知,格陵兰的生活将变得完全不同,故选A。(2)C 词义猜测题。根据文章第三段中的"Greenlanders are the ones most exposed (受影
响) to climate change,but we need a strong economy and we have to make good use of the c hance that oil could bring us ""格陵兰人是最容易受到气候变化影响的人,但我们需要强大的经济,我们必须充分利用石油可能给我们带来的机会"可推知,"dilemma"是"困境"的意思,故选C。
(3)D 细节理解题。根据文章最后一段中的"Farming families usually celebrate the beginning of summer by singing a traditional song"可知,过去农民唱传统的歌曲为了欢迎夏天,故选D。
(4)C 标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了格陵兰各个方面的变化,故选C。本文主要介绍了格陵兰各个方面的变化。
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。
32.【答案】【小题1】In a busy store.
【小题2】She had a seizure./She was lying on the floor,jerking uncontrollably.
【小题3】Because she wouldn't hurt herself in that way.
【小题4】She tilted the woman's head back to help her keep breathing.
【小题5】We can learn that it's important to know how to give first aid and always be ready to help others.【解析】(1)In a busy store.细节理解题。根据
Diana was shopping in a busy store after work one evening.Just five minutes before closing time,she heard a shop worker saying.‘Someone's having a seizure"一天晚上下班后,Diana 在一家繁忙的商店购物。就在关门前五分钟,她听到一名店员说,"有人疾病突发了。"可知,事故发生在一家熙熙攘攘的的商店,故填In a busy store。
(2)She had a seizure./She was lying on the floor,jerking uncontrollably.细节理解题。根据Someone's having a seizure(疾病突发)"和"She was lying on the floor,jerking uncontrollably.可知,她疾病突发了/她躺在地板上,无法控制地抽搐着,故填She had a seizure./She was lying on the floor,jerking uncontrollably。
(3)Because she wouldn't hurt herself in that way.细节理解题。根据
one of the workers brought over a worker jacket and put it under the woman's head so she wo uldn't hurt herself.工人把一件夹克放在女人的头下为了她不会受伤保护女人的安全,故填Because she wouldn't hurt herself in that way。
(4)She tilted the woman's head back to help her keep breathing.细节理解题。根据
I then tilted (倾斜) her head back to help her keep breathing (呼吸).可知,她把那个女人的头向后倾斜,以帮助她保持呼吸,故填She tilted the woman's head back to help her keep breathing。
(5)We can learn that it's important to know how to give first aid and always be ready to help others.推理判断题。根据
I told her that I'd learned first aid in case something like this ever happened,and now it had.可知,我们可以从Diana的经历中学到,知道如何进行急救和随时准备帮助他人是很重要的,故填We can learn that it's important to know how to give first aid and always be ready to help others。
本文讲述了Diana利用自己的急救知识帮助了一个突发疾病的人的故事。
掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
33.【答案】Lingling is famous for her novels.【解析】be famous for....意为"因....而出名",根据句意可知本句用一般现在时态,主语Lingling为第三人称单数,因此be动词用is;her novels 她的小说。
故答案为Lingling is famous for her novels.
玲玲因她的小说而出名。
此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便可得出正确答案。
34.【答案】Now more and more people begin to like ice sports.
【解析】Now 现在;more and more people越来越多的人;begin to do sth.开始做某事,根据句意可知本句用一般现在时态,主语more and more people 为第三人称复数;like 喜欢,ice sports冰雪运动。
故答案为Now more and more people begin to like ice sports.
现在越来越多的人开始喜欢冰雪运动。
此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便可得出正确答案。
35.【答案】To prepare for the report,Jack came home late yesterday.
【解析】To prepare for the report为了准备报告,此处做目的状语;come home late 很晚回家,yesterday昨天,根据句意可知本句用一般过去时态,因此谓语动词come改为过去式came。
故答案为To prepare for the report,Jack came home late yesterday.
为了准备报告,昨天Jack很晚才回家。
此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便可得出正确答案。
36.【答案】I didn't hear your call because I was taking care of my sister.
【解析】hear 听到,此处做谓语动词,根据句意可知前半句用一般过去时态,因此否定句选择助动词didn't;your call 你的电话;because因为;take care of照顾,my sister 我的妹妹,根据句意可知后半句用过去进行时态,主语I为第一人称单数,因此be动词
用was,take改为taking。
故答案为I didn't hear your call because I was taking care of my sister.
我没有听到你的电话,因为当时我正在照顾妹妹。
此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便可得出正确答案。
37.【答案】Beijing is the capital city with a long history and rich traditional culture.I visited China's National Grand Theater with my parents last week.(去了哪里)We tasted some delicious food such as Beijing Duck. 【高分句型一】We also watched the famous Beijing Opera. (做了什么)I had a good time.This is an exciting experience.I think China is a great country.【高分句型二】(感受)
【解析】【高分句型一】
We tasted some delicious food such as Beijing Duck.我们品尝了一些美味的食物,如北京烤鸭。
such as例如……
【高分句型二】
I think China is a great country.我认为中国是一个伟大的国家。
I think+宾语从句。
能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。
38.【答案】【小题1】The destruction of animal homes.
【小题2】I think they are dangerous.Because they are so hungry that they want to hurt people. 【小题3】
We have to learn as much as we can about the animals we share the world with.And we also s hould learn how to keep the delicate balance (微妙的平
衡) between the huge needs of human population and the laws of nature.
【解析】(1)The destruction of animal homes.细节理解题。根据第五段
The destruction of animal homes causes other problems.One is the movement of animals intohuman areas.对动物家园的破坏引发了其他问题。一是动物进入人类生活的区域。可知,野生动物来到人类的社区是因为家园的破坏。故填The destruction of animal homes. (2)I think they are dangerous.Because they are so hungry that they want to hurt people.细节理解题。题干意思:你认为在人类小区的野生动物怎么样?你为什么这样认为?根据第五段中的句子
When bears cannot find enough food to eat in the forest,they may look for food from human h omes.Sometimes running into a bear can be dangerous.故填I think they are
dangerous.Because they are so hungry that they want to hurt people.
(3)
We have to learn as much as we can about the animals we share the world with.And we also s hould learn how to keep the delicate balance (微妙的平
衡) between the huge needs of human population and the laws of nature.细节理解题。根据最后一段中的句子
Humans and animals share this earth.Sometimes we run into their homes,and sometimes they run into ours.We have to learn as much as we can about the animals we share the world with. And we also should learn how to keep the delicate balance (微妙的平
衡) between the huge needs of human population and the laws of nature.可知,我们与野生动物和睦相处的方法为:我们应该尽可能多地了解和我们分享世界的野生动物。并且我们也应该学会如何在人类人口的巨大需求和自然法则之间保持微妙的平衡。故填
We have to learn as much as we can about the animals we share the world with.And we also s hould learn how to keep the delicate balance (微妙的平
衡) between the huge needs of human population and the laws of nature.
这篇文章主要介绍了因为人类对野生动物生活领域的侵占,野生动物有时会来到人类的居住地寻找食物。作者呼吁人类要保持和野生动物之间的生态平衡。
把握对文章大意理解的同时,要注重细节理解。下载本文