视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
湖北专升本(英语)模拟试卷18(题后含答案及解析)
2025-09-29 02:52:14 责编:小OO
文档
湖北专升本(英语)模拟试卷18 (题后含答案及解析)

题型有:1. Vocabulary and Structure 2. Reading Comprehension 3. Cloze 5. Translation 6. Writing 

         

Vocabulary and Structure

1. I am considering______my job as I’ m not getting on well with my boss.

A.changing

B.to change

C.changed

D.to be changed

正确答案:A           

解析:consider后跟动名词作宾语。同时,也可将consider doing sth.视为固定用法,意为“考虑做某事”。故选A。

2. The number of college graduates in a country______its economic standard.

A.reflects

B.reflected

C.are reflecting

D.has reflected

正确答案:A           

解析:“the number of+复数可数名词”作主语时,谓语动词要用单数形式,表示“……的数量”。根据句意可知,本句是在陈述客观事实,且句子中没有明显表示过去的时间状语,所以要用一般现在时。故选A。

3. We should______our differences and discuss the things we have in common.

A.put away

B.put aside

C.put off

D.put forward

正确答案:B           

解析:put away:收起,把……放回原处;put aside:把……撇开不理,忽视;put off:推迟,拖延;put:forward:提出。根据句意可知,选B。

4. Seldom did we realize that many of our hair problems______what we eat.

A.rely on

B.refer to

C.result from

D.respond to

正确答案:C           

解析:rely on:依靠,依赖;refer to:提到,涉及;result from:由……造成,由于;respond to:回答,对……做出反应。根据句意可知,选C。

5. The question is______the film is worth seeing or not.

A.that

B.whether

C.if

D.why

正确答案:B           

解析:分析句子结构可知,is之后为表语从句。从句成分上完整,但意义上不完整,缺少“是否”的含义,所以应用whether引导,与后面的or not构成固定结构“whether…or not”。if一般不引导表语从句,故可排除。故选B。

6. Have you checked all the CDs______to the mountainous area next week?

A.sent

B.to be sent

C.sending

D.being sent

正确答案:B           

解析:根据句中的时间状语next week可知,空处应用不定式形式作后置定语,表示将来要发生的事情。又因send和CDs之间为逻辑上的动宾关系,所以应用不定式的被动式to be sent,在这里相当于which are to be sent。故选B。

7. By the end of this year, I______enough money for a holiday.

A.will save

B.will have saved

C.will have been saved

D.have saved

正确答案:B           

解析:根据句中的时间状语By the end of this year(到今年年底)可知,本句应用将来完成时,表示在将来某一时刻之前已经完成的动作。根据句意可知,I与save之间为逻辑上的主谓关系,所以应用主动形式。故选B。

8. Those of us who work in the coal mine should have______lungs checked regularly.

A.our

B.their

C.his

D.my

正确答案:A           

解析:our:我们的;their:他们的;his:他的;my:我的。分析句子结构可知,本句的主语是Those of us,后面的代词应该与其保持一致,因此要用our。故选A。

9. More and more people are beginning to learn English, ______ can partly explain the booming of language training centers in China.

A.which

B.what

C.that

D.it

正确答案:A           

解析:分析句子结构可知,空处引导非性定语从句,修饰前面整个句子,所以应用which引导。若选it,应在逗号后加and来连接前后两个句子;that,what均不能引导非性定语从句。故选A。

10. The higher a rocket flies, ______air it meets.

A.the fewer

B.the little

C.the less

D.the much

正确答案:C           

解析:“the+比较级…,the+比较级…”结构表示“越……,就越……”。根据常识可知,越向高处空气应该是越“少”。less是little的比较级,修饰不可数名词;fewer是few的比较级,修饰可数名词。因为air是不可数名词,所以选C。

11. It is during his spare time______Johnson has been studying a course in history.

A.when

B.which

C.what

D.that

正确答案:D           

解析:分析句子结构可知,本句为强调句,其基本结构为“It is/was+被强调部分+that/who+其他”。本句强调的是时间状语during his spare time,所以应用that连接。故选D。

12. My room is in a mess, but I ______ clean it before I go out tonight. I can do it in tomorrow morning.

A.dare not

B.shouldn’t

C.needn’t

D.mustn’t

正确答案:C           

解析:dare not:不敢;shouldn’t:不应该;needn’t:不需要;mustn’t:不准。根据句意可知,选C。

13. Although there are still ______ natural resources in some areas, we should protect them.

A.apparent

B.abstract

C.abundant

D.abnormal

正确答案:C           

解析:apparent:明显的;abstract:抽象的,无形的;abundant:丰富的,充裕的;abnormal:不正常的,反常的。根据句意可知,选C。

14. We understand you need easy access______up-to-date information about your accounts in our bank.

A.in

B.to

C.off

D.with

正确答案:B           

解析:access to为固定搭配,意为“使用或见到……的机会、权利”。其余选项均不能与access连用。故选B。

15. We must investigate as ______ customers as possible in order to make sure of the potential of the market.

A.many

B.much

C.more

D.most

正确答案:A           

解析:as…as possible意为“尽可能……”,两个as之间应用形容词或副词的原级,而非比较级或最高级,因此可排除C、D两项。空后的customers是可数名词复数,所以应用many来修饰。B项修饰不可数名词。故选A。

16. I don’t like the color of this jacket. ______, it is too large for me.

A.Except

B.Besides

C.Except that

D.Beside

正确答案:B           

解析:except:除……之外,为介词,后面要接宾语;besides:除……之外(还),况且,再说,为介词或副词,可作插入语;except that:除了,后面要接从句;beside:在旁边,为介词,后面要接宾语。根据句意和词性可知,选B。

17. If I______the challenges at that time, I might not have started my own business.

A.would know

B.have known

C.had known

D.will know

正确答案:C           

解析:根据句意和主句中的might not have started可知,本句是对过去发生事情的假设,所以从句应用过去完成时,即谓语动词用”had+过去分词”的形式。故选C。

18. Only by adopting the highest standards of integrity______the trust of our clients and the companies we work with.

A.we earn

B.can we earn

C.we earned

D.did we earn

正确答案:B           

解析:“only+状语”位于句首时,起强调作用,句子应用部分倒装,即将谓语中的助动词、情态动词或be动词提至主语之前,因此可排除选项A、C。另外,句中没有明显的表示过去的时间状语,所以不用一般过去时。故选B。

19. I am very interested in the training course, which______at Hilton Hotel in Beijing next week.

A.held

B.was held

C.will hold

D.will be held

正确答案:D           

解析:分析句子结构可知,逗号后是which引导的非性定语从句,修饰先行词training course。根据从句中的时间状语next week可知,“举行”这一动作发生在将来,所以从句应用一般将来时。另外,training course和hold之间是逻辑上的动宾关系,应用被动语态,所以空处应用一般将来时的被动语态,即“shall/will be+过去分词”的形式。故选D。

20. ______some degree, all managers who supervise people are involved in HR activities.

A.On

B.To

C.For

D.With

正确答案:B           

解析:to some degree为固定搭配,意为“在某种程度上,从某种程度上来说”,也可用to a degree,to a certain degree。A、C、D三项都不能和some degree搭配。故选B。

Reading Comprehension

   It is hard to imagine life without Arabic numerals (数字). No other number system ever invented has a simple way to write a number like 1984. In Roman numerals, it comes out like this: MCMLXXXIV. Imagine how difficult it would be for a school pupil to remember it!   The Arabs, however, call their numbers “Indian numerals”. This is probably because they got the original idea a long time ago from India. There were no printed newspapers or scientific magazines then, so mathematics traveled along the same routes that silk did, as businessmen sold and bought goods. The Arabs took the new numbers and made improvements that quickly led to advances in technology.   The achievement of Arabic technology can be seen from a passage in a 10th-century book about an Arabic city:”The neighbouring country showed the results of careful work in agriculture, trade, and industry. Rice and many other plants were grown in fields with water supplied by Arab engineers. The city included 900 public baths, stone-covered streets, fountains, and beautiful buildings. “ At this time, London was a small town with dirty streets, and Berlin was a farming village. In fact, cities outside the Arab world did not reach the same level of social development until centuries later.

   

            

21. This passage tells us that the Arabs were a people ______.

A.inventing Roman numerals

B.having advanced technology long ago

C.growing corn and many other plants then

D.supplying other countries with colorful silk

正确答案:B           

解析:根据第二段最后一句“The Arabs took the new numbers and made improvements that quickly led to advances in technology.”可知,阿拉伯人采用了新的数字并对其进行改进,这带来了技术的进步。因此B项正确。阿拉伯人没有发明罗马数字,故A项错误;文章并未提到阿拉伯人种植玉米,以及为其他国家提供丝绸,故C、D两项错误。

            

22. It takes much more efforts to______.

A.learn Roman numerals than Arab numerals

B.introduce numerals through printed materials

C.make great use of silk roads

D.teach businessmen numerals

正确答案:A           

解析:根据第一段最后三句“No other number system ever invented has a simple way…how difficult it would be for a school pupil to remember it!”可知,阿拉伯数字写起 来简单,而罗马数字写起来很复杂,对一个小学生来说记罗马数字是非常困难的。由 此可推知,学习罗马数字比学习阿拉伯数字要更费力。故选A。

            

23. The Arabs call their numerals “Indian numerals” because______.

A.the numerals are mainly used in India

B.they copied numerals from Indians

C.Arabic numerals were first used by Indian businessmen

D.they got some ideas about numbers from the ancient Indians

正确答案:D           

解析:根据第二段前两句“The Arabs,however,call their numbers‘Indian numerals’.This is probably because they got the original idea a long time ago from India.”可知,阿拉伯人很久之前从印度那里得到了一些关于数字的启示,因此他们将自己的数字称为“印度数字”。故选D。

            

24. According to the passage, the Arab people______.

A.did business with the Indians

B.learned some ideas about business from Indians

C.built public baths in London in the 10th century

D.traveled a long way to learn mathematics in Rome

正确答案:A           

解析:根据第二段第三句“There were no printed newspapers or scientific magazines then…as businessmen sold and bought goods.”可知,如同阿拉伯生意人沿丝绸之路买卖商品一样,数学也随商品进行了传播。由此可推知,阿拉伯人与印度人做过生意。故选A。其他三项都与文章内容不符。

            

25. From a 10th-century book, we can learn that______.

A.Berlin was formerly a dirty city with sufficient rice and plants

B.London was under the rule of the Romans in the 10th century

C.the Arab world was more advanced than other countries around

D.London chiefly developed industry ten centuries ago

正确答案:C           

解析:根据第三段中对阿拉伯和其他国家或城市的描述可知,阿拉伯当时是 比较先进的,所以C项正确。其他三项文章均未提及。

   The faces of elderly, happily-married people sometimes resemble each other. Dr. Aiken studied a number of couples who had been married for at least twenty-five years. Each couple provided four photographs—one photo of each partner at the time of their marriage and another photo of each partner twenty-five or more years later. The background was cut from the photos to remove any clues. The photos were then displayed in groups: a random grouping of the persons at the time of their marriage and another random grouping of the same persons who took photographs later. Some testees were asked to pick out the partners. They failed totally with the first group. Their judgements were no better than chance. But with the photos taken twenty-five or more years after the marriage,   the testees were quite successful with the most happily-married couples.   Dr. Aiken believes there are several reasons why couples grow alike. One reason has something to do with imitation. One person tends to copy or do the same as someone else without knowing it. He says humans begin to imitate the expressions of the faces of their loved ones. “Another possible reason,” he says, “is the common experience of the couples. “ There is a tendency for people who have the same life experience to change their faces in similar ways. For example, if a couple have suffered from a lot of sad experiences, their faces are likely to change in a similar way.

   

            

26. Dr. Aiken cut the background from the photos for the purpose of______.

A.imitating the couples’ life

B.grouping the couples again

C.leaving no trace for the testees

D.giving the testees more chances

正确答案:C           

解析:根据第一段第四句“The background was cut from the photos to remove any clues.”可知,照片中的背景都被剪掉,以便不给受测者留下任何线索。故选C。

            

27. The underlined sentence “Their judgements were no better than chance” implies that the testees______.

A.did a good job in making their choices

B.had difficulty in picking out the partners

C.had no chance to make the right judgements

D.did better with the first group than with the second

正确答案:B           

解析:根据第一段倒数第三句“They failed totally with the first group.”可推知,受测者在辨认伴侣时是有困难的。故选B。

            

28. The underlined word “imitate” (Para. 2) has a similar meaning to______.

A.copy

B.change

C.know

D.suffer

正确答案:A           

解析:根据第二段第三句“One person tends to copy or do the same as someone else without knowing it.”可知,imitate与copy,do the same意思相近,意为“模仿”。故选A。

            

29. From the passage we can draw the conclusion that______.

A.couples who look alike can live longer

B.most partners have been proved to grow alike

C.the influence between partners can be quite strong

D.happily-married couples are often richer than others

正确答案:C           

解析:本文介绍了Aiken博士所作的研究:结婚25年及以上的夫妇的长相会 越来越像,这主要有两个原因:首先是夫妻互相模仿,其次是共同的生活经历。由此 可推知,夫妻间的相互影响很大,这使得他们越来越像。故选C。

            

30. The main purpose of the passage is to______.

A.explain why couples grow alike

B.tell how couples like each other

C.discuss the function of marriage

D.describe the life of happily-married couples

正确答案:A           

解析:本文开篇引入主题——婚龄长且婚姻幸福的夫妇的长相会很像,接着 讲述了一项相关研究及其结果,最后对此主题进行了解释。故选A。

   People say that money cannot buy happiness. This was true for Howard Hughes. He was one of the richest and most powerful men of his time. He had everything: good looks, success, power, and a lot of money. But he didn’ t have love or friendship because he couldn’ t buy them. All his life he used his money to control everything and everyone around him. In the end, he lost control of everything, even himself.   Howard Hughes was born in 1905 in Houston, Texas. His father started the Hughes Tool Company. He was a workaholic (工作狂) and made a lot of money. He bought everything he wanted. He even gave money to schools so Howard could get into them. From his father, Howard learned to be a successful but merciless businessman. Hughes’ s mother, Alene also had a big influence on his life. Howard was her only child. She protected him and gave him everything. Unfortunately, Alene had mental problems. She was afraid of germs and diseases. She was obsessed with Howard’ s health, and he became obsessed with it too.   Alene died when Howard was 16 years old. Two years later his father died. Hughes inherited the Hughes Tool Company. Then he married Ella Rice. He and Ella moved to Los Angeles, California. It was there that Howard Hughes began to become a legend (传奇人物). Hughes began to invest his money in movies. He became an important producer soon after he moved to California. He worked hard, but he also played hard. He became obsessed with power and control. When he couldn’ t get something legally, he gave money to politicians and businessmen so they would help him. He owned a lot of businesses, including airplane companies, a movie studio (制片厂), Las Vegas hotels, gold and silver mines, and radio and television stations. Once he bought a television studio so he could watch movies all night. He also bought a hotel because he wanted to stay in his favorite room for one weekend.

   

            

31. According to the passage, Howard Hughes was not______.

A.good-looking

B.wealthy

C.friendly

D.powerful

正确答案:C           

解析:根据第一段第四句“He had everything:good looks,success,power,and a lot of money.”可知,他外表俊朗、功成名就,除了权势还有花不完的钱,所以选项A、 B、D不符合题意。根据第一段第五句和第二段第六句可知,他没有朋友也没有爱人, 是个无情的商人。由此可推知,他并不友好。故选C。

            

32. Which of the following about Hughes’ s father is NOT TRUE?

A.He started the Hughes Tool Company.

B.He liked to spend money.

C.He worked hard.

D.He drank alcohol a lot.

正确答案:D           

解析:根据第二段第二、三、四句“His father started the Hughes Tool Company. He was a workaholic and made a lot of money.He bought everything he wanted.”可知,他 的父亲一手创办了休斯器材公司;他是一位工作狂,挣了很多钱;他想要什么就买什 么。只有D项(他酗酒)文章中未提及。故选D。

            

33. Howard Hughes’ s parents died______.

A.when he was 16 years old

B.before he was 19 years old

C.after he got married

D.after he moved to California

正确答案:B           

解析:根据第三段第一、二句“Alene died when Howard was 16 years old.Two years later his father died.”可知,在霍华德16岁时,母亲艾琳去世了,两年后,父亲也 过世了。由此可推知,霍华德的双亲是在他19岁之前离开人世的。故选B。

            

34. The word “obsessed” in Paragraph 2 probably means______.

A.troubled

B.reduced

C.related

D.informed

正确答案:A   

            

35. From the passage, we learn what Mr. Hughes lacked in his life was______.

A.education

B.love

C.money

D.good looks

正确答案:B           

解析:根据第一段第四、五句“He had everything:good looks,success,power, and a lot of money.But he didn’t have love or friendship because he couldn’t buy them.”可知,霍华德一生拥有一切:外表俊朗、功成名就,除了权势还有花不完的钱。 但他没有朋友也没有爱人,因为这些仅仅靠钱是买不到的。根据第二段第五句“He even gave money to schools so Howard could get into them.”可知,在财富的帮助下,霍华 德也轻易获得了良好的教育。由此可知,他缺少的是爱。故选B。

   From now on, never spend your precious time thinking of reasons for your failures and shortcomings. Instead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. Only you have the power to make those seeds grow.   The seeds, and the power to grow them, are contained in the most awesome machine ever created: the human mind. Success is a choice and not a chance. You were born a winner. You were born rich. You can be a success if only you make the right choice.   You cannot be successful without first developing your self-esteem. Your level of self-esteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life. People with low self-esteem are people who do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. They are the perennial (长期的) victims and martyrs. They are leaves tossed (摇摆) by the winds of chance and blown about with any sudden change in the weather.   You can exercise control over your life only to the degree that you believe that you are responsible for everything that happens in your life. Failures think that everything happens by accident and chance. Successful people realize that they are responsible.   Everything happens as a result of something. If we can identify the cause, we can control the effect. We are responsible for what we choose to think and believe. One generally rises to the level that one expects. We are responsible for setting our expectations. Our success is dependent upon our level of confidence.   If you associate with positive-thinking people, you are definitely going to achieve success. On the contrary, the opposite happens. We are responsible for finding, planting, and nurturing the seeds that contain future victory, born from setbacks.   In short, in all areas of your life, whether they are financial, physical, emotional, or spiritual, you are responsible. Once you recognize this, accept it, and firmly believe it, you are on the road to success.

   

            

36. People with low self-esteem are compared to leaves because they______.

A.are ready to change their minds

B.are easily affected by windy weather

C.don’t have the power to face their fate

D.can’ t exercise control over themselves

正确答案:D           

解析:根据第三段第二句“Your level of self-esteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself,and thus over your life.”和最后一句 “They are leaves tossed by the winds of chance and blown about with any sudden change in the weather.”可推知,自尊取决于对自我的掌控程度,自尊心不高的人像树叶一样随 风飘摆,是因为他们无法掌控自我。故选D。

            

37. Losers would think that______.

A.success is the result of hard work

B.working hard will lead to success

C.their failure is only because of bad luck

D.they don’t make efforts to succeed

正确答案:C           

解析:根据第四段第二句“Failures think that everything happens by accident and chance.”可知,失败者认为发生的一切都是偶然的。由此可推知,他们会认为失败是由于他们运气不好。故选C。

            

38. It can be learnt from Paragraph 5 that______.

A.whether we will succeed depends on our level of confidence

B.developing confidence depends on future success

C.thoughts and beliefs are the result of creative mind

D.setting our expectations is essential before taking action

正确答案:A           

解析:根据第五段最后一句“Our success is dependent upon our level of confidence.”可知,我们是否成功取决于我们的自信心水平。故选A。

            

39. The last paragraph serves as______.

A.the proof of the author’ s points

B.the conclusion of the argument

C.an introduction to another topic

D.a comparison between two views

正确答案:B           

解析:根据最后一段第一句“In short,in all areas of your life,whether they are financial,physical,emotional,or spiritual,you are responsible.”可知,最后一段是对观 点的总结和归纳。故选B。

            

40. Which is the best title for the text?

A.Success Is a Choice

B.The Secrets of Success

C.Develop Our Confidence

D.How to Achieve Success

正确答案:A           

解析:第二段第二句“Success is a choice and not a chance.”点明了本文的主 旨。本文主要讲述的是成功是一种选择而不是机会,接下来便围绕这一论点展开论 述。故选A。

Cloze

   Did you ever have a dream? I’ m not talking about a dream you have when you sleep. I’ m talking about a conscious dream【C1】______you would like to see a new future, a different choice of employment, and a business of your own. How many times have you wished that you could be living in a different【C2】______rather than the one you are currently experiencing?   Several years ago, I had a dream about inventing a board game that would【C3】______my fortunes. After many revisions, a board game was developed. It was an exciting time. Our dream seemed to come true with sales starting to accumulate, and our company was also【C4】______. 【C5】______ , a new board game suddenly【C6】______market and made great progress in sales. Eventually, the company was dissolved.   Perhaps for game developers, the【C7】______emotions “ it was never meant to happen” will dominate their future dreams of【C8】______a different life. But for me, maybe I didn’ t succeed to the level I desired, but at the very least I turned my dream【C9】______reality. If I had never transferred my dream, there【C10】______valuable lessons to be learned from the failure. It may take many【C11】______, but success is only achieved. Once dreams are【C12】______action, former failure becomes a better action plan in future. The important【C13】______here is that success only comes by turning dreams into reality, and realizing that【C14】______are only stepping-stones to final success. After many attempts, many failures, many lessons and many false starts, learn【C15】______lessons from failure, turn dreams into reality, and don’ t let a dream only be a dream, and then success will arrive at last.

   

            

41. 【C1】

A.what

B.where

C.when

D.how

正确答案:B           

解析:分析句子结构可知,空处引导的是一个定语从句,修饰先行词dream。 再结合句意可知,空处在从句中作地点状语,所以应用where或in which引导,相当于 in the dream(在梦里)。what不能引导定语从句,when在从句中作时间状语,how在 从句中作方式状语,均不符合题意。故选B。

            

42. 【C2】

A.environment

B.school

C.family

D.village

正确答案:A           

解析:根据语境可知,此处指的是有多少次你希望自己生活在一个与现在生 活的环境不一样的环境中,所以environment(环境)符合语境。school:学校;family:家 庭;village:村庄。故选A。

            

43. 【C3】

A.destroy

B.realize

C.change

D.create

正确答案:C           

解析:此处指的是几年前,作者梦想着发明一种棋盘游戏来改变自己的命运。 destroy:破坏,毁灭;realize:实现,意识到;change:改变;create:创造。故选C。

            

44. 【C4】

A.canceled

B.combined

C.dissolved

D.established

正确答案:D           

解析:此处指的是当销售额开始上升时,公司成立了,似乎我们的梦想实现 了。cancel:取消;combine:联合;dissolve:溶解,终止,解散;establish:建立,确立。另 外,根据第二段最后一句中的dissolred(解散)也可推知,空处应用与其意思相反的 词。故选D。

            

45. 【C5】

A.Unfortunately

B.Unlikely

C.Unconsciously

D.Especially

正确答案:A           

解析:根据本段最后两句“…a new board game suddenly…market and made great progress in sales.Eventually,the company was dissolved.”可知,一种新的棋盘游 戏突然进入并占领市场,而我们的公司最终也解散了,和上一句“公司成立,销售额上 升”形成转折关系,所以unfortunately(不幸地)符合语境。unlikely:不可能地; unconsciously:无意识地;especially:特别,尤其。故选A。

            

46. 【C6】

A.came into

B.left out

C.came back

D.took in

正确答案:A           

解析:come into:进入,继承;leave out:遗漏,不包括;come back:回来,返回; take in:带走,理解,领会。根据上题解析可知,选A。

            

47. 【C7】

A.subtle

B.negative

C.trivial

D.positive

正确答案:B           

解析:此处指的是可能对游戏开发者来说,“这件事本来就不应该发生”的消 极情感主导着他们未来过一个不同生活的梦想。subtle:微妙的;negative:消极的; trivial:无关紧要的;positive:积极的。故选B。

            

48. 【C8】

A.having lived

B.living

C.to live

D.lived

正确答案:B           

解析:分析句子成分可知,介词of之后应用动名词形式,作宾语,且本句没有 明显的表示时间先后顺序的词,所以应用动名词的一般式。live a…life为固定搭配, 意为“过……生活”。故选B。

            

49. 【C9】

A.by

B.on

C.over

D.into

正确答案:D           

解析:此处指的是作者至少将梦想变成了现实。by:靠近,在……旁边;turn on:打开;turn over:移交,翻转;turn into:变成,使成为。根据第三段倒数第二句中的 “turning dreams into reality”可知,此处为原词复现。故选D。

            

50. 【C10】

A.wouldn’ t have been

B.haven’t been

C.hadn’t been

D.have been

正确答案:A           

解析:此处指的是如果作者没有改变自己的梦想,就不会从失败中学到宝贵 的教训。分析句子结构可知,句中包含一个If引导的非真实条件句。根据从句中的 had never transferred和句意可知,此处是对过去情况的假设,所以主句谓语动词应用 “would/should/could/might have+过去分词”的形式,否定形式是在would/should/ could/might,后面加not。故选A。

            

51. 【C11】

A.analyses

B.designs

C.attempts

D.choices

正确答案:C           

解析:此处指的是虽然可能需要很多尝试,但最终会取得成功。analysis:分 析;design:设计;attempt:尝试;choice:选择。根据第三段最后一句中的attempts可知, 此处是原词复现。故选C。

            

52. 【C12】

A.taken up

B.put into

C.run across

D.looked into

正确答案:B           

解析:此处指的是一旦将梦想付诸行动,以前的失败会变成未来更好的行动 计划。take up:开始从事,占用(时间、空间或精力);put into:将……注人,放进;run across:偶然碰见;look into:调查。故选B。

            

53. 【C13】

A.meaning

B.point

C.truth

D.purpose

正确答案:B           

解析:此处指的是重点是只有把梦想变为现实后,成功才会到来。meaning:意 思,意义;point:要点,重点,观点;truth:真理,;purpose:目的。故选B。

            

54. 【C14】

A.efforts

B.achievements

C.possibilities

D.happiness

正确答案:B           

解析:此处指的是(奋斗路上取得的)成就仅仅是获得最后成功的垫脚石。 effort:努力,尽力;achievement:成就;possibility:可能性;happiness:幸福。故选B。

            

55. 【C15】

A.worthy

B.valueless

C.valuable

D.useless

正确答案:C           

解析:此处指的是经过很多尝试、失败、教训和错误的开始,我们要学会从 失败中汲取宝贵的经验。worthy:应得的,值得的;valueless:没有价值的,不值钱 的;valuable:有价值的,贵重的,指有相当价值的、非常有用的或受人珍视的东西 等;useless:无用的。根据第三段第三句中的valuable可知,此处是原词复现。故 选C。

Translation

Section ADirections: Translate the following English into Chinese.

56. He was transferred to another department at his own request.

正确答案:应他本人要求,他被调到了另外一个部门。   

57. If we pool our ideas, we will find a solution to the difficult problem.

正确答案:如果我们集思广益,就会找到那个难题的解决办法。   

58. He managed to send the passengers to the airport in time.

正确答案:他设法把这些乘客及时送到了机场。   

59. The reason why he failed in the exam was that he was often absent-minded in class.

正确答案:他考试不及格的原因是他上课经常心不在焉。   

60. It will be impossible for the basketball team of our school to beat the opponent unless the team members strengthen their cooperation.

正确答案:如果队员之间不加强配合,我校篮球队就不可能战胜对手。   

Section BDirections: Translate the following Chinese into English.

61. 他在大学里所学到的东西已彻底改变了他的生活。

正确答案:What he learned at college has changed his life thoroughly.   

62. 我们老师经常督促我们抓紧时间多学一些东西。

正确答案:Our teacher often urges us to make full use of time and learn more.   

63. 你觉得吵的话,我不介意关掉收音机。

正确答案:If you think it is noisy, I wouldn’ t mind turning off the radio.   

. 真人秀流行的原因是它们吸引了各个年龄段的人。

正确答案:The reason why the reality shows are popular is that they appeal to people of all ages.   

65. 近几年来,越来越多的人认识到保护自然资源的重要性。

正确答案:In the past few years, more and more people have realized the importance of protecting the natural resources.   

Writing

66.     For this part, you are required to write A Letter of Application according to the outline given below. You should write it on the Answer Sheet.    假如你是李华,你从《中国日报》上看到了某公司招聘工程师一职的信息,请写一封申请信,内容应包括:    1.说明获取该招聘信息的渠道,表达想要申请该职位的愿望。    2.介绍自己的学习经历、专业能力和性格特点。    3.希望得到面试的机会。

正确答案:   To whom it may concern,   I’ m Li Hua and I am writing to apply for the post of engineer advertised in China Daily. I believe my qualifications are an ideal match for your requirements.   I will graduate on July 1 of this year from Northeastern University. My major in mechanical engineering and my training in this aspect definitely meet your requirements. In addition to learning the required courses, I have also accepted training in the Professional Training Program during my spare time. What’s more, I have been an intern student in several companies related to my major, which provides me with a great deal of experience. I believe my training and experience will enable me to perform better than other candidates who are lack of working experience.   I would appreciate your time in reviewing my enclosed resume and if there is any additional information you require, please contact me. I will be very grateful if you can give me a precious chance to have an interview at your convenience.                   Sincerely yours,  Li Hua   下载本文

显示全文
专题