一、阅读理解(共4小题)
1.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
People believe that climbing can do good to health.Where can you learn the skills of climbing then? If you think that you have to go to the mountains to learn how to climb, you’re wrong.Many Americans are learning to climb in city gyms (体育馆).Here, people are learning on special climbing walls.The climbing wall goes straight up and has small holding places for hands and feet.
How do people climb the wall? To climb, you need special shoes and a harness (保护带) around your chest to hold you.There are ropes (绳索) tied to your harness.The ropes hold you in place so that you don’t fall.A beginner’s wall is usually about 15 feet high, and you climb straight up.There are small pieces of metal that stick out for you to stand on and hold on to.Sometimes it’s easy to see the next piece of metal.Sometimes, it’s not.The most difficult part is to control your fear.It’s normal for humans to be afraid of falling, so it’s difficult not to feel fear.But when you move away from the wall, the harness and the ropes hold you, and you begin to feel safe.You move slowly until you reach the top.
Climbing attracts people because it’s good exercise for almost everyone.You use your whole body, especially your arms and legs.This sport gives your body a complete workout.When you climb, both your mind and your body can become stronger.
1.What can we infer from the passage? ________
A.It is always easy to see holding places in climbing.
B.It is impossible to build up one’s body by climbing.
C.People can only learn the skill of climbing outdoors.
D.People are fairly interested in climbing nowadays.
2.The most difficult thing to do in wall climbing is _______.
A.to fasten ropes to your harness
B.to move away from the wall
C.to contain your fear or horror
D.to climb straight up
3.The word “workout” underlined in the last paragraph most probably means _________.
A.settlement
B.exercise
C.excitement
D.tiredness
4.Why does the author write this passage_______?
A.To tell people where to find gyms.
B.To prove the basic need for climbing
C.To introduce the sport of wall climbing
D.To encourage people to climb mountains
2.B
1.Munchies Food Hall does NOT sell ____.
A.lamb
B.beef
C.pork
D.chicken
2.The prices at Munchies are ____.
A.bargain prices for the opening
B.lower than usual
C.lower if you spend $21.00
D.lower for two people
3.Everyone who eats at Munchies will receive a ____.
A.lucky draw coupon(优惠券)
B.free raffle ticket
C.free meal
D.balloon and whistle
4.I will find out who has won the trip to Western Australia when I __.
A.read The Straits Times on the 15th of January
B.come down to Munchies at noon
C.watch Channel 3 television
D.attend the lucky draw at Munchies Food Hall
3.C In the United States, 30 percent of the people have a “weight problem”.To many people the cause is obvious (明显的): they eat too much.But scientific evidence (证据) does little to support this idea.Going back to America of 1910, we find that people were thinner than today, yet they ate more food.In those days people worked harder physically, walked more, used machines much less, and didn’t watch television.
Several modern studies, moreover, have shown that fatter people don’t eat more on average than thinner people.A 1979 study of 3,545 London office workers showed that fat people eat less than slim (苗条的) people.
Studies also show that slim people are more active than fat people.A study by a research group at Stanford University found the following interesting facts:
The more the man ran, the greater loss of the body fat.
The more they ran, the greater increase in food intake.
Thus, those who ran the most ate the most, yet lost the greatest amount of body fat.
1.Nowadays many Americans have the problem that ______.
A.they are too slim
B.they work too hard
C.they are too fat
D.they lose too much body fat
2.According to the passage, how many people in 900 Americans have a “weight problem”?
A.150.
B.300.
C.600.
D.270.
3.Is there any scientific evidence to support the idea that eating too much is the cause of a “weight problem”?
A.Yes, there is plenty of evidence.
B.Of course, there is some evidence to support this.
C.There is hardly any scientific evidence to support this.
D.We are not sure.
4.The Americans in 1910 ________.
A.ate more food and had more physical activities
B.ate less food but had more physical activities
C.ate less food and had less physical activities
D.had more problems
4.D The values of artistic works, according to cultural relativism, are simply reflections of local social and economic conditions.Such a view, however, fails to explain the ability of some works of art to excite the human mind across cultures and through centuries.
History has witnessed the endless productions of Shakespearean plays in every major language of the world.It is never rare to find that Mozart packs Japanese concert halls, as Japanese painter Hiroshige does Paris galleries.Unique works of this kind are different from today’s popular art, even if they began as works of popular art.They have set themselves apart in their timeless appeal and will probably be enjoyed for centuries into the future.
In a 1757 essay, the philosopher David Hume argued that because “the general principles of taste are uniform(不变的) in human nature,” the value of some works of art might be essentially permanent.He observed that Homer was still admired after two thousand years.Works of this type, he believed, spoke to deep and unvarying features of human nature and could continue to exist over centuries.
Now researchers are applying scientific methods to the study of the universality of art.For example, evolutionary psychology is being used by literary scholars to explain the long-lasting themes and plot devices in fiction.The structures of musical pieces are now open to experimental analysis as never before.Research findings seem to indicate that the creation by a great artist is as permanent an achievement as the discovery by a great scientist.
1.In Paragraph 2, the artists are mentioned in order to show that _____.
A.history gives art works special appeal to set them apart
B.great works of art can go beyond national boundaries
C.popular arts are hardly distinguishable from great arts
D.great artists are skilled at combining various cultures
2.According to Hume, some works of art can exist for centuries because_____.
A.they are results of scientific study
B.they establish some general principles of art
C.they appeal to unchanging features of human nature
D.they are created by the world’s greatest artists
3.Which of the following can best serve as the title of the passage?
A.Is Cultural Relativism Scientific?
B.Are Popular Arts Permanent?
C.Is Human Nature Uniform?
D.Are Artistic Values Universal?
二、信息匹配(共1小题)
5.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Building Trust in a Relationship Again
Trust is a learned behavior that we gain from past experiences, 1 .Trust is a risk.But you can’t be successful when there’s a lack of trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake.
Unfortunately, we’ve all been victims of betrayal.Whether we’ve been stolen from, lied to, misled, or cheated on, there are different levels of losing trust.Sometimes people simply can’t trust anymore, 2 .It’s understandable, but if you’re willing to build trust in a relationship again, we have some steps you can take to get you there.
● 3 having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well-being.
● 4 If you’ve been betrayed, you are the victim of your circumstance.But there’s a difference between being a victim and living with a “victim mentality”.At some point in all of our lives, we’ll have our trust tested or violated.
● You didn’t lose “everything”.Once trust is lost, what is left? Instead of looking at the situation from this hopeless angle, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life.5Instead, it’s a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.
A.Thinking positively doesn’t necessarily lead to your turning a blind eye to things happening to you.
B.They’ve been too badly hurt and they can’t bear to let it happen again.
C.Remember that you can expect the best in return.
D.We may get confident in ourselves.
E.This knowledge carries over in their attitude toward their future relationships.
F.Learn to really trust yourself.
G.Don’t think of yourself as the hurt person.
三、完形填空(共1小题)
6.阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Dash of Hope
“Dash” is a symbol which represents every day we’ve spent alive on earth.Therefore, how you spend your “dash” is important.
Recently I 1 about a little girl named Hope.After learning more about her life, I couldn’t help but feel it was not by 2 , nor happenstance, that she had been named “Hope”.The strong feeling of sympathy and generosity 3 in her young heart made a lasting impression on me and countless others. 4 I never had the opportunity to meet her, I wish I had.It seems as though she was wise beyond her tender years and very, very special.
Hope was a twelve-year-old girl who was 5 a “wish” in early December 2010 by the “Make-A-Wish” Foundation after being 6 that she had a rare type of bone cancer.However, when she found out that more than 150 7 in her area were waiting for their wishes to be granted (实现), she unselfishly used her wish to 8 that those children have their wishes granted.She also asked that it be done 9 January 16, 2011.Unfortunately, however, the organization informed her that her 10 request could not be granted as the funds (资金) were simply 11 .They calculated that they would need to raise more than one 52 dollars in thirty days in order to grant her wish. 13 , but not discouraged, she turned her disappointment into an enthusiasm that inspired caring 14 to take up helping grant the wishes of the other children, and eventually 15 as well.Newspaper columnists and reporters for radio and TV stations 16 the story of this caring young girl who had 17 the hearts of so many and as word spread, the community was challenged.Committees were formed and schools, corporations and various organizations assisted in 18 money to help make Hope’s dream come true.
Her efforts were not in vain as they continue to help others, not only physically, but 19 and emotionally as well.At the gathering to celebrate her life, “A Celebration of Hope” on January 16, 2011, the 20 was made that they had indeed received donations totaling more than one million dollars.Her wish had been granted!
1.A.cared B.thought C.heard D.talked
2.A.coincidence B.independence C.convenience D.intelligence
3.A.housed B.carried C.expected D.lost
4.A.Although B.Unless C.Until D.If
5.A.expressed B.offered C.made D.sent
6.A.diagnosed B.acknowledged C.reminded D.realized
7.A.relatives B.netizens C.idols D.kids
8.A.command B.ask C.arrange D.order
9.A.for B.to C.on D.by
10.A.last B.formal C.simple D.honorable
11.A.unbearable B.unbelievable C.unavailable D.uncomfortable
12.A.thousand B.hundred C.million D.billion
13.A.Worried B.Surprised C.Disappointed D.Embarrassed
14.A.committees B.individuals C.corporations D.organizations
15.A.hers B.ours C.theirs D.yours
16.A.heard B.read C.believed D.shared
17.A.broken B.moved C.lost D.opened
18.A.finding B.spending C.raising D.borrowing
19.A.healthily B.thankfully C.happily D.mentally
20.A.proposal B.announcement C.conclusion D.decision
四、阅读填空(共1小题)
7.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
When God created the first two people, Adam and his wife Eve, they lived in a beautiful garden-like paradise called Eden.They experienced close and loving fellowship with God all of the time.There were many 1 (wonder) in Eden, especially the food and God said that Adam and Eve were free 2 (eat) any of those things except the fruit of a special tree called “the tree of the knowledge of good and evil”.Satan, 3 notorious angel who had rebelled (反叛) against God, hated God so much that he wanted to destroy the relationship between them.Finally, he had both of them look at the fruit of the tree and said, “Doesn’t that look delicious?” Sadly, both Adam and Eve took Satan’s advice and ate the 4 (forbid) fruit.5 (instant), their special relationship 6 God was broken, and they became spiritually separated from him.They were so aware of their new condition that they even tried to hide from God.This 7 (separate) was more than just a bad feeling.Not only did Adam and Eve’s first sin(罪)corrupt their own hearts, but also it corrupted all who came after them.The second sin followed quickly after the first, and many 8 (much) followed after that.The tendency to rebel against God’s perfect standards of right 9 wrong became a part of mankind’s nature and 10 (pass) on from generation to generation ever since.
五、短文改错(共1小题)
8.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
The “only child” policy has been changed in our country.It is possible that some of us may have a brother and sister.In a survey about the acceptance of a sibling, most of my classmate say yes.They are very glad to have a companion at home, with which they will no longer feel lonely.Beside, they can learn to offer help to others.However, the few who say no is afraid that their parents would love them less whether they had a sibling.
As for me, there be a younger brother and sister at home, I will be very happy.For one thing, a little child is a great fun and I can play with him or her cheerful.For another, I will have an intimate friend to share my life.How nice it is to grow up with a sibling!
六、书面表达(共1小题)
9.人们完成工作的方式通常有两种:完成和合作完成。两种方式各有特点。请你以“Working Individually or Working in a Team”为题,按照以下要点写一篇英语短文:
1.完成:自行安排、自己解决问题。
2.合作完成:一起讨论、相互学习
3.我喜欢的方式和理由
注意:
1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
Working Individually or Working in a Team
答案部分
1.考点:日常生活
试题解析:1.推理判断。
根据最后一段的内容尤其是本段中的第一句Climbing attracts people because it’s good exercise for almost everyone,可推断攀爬越来越受现代人的欢迎了,应选D。
2.细节理解
根据第二段中的The most difficult part is to control your fear.,可知道C选项的内容与之相符,故选C。
3.词义猜测
根据workout一词所在的语境,可推断这句话的意思是:这种运动给你的身体一次完全的运动。故选B。
4.写作目的
纵观全文的内容,由此可知文章主要介绍了攀爬这种运动,以及它的一些好处。结合各个选项的意思,应选C。
答案:1.D2.C3.B4.C
2.考点:广告布告
试题解析:1.细节理解。
根据广告中所介绍的食物中有Succulent chicken rice,spicy satay beef以及plump pork chips,可知这三种菜色中包含了ABD三个选项的内容,故选A。
2.细节理解。
根据广告中的框格里的内容说“20美元以上的菜有九折”可知C选项点的菜是21美元,因此就有折扣,故选C。
3.细节理解
根据广告中的A free raffle ticket is given with every receipt,可知凭消费单就可以得到一张免费的彩票,故选B。
4.细节理解。
根据广告中的一列黑体字Winner to be announced in The strait Times on the 15th of January,可知应选A。
答案:1.A2.C3.B4.A
3.考点:健康保健
试题解析:1.细节理解。
根据文章第一段中的第一句In the United States, 30 percent of the people have a “weight problem”.,可知过度肥胖是美国人的主要问题,故C选项的说法正确,应选C。
2.数字计算。
根据文章第一段中的第一句In the United States, 30 percent of the people have a “weight problem”.,可知有30%的人都有肥胖的问题,900*30%=270,故选D。
3.标题判断
根据文章第一段中的第二句But scientific evidence does little to support this idea,可知应选C。
4.主旨大意。
根据文章第一段中的In those days people worked harder physically, walked more, used machines much less,可知在二十世纪前期的时候,人们是吃得很多但体力劳动也很大,故应选A。
答案:1.C2.D3.C4.A
4.考点:政治经济文化
试题解析:1.细节理解。
根据第二段中的最后一句They have set themselves apart in their timeless appeal and will probably be enjoyed for centuries into the future,可知这段话的写作目的就是为了说明艺术鉴赏是没有时空的的,故可应选B。
2.细节理解
根据第三段中的Works of this type, he believed, spoke to deep and unvarying features of human nature and could continue to exist over centuries,可知C选项的叙述与之意思一致,故应选C。
3.标题判断
纵观全文,文章主要讲述了艺术鉴赏是不分时间和文化国界的。结合各个选项的意思,故答案为D。
答案:1.B2.C3.D
5.考点:阅读还原句子信息匹配
试题解析:1.根据前半句讲述的是我们能从过去的经历中学会一些东西,结合各个选项意思,可知选D。
2.由本题前面的一句中的”can’t trust”一词可得到提示,结合各个选项意思,可知选B。
3.根据本题后面所说的内容,主要是讲述了好的一面的,并结合各个选项意思,可知选F。
4.根据本题后面所说的内容,主要是描述的是不好的一面的, 结合各个选项意思,应选G。
5.根据本句后一句出现的关键词instead以及其后所讲的内容,分析文意并结合各个选项的意思,可知选A。
答案:1-5.DBFGA
6.考点:人生百味
试题解析:1.A项意为“关心”;B项意为“想 ”;C项意为“听”;D项意为“谈论”。根据下文的意思,可知作者是不认识也没有机会认识这个女孩的,因此只能是听说过关于她的事。故选C。
2.A项意为“巧合”;B项意为“”;C项意为“方便”;D项意为“智力”。根据上下文的语境,可由本句中的happenstance推断此处应为coincidence。故选A 。
3.根据对上下文的理解,可知在这个女孩子年轻的心中藏有(house)同情心和慷慨之心,应选A。
4.根据文意可知作者是不认识那个女孩子的,故可知此处要用的是让步状语从句的引导词。故选A。
5.根据对上下文的理解,可知由于那个女孩子不幸得了癌症,因此这个机构就为她提供了(offered)一次实现她的愿望的机会,应选B。
6.A项意为“诊断”;B项意为“承认”;C项意为“提醒”;D项意为“意识到。根据下文出现的bone cancer,可推断她是被诊断出得了这个病。故选A。
7.根据48题中出现的children,可知此处应该用kids与之同义,故选D。
8.A项意为“命令”;B项意为“要求”;C项意为“安排”;D项意为“命令,点餐”。根据对上下文的理解,可知应选B。
9.根据对上下文的理解,可知此处所说的是:到2011年1月16号止。故选D。
10.A项意为“最后的”;B项意为“正式的”;C项意为“简单的”;D项意为“光荣的,体面的”。根据对上下文的理解,可知这是一个光荣的要求,因为她牺牲了自己的愿望去成全别人的,应选D。
11.A项意为“不能忍受的”;B项意为“难以置信的”;C项意为“不能得到的”;D项意为“不舒服的”。根据对上下文的意思的理解,可知由于资金不足不能帮助其他的孩子们实现他们的愿望,故选C。
12.根据文章中倒数第二句的indeed received donations totaling more than one million dollars,可知应选C。
13.根据下文出现的disappointment,可知本题应选C。
14.A项意为“委员会”;B项意为“个人”;C项意为“集团”;D项意为“机构”。 根据对文意的理解并结合各个选项的意思。可知本题应选B。
15.根据对上文的理解,可知帮助了其他的孩子们实现他们的愿望的同时,也帮助了这个女孩子(她)。应选A。
16.根据对文意的理解,可知女孩子的举动被媒体广泛地报道了,也就是分享开了。因此此处应选D。
17.根据文意可知女孩的事迹感动了(move)其他人,可知应选B。
18.A项意为“找到”;B项意为“花费”;C项意为“举起,筹集”;D项意为“借入”。结合文意,可知是人们都在为此筹集资金。故此题选C。
19.根据上文中出现的physically(身体上)和下文的emotionally(情感上),可知推断此空格中的词为mentally(精神上),故选D。
20.A项意为“建议”;B项意为“宣布”;C项意为“结论”;D项意为“决定”。结合上下文的意思,可知此应选B正确。
答案:1-5.CAAAB6-10.ADBDD11-15.CCCBA16-20.DBCDB
7.考点:语法填空
试题解析:1.由于前有形容词many,故此处的动词用复数形式。
考点定位: 名词
2.分析句子,由于句子已有谓语动词were,可知此处要用一个非谓语动词,根据句意故用不定式表主动和结果。
考点定位:不定式
3.由于angel是可数名词,而且在本文中是首次出现,故用不定冠词a。
考点定位: 冠词
4.由于空格的词用于修饰名词fruit,而且根据文意可知此处的意思是“禁果”,故用过去分词。
考点定位: 过去分词
5.根据句子的结构,可知空格中是一个副词,用于修饰后面的句子的动作,故填instantly。
考点定位: 副词/比较等级
6.分析文意,可知此处表达的意思是“与上帝的关系”,故用with。
考点定位: 介词/介词短语
7.分析句子,可知空格前是指示代词this,故空格中要用名词。故填separation。
考点定位: 名词:构词法
8.根据句意,可知此处所表达的意思是“更多的”,故用形容词比较级。
考点定位: 形容词/比较等级
9.根据句意,可知此处的意思是“对与错”,故填and。
考点定位: 连词/连接词
10.分析句子,可知句中有时间状语ever since,故要用现在完成时。再分析主语与动词之间的关系可知,它们是被动关系,故填has been passed。
考点定位: 现在完成时及其被动式
答案:1.Wonders2.to eat3.a 4.Forbidden5.Instantly6.With7.Separation8.More9.and 10.has been passed
8.考点:短文改错
试题解析:1.考查连词/连接词
根据文意,可知此处所说的是有一个弟弟或妹妹,表是的选择的关系。
2.考查名词
由于前面有most of,故用名词复数。
3.考查连词/连接词
由于先行词是人,故关系代词用whom。
4.考查副词/比较等级
Beside是介词,意思是“在…旁边”,而besides是副词,意思是“除此以外”。根据文意,故用besides。
5.考查主谓一致
由于此处的谓语动词所跟的主语是从句的先行词the few,指代的是复数,故谓语动词用复数形式。
6.考查连词/连接词
根据文意可知,此处的意思是“如果”,故用if。
7.考查主格结构
分析句子,可知本句中已有谓语动词will be,因此此处只能充当主格结构。
8.考查冠词
在英语中fun是不可数名词,故不需要用a修饰。
9.考查副词/比较等级
根据句意,可知此处要用一个副词来修饰动词like,故用cheerfully。
10.考查介词/介词短语
在英语中,share sb.with sth.是固定搭配。根据本句的结构,故要加上with。
答案:1.第二句and改为or2.classmate---classmates3.with which----with whom4.Beside---Besides 5.is afraid---are afraid6.whether---if 7.there be ---there being8.a great fun---great fun9.cheerful---cheerfully10.my life---my life with
9.考点:提纲作文
试题解析:本题要求考生按照题目表格中的所给出的内容要点,写一篇以“Working Individually or Working in a Team”为题的作为。考生在写作时需要考虑文章的时态以及人称。除此以外,要注意写作过程中注意使用平时学到的短语和句型,注意行文的连贯和逻辑性。
答案:Working Individually or Working in a TeamThere are basically two ways to get work done.One is to work individually.In this way, people can decide for themselves when to start work and how to do it.What’s more, they will be able to learn how to solve problems on their own.People may also choose to work in a team, where they can learn from each other and help each other.Besides, they may work out better ways to get work done by discussion.Personally, I prefer to work in a team, which offers me a chance to learn how to get along with others and to share my experiences with them.As the work can be divided among several people, it can be done efficiently.Teamwork is always important.