题型有:1. Vocabulary and Structure 2. Reading Comprehension 3. Cloze 5. Translation 6. Writing
Vocabulary and Structure
1. —Mary, thanks very much for your help. —______. Have a good day.
A.It’s OK
B.It’ s my pleasure
C.Nothing particular
D.No problem
正确答案:B
解析:句意:——玛丽,非常感谢你的帮助。——不客气。祝你玩得开心。交际用语。It’s my/a pleasure常用来回答感谢,意为“这是我高兴做的事,别客气,不用谢”;It’s OK一般用于回答别人的道歉,意为“没有关系”;Nothing particular意为“没有什么特别的”;No problem意为“没问题”,表示答应、允诺。根据句意,选B。
2. The owner of the store______his floor when I walked in.
A.is sweeping
B.sweeps
C.was sweeping
D.swept
正确答案:C
解析:句意:当我进去的时候这家店的主人正在扫地。动词时态。过去进行时表示过去某一时刻正在进行的动作,而且动作发生的特定时间常用一个短语或时间状语从句来表明。本句中“sweep”与“walked in”两个动作同时发生。故选C。
3. Never ignore the impression you may make______others.
A.for
B.on
C.to
D.with
正确答案:B
解析:句意:永远不要忽视你给别人留下的印象。词语搭配。make an impression on…为固定搭配,意为“给……留下(某种)印象”。
4. ______we’ll go for a picnic depends on the weather.
A.Whether
B.If
C.That
D.Why
正确答案:A
解析:句意:我们是否去野餐取决于天气。名词性从句。分析句子结构可知,本句主语应为一个主语从句。if不能位于句首引导主语从句,首先排除。whether:是否;that无词义;why:为什么。根据句意,选A。
5. As he has been in America for 3 years now, Hong Liang is______for China.
A.anxious
B.famous
C.responsible
D.homesick
正确答案:D
解析:句意:因为洪亮已经在美国待3年了,所以他非常想念中国。词义辨析。anxious:忧虑的,焦虑的;famous:闻名的,出名的;responsible:负责的;homesick:思乡的,想家的。根据句意,选D。
6. American Global University is a private institution of higher learning, ______ in June of 1996.
A.founding
B.to found
C.having founded
D.founded
正确答案:D
解析:非谓语动词。
7. I wish you______come back to Beijing with us, but that’ s for you to decide.
A.will
B.should
C.would
D.shall
正确答案:C
解析:句意:我希望你能和我们一起回北京,但还是由你决定。虚拟语气。wish之后的宾语从句中的谓语动词用过去时表示与现在的实际情况相反的假设;用过去完成时表示与过去实际情况相反的假设;用“would/could/might+动词原形”表示对将来情况的假设。根据句意,本句表示的是对将来情况的假设,所以应用“would/could/might+动词原形”。故选C。
8. If you want to eat out, you’ d better call a restaurant and make______.
A.a reservation
B.an effort
C.a decision
D.a deal
正确答案:A
解析:句意:如果想外出就餐,你最好给餐馆打个电话预订一下。词语搭配。四个选项均可以与动词make搭配,但词义不同。make a reservation:预订,预约;make an effort:做出努力;make a decision:做出决定;make a deal:成交,达成交易。根据句意,选A。
9. I’m terribly sorry. I seem to have______my book at home.
A.scattered
B.forgotten
C.left
D.hidden
正确答案:C
解析:句意:真对不起,我好像把书落在家里了。词义辨析。seatter:分散,驱散;forget:忘记(某事物),忽略,忽视(某人);leave:离开,留下,忘记拿(某物);hide:隐藏,隐瞒。根据句意,选C。
10. April Fool’ s day is a day______people play jokes on friends.
A.when
B.why
C.that
D.which
正确答案:A
解析:句意:愚人节是人们开朋友玩笑的一天。定语从句。分析句子结构可知,空格处引导一个修饰a day的定语从句,且引导词在从句中作时间状语。结合句意,本题选A。
11. Even as a child, Daisy was a(n)______reader. She spent all of her pocket money on books.
A.careful
B.patient
C.keen
D.efficient
正确答案:C
解析:句意:黛西虽然只是个孩子,但她却是个热心读者。她把自己所有的零花钱都花在书上了。词义辨析。careful:小心的;patient:耐心的;keen:热心的,热切的;efficient:有效的,效率高的。根据句意,选C。
12. The ring has been______in my family. It was my great-grandmother’ s originally.
A.handed down
B.picked up
C.left behind
D.given out
正确答案:A
解析:句意:这个戒指在我的家庭中一直被传承着,它最早是我曾祖母的。词义辨析。hand sth.down:把……传给后人;pick up:拾起,获得;leave sb./sth.behind:忘了带某人/某物,丢下某人/某物;give out:分发。根据句意,选A。
13. Sophia spoke______softly that I could hardly hear her.
A.very
B.rather
C.too
D.so
正确答案:D
解析:句意:索菲娅说话如此轻柔,以至于我几乎听不见。状语从句。选项中只有so可以和that搭配构成“so…that…(如此……以至于……)”结构,引导结果状语从句。
14. We will have made full preparations for the ceremony______tomorrow.
A.when the guests will arrive
B.when the guests arrive
C.when will the guests arrive
D.when are the guests arriving
正确答案:B
解析:句意:明天客人到的时候,我们已为典礼做好了充分准备。状语从句。在 时间状语从句中,常用一般现在时表示将要发生的动作。本句中when引导时间状语 从句,故其后应用一般现在时,且应用陈述语序。
15. The newly published book is really good. I would not______for a second to recommend it to my classmates.
A.determine
B.hesitate
C.discuss
D.consider
正确答案:B
解析:句意:这本新出版的书真的很不错。我会毫不犹豫地把它推荐给我的同学。词义辨析。determine:决定;hesitate:犹豫,踌躇;discuss:讨论;consider:认真考虑,认为。选B。
16. The more people there are around them, ______fun the kids seem to have.
A.much
B.more
C.the most
D.the more
正确答案:D
解析:句意:孩子们周围的人越多,他们看起来越快乐。固定用法。本题考查固 定句型。故选D。
17. Don’t be too formal. Plain, simple clothes are______for school wear.
A.attractive
B.mysterious
C.appropriate
D.expensive
正确答案:C
解析:词义辨析。
18. —What does “encyclopedia” mean, John? —Sorry, I have no idea. You’ d better______in the dictionary.
A.look it up
B.look at it
C.look into it
D.look it over
正确答案:A
解析:词义辨析。
19. It was at university ______I first met Hopkins.
A.where
B.in which
C.which
D.that
正确答案:D
解析:句意:我是在大学第一次见到霍普金斯的。强调句型。分析句子结构可 知,若去掉it was句意依然完整,所以本题应为强调句型,其基本结构为:It is/was+ 被强调部分+that/who从句。本题强调地点状语at university。
20. It’ s been a really hard day today, so I should have a______sleep tonight.
A.shallow
B.sound
C.light
D.broken
正确答案:B
解析:句意:今天累了一天,所以我今晚应该睡个好觉。词语搭配。have a sound sleep可视为固定搭配,意为“睡个好觉”。
21. If you want to hold someone’ s attention, look them______in the eye, but don’ t stare.
A.sharply
B.angrily
C.carefully
D.directly
正确答案:D
解析:句意:如果你想吸引某人的注意力,就要直视他们,但别死盯着。词义辨 析。sharply:严厉地,锋利地;angrily:愤怒地,生气地;carefully:仔细地,小心谨慎地; directly:直接地。根据句意,选D。
22. The ______ between successful and unsuccessful people is that the former put into practice what they have learned, while the latter don’t.
A.link
B.difference
C.balance
D.relationship
正确答案:B
解析:句意:成功人士与非成功人士之间的差别在于前者会将他们所学付诸实践,而后者不会。词义辨析。link:连接物,关联,联系;difference:差异,差别;balance:平衡;relationship:关系,关联。根据句意,选B。
23. Tom together with his friends______to play basketball every Sunday afternoon.
A.go
B.goes
C.has gone
D.have gone
正确答案:B
解析:句意:汤姆和他的朋友每个周日下午都会去打篮球。主谓一致。在英语中,当句子主语后有with,along with,together with,in addition to,except,besides等连接其他同类名词共同作主语时,谓语动词的形式由这些词前面的主语决定。本句中句子主语为Tom,所以谓语动词应用单数形式,排除A、D选项。又由句中时间状语“every Sunday afternoon”可知,此处应用一般现在时。综上所述,本题应选B。
24. I will never forget Mary, ______I saw her only once.
A.though
B.before
C.while
D.as
正确答案:A
解析:句意:虽然我只见过玛丽一次,但我永远不会忘记她。状语从句。四个选项均可以引导状语从句,但though一般引导让步状语从句,before,while常引导时间状语从句,as常引导原因状语从句,注意当as引导让步状语从句时,需用倒装结构。根据句意,选A。
25. The two strangers met______in Beijing and got married one month later.
A.by chance
B.by rule
C.in turn
D.in vain
正确答案:A
解析:句意:这两个陌生人在北京偶然相遇,然后一个月后就结婚了。词义辨析。by chance:偶然,碰巧;by rule:按规则,按规矩;in turn:依次;in vain:徒劳,白费力气。根据句意,选A。
26. I turned to my coach for information on swimming skills, but got ______ as he was away.
A.few
B.some
C.none
D.much
正确答案:C
解析:句意:我向教练询问关于游泳技巧的问题,但是一无所得,因为他已经离开了。词义辨析。few:少数,几个;some:一些;none:没有一个,毫无;much:许多,大量。
27. Lucy seldom goes to the theatre, ______she?
A.does
B.doesn’t
C.is
D.isn’t
正确答案:A
解析:反意疑问句。
28. ______of the earth’ s surface is covered with water.
A.Two-third
B.Second-thirds
C.Second-third
D.Two-thirds
正确答案:D
解析:固定用法。本题考查分数的表 达法。
29. To my______, this is one of the worst films I have ever seen.
A.satisfaction
B.disappointment
C.relief
D.taste
正确答案:B
解析:词语搭配。四个选项均可与to my搭配,但语义不同。
30. —Mike, I’ m afraid it’ s too late. I’ d better be going now. —______.
A.Quite well
B.Help yourself
C.Good job
D.See you
正确答案:D
解析:句意:——马克,我想现在太晚了,我该走了。——再见。交际用语。See you一般用于分手或离开时,意思是“回头见,再见”。
Reading Comprehension
A happy life and a meaningful life are not the same. Leading a happy life is associated with being a “taker” , while leading a meaningful life corresponds with being a “giver”. Happiness is about feeling good and getting what we want. People who are happy tend to think that life is easy. They are in good physical health and able to buy the things that they need and want. Happiness is about satisfying our needs and desires. The pursuit(追求)of happiness is often associated with selfish behavior. Animals have needs and desires and they can feel happy too. What sets human beings apart from animals is not the pursuit of happiness, but the pursuit of meaning, which is unique to humans. We can often find meaning in helping others or making a sacrifice(牺牲)for a “greater good”. Meaning often comes at the expense of happiness. When people have invested themselves in something bigger than themselves, they worry more and have higher levels of stress and anxiety in their lives than happy people. Volunteering(做义工)in rural schools, for example, is meaningful but also involves hardship. Happiness, like any emotion, is felt in the here and now—it eventually fades away. However, meaning is enduring. It connects the past to the present to the future.
31. What is the main idea of the passage?
A.A happy life is basically different from a meaningful life.
B.Leading a happy life is connected with being a “taker”.
C.Happiness is about feeling good and getting what we want.
D.Meaning connected the past to the present to the future.
正确答案:A
解析:主旨大意题。通读全文可知,文章第一句即点明了文章主旨,所以选项A 正确。
32. Paragraph 2 tells us that the pursuit of happiness______.
A.sets humans apart from animals
B.is associated with selfish behavior
C.means to give up what one has
D.is unique to human beings
正确答案:B
解析:事实细节题。根据文章第二段第五句“The pursuit of happiness is often associated with selfish behavior.”可知,应选B。
33. From Paragraph 3 we know that______.
A.helping others can make our life meaningful
B.meaning comes together with happiness
C.happy people have higher levels of anxiety
D.volunteering in rural schools makes a happy life
正确答案:A
解析:事实细节题。根据文章第三段首句“We can often find meaning in helping others…”可知,选项A正确。
34. It is implied in Paragraph 4 that______.
A.meaning will disappear sooner or later
B.living a happy life means to be a “giver”
C.happiness lasts a relatively short period of time
D.making a sacrifice for a “greater good” brings us happiness
正确答案:C
解析:推理判断题。根据文章第四段前两句“Happiness,like…it eventually fades away.However,meaning is enduring.”可知,幸福最终会逐渐消失,但是意义却是持久的。由此可推知,幸福持续的时间相对较短。故选C。
35. The passage is organized by______.
A.giving examples
B.making contrasts
C.defining
D.classifying
正确答案:B
解析:推理判断题。通读全文可知,文章自始至终都在将happy life与meaningful life,happiness与meaning进行比较论证,因此应选B。
Our traditional belief has it that morning larks are most likely to be healthy, wealthy and wise. But those who are early to bed and early to rise do not always have the upper hand(占上风). Researchers have revealed that night owls(夜猫子)are generally brighter and wealthier than those able to get up early in the morning. Experts examined the habits of 1000 youngsters to determine whether they liked to stay up late and sleep in later in the morning, or preferred to go to bed early. School performance and inductive(归纳的)reasoning were measured and academic(学业的)grades in the major subjects were also taken into consideration. The results show that evening types score higher than morning types on inductive reasoning, which has been shown to be a good estimate of general intelligence and academic performance. The night owls also have a greater capacity to think conceptually(概念性地)and analyze. Such abilities have been linked to creative thinking, better jobs and higher incomes. Morning larks, however, often get better exam results in school, possibly because lessons are held at wrong time of day for night owls.
36. The underlined expression “morning larks” in Paragraph 1 refers to______.
A.birds which scream late at night
B.birds which sing early in the morning
C.people who like to stay up late at night
D.people who are early to rise in the morning
正确答案:D
解析:词语理解题。根据文章前两句及常识可知,“morning larks”指的是早晨早起的人,故选D。
37. Traditionally, we hold that______.
A.morning larks do not always have the upper hand
B.nights owls are generally brighter and wealthier
C.morning larks tend to be healthy, wealthy and wise
D.night owls often get better exam results in school
正确答案:C
解析:事实细节题。根据文章首句“Our traditional belief has it that morning larks are most likely to be healthy,wealthy and wise.”可知,答案应选C。
38. Why did experts examine the teenagers on their habits?
A.To measure their inductive reasoning.
B.To measure their school performance.
C.To determine whether they are night owls or not.
D.To know their academic grades in major subjects.
正确答案:C
解析:推理判断题。根据文章第二段第一句“Experts examined the habits of 1000 youngsters…to go to bed early.”可知,专家做此调查是为了确定他们是不是晚睡晚起的人(夜猫子)。故选C。
39. Paragraph 3 tells us that______.
A.night owls have a poorer capacity to analyze
B.night owls score higher on inductive reasoning
C.morning larks are more likely to get better jobs
D.morning larks are more likely to get higher incomes
正确答案:B
解析:事实细节题。
40. Morning larks often score higher in exams, possibly because______.
A.they are generally brighter
B.they are early to bed and early to rise
C.they have a greater capacity to analyze
D.the arrangement of lessons fits their body clocks
正确答案:D
解析:推理判断题。
While drunken driving may be decreasing, traffic safety experts remain troubled over how to cope with another alcohol-related problem: drunken pedestrian(行人). Studies have shown that pedestrians injured and killed by cars are often extremely drunk. Some types of pedestrian accidents have been decreasing in the U. S. , especially those involving children, but the number of drunken adult pedestrians killed in traffic has remained relatively constant at 2500 a year. The total number of pedestrians killed annually in traffic accidents is at least 7000 or one of every seven highway deaths. Studies have revealed some of the causes, including a lack of adult supervision(监督)for children, long delays in traffic signals that encourage jaywalking(无视交通规则任意行走), less attention paid to pedestrian accidents in the past, and few methods to regulate walking habits. However, the most challenging problem, according to some experts, is alcohol-related, although pulled, researchers are making great efforts to find ways against the drunken pedestrian accidents.
41. Which of the following would be the best title for the passage?
A.Causes for Traffic Accidents
B.Drunken Pedestrian Accidents
C.Severe Highway Safety Problems
D.Consequences of Drunken Driving
正确答案:B
解析:主旨大意题。由文章首段首句可知,文章谈论的主题是drunken pedestrian引发的traffic accidents。故B项最合适。
42. The annual number of highway deaths is about______.
A.49,000
B.7000
C.2500
D.1000
正确答案:A
解析:推理判断题。由第二段最后一句可知,每年在交通事故中死亡的总人数 至少为7000,是高速死亡人数的七分之一,所以可以推算出the annual number of highway deaths是7000×7=49000。故选A。
43. Among the causes for walker’ s accidents, the most challenging is______.
A.long delays in traffic signals
B.drunken pedestrians
C.lack of adult supervision for children
D.few methods to regulate walking habits
正确答案:B
解析:事实细节题。由第三段第二句“However,the most challenging problem…is alcohol—related…the drunken pedestrian accidents.”可知,最挑战性的问题是喝醉的行人(drunken pedestrians)。故选B。
44. What can be inferred from the passage?
A.Drunken driving is getting more serious.
B.Pedestrian accidents involving children are on the rise.
C.Effective measures have been taken to regulate walking habits.
D.Long delays in traffic signals may encourage walkers to break traffic regulations.
正确答案:D
解析:推理判断题。由文章第三段第一句“…long delays in traffic signals that encourage jaywalking…”可知,D项正确,jaywalking(无视交通规则任意行走)是break traffic regulations(违反交通规则)的一种。
45. The coming paragraph will probably discuss how to cope with______.
A.drunken driving
B.drunken jaywalking
C.alcohol-related pedestrian accidents
D.traffic accidents involving children
正确答案:C
解析:推理判断题。由文章最后一句“…researchers are making great efforts to find ways against the drunken pedestrian accidents.”可知,接下来有可能会详细介绍应对醉酒行人事故的方法,故选项C正确。
In writing Smart Thinking, I myself learnt as much as I would hope for its readers and so, in the end, it was an easy decision to produce a new edition. This second edition reflects my experiences of teaching with Smart Thinking over the years since it was first published. In revising it, I have found that much of the first edition remains valuable, and that students have learnt much from it. But I have also made some significant changes. Greater assistance has been provided in the earlier chapters of this edition to help readers with more complicated skills, and later chapters on reasoning and on research have been expanded. The final chapter is now a fully worked example of the skills offering a model of the power of the approach I am oudining. I would hope that readers will now find the journey towards greater ability in critical thinking and reasoning a little bit easier, and with a clearer goal ahead.
46. The author of the passage is______.
A.a teacher
B.a publisher
C.a reporter
D.a bookseller
正确答案:A
解析:推理判断题。由第二段第一句“…my experiences of teaching with…”可知,作者是位教师。故选A。
47. Which of the following is true of the first edition of Smart Thinking?
A.It has been revised several times over the years.
B.The decision to produce its new edition is difficult.
C.It fails to help its readers improve their thinking skills.
D.Writing it is a kind of learning for the author herself.
正确答案:D
解析:事实细节题。由第二段前三句可知,选项A不正确;由文章首段“…it was an easy decision…”可知,B项不正确;由第二段第二句可知,C项不正确;由第一 段“…I myself learnt as much as I would hope for its readers…”可知,D项正确。
48. In the second edition of the book______.
A.a chapter on research has been added
B.the chapter on reasoning has been canceled
C.an example of thinking skills has been provided
D.the content of the first edition has been excluded
正确答案:C
解析:事实细节题。由第二段倒数第二句“The final chapter is now a fully worked example of the skills offering a model of the power of the approach I am outlining.”可知,选项C正确。
49. The final chapter of the second edition______.
A.deals with reasoning
B.provides a model
C.focuses on research
D.sets a new goal
正确答案:B
解析:事实细节题。由第二段倒数第二句“…offering a model of…”可知,B项 正确。
50. The passage is most probably a part of______.
A.a public speech on writing
B.a composition on smart thinking
C.a report on research findings
D.an introduction to a book
正确答案:D
解析:主旨大意题。通读全文可知,文章一直在介绍第二版Smart Thinking这本书。由此可推断选D。
Television, if under proper supervision(监督), can be excellent source of education and entertainment for kids. But too much time on TV can have unhealthy side effects. Here are some practical ways to make kids’ TV time more effective. Stock the room in which you have your TV with plenty of other non-screen entertainment to encourage kids to do something other than watch TV. Treat TV as a privilege()that kids need to earn. Tell them that TV viewing is allowed only after their homework has been completed. Choose shows that develop your kids’ interest in hobbies and learning. Then preview the programs to make sure they’ re proper before your kids watch them. Come up with a family TV schedule. Make sure to turn off the TV when the “scheduled” programs are over instead of watching something else on TV. Watch TV with your kids and talk to them about what they see on TV and share your own beliefs and values, asking them thought-provoking(令人深省的)questions.
51. Proper supervision can make______ more effective.
正确答案:kids’ TV time
解析:事实细节题。最后一句可知,应填kids’TV time。
52. Non-screen entertainment can encourage kids to do something else rather than______.
正确答案:watch TV
解析:事实细节题。第一条可知正确答案。
53. Allow kids to watch TV only after they have completed their______.
正确答案:homework
解析:事实细节题。
54. Before your kid watch TV, you should preview the programs to ensure that the shows chosen are______.
正确答案:proper
解析:事实细节题。
55. While watching TV, you should take the opportunity to share your own______with your kids.
正确答案:beliefs and values
解析:事实细节题。“…and share your own beliefs and values…”可知正确答案。
Cloze
Long ago there was a busy marketplace in a town. People came to buy and【C1】______all sorts of things there. One day an old man went to the【C2】______to buy some vegetables. He saw lots of people.【C3】______them was a young man, strong and fierce. Everyone was【C4】______him. In front of the strong man, there was a heavy rock. Some people tried to lift it but it was too【C5】______for them. The strong man said, “Look at me. I can lift this heavy rock. “ The man【C6】______and took hold of the heavy rock. He pulled and pulled. His face went redder and redder. Slowly he lifted the rock【C7】______his head to show off. “I am the【C8】______man in the world, “ he cried. Then someone shouted, “You are like a buffalo(水牛)! A buffalo is strong too!”【C9】______hearing that, all people laughed, including the strong man himself. Just then the strong man saw the old man smiling at him.【C10】______but somewhat confused, the young man shouted angrily, “Why are you smiling? Are you stronger than I am?” The old man said, “ You may be very strong,【C11】______you are too proud. You should not【C12】______yourself. True, a buffalo is strong, but it has no【C13】______!” The strong man felt foolish. He looked down at the ground and walked away,【C14】______he finally realized that it was better to be【C15】______than strong. After that, no one was afraid of him any more.
56. 【C1】
A.check
B.beg
C.sell
D.rent
正确答案:C
解析:逻辑推理题。由前一句中的marketplace(市场)可知,此处指“人们来这里买卖各种东西”,故应填sell,与buy相对。
57. 【C2】
A.shop
B.market
C.mall
D.farm
正确答案:B
解析:逻辑推理题。根据本句句意以及文章首句中的marketplace可知,此处应选B,go to the market意为“去市场”。
58. 【C3】
A.Among
B.Around
C.Inside
D.Between
正确答案:A
解析:词义辨析题。根据上下文可知,本句中a young man是前一句lots of people中的一人,因此应用among,表示“在三者或三者以上之中”。
59. 【C4】
A.respectful of
B.afraid of
C.surprised at
D.satisfied with
正确答案:B
解析:逻辑推理题。由前一句中的strong and fierce(强壮且凶猛的)可推测出,此处应为“每个人都很害怕他”,故选B。根据文章最后一句也可得知此处选afraid of,为原词复现。
60. 【C5】
A.high
B.big
C.hard
D.heavy
正确答案:D
解析:逻辑推理题。由前一句中的a heavy rock和此空前面的but可知,应选D,句意为“一些人尝试着举起来,但是对他们来说这个石头太重了”。
61. 【C6】
A.bent forward
B.sat down
C.turned back
D.stood straight
正确答案:A
解析:逻辑推理题。根据句意及常识可知,要搬起石头首先要向前弯下腰(bent forward),故本题应选A。sit down:坐下;turn back:转身,回头;stand straight:站直,此三项均不符合句意。
62. 【C7】
A.beyond
B.beside
C.under
D.above
正确答案:D
解析:词语搭配题。根据句意及常识可知,应选D,lift…above one’s head为固定搭配,意为“将……举过某人的头顶”。
63. 【C8】
A.strongest
B.brightest
C.tallest
D.heaviest
正确答案:A
解析:逻辑推理题。因为他举起了别人都举不起来的大石头,因此他说自己是世界上最强壮的(strongest)人,故选A。
. 【C9】
A.At
B.With
C.On
D.In
正确答案:C
解析:语法结构题。本题考查介词on的固定用法,on doing sth.意为“当……之时”,故选C,其他三项无此用法。
65. 【C10】
A.Proud
B.Stupid
C.Selfish
D.Polite
正确答案:A
解析:词义辨析题。proud:得意的,自豪的;stupid:愚蠢的;selfish:自私的;polite:有礼貌的。
66. 【C11】
A.so
B.for
C.or
D.but
正确答案:D
解析:逻辑推理题。根据句意“你也许很强壮,但你太骄傲了”。可知。
67. 【C12】
A.talk about
B.laugh at
C.speak to
D.smile at
正确答案:B
解析:词义辨析题。根据句意本题应选B。
68. 【C13】
A.meaning
B.courage
C.power
D.sense
正确答案:D
解析:词义辨析题。
69. 【C14】
A.though
B.as
C.lest
D.if
正确答案:B
解析:逻辑推理题。though:尽管;as:因为,由于;lest:以免;if:如果。根据句意可 知,此处表示因果关系,故选B。
70. 【C15】
A.fierce
B.young
C.wise
D.funny
正确答案:C
解析:词义辨析题。fierce:凶猛的;young:年轻的;wise:聪明的,博学的;funny:有 趣的。根据句意及文章主旨可知,智慧胜过强壮,故选C。
Translation
Section ADirections: Translate the following English into Chinese.
While【T1】”Tiger Mom” once aroused a huge wave of debate around the world, the opposite method from Finland’ s(芬兰)education system is also drawing widespread attention. This kind of educational mode is called “Sheep Mom”. “ Sheep Mom” refers to an extensive way of education that sets only basic objectives but no core syllabus(教学大纲).【T2】Teachers can feel free to use any teaching method as long as most children can reach the goals.【T3】People in Finland firmly believe that education is a “service” and children are “customers”.【T4】Since the education mode in Finland is basically like “sheep-herding”(放羊), it is also called “Sheep Mom”. The result of “sheep-herding” can not be underestimated(低估). In the last four international Program for International Student Assessment(PISA)test, students from Finland all ranked in the top three in math, reading and science.【T5】This report not only surprised the world, but also shocked people in Finland.【T6】In other words, Finland’s education system, which least encourages competition, cultivates the most competitive children.
71. 【T1】
正确答案:“虎妈”曾在世界范围内引发一轮巨大争议。
72. 【T2】
正确答案:只要大多数孩子能够实现目标,教师便可自由使用任何教学方法。
73. 【T3】
正确答案:芬兰人坚信,教育是一种“服务”,孩子就是“顾客”。
74. 【T4】
正确答案:因为芬兰的这种教育模式基本上像“放羊”,也就被称为“羊妈”。
75. 【T5】
正确答案:这一报道不仅让世界吃惊,更让芬兰人深感震惊。
76. 【T6】
正确答案:换言之,芬兰的教育,极少鼓励竞争,却培养出了最具竞争力的孩子。
Writing
77. You are required to write A Letter of Appeal according to the given information with at least 100 words. Remember to write it in the corresponding space on the Answer Sheet. 假定目前校园内食物、水电浪费现象严重,请你写一份以“校园节约,从我做起”为主题的英文倡议书。先简要阐明倡议的缘由,再详细列出倡议的主要内容(①增强节约意识;②从小事着手;③养成节约习惯),最后向全校师生发出呼吁,号召大家立即行动起来。倡议人:学生会。倡议时间:2013年4月14日。
正确答案:A Letter of Appeal April 14, 2013 Dear teachers and students, What a pity to see much waste in our university! There are lots of lights left on after leaving, many taps left on after cleaning and leftovers thrown away after dining. Hence, we sincerely put forward the following proposals: 1. All students and staff should spare no effort to increase our awareness of frugality. 2. Let us begin with tiny things at once. From now on, we should turn off lights and taps in time, get a doggie bag if there is food left over after meals, and stop using air-conditioners if it is unnecessary. 3. We should develop the good habits of saving water, electricity, food and other things around us. Let’ s get started together now: let’ s help to build a beautiful campus hand in hand. The Students’ Union 下载本文