视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
2014年江西中考英语真题卷含答案解析
2025-09-30 22:42:31 责编:小OO
文档
江西省2014年中等学校招生考试

英语(含答案全解全析)

(满分:120分 时间:120分钟)

一、听力测试(略)

二、单项填空(15分)

请阅读下面各小题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(每小题1分)

                           

26.—My parents and I will go to London for a trip tomorrow.

—Really?   . 

A.I don􀆳t think so B.Have a good time

C.That􀆳s very strange D.You should try it

27.You have to be   and wait until I finish my work. 

A.patient B.strict C.honest D.active

28.—Good morning,sir!   ? 

—I􀆳d like to buy a sweater for my daughter.

A.What can I do for you B.What are you doing

C.How about the sweater D.Can you help me

29.We   pay to get into the concert.It􀆳s free. 

A.can􀆳t B.mustn􀆳t C.might not D.don􀆳t have to

30.   jeans were invented over 100 years ago,they􀆳re still in fashion today. 

A.Because B.If C.Although D.Since

31.—You􀆳re in a hurry.Where are you going?

—To the cinema.Sue   for me outside. 

A.waits B.waited C.is waiting D.was waiting

32.My sister   goes to bed early because she needs a lot of sleep every day. 

A.always B.sometimes C.hardly D.never

33.—Hi,John.   ? 

—It􀆳s Lucy,my dog.Her leg is hurt.

A.How are you B.What􀆳s the matter C.Who􀆳s that D.What􀆳s Lucy like

34.—Why don􀆳t you join us for breakfast?

—Sure!   

A.Good luck! B.Congratulations! C.What to do? D.Why not?

35.There will be   jobs for people because some robots will do the same jobs as people. 

A.many B.more C.fewer D.fewest

36.—Mr.Li will check our homework this afternoon.   you   it? 

—Not yet.I􀆳m doing it right now.

A.Do;finish B.Had;finished C.Will;finish D.Have;finished

37.Many students   chances to show themselves in class because the class size is too big. 

A.don􀆳t give B.aren􀆳t given C.haven􀆳t given D.won􀆳t give

38.Recycling is good,so don􀆳t   bottles or newspapers. 

A.find out B.hand in C.use up D.throw away

39.Everyone wants to win.But   me,the most important thing is to learn something new and have fun. 

A.as for B.thanks to C.instead of D.such as

40.—I want to put up the picture on the wall.Would you mind helping me with it?

—   .With pleasure. 

A.Of course B.Of course not C.You􀆳d better not D.Thanks a lot

三、完形填空(25分)

A)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。(每小题1分)

You􀆳ve Got a Cold!

You feel tired and you have no energy.You can􀆳t breathe out of your nose and your throat hurts.Don􀆳t be afraid—you have probably just got a  41 .Every year,many kids experience this sick feeling.Some kids have up to eight colds every year.So,what 42 is a cold? 

Well,a cold is an infection(传染病).It affects(影响) 43 nose,ears and throat and makes you feel sick and weak.It􀆳s very 44 to catch a cold.When someone sneezes or coughs near you,bacteria(细菌)travel through the air and 45 your body and then make you sick.Also,if you touch your nose or eyes after touching something that has bacteria on it, 46 a door or your desk at school,you can get sick. 

Some of the symptoms(症状)of a cold 47 a fever,a sore throat and a cough.If you sneeze,or if your nose is runny and your 48 are watery,you􀆳ve probably got a cold.Most people who have got a cold feel very tired and don􀆳t have much 49 to do anything. 

A cold is not a pleasant thing to 50 .However,there are some things you can do to feel 51 .You should have hot drinks 52 you􀆳ve got a sore throat and cough.You should eat healthy foods and get a lot of rest so your body can be strong enough to 53 your cold.If you􀆳ve got a fever,or if you aren􀆳t feeling better within a few days,you should visit your 54 and take some medicine. 

A cold can be frustrating, 55 just remember that there are many things you can do to feel better and get stronger.Take care of your body and stay healthy. 

41.A.cough B.headache C.fever D.cold

42.A.exactly B.nearly C.clearly D.firstly

43.A.my B.your C.its D.their

44.A.difficult B.necessary C.easy D.helpful

45.A.build B.find C.feel D.enter

46.A.like B.on C.behind D.with

47.A.take B.catch C.turn D.include

48.A.legs B.arms C.eyes D.ears

49.A.energy B.money C.time D.air

50.A.do B.make C.pass D.experience

51.A.worse B.better C.colder D.hotter

52.A.until B.so C.if D.unless

53.A.fight B.keep C.have D.get

54.A.parent B.doctor C.friend D.teacher

55.A.but B.then C.and D.or

  B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从方框中所给的词中选出最恰当的10个填空。每个词限用一次。(每小题1分)

hear  listen  how  successfully  place  hurt

what before them because natural life

Deal with Conflict

Losing friends is about as easy as making friends if you don􀆳t know how to deal with anger and conflict(冲突).Conflict is part of everyone􀆳s 56 .It will show up at school,at work and at home.It􀆳s OK to feel angry,annoyed or sad.These feelings are 57 ,but different people deal with 58 in different ways.Some people shout,call people names,or even hit the person who has 59 them.Others do their best to keep away from disagreements but very few deal with conflict 60 . 

Dealing with conflict is a step-by-step process(过程). 61 you start discussing the problem,calm down,count to 10 and imagine a relaxing 62 .Then,say what is really bothering you,but watch how you express yourself.Don􀆳t complain.Share 63 you feel by using“I...”.For example,don􀆳t say“You are always ordering me to do this or to do that,”but“I feel sad  you don􀆳t pay attention to what I think.” 

You want people to 65 your opinion so make sure you practice what you want to say.Listen carefully to the other person and accept that he or she might see the problem in a different way.Be open-minded and willing to say sorry. 

四、阅读理解(40分)

  A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(每小题2分)

A

Music Club

Music lessons

(guitar,violin,piano and drums)

Time:8:30 am-9:30 am every Sunday

Price:Only $20 each

Address:

25 Jiefang Road

Tel:420-258-1200

 National Park

Riding horses

Boating

Time:11:00 am—7:00 pm every day

Price:adults $15,

children(ages 3—7)$8

Address:

  95 the Fifth Avenue

Tel:208-683-3400

 Art Museum

 200 famous pictures

 More than 300 works

Opening hours:

8:00 am—6:00 pm

on weekdays

Price:adults $10,

   children $5.50

Address:

120 XinJin Street,

Thermopolis Town

Tel:307-8-2997

66.When can we visit Art Museum?

A.11:00 am—7:00 pm every day. B.8:00 am—6:00 pm on weekdays.

C.8:30 am—9:30 am every Sunday. D.8:00 am—6:00 pm on weekends.

67.Where can we go if we want to learn music?

A.25 Jiefang Road. B.95 the Fifth Avenue.

C.120 Xinjin Street. D.Thermopolis Town.

68.If you and your parents visit National Park,how much should you pay?

A.$15. B.$30. C.$38. D.$45.

B

On 22nd January,2007,Dave Cornthwaite from the UK became the first person to skateboard across Australia.He made a new world record,by skating a total of 5,823 kilometers.Jack Smith,the previous(前任的)champion,had skated a total of 4,830 kilometers across the US in 2003.Dave􀆳s journey started in Perth and ended in Brisbane travelling about 60 kilometers a day.It took him five months and 13 pairs of shoes.He had great physical pain and he got really sore feet.

If Dave hadn􀆳t believed in making his dreams come true,none of this would have happened.Dave left his job two weeks after he had bought a skateboard and decided to go on a journey.He wanted this journey to be about something more than him,so he created an association that would raise money for charities.“If people follow my journey and donations,then I􀆳m doing many people a lot of good,”said Dave.This journey had plenty of challenges.He travelled across the Australian desert(沙漠)where temperatures reached 48℃ in the day and 0℃ at night.He had a serious accident in Adelaide when he jumped on a piece of metal that cut through his foot.

Dave helped raise more than £50,000 for children􀆳s charities,wrote a book and encouraged others to follow in his footsteps.I wish we had more people like him leading the way!

69.Where is Dave from?

A.The US. B.Australia. C.The UK. D.France.

70.What can we get from the passage?

A.Dave skated a total of 4,830 kilometers across Australia.

B.Dave spent 5 months skating from Perth to Brisbane.

C.Dave was the first person to skateboard across the US.

D.Dave travelled at the speed of 600 kilometers a week.

71.What is the main idea of the second paragraph?

A.Dave got hurt during his journey.

B.Everyone can help others if he wishes.

C.The environment of Australia is terrible.

D.Dave challenged himself to achieve his dreams.

72.Where may the passage come from?

A.An art book. B.A story book.

C.A science book. D.A medicine book.

C

Have you ever wanted to stop eating something sweet but you just couldn􀆳t?Is the first thing you do when you get home from school to look in the biscuit tin?Can you eat a huge bar of chocolate all by yourself?Can you say‘no’ to sweets at parties?If you can􀆳t,then there is a reason...perhaps you􀆳re a sugar addict(有瘾的人)!Does that sound funny?Well,doctors say that people who eat sweets regularly can easily become addicted(成瘾的)to sugar.What􀆳s more,most sugar addicts don􀆳t even realize that they are addicted!Sugar addiction is serious because it can really damage your health.Doctors say that we should eat food which is healthy such as fresh fruits and vegetables,and that we shouldn􀆳t eat a lot of sugar,fat or fast food.But sugar addicts can􀆳t follow this advice.They know they must stop eating sweet food,but they can􀆳t.So what can you do if you think you􀆳re addicted to the taste of sugar?Well,here is some advice:

·Eat some fresh fruits when you really want something sweet to eat.

·Cut down on sweet food slowly.Don􀆳t try to stop eating it all at once.

·You have to tell your parents.If they know,they will help you.

73.Who can become addicted to sugar easily?

A.People who eat sweets regularly.

B.People who eat lots of fat or fast food.

C.People who don􀆳t have a balanced diet.

D.People who eat lots of fruits and vegetables.

74.What does the underlined word“damage” mean?

A.be kind to B.be good for

C.be harmful to D.be sorry for

75.What can we infer(推断)from the passage?

A.Fresh fruits are the best food for us.

B.We shouldn􀆳t eat sugar to keep healthy.

C.Parents may help you to give up bad eating habits.

D.It􀆳s very necessary to stop eating sweet food at once.

76.What􀆳s the main idea of the passage?

A.Some advice on stopping eating sweet food.

B.The importance of having good eating habits.

C.The reasons why people become addicted to sugar.

D.Something about sugar addiction and how to give it up.

D

Naturally,American schoolchildren love holidays.And they get a lot of them each year.Besides having national holidays such as Thanksgiving and Presidents􀆳 Day off from school,students get longer breaks in the spring and during the summer holidays.In fact,kids in the US only go to school for about 180 days a year.To students,holidays are perfect.However,parents think there are advantages and disadvantages.

On the one hand,school holidays allow families to spend time together.Many American parents take time off from work during June,July or August to travel with their children on vacations either in the US or in a foreign country.On the other hand,schoolchildren get much more time off school than parents get vacation time.This means that parents with young children may have to pay more in babysitting or daycare costs.As well,the long summer holidays mean that students sometimes get bored.

Besides going on trips with their parents,American students enjoy taking part in different kinds of activities during the holidays.For example,some kids enjoy summer camps and outdoor adventure(冒险)holidays.Such trips are great for adventurous students.They also have a lot to offer students who aren􀆳t usually interested in traditional PE activities.You can do courses in survival(生存)skills,for example.Students learn how to make a camp in the forest,which wild food they can eat and how to find their way back to the center.

Students who are not excited about summer camps and outdoor adventure may take part in courses in computer game design,filmmaking and photography during the holidays.Finally,the traditional school trip to foreign countries is always popular.Students can practice their foreign language skills and experience everyday life in a different culture.

77.How long are kids in the US at school every year?

A.About 180 days. B.About 280 days.

C.About 200 days. D.About 300 days.

78.What does the underlined word“They” refer to(指代)in the third paragraph?

A.Some kids. B.Different traditional PE activities.

C.Parents. D.Summer camps and outdoor adventure.

79.Which of the following is true?

A.Both parents and students think school holidays are perfect.

B.Parents can take care of their young children during all the holidays.

C.Students enjoy taking part in different kinds of activities during holidays.

D.Students don􀆳t like to have school trips to foreign countries during holidays.

80.What would be the best title for the passage?

A.School Trips in the US. B.School Holidays in the US.

C.School Activities in the US. D.Outdoor Adventure in the US.

  B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。(每小题2分)

 81 I like it because although it is hard work,every day is different!It all depends on what is wrong with the animals that come in. 

At my clinic(诊所),I work long days on Mondays,Wednesdays and Fridays,and short days on Tuesdays,Thursdays and Saturdays.Sunday is my day off so I can spend some time with my family.

 82 My clerk opens the door,turns on some music,and makes everyone a cup of tea or coffee.My assistant cleans and feeds the animals.The phones start to ring,and people make appointments.This is a very busy time of day! 

At 9 am,pet owners start to arrive with their sick pets.Appointments take up the whole morning. 83 I don􀆳t examine(检查)any new sick animals.I use these two hours to have lunch and do all my paperwork. 

At 2 pm,I start to see sick animals again.At 5 pm,three students from a local school who love animals arrive to help out. 84 I am always happy to see their smiling faces! 

From 5 pm to 7 pm,I continue to see sick animals.Then,at 7 pm,we close our doors and the clean-up begins!We tidy the clinic,and feed and clean the animals.Of course,we also stroke(轻抚)them and give them hugs!Then,we turn off the lights and go home. 85  

I􀆳m very happy being a vet,though unexpected things sometimes happen!

A.Do you like pets?

B.It is fun being a vet.

C.At midday,I stop for two hours.

D.Animals are not easy to deal with.

E.My day at my clinic begins at 7 am.

F.This is the type of day I want to have.

G.They are very kind and warm-hearted.

五、书面表达(15分)

阅读使人明智,阅读使人充实。某英文报为了了解中学生的课外阅读情况,向广大中学生做调查。请根据下面图表信息写一篇短文,介绍课外阅读的益处、你的课外阅读情况及阅读计划。

提示:1.短文应包括图表中的全部信息,条理清楚,行文连贯;

2.短文中不能出现真实的人名和地名;

3.词数不少于80,开头已给出,不计入总词数。

Reading Outside Class

As we all know,reading has a lot of benefit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

答案全解全析

二、单项填空

26.B 句意:——我和父母明天将去伦敦旅行。——真的吗?祝你们玩得开心。本题考查情景交际。A:我不这样认为;B:玩得开心;C:那很奇怪;D:你应该试一试。根据语境可知选择B项。

27.A 句意:你必须耐心地等到我完成工作。本题考查形容词词义辨析。patient有耐心的;strict严厉的;honest诚实的;active积极的。根据句意可知选择A项。

28.A 句意:——早上好,先生!我能为您做些什么?——我想为女儿买一件毛衣。本题考查情景交际。A:我能为您做些什么?B:你正在做什么?C:这件毛衣怎么样?D:你能帮助我吗?根据句意可知选择A项。

评析 本题考查考生的交际用语的运用能力。难度适中。学生在备考时,对于一些常用话题的交际用语应该熟练掌握,如购物、问路、指路、就医、谈论度假等。本套试卷中考查交际用语的题目有5道,占33.3%。

29.D 句意:我们没有必要付钱去听音乐会。音乐会是免费的。本题考查情态动词的用法。can􀆳t不可能;mustn􀆳t禁止;might not可能不;don􀆳t have to没必要。根据句意可知选择D项。

30.C 句意:尽管牛仔裤在100多年前就被发明出来了,但是它们今天仍然很流行。本题考查连词。because因为;if如果;although尽管;since自从。根据句意可知选择C项。

31.C 句意:——你这么匆忙,要去哪里呀?——去电影院。Sue正在外面等我。本题考查动词的时态。根据语境可知设空处应该用现在进行时,故选C项。

32.A 句意:我妹妹总是很早上床睡觉,因为她每天需要很多睡眠时间。本题考查频度副词辨析。always总是;sometimes有时;hardly几乎不;never从不。根据句意可知选择A项。

33.B 句意:——你好,约翰,出什么事了?——是露西(出事了),我的狗,她的腿受伤了。本题考查情景交际。A:你好吗?B:怎么了?C:(电话用语)你是谁?D:露西是个什么样的人?根据语境可知选择B项。

34.D 句意:——为什么不和我们一起吃早饭呢?——当然可以!为什么不呢?本题考查情景交际。A:祝你好运!B:祝贺你!C:做什么?D:为什么不呢?根据语境可知选择D项。

35.C 句意:将会有更少的工作可供人们来做,因为一些机器人将和人们做同样的工作。本题考查形容词的用法。many很多,许多;more更多的;fewer更少的;fewest最少的。根据后半句句意,可知此空应该选择“更少的”。

36.D 句意:——今天下午将要检查我们的作业。你完成了吗?——还没有,我现在正在做着呢。本题考查动词的时态。由Not yet.及I􀆳m doing it right now可知应该选择现在完成时。

评析 本题考查考生使用动词时态的能力。动词的时态在中考试卷中所占据的比例较大,体现在各种题型当中。其中现在完成时、现在进行时和一般现在时都是命题人命题的重点。这就要求考生在复习备考的时候,抓住各个时态的关键词和使用范围。

37.B 句意:很多学生在上课的时候都没有机会展示自己,因为班级人数太多。本题考查动词语态。学生应该被给予机会,所以应该使用被动语态,故选B项。

38.D 句意:回收是有好处的,所以不能将瓶子或报纸扔掉。本题考查动词短语辨析。find out发现;hand in上交;use up用光;throw away扔掉。根据语境可知选择D项。

39.A 句意:每个人都想赢,但是至于我,最重要的事情是学会一些新的东西且玩得高兴。本题考查短语辨析。as for 至于;thanks to 幸亏;instead of 代替;such as例如。根据语境可知选择A项。

40.B 句意:——我想把这幅画挂在墙上,你介意帮帮我吗?——当然不(介意),很高兴效劳。本题考查情景交际。 A:当然;B:当然不;C:你最好不;D:多谢。根据语境可知选择B项。

三、完形填空

A)

[语篇解读] 本文是一篇说明文,详细地向大家介绍了感冒这种传染病的症状、起因和治疗方法等。

41.D 依据下文可知本文主要是在讲“感冒”,故选D项。

42.A exactly到底;nearly将近,几乎;clearly清晰地;firstly第一,首先。根据下一段的回答可知此处应该是询问“到底什么是感冒?”。

43.B 由...and makes you...可知此处句意为“它影响你的鼻子、耳朵和喉咙,使你感到恶心和虚弱”。故选择B项。

44.C 由下一句“当别人在你旁边打喷嚏或咳嗽的时候,细菌通过空气进入你的身体里,然后使你生病”可知“很容易患感冒”。

45.D enter your body进入你的体内。

46.A 而且,如果你摸了一些带细菌的东西以后再摸自己的鼻子或眼睛,例如学校里的门或你的书桌,你就会生病。like例如。

47.D 感冒的一些症状包括发烧、嗓子疼和咳嗽。

48.C 本句中“eyes are watery”意为“热泪盈眶”。

49.A have energy to do sth.有精力去做某事。

50.D 得感冒不是一次愉快的经历。

51.B feel better感觉好一些。

52.C 句意:如果你嗓子疼、咳嗽,你应该喝热饮料。until直到;so所以;if 如果;unless除非。根据句意可知选择C项。

53.A fight your cold 与你的感冒作斗争。

54.B 由后面“吃些药”可知此处应该是指“去看医生”。

55.A 由句意“虽然感冒可能会使人感到沮丧,但是记住你仍然可以去做很多事情使自己感觉舒服些并强健起来”可知此处表示转折,故选but。

B)

[语篇解读] 本文是一篇说明文,告诉了人们处理冲突的方法。

56.life 冲突是每个人生活的一部分。

57.natural 这些情感(生气、烦恼和伤心)是自然的。

58.them 此处用来指代these feelings。

59.hurt 打的那个人应该是伤害过他们的人。故填hurt。

60.successfully 但是很少有人能够成功地处理冲突。

61.Before 由句子结构可知,此处应填一个连词,10个词中只有because,before是连词,但because不合题意,故填before,且首字母大写,表示“在你开始谈论这个问题之前”。

62.place a relaxing place一个令人放松的地方。

63.how 由后面的by using“I...”可知此处是表达方式,故填how。

.because 我感到伤心是因为你不注意我所想的。

65.hear hear your opinion倾听你的想法。

评析 本文考查学生对不完整语篇的理解能力,难度适中,选择学生感兴趣且对学生有指导意义的话题——如何应对冲突,对培养学生的情商有积极作用。设空合理,简单之处在于所选词汇都不用变形,可以直接填入。

四、阅读理解

A)

A

[语篇解读] 这是一篇应用文。三张海报分别介绍了音乐俱乐部、国家公园和艺术博物馆的相关信息。

66.B 细节理解题。艺术博物馆的开馆时间是8:00 am—6:00 pm on weekdays。

67.A 细节理解题。想学音乐,要去音乐俱乐部,音乐俱乐部的地址是:路25号。

68.D 推理判断题。国家公园的票价是:成年人15美元,三人共45 美元。

B

[语篇解读] 本文是一篇记叙文。Dave Cornthwaite,来自英国的滑着滑板穿越澳大利亚的第一人,以5,823公里的长度创下了一个新的世界纪录。他用自己的坚持实现了自己的梦想,并帮助儿童慈善机构筹钱50,000英镑。

69.C 细节理解题。由文章第一段第一句可知。

70.B 细节理解题。通读第一段内容可知B项正确。

71.D 主旨大意题。通读第二段可知,Dave Cornthwaite克服重重困难,实现了自己的梦想。

72.B 推理判断题。这是一篇写人的记叙文,不可能出自一本艺术书、一本科学书或是一本医药书,应该是出自一本故事书。

C

[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章介绍了吃糖上瘾的情况并对如何戒掉糖瘾提出了一些建议。

73.A 细节理解题。由文章第一段第七句可知。

74.C 词义猜测题。由前半句“吃糖上瘾是很严重的”可知原因是“它真的可以损害你的身体”。C项be harmful to“对……有害”符合要求。

75.C 推理判断题。由文章给的最后一条建议You have to tell your parents.If they know,they will help you.可知。

76.D 主旨大意题。纵观全文,本文是围绕吃糖上瘾和怎样戒掉“糖瘾”展开的,所以选择D项。

D

[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章向我们介绍了美国学生丰富多彩的假期生活。

77.A 细节理解题。由文章第一段第四句可知。

78.D 词义猜测题。由第三段第二句“例如,一些孩子们喜欢夏令营和户外的冒险度假”可知。

79.C 推理判断题。由第三段第一句...American students enjoy taking part in different kinds of activities during the holidays.可知。

80.B 主旨大意题。通读全文可知,本文是在介绍美国学生的假期生活,故选B项。

B)

[语篇解读] 本文是一篇记叙文。作者向我们描述了他作为一名兽医的一天。忙碌而充实,快乐并幸福。

81.B 本句话是段首句,有提纲挈领的作用。由本段的描述可知应该选择“做一名兽医很有意思”。

82.E 本段的后面几句话向我们展示了早晨诊所刚开门的情景,所以选择E项。

83.C 由本段最后一句I use these two hours to have lunch and do all my paperwork.可知作者在中午休息两个小时。

84.G 由前一句“下午5点,三名热爱动物的当地学生来诊所帮忙”可推知他们很热心,很善良,故选择G项。

85.F 此处是对一天描述的总结,故选F。

[长难句] It all depends on what is wrong with the animals that come in.它取决于进来的动物得的什么病。

这是一个含有宾语从句和定语从句的复合句。what is wrong with the animals作depends on的宾语,that come in作the animals的定语。

五、书面表达

[写作要点]

1.本文属于说明文,主要时态为一般现在时,人称以第一人称为主。

2.内容要点:

①benefit

②what

What kind of books do you like reading?Why?

③habit

Do you read e-books?Why or why not?

When do you usually read?

How long do you read a day or a week?

④plan

[参考范文]

Reading Outside Class

As we all know,reading has a lot of benefit.It can open up our eyes because books are full of knowledge,and it makes us wiser and richer in life.I like reading newspapers and magazines,from which I get lots of fun and learn about what􀆳s going on around the world.I also read storybooks and novels in my spare time,which makes me relaxed and happy.I seldom read e-books because they􀆳re bad for eyes.On weekends,I usually spend a whole afternoon reading in the library.And I also read for about half an hour before going to bed every night. 

The summer vacation is coming.I plan to read more including classics and English books to improve my language skills.I􀆳m sure reading can make a difference to my life.下载本文

显示全文
专题