副标题
| 题号 | I | II | III | IV | V | 总分 |
| 得分 |
A
"Attention, everyone!" Miss Dalrymple looked at her class of ten-year-olds. "Today we are going to create a special card for Father's Day, which falls on this weekend." Then she busied herself handing out the paper and art materials to her noisy pupils.
They were a mixed punch. Some came from the rich side of the town, but the majorities were from parents who struggled to get jobs. So she had not been eager to carry out this activity.
"Think about all the things that your dad does that make him special," she said loudly as she approached the last table. "You can write a poem or short story thinking of the positive characteristics that make your dad special. The written part of this activity should be completed before you start to decorate your card."
Andrew looked at the blank page. He had never met, spoken to, or been hugged by his dad, so how could he write about him? Once when he was looking in his grandma's photo box, he had seen an old black and white photo but it was badly creased(弄皱) and difficult to recognize any clear features. She had quickly taken it from him and buried it deeply among the rest, never to be found again. After thinking for a while, he wrote:
Dear Dad,
You are a person I do not know and would probably not recognize as I only saw an old photo of you a long time ago. I think and wonder about you often, especially when I have no one to talk to about the Saturday fixtures(体育活动). One day when I grow up I will do an Internet search to find you, but I am not sure whether I will be successful as several attempts by the Child Support Agency have not been successful. Happy Father's Day, Dad.
Love,
Andrew
1.What did Miss Dalrymple ask her students to do? ______
A. Hand out the paper and art materials.
B. Make a special card for their fathers.
C. Make a celebration plan for Father's Day.
D. Carry out a school activity on the weekend.
2.What does the underlined sentence in Paragraph 2indicate? ______
A. The students were not willing to finish the task.
B. The students were eager to carry out the activity.
C. The students didn't get along well with each other.
D. The students' family conditions were quite different.
3.Why did Andrew have difficulty in making a special card for his father? ______
A. Because he had never seen his father.
B. Because his father was not a successful man.
C. Because he forgot all the things his father did.
D. Because he and his grandma didn't like his father.
4.What can we learn from Andrew's letter? ______
A. Andrew's father has been dead.
B. Andrew's father can't recognize him.
C. Andrew is eager to meet his father.
D. Andrew is sure of finding his father.
B
Oil Painting Workshop
Jan. 7, 2019
For Ages 15 and Up
Beginners Welcome! Experience Not Required!
Registration (登记) Deadline -- Dec. 31, 2018 Class Schedule
9:30-10:00 amWelcome and Registration
10:00-12:00 am Painting Session
12:00 am-1:00 pmLunch
1:00-3:00 pm Painting Session
3:00 pm Evaluation and Departure
Instructor
Judy Moore Gist, Alexander Certified Instructor and Ross Certified Instructor, is making great efforts to give people of all ages the opportunity to experience Alexander's The Magic of Oil Painting and Bob Ross's The Joy of Painting. Both, William Alexander and Bob Ross, PBS TV hosts, have inspired thousands of first-time painters. The "wet-on-wet" technique have encouraged people of all ages to pick up a brush and put their dreams on canvas (油画布). Judy will do the same, and you are welcome to take a class and see for yourself. At the end of just one session you will be amazed at the beautiful painting that you create in just a few hours. You will become more aware of beautiful cloud shapes and colours you ignored before. There is nothing more inspiring than seeing the beautiful scenery that you paint and others will treasure forever.
For more information about Judy Moore Gist, click here.
Cost
﹩75.00/a person. Prices include all instructor fees, materials, and lunch.
If you wish to pay by check, please print the OilPaintJan.pdf printable registration form and mail it in with payment to: Holiday Lake 4H Educational Center, 12674-H Camp Road, Appomattox, VA 24522.
Refund(退款) Policy
Full Refund: Dec. 31, 2018
Nonrefundable: after Dec. 31, 2018
For more information, contact Heathern Benninghove at 232-268-6777 or heathern@vt.edu.
5.To attend the class, people should ______ .
A. provide a piece of painting
B. pay for it before Jan. 7, 2019
C. learn something about the instructor
D. register for it no later than Dec. 31, 2018
6."The Magic of Oil Painting" and "The Joy of Painting" are most probably ______ .
A. art works B. TV art programs
C. painting exhibitions D. face-to-face painting courses
7.The text most probably appears ______ .
A. on the Internet B. in a newspaper
C. on a notice board D. in a company brochure
C
A recent experiment proves that bees can save time and energy when they fly around to different flowers.
Dr Nigel Raine, from the Royal Holloway University of London, has always been interested in finding out why animal behave like they do. He is also interested in bees. It was not a surprise when he and some other scientists from Queen Mary University of London discovered that bees can quickly solve a problem that takes computers many days.
Flowers make pollen(花粉), and when bees visit them, they carry the pollen to other flowers. The plants need the pollen to make seeds that will grow. Dr Raine notes that we get a lot of our food from plants, so it is important to know how the bees move around and take the pollen between flowers. The scientists wanted to examine the journey that the bees take and how they save energy when they do this. They completed the experiment on the roof of Queen Mary University, using artificial flowers and a large amount of nectar, a sweet liquid produced by flowers. They taught one bee to visit all the flowers in one place at the same time. When the bee got to know the location of the flowers well, they saw how it flew around and returned home with the nectar. After this, they changed the locations of the flowers. The scientists thought the bee would follow the route it knew already. This would mean that it followed a longer route than it needed to, and so it would use more energy. They watched the bee carefully as it travelled between the flowers in their new location, and they made notes. But in the experiment, the bee changed its route and flew a shorter distance.
The problem that the bee solved is similar to a maths puzzle called the ‘travelling salesman problem'. A salesman who goes to different places to sell things wants to travel the shortest distance. But he has to calculate the length of many possible routes to know which one is the shortest. A computer can calculate this but the experiment shows bees can do the same calculation quickly with a tiny brain. Scientists are very interested in how they do this. It would help us to understand how pollen is moved around. In addition, if they find this out, it could help us to improve communication networks. This might help humans to reduce traffic jams when there is an accident, for example.
8.The underlined word "nectar" in the third paragraph means ______ .
A. powder B. honey C. vitamin D. water
9.The researcher's experiment found ______ .
A. bees could manage to avoid accidents
B. bees showed signs of being very intelligent
C. bees could take the same route they knew before
D. bees were faster at calculating distance than computers
10.According to the last paragraph, the next step of the study is to discover how ______ .
A. pollen is moved around
B. traffic jams can be reduced
C. bees can calculate so quickly
D. communication networks are improved
11.Where does this passage probably come from? ______
A. A novel. B. A website.
C. A science magazine. D. An advertisement.
D
Play time is in short supply for young children these days and the lifelong consequences for developing children can be more serious than many people realize.
An article in the most recent issue of the American Journal of Play details not only how much children's play time has declined, but how this lack of play affects emotional development, leading to the rise of anxiety, depression, and problems of attention and self control. "Since about 1955, children's free play has been continually declining, at least partly because adults have applied ever-increasing control over children's activities." says the author Peter Gray, Ph. D, Professor of Psychology at Boston College.
We can describe the unstructured freely-chosen play as a testing ground for life. It provides critical life experiences without which young children cannot develop into confident and competent adults. So kids need more of it, not less. Because play is how young children learn important social and emotional skills such as sharing, cooperating, communicating, and empathizing. It helps them develop fit bodies, strong minds, and brave hearts, so they can take on new challenges and risky situations.
Gray's article is meant to serve as a wake-up call regarding the effects of lost play. We must know that lack of childhood free play time is a huge loss that must be paid attention to for the sake of our children and society. But parents who keep a lookout over and disturb their children's play are a big part of the problem. It is hard to find groups of children outdoors at all, and, if you do find them, they are likely to be wearing school uniforms and following the directions of coaches while their parents dutifully watch and cheer.
Actually, when children are in charge of their own play, it provides a foundation for their future mental health as older children and adults. Play gives children a chance to find and develop a connection to their own self-identified and self-guided interest. It is through play that children first learn to make decisions, solve problems, improve self-control, and follow rules. Play helps children make friends and learn to get along with each other as equals. Most importantly, play is a source of happiness.
When parents realize the major role that free play can take in the development of emotionally healthy children and adults, they may wish to reassess the priorities ruling their children's lives. The needs for childcare, academic and athletic success and children's safety is important. But perhaps parents can begin to identify small changes--such as openings in the schedule, backing off from quite so many supervised (有监督的)activities, and possibly slightly less keeping watch on the playground that would start the slow returning to the direction of free, imaginative-directed play.
12.What do we know from the first two paragraphs? ______
A. The rise of children's anxiety is more serious than people realize.
B. Lack of play time leads to kids' unhealthy emotional development.
C. More young children are suffering from depression due to free play.
D. Playing too much leads to problems of kids' attention and self control.
13.According to Peter Gray, unstructured freely-chosen play ______ .
A. is full of challenges and risky situations
B. should be balanced with adult-directed activities
C. does harm to children's confidence and competence
D. has good effect on children's social and emotional skills
14.The article is intended for ______ .
A. parents B. teachers C. coaches D. children
15.Which of the following would be the best title for the text? ______
A. Do Children Need More Self-guided Play?
B. Are Children Interested in Guided Play?
C. Can Children Guide Themselves?
D. Are Children's Problems Serious?
二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)
Self-confidence,motivation (动机),support and knowledge are the main factors determining if one succeeds or fails.Each of these factors influences our chances of success in a different way. (1) .
Lack of self-confidence is probably the most dreadful enemy of success. (2) Even the most capable person is sure to fail with such an attitude.If it is your case too,improving your self-confidence is a must.
Motivation is equally as important as self-confidence. (3) You may even not try to achieve the goal that lies before you.It is important to find out what is the best motivation for you.If you have to do something that does not motivate you,just treat yourself with a reward after you succeed.Of course,this reward should consist of something that will motivate you to pursue(追求) a success.
(4) While it is not a must for succeeding in your goals,a lack of support can often lead to failure.It is also true that some people cannot succeed without a proper support from their surroundings.These people often lose their motivation or worse,their self-confidence.If you know such a person,supporting him or her is a right thing to do.Also surround yourself with the right people.You will see the results soon.
Pursuing realistic goals is also important for a success.You should always make sure that your goals are achievable. (5) Unrealistic goals usually lead to a fast failure and also make many people embarrassed.
A.As we know,many people try but do not succeed.
B.Consider all your knowledge and skills when setting up a goal.
C.Motivation is something in yourself that can push you forwards.
D.There are several main reasons why some people cannot succeed.
E.Supportive family and collective workplace are also very important.
F.Without it,you will not push yourself towards a better performance.
G.Thinking you are not good enough to achieve your goals is the same as deciding that you will not succeed.
16. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G
17. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G
18. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G
19. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G
20. A. A B. B C. C D. D E. E F. F G. G
三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)
Running for a Dream I will never forget that November day.It was hotter than normal.This was the (21) my father and I had waited so long for,because we had been working towards this race for three years.Dozens of familiar faces from church and school flashed across my view.They had come(22) me.I saw worry and (23) on my father's face.Then the race began!
For the first two and a half miles,I felt (24).I had never before been so ready for something.The weeks leading up to the race were filled with controlled (25) and a strict diet.My friends hadn't seen me in weeks,but they understood the(26) required to make my dream a reality.As in all of my races,I didn't(27) out in the front,I loved the pleasure of passing people as my strength overtook their premature speed.
Then without warning,my strength began to decrease.Neck and neck with one of my greatest competitors,I(28) see the finish line.I had begun the final dash into(29) when my knees became weak and my legs gave way.Nothing I could do would make them (30) weight.
I watched as runners rushed by me.(31) I knew my dreams of victory were destroyed,I had to finish the race.However,my legs hurt badly.With all of the(32) left in me,I got on my hands and knees and crawled (爬),inch by inch,across the finish line.Voices,both(33) and familiar,cheered me on.They gave me the courage to keep(34) until the very end.
The doctors were there in seconds,but my eyes searched the crowd for him.There was only one person I wanted to(35) to.I whispered,"I'm so sorry,Dad,I'm so sorry I(36)you."He looked at me,saying,"You could never disappoint me.Sometimes these things just(37).All that matters is that you did your best."
"But we worked so(38).What about our dream?"He reached over for my hand and said,"Don't you know that you are my dream and it has come true?"
It wasn't long before my running shoes were back on,marking a(39) path for my journey,I learned that all of the miles,the tears,the sweat,and the pain my dad and I experienced together were not for a(40).What I realized,though,was that to him,I was the greatest prize he had ever won.
21. A. dream B. weather C. result D. day
22. A. for B. to C. across D. over
23. A. coldness B. astonishment C. excitement D. amusement
24. A. proud B. great C. nervous D. afraid
25. A. programs B. studies C. instructions D. practices
26. A. understood B. blamed C. criticized D. concerned
27. A. look B. move C. start D. come
28. A. should B. could C. must D. need
29. A. relief B. spirit C. pleasure D. glory
30. A. give B. feel C. hold D. add
31. A. Where B. Because C. If D. Although
32. A. trust B. emotion C. strength D. confidence
33. A. loud B. foreign C. rough D. firm
34. A. going B. running C. fighting D. training
35. A. refer B. talk C. listen D. agree
36. A. frightened B. disturbed C. disappointed D. bored
37. A. develop B. change C. follow D. happen
38. A. late B. hard C. closely D. quickly
39. A. new B. near C. rough D. narrow
40. A. wish B. duty C. rank D. race
四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)
41.One morning,I was waiting at the bus stop,worried about being late for school.There were many people (1) (wait)at the bus stop,and some of them looked very anxious and (2) (disappoint).When the bus finally came,we all hurried on board.I got a place next (3) the window,so I had a good view of the sidewalk.A boy on a bike caught my attention.He (4) (ride) beside the bus and waving his arms.I heard a passenger behind me shouting to the driver, (5) he refused to stop (6) we reached the next stop.Still,the boy kept riding.He was carrying something over his shoulder and shouting.Finally,when we came to the next stop,the boy came up to the door of the bus,and I heard an (7) (excite)conversation.Then the driver stood up and asked,"Did anyone lose a suitcase at the last stop?"A woman on the bus shouted,"Oh dear!It's (8) (I)."She pushed her way to the driver and took the suitcase thankfully.Everyone on the bus began talking about what the boy (9) .(do),and the crowd of strangers (10) (sudden)became friendly to one another.
五、书面表达(本大题共2小题,共35.0分)
42.假设你是红星中学高三学生李华,你的英国朋友Jim在邮件中表示,下周将到北京参加一个主题为"游学在北京" 的文化体验活动,向你咨询有关景点的信息.请给他回邮件,内容包括:
1. 推荐一个特色景点;
2. 说明理由;
3. 温馨提示.
注意:1.词数不少于50;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数.
Dear Jim,
Yours,
Li Hua
43.假设你是红星中学高三学生李华.上周你们班组织了一次去红星剧院观赏相声的活动.请按照以下四幅图的先后顺序,以"A Taste for Chinese Crosstalk"为题,写一篇英文周记, 记述你们观赏并体验相声(crosstalk)的全过程.
注意:词数不少于60.
提示词:长袍:long gown. 抖包袱:reveal the jokes.
答案和解析
1.【答案】
| 【小题1】B | 【小题2】D | 【小题3】A | 【小题4】C |
【解析】
1.B.细节理解题.根据第一段中的"Today we are going to create a special card for Father's Day"可知,Miss Dalrymple要求孩子们为父亲们制作卡片.故选B
2.D.句意理解题.根据后面的"Some came from the rich side of the town, but the majorities were from parents who struggled to get jobs"可知,班里的孩子有的家境很好,但大多数家境都不好.由此可知,划线句子应表示:孩子们家境不一样.故选D.
3.A.细节理解题.根据第四段中的"He had never met, spoken to, or been hugged by his dad, so how could he write about him?"可知,他从未见过自己的父亲,所以他不知道该写些什么.故选A.
4.C.推理判断题.根据最后一段中的"I think and wonder about you often, especially when I have no one to talk to about the Saturday fixtures(体育活动)."可知,Andrew经常想起自己的父亲,尤其是当他想和人谈谈自己的体育活动时.由此可知,他非常渴望见到自己的父亲.故选C.
这是一篇记叙文.在父亲节快要到来的时候,Miss Dalrymple要求孩子们为父亲们制作卡片,写关于父亲的优点或者写首诗.Andrew从未见过自己的父亲,但是他还是给父亲写了一封信,表达了自己渴望见到父亲的心情.
读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.
5.【答案】
| 【小题1】D | 【小题2】B | 【小题3】A |
【解析】
1. D.细节题.根据文章内容,Registration (登记) Deadline -- Dec. 31, 2018..想要参加学习的报名者,最后的报名截止时间为2018年的12月31日,结合选项,故选D.
2. B.细节题.根据文章内容,Judy Moore Gist, Alexander Certified Instructor and Ross Certified Instructor, is making great efforts to give people of all ages the opportunity to experience Alexander's The Magic of Oil Painting and Bob Ross's The Joy of Painting.Both, William Alexander and Bob Ross, PBS TV hosts, have inspired thousands of first-time painters.由此可知,朱迪•摩尔•吉斯特,亚历山大认证导师和罗斯认证导师,正努力让所有年龄段的人都有机会体验亚历山大的油画魔术和鲍勃•罗斯的绘画乐趣.英国广播公司电视节目主持人威廉•亚历山大和鲍勃•罗斯都激发了数千名第一次画画的灵感.由这二位人物的职业可以判断,The Magic of Oil Painting" 和 "The Joy of Painting" 应该是二档电视节目,结合选项,故选B.
3.A.文章来源题.根据文章内容,文章是一则广告,油漆车间招聘15岁及其以上的学徒,并对课程学习时间、学习内容以及费用等进行了介绍.以及For more information about Judy Moore Gist, click here.想要获取有关 Judy Moore Gist的更多信息,请单击此处.由此可知,该文章来自于网络,故选A.
本文章是一则广告,油漆车间招聘15岁及其以上的学徒并开设相应的学习课程,并对课程学习时间、学习内容以及费用等进行了介绍.
做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
8.【答案】
| 【小题1】B | 【小题2】D | 【小题3】C | 【小题4】C |
【解析】
1.B.词义猜测题.根据第二段文中"They completed the experiment on the roof of Queen Mary University, using artificial flowers and a large amount of nectar, a sweet liquid produced by flowers."可知,"nectar" 是由花产生的一种甜的液体,由此猜测"nectar"为花蜜,故选B.
2.D. 推理判断题.根据第一段文中" when he and some other scientists from Queen Mary University of London discovered that bees can quickly solve a problem that takes computers many days."以及"最后一段A computer can calculate this but the experiment shows bees can do the same calculation quickly with a tiny brain."可知,科学家们发现蜜蜂可以很快地解决一个电脑还要花费许多天才能解决的问题,电脑可以解决的距离计算问题,蜜蜂可以很快地解决,由此推断,蜜蜂计算距离比电脑更快,故选D.
3.C.推理判断题.根据最后一段中" A computer can calculate this but the experiment shows bees can do the same calculation quickly with a tiny brain.Scientists are very interested in how they do this."可知,科学家对蜜蜂怎么计算距离这个问题很感兴趣,由此推断,下一步要去研究蜜蜂如何快速计算,故选C.
4.C.推理判断题.根据文章内容,本文主要是关于Nigel Raine和其他科学家一起做的关于蜜蜂的实验研究,科学实验,由此推断本文很可能出自科学杂志,故选C.
本文主要是关于Nigel Raine和其他科学家一起做的关于蜜蜂的实验研究,实验结果证明蜜蜂在飞向不同花朵时可以节省时间和精力
做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
12.【答案】
| 【小题1】B | 【小题2】D | 【小题3】A | 【小题4】A |
【解析】
1.B.细节理解题.根据第一段Play time is in short supply for young children these days and the lifelong consequences for developing children can be more serious than many people realize.可知,缺乏游戏时间会导致孩子不健康的情绪发展.故选B.
2.D.细节理解题.根据第五段It is through play that children first learn to make decisions, solve problems, improve self-control, and follow rules. Play helps children make friends and learn to get along with each other as equals. 可知,根据Peter Gray的说法,非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.故选D.
3.A.推理判断题.根据文章内容可知,本文主要讲述了关于"孩子们需要更多的自主游戏吗"的一些研究调查,表明非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.这篇文章是给父母的.故选A.
4.A.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了关于"孩子们需要更多的自主游戏吗"的一些研究调查,表明非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.故选A.
本文主要讲述了关于"孩子们需要更多的自主游戏吗"的一些研究调查,表明非结构化的自由选择的游戏对孩子的社交和情感技能有很好的影响.
题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
16.【答案】
| 【小题1】D | 【小题2】G | 【小题3】F | 【小题4】E | 【小题5】B |
【解析】
DGFEB
33.D 上下文串联题.本文2-5段分别介绍了人们无法取得成功的四个原因,所以D项:"There are several main reasons why some people cannot succeed."人们不成功有几个原因,很好地把第一段和后四段串联起来,形成总分的文章结构.故选D.
34.G 联系上文题.根据前句Lack of self-confidence is probably the most dreadful enemy of success.可知缺乏自信是无法取得成功的致命敌人.说明本段讨论的是缺少自信对成功的影响,G项中"Thinking you are not good enough to achieve your goals is the same as deciding that you will not succeed."讨论的正是自信不足的内容,符合本段中心思想.故选G.
35.F 语境辨析题.根据第一句Motivation is equally as important as self-confidence可知动机和自信同样重要.动机正是推动着我们前进的动力.F项"Without it,you will not push yourself towards a better performance."如果没有了动机,你就无法推动你自己有更好的表现.与本段的中心思想一致.故选F.
36.E 联系下文题.根据横线后一句a lack of support can often lead to failure中可知缺乏支持也是失败的一个主要原因.那么本段的中心思想讨论的就是来自外界的支持对成功的重要性.故选E.
37.B 上下文串联题.根据本段第一句Pursuing realistic goals is also important for a success.可知追求现实的目标很重要.横线前句You should always make sure that your goals are achievable.告诉我们要设立可以实现的很现实的目标.所以我们要考虑自己的现实情况,故选B.
本文属于教育类阅读,缺乏自信是成功最可怕的敌人,认为自己不够好不能实现目标就等于宣判自己失败.文章告诉我们,如果我们要想取得成功,要有自信、动机、支持和相应的知识.
对于此类题型的解答,可以将整个文段首先浏览一遍,大概理解意思.答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一的作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅.
21.【答案】
| 【小题1】D | 【小题2】A | 【小题3】C | 【小题4】B | 【小题5】D |
| 【小题6】A | 【小题7】C | 【小题8】B | 【小题9】D | 【小题10】C |
| 【小题11】D | 【小题12】C | 【小题13】B | 【小题14】A | 【小题15】B |
| 【小题16】C | 【小题17】D | 【小题18】B | 【小题19】A | 【小题20】D |
【解析】
41-45 DACBD 46-50ACBDC 51-55 DCBAB 56-60 CDBAD
41.D.细节理解题. 根据第一句"I will never forget the November day"可知此处应使用"day".故选D.
42.A.考查介词. 介词for 表"为了…".可知此处应使用"for".故选A.
43.C.推理判断题. 情感线索,结合排除法,爸爸此时的心情既担心又感到兴奋.amusement娱乐.故选C.
44.B.词义辨析题. 根据后一句I had never before been ready for something.所以刚开始跑的时候作者感觉很好.故选B.
45.D.细节理解题.根据上下文可知,根据尝试就可以做出来,为了比赛而训练.故选D.
46.A.词义辨析题.句意:我朋友们理解我为实现梦想而做出的牺牲.故选A.
47.C.细节理解题.句意:在我所有的比赛中,我开始的时候并没有领先,我喜欢赶超别人.故选C.
48.B.考查情态动词. could 过去的能力,句意:我能看到终点线.故选B.
49.D.细节理解题. glory 光荣,荣誉.此句话意思是我要做最后的冲刺了,很快就能取得胜利的荣誉.故选D.
50.C.词义辨析题.句意:我的腿不能支撑住我身体的重量.故选C.
51.D.考查连词.句意:尽管我知道我已无缘夺冠,但是我还要继续完成比赛.故选D.
52.C.推理判断题.句意:作者尽全力,用手和膝盖朝终点爬去.故选C.
53.B.细节理解题. foreign 在这里不是国外的,是和familiar 相对,意为陌生的.故选B.
54.A.推理判断题.keep going 继续保持,作者此时是爬行,所以不选running.故选A.
55.B.词义辨析题. 根据下一句I whisper,可知选择talk.故选B.
56.C.推理判断题. 根据下文"you could never disappoint me"可知此处应使用"disappointed".故选C.
57.D.细节理解题. 句意:这种事难免发生,重要的是你要尽最大努力.故选D.
58.B.词义辨析题.前面提到:重要的是你们尽自己最大的努力,后面回答:但是我们已经很努力了.work hard 努力工作,其他选项不符句意.故选B.
59.A.推理判断题. 句意:没过多久我又穿上了跑鞋,开始了一段新的征程.故选A.
60.D.细节理解题.此句是文章的升华,把race 上升到人生高度.故选D.
本文是一篇记叙文.文章主要介绍了作者在一次赛跑中腿部受伤仍坚持爬过终点线,从而对人生有了更深刻的感悟.
完形填空题旨在考察学生综合运用语言知识的能力.做此题时必须通篇考虑,先掌握大意,再综合运用所学词汇、语法及常识进行推理判断.通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索答.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致,选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.这篇完型要多注意:填空时多联系上下文,注意固定搭配如keep going等.答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确.
41.【答案】
| 【小题1】waiting | 【小题2】disappointed | 【小题3】to | 【小题4】was riding | 【小题5】but |
| 【小题6】until | 【小题7】excited | 【小题8】me/mine | 【小题9】had done | 【小题10】suddenly |
【解析】
41.waiting 考查现在分词.people和wait之间是主动关系,用现在分词短语waiting at the bus stop作后置定语.
42.disappointed 考查过去分词.and是并列连词,它前后连接两个相同的语法成分,anxious和disappointed都是形容词作表语.
43.to 考查介词.next to…意为"邻近; 紧靠",为固定用法.
44.was riding 考查动词时态.根据句意:他正在汽车旁边骑着车.用一般过去进行时.
45.but 考查连词.前后两个分句之间是转折关系,用连词but.
46.until 考查连词.根据句意:他拒绝停车,直到我们到了下一个车站.用连词until.
47.excited 考查过去分词.根据句意:我听到一段两人很激动的对话.过去分词转换的形容词常常修饰人或者与人有关的事物.
48.me/mine 考查代词.根据句意:司机站起来问:"谁在上个车站丢了一个手提包?"车上一个女喊道:"天哪!"接起来,她应该是说包是她的.根据这个语境,填入me或者名词性物主代词mine.
49.had done 考查动词时态.句意:汽车上的人开始(began)讨论男孩做过的事情.began为过去时,男孩"做过"是在讨论之前,即"过去的过去",用过去完成时态.
50.suddenly 考查副词.become是动词,要用副词修饰.
本文主要讲述了一个男孩骑车追赶公交车送行人丢失的行李箱的故事.
在一篇200词左右的语篇(短文或对话)中留出10处空白,部分空白的后面给出单词的基本形式,要求考生根据上下文填写空白处所需的内容或所提供单词的正确形式,所填写词语不得多于3个单词.要做好语法填空题,理解短文是解题的前提,扎实的词汇、句型和语法知识是基础,英语国家的背景知识是必要的补充.考生须灵活运用语法知识,如单词词性、单词时态、名词单复数、连接词、代词、冠词等判断各空白处应填写的内容.答完后,还要通读全文,核对所填单词形式是否正确,是否符合语境.
42.【答案】One possible version:
Dear Jim,
Nice to hear from you and welcome to Beijing for your trip!
Since your trip is focused on Chinese culture, I think The Forbidden City is an ideal destination for you.(高分句型一)(推荐一个特色景点) It is known for its long history dating back 600 years and its amazing buildings with royal characteristics. Besides that, you can enjoy varieties of treasures in the museum. I believe you will have a rewarding experience there.(说明理由)
One more thing I want to remind you is that you are supposed to bring some thick clothes with you to keep warm since Beijing is in winter now.(高分句型二)(温馨提示)
If you have any other questions, do let me know.
Yours,
Li Hua
【解析】
Since your trip is focused on Chinese culture, I think The Forbidden City is an ideal destination for you.(高分句型一)句中Since 引导原因状语从句
既然你的旅行是以中国文化为中心的,我认为紫禁城是你理想的目的地.
One more thing I want to remind you is that you are supposed to bring some thick clothes with you to keep warm since Beijing is in winter now.(高分句型二)句中that you are supposed to bring some thick clothes with you to keep warm since Beijing is in winter now是表语从句
还有一件事我要提醒你,因为北京现在是冬天,你应该带一些厚衣服来保暖.
英语写作是一项主观性较强的测试题.它不仅考查学生的写作基础而且还考查学生在写作过程中综合运用语言的能力.在撰写时要注意主谓语一致,时态呼应,用词贴切等.要提高英语写作水平,需要两方面的训练:一是语言基础方面的训练,要有扎实的造句、翻译等基本功,即用词法、句法等知识造出正确无误的句子;二是写作知识和能力 方面的训练以掌握写作方面的基本方法和技巧.
43.【答案】A Taste for Chinese Crosstalk
Last week, I, along with my classmates, had a fruitful experience in HongXing Theatre.【要点一,中心句,总体介绍作者的经历】
On Friday our teacher told us that we were going to watch a crosstalk. On hearing the news, we were so excited that we jumped up and down【高分句型一,on作连词引导时间状语从句】.【要点二,老师告诉作者他们活动计划】
Upon arrival, we got into the theatre, queuing quietly and orderly though we couldn't wait to hear it. As we got seated, the show soon started. Watching and hearing two comics' humorous dialogues on the stage, we couldn't help bursting out laughing and giving them several rounds of applause【高分句型二,现在分词做状语】.【要点三,观看相声表演】
After the performance, we were lucky enough to discuss the crosstalk with the comics. After knowing how to reveal the jokes and the roles they had played, some of us even put on the long gowns and tried their dialogues vividly.【要点三,参加交流讨论】
On the way home, every one of us was still immersed in the atmosphere we had experienced that day because not only did we have a wonderful day, but also got a chance to experience such a fantastic Chinese traditional art form in person.【要点四,回家和感想】
【解析】
【高分句型一】 On hearing the news, we were so excited that we jumped up and down.一听到这个消息,我们就激动得跳了起来.on作连词引导时间状语从句.
【高分句型二】 Watching and hearing two comics' humorous dialogues on the stage, we couldn't help bursting out laughing and giving them several rounds of applause.在舞台上看和听两个漫画的幽默对话时,我们忍不住大笑起来,并给了他们数轮掌声. Watching and hearing 现在分词作伴随状语.
英语写作是一项主观性较强的测试题.它不仅考查学生的写作基础而且还考查学生在写作过程中综合运用语言的能力.在撰写时要注意主谓语一致,时态呼应,用词贴切等.要提高英语写作水平,需要两方面的训练:一是语言基础方面的训练,要有扎实的造句、翻译等基本功,即用词法、句法等知识造出正确无误的句子;二是写作知识和能力 方面的训练以掌握写作方面的基本方法和技巧.下载本文