视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
2017-2018学年上海市普陀区曹杨二中高一下学期英语期中考试试卷_百度...
2025-09-30 22:55:55 责编:小OO
文档
2017-2018学年上海市普陀区曹杨二中高一下学期英语期中考试试卷

I. Grammar and Vocabulary(20分)

Section A (10分)

Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank. 

There's a song by the great Jamaican singer Bob Marley called."So Much Trouble in the World".Marley understands that part of the reason why there are so many problems in the world is the lack of tolerance between people.The United Nations understands this too and that's(21)_______it made Nov.16 "International Day for Tolerance."

But first of all, what is tolerance?French philosopher Voltaire(1694-1778)(22)    give us some help.According to him,tolerance"is the consequence of humanity." "We are all formed of frailty(脆弱)and error, let us pardon each other's folly(总微)-that is the first law of nature,”Nobody is perfect.When we(23)       (temp)(诱惑)to criticize another person,we should perhaps remember our own imperfections first.

Very often,people don't realize that they're intolerant.This is(24)_______intolerance has a lot to do with ignorance.For example, the U.N.'s campaign is in part about the treatment of females by males.But often, the behavior of men toward women is intolerant because men don't put(25)_______sin the shoes of women.

It's worth thinking a little about the words"tolerance"and"intolerance."Are they(26)_______(good)words to describe the evils of which we are speaking here?To agree to be"tolerant”of someone isn't necessarily a very respectful thing.When someone is tolerated,it implies that there's something wrong with them.

But it seems wrong that people should agree to "tolerate" people(27)_______black skin,for example.And should women think they(28)_______(receive)the respect they deserve when men agree to"tolerate”them?

Still,(29)_______Voltaire said stands:"We humans are not perfect and that's the reason why we should be tolerant."It's a little like generosity(慷慨).We can give things to another person,and we can also give our forgiveness.Bob-Marley understands this.In the song(30)_______(mention)above,he advises:"All you got to do:give a little."

【答案】

21. why          22. can       23. are tempted     24. because   25.themselves        

26.the best   27. with       28. have received    29. what     30. mentioned

【解析】

21. 考查表语从句,句子中缺少原因状语,因此用why引导。

22. 考查情态动词,主语为三单,谓语动词是原形,故应考虑情态动词,再者根据意思,是要表达“能够,可以”,故应用can。

23. 考查固定搭配,be temped to do sth.想要做某事。

24. 考查表语从句,从句表原因,故应用because引导。

25. 考查代词,根据句意理解,“男性不会把自己的罪行归咎于女性”,故应用themselves。

26. 考查形容词最高级的用法,该句想要表达在所有单词中这两个词是不是最好的,所以应用最高级。

27. 考查介词,黑色皮肤的人,故用with表“带有”的意思。

28. 考查时态,句意为“女性觉得她们受到了应有的尊重吗?”,所以respect的动作应该是发生在之前,所以用现在完成时。

29. 考查名词性从句,该句为主语从句且缺少宾语,故用what。

30. 考查非谓语,动词语逻辑主语之间为被动关系,所以应该用过去分词表被动。

Section B (10分)

Directions: Complete the passage with the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.

A. suspended     B. fortunated    C. banned     D. access    E. restore    F. purchases

G. furthermore    H. case     I. rate        J. received    K.especially

If you are an.Amazon shopper, you must be very happy with their service and convenient return policy,(31)________when you buy items shipped and sold by Amazon.They even pay for return shipping if your(32)________item is defective or doesn't match the description.

However, it doesn't mean that you can abuse the system and use it as a try-out rental service. Many Amazon accounts haye been(33)________when users request refunds excessively and there is no way to appeal the decision.So,what is the return limit and how to avoid being(34)________by Amazon?

Till now,no one knows the exact return limit.In the last 2 months,I have returned 2-3 items each month.Yesterday,I received a warning from Amazon:

"We're writing to apologize for the number of issues you’ve experienced with your shipments.Your correspondences with us indicate you've required refunds on a majority of orders for a mumber of reasons."

They also said that I had an unusually high(35)________of problems and they will evaluate each account on a case-by-case basis and might close my account if necessary.(36)________this was just a warning and Amazon wanted to work with me to avoid the worst(37)________.They recommended to comply with Amazon policies or both of Amazon buying and selling accounts will be banned.

I tried to(38)________my order history on the websile but it failed to log in or redirecied me to the digital content library.Fertunately,I managed to check my orders in the Amazon app on my phone.In the last 6 months,I ordered 104 items and returned 18 items,so the rate of return is approximately 17% of the total number of purchased items:Besides, the total value of returned items is just over 10% of total(39)________.

On the Returns Center page,Amazon mentions that they send full refund for new,unopened items sold and fulfilled by Amazon within 30 days.Many of the items I returned were no longer in brand new condition,so this might be another reason they decided to penalize my account. 

I sent Amazon an email to appeal the decision but they decided not to(40)_______my account and said the decision is final.

【答案】31. K  32. J  33. A   34. C   35. I   36. G   37. H   38. D  39. F   40. E

【解析】

31.考察副词。从空格前后我们可判断出两个句子成立,不缺成分,所以空格处应该是填一个副词,选K。

32.考察非谓语。从空格后item名词判断前面填一个形容词,再根据句意,你收到的东西,所以是J。

33.考察谓语。从空格前面的have been可以判断出来这个空格填一个过去分词,从句意判断,很多账户被暂停了,所以选A。

34.考察谓语。从空格前面的being可以看出来这个地方应该是过去分词,账户被禁止。所以选C。

35.从空格前面的an可以看出来空格处应该填一个名词单数,所以我们选I。

36.考察连词。根据句意前后句子是完成的,不缺成分,句意表示递进,所以是G。

37.考察名词。根据句意来看,句子想说的意思是来避免最糟糕的情况。所以选H。

38.考察动词。从空格前面的to我们能够看出来句子上填一个动词原形,根据句意,填D。

39.考察名词。这里的句意是退款的总价值是所有购买商品的百分之10,所以选F。

40.考察动词。从空格前面的to我们能够看出来句子上填一个动词原形,根据句意,选E。

II. Reading Comprehension (45分)

Section A(15分)

Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word of phrase that best fits the context.

There is a Web site called the “World Database of Happiness”. It combines and analyzes the results of hundreds of surveys from around the world that have been conducted on life satisfaction. Most of the findings are    41    , but a few are surprising.

The database makes it clear that there is not a strong connection between material wealth and general happiness. It is a cliché(陈词滥调) to say that money can’t buy happiness, but the old saying seems to be    42    by research. Many people still stick to the belief that gaining riches will be the answer to all their problems, yet they are probably    43    .

Studies have been    44    on people who acquired sudden wealth, such as lottery winners. In most cases, after the    45    joy had worn off, people were not left with a sense of lasting happiness. In fact, they tended to revert to the way they    46    before they became rich. Previously contented(满意的) people continue to be contented,    47    those who were miserable before sink back into misery.

If material wealth does not bring happiness, then what does? Perhaps happiness has something to do with where you live. The authorities at the World Database on Happiness have surveyed    48    of happiness in different countries.    49    , people in America, Canada, and Singapore are very happy; people living in India and Russia, not surprisingly, are not happy.

Other surveys consistently   50   the importance of relationships.   51    relationships in particular seem to be the key to long-term contentment. The Web site suggests that falling in love and having children are two of the    52    that bring the greatest happiness.

Nowadays people look to technology as a(n)    53    source of satisfaction. People increasingly spend more time alone watching TV or surfing the Internet    54    spending time with family. Can technology truly make people happy? It is too difficult to tell, but one thing is sure: If the Web site’s research is accurate, time spent with your family is a better    55    than time spent making money.

41.     A. different             B. predictable        C. satisfactory        D. unexpected    

42.    A. challenged            B. widespread     C. overtaken        D. supported

43    A. generous             B. positive        C. hesitated         D. mistaken        

44.    A. turned out             B. done with        C. carried out        D. put forward 

45.    A. essential            B. pleasant         C. initial            D. enviable             

46.    A. felt                 B. had             C. chose             D. lived     

47.    A. as                B. so               C. and             D. while

48.    A. levels                B. standards        C. senses            D. examples        

49    A. Strangely            B. Hopefully        C. Apparently        D. Surprisingly 

50.    A. point to             B. hold up        C. deal with        D. depend on     

51.    A. Partner            B. Family        C. Relative        D. Society    

52.    A. situations            B. relations        C. destinations        D. references

53.    A. convenient            B. alternative        C. everlasting        D. adequate    

54.    A. as far as            B. rather than        C. as well as        D. in case of 

55.    A. environment        B. circumstance    C. investment        D. civilization    

【答案】

41-45 BDDCC      46-50 ADACA     51-55 BABBC

【解析】

41. 由后文but可知,大多数的研究结果是预料中中的,而少数是惊人的。

42. 由文意可知,研究结果似乎证明了这句俗语。Overtake 赶超, challenge 质疑。

43. 由yet可知此句与前句意思相反,故很多人误解了钱够解决一起问题的说法。

44. 研究在一些人身上被实施。Turn out 结果是,put forward 提出。

45. 后文的 wore off意为消逝,故在最初的喜悦消退后,人们不再感到持久的快乐。

46. 句意为:事实上,最初的欣喜退后,他们往往又回到了致富前的心理状态。Revert to 恢复。

47. 此处用while表示转折、对比。先前感到满足的人仍然充满满足感,然而,之前就痛苦悲惨的人还是会沉沦于痛苦。

48. 有后文可知在美国加拿大的人感到非常快乐,而在印度俄罗斯的人却不快乐,于是,不同国家的幸福程度是不一样的。

49. 由后文的not surprisingly可知,很显然在美国加拿大这样的国家人们很快乐。

50. 前文讲到一些调查集中讨论了不同国家存在幸福度的不同,而此段表明另一些调查的重心旨在研究关系的重要性。

51. 由后文讲得伴侣和子女关系对幸福度的影响极大,故可知研究证明家庭关系对幸福度的重要性。

52. 坠入爱情和孕育小孩是带来幸福度的两种典型的情形。Reference参考,destination目的地。

53. 如今一些人把科技看成是带来幸福度的另一选择。Alternative选择,其他词均为形容词,不符合词性要求。

54. 人们不断把时间投入在看电视以及上网冲浪上,而非花时间陪伴家人,前后对比关系,rather than 而不是。

55. 把时间花在陪伴家人上是比把时间花在挣钱上更好的投资。AB均为“环境”civilization 文明。

Section B(22分)

Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.

( A )

I’ll be the first to admit that I am a technophobe(对技术有恐惧感的人).Who would have guessed that a website would help repay a 20-year-old loan?

    I’1l always remember my last day at school. My best friend, Jenny, had organized a party in the Sixth Form Common Room.

    Jenny asked me to go to the supermarket with her to buy all the snacks. " I’m really looking forward to this party, Stingy(小气)," she said. Everyone called me Stingy instead of Debbie because they thought I didn’t like to spend money. Actually, it was true.

    "There’s lots of money in the kitty(零星凑起的一笔钱) Let’s go crazy!" Going crazy meant buying enough snacks to feed an army. It came to£19.90,which was a lot of money in 1982.

    Jenny gave me a guilty look. "I’ve left the kitty money in the common room. Can you pay and I’ll give you back the money?"

    "Sure," I replied, trying to look relaxed. " Neither a lender or a borrower be" was my motto but I didn’t want to look stingy. I gave£20 to the impatient shop assistant.

    Well, the Party was a great success. So great that I completely forgot about my loan until I was flying to America the next day. I was going to live with my uncle’s family until I started university.

    I tried to get in touch with Jenny but her family had moved. My£20 was lost. Until...

    I’d heard about a website called Friends Reunited which helped people contact old school friends. My husband helped me log on and find my school. There she was, Jenny Frost.

    "I’m now married, with a beautiful daughter called Debbie. Does anyone know how to get in touch with Debbie ‘Stingy’ Jones? I still owe her£20!

    We met two months later and the£20 was returned, plus interest of course. After all, I’m a bank manager now, so loans are my business.

56.Why did Jenny spend a lot of money on the snacks?              

A. Debbie had money.                      B. There was money she could use.

C. She wanted Debbie to stop being stingy.         D. She wanted to be crazy.

57. How did Debbie get her money at last?   

A. Her husband found Jenny.

B. Jenny had a website on the Internet.

C. Debbie met Jenny.

D. Debbie put a message on the Friends Reunited website.       

58.Which sentence best describes Debbie Jones?

A. She didn't like to spend money at school and doesn't like using computers.

B. She sometimes lends money and doesn't like using computers.

C. She sometimes lends money and uses the computer whenever she can.

D. She only lends money to friends and doesn't like using computers.

59.We know from the passage that Jenny______.                            

A. liked parties at school and felt guilty about borrowing money

B. had fun at school but soon forgot about her school friends

C. forgot her best friends at school until she saw the Friends Reunited website

D. was forgetful about the money

【答案】56.B 57.D 58.A 59.A

【解析】

56.根据第四段中的“There’s lots of money in the kitty(零星凑起的一笔钱) Let’s go crazy!”可知Jenny花了很多钱是因为零星凑了很多钱为了排队,故选B。

57.根据倒数第三段中的“I’d heard about a website called Friends Reunited which helped people contact old school friends”可知答案选D。

58.纵观全文,开头作者说了自己对技术有恐惧感,文中提到了作者平时不喜欢用钱,故选A。

59.纵观全文,根据" I’m really looking forward to this party, Stingy(小气),"以及Jenny gave me a guilty look.可知答案选A。

(B)

Don’t invite crime---take basic, sensible precautions. Your house and possession are valuable and must be properly protected. When you buy a lock, you buy time. The best prevention is delay and noise which could mean discovery.

60.When moving into a new house, you are supposed to __________.

A. buy a safe

B. change the locks

C. visit your neighbors

D. stay away from strangers

61.Which is the safest way to protect your valuables?

A. Taking pictures of your valuables.

B. Putting your valuables in your safe.

C. Keeping your valuables at the bank.

D. Giving a list of your valuables to the police.

62.When you are away for holidays, you __________.

A. should cancel your mail

B. shouldn’t leave your keys to your neighbors

C. shouldn’t make it known that your home is empty

D. should ask the police to check your house regularly

63.What is the purpose of the passage?

A. To inform people of safety standards.

B. To introduce the advantages of banks.

C. To prove the importance of security locks.

D. To educate people on prevention of burglars.

【答案】60.B 61.C 62.C 63.D

【解析】

60.根据第二个方框可知,即使我们搬到一个有安全锁的新家,也要把锁先换了,故选B。

61.根据第三个方框中的最后一句话,不要把重要的文件放在家里,应该放在银行或者保险公司,故选C。

62.根据最后一个方框第一句话,不要在公众讨论自己的假期或者未来的计划,可知应该选C。

63.全文主要讲解如何保护家里的财产安全以及避免小偷的方式,故选D。

(C)

A proverb from ancient China was widely spread in the West: “If you want to be happy for a few hours, go to get drunk; if you want the happiness to last three years, get married: if you want a lifetime happiness, take up gardening.” The reason for the last option is this: Gardening is not only useful but it helps you to identify yourself with nature, and thus brings you new joy each day besides improving your health. 

A research of a US university that I've read gives a definition of happiness as what makes a person feel comfortably pleased. To put it specifically,happiness is an active state of mind where one thinks one's life is meaningful, satisfactory and comfortable. This should be something lasting rather than transitory(短暂的). 

Lots of people regard it the happiest to be at leisure. But according to the study, it is not a person with plenty of leisure but one at work that feels happy, especially those busy with work having little time for leisure. Happiness does not mean gains one is after but a desire to harvest what one is seeking for. People often do not treasure what they already have but desire what they cannot get. That is somewhat like a man with fond dreams of numerous lovers while unwilling to settle down with the woman beside him. 

Happiness is a game balancing between two ends--what one has and what one wishes for, i.e.one's dream and the possibility to realize it. The study comes to this conclusion: A happy man is one who aims high but never forgets his actual situation; one who meets challenges that develop his ability and potentiality; one who’s proud of his achievements and the recognition given to him. He has self-respect and self-confidence; treasures his own identity and loves freedom. He is sociable and enjoys wide-range communication with others; he’s helpful and ready to accept assistance. He knows he is able to endure sufferings and failures; he is sensible enough to get fun from daily work. He is a man capable of love and passion. 

. According to the passage gardening can bring lifetime happiness because __________.

A. it is a business that brings money 

B. it can strengthen gardeners' ability to remake nature

C. gardeners enjoy very happy marriage 

D. nature is an unexhausted source of joy

65. The study mentioned in the second paragraph found that most people feel happy when __________.

A. they are at leisure

B. they work as gardeners

C. they are after their goals

D. they have great treasures

66. Which of the following is the most likely to be unhappy according to the study?

A. One who has self-esteem and has confidence in himself.

B. One who is ambitious regardless of his actual situation.

C.One who can take pleasure in communicating with others

D.One who always helps others and also accepts help from others.

67. From the passage we know that happiness is __________.

A.a transitory state of mind

B.getting everything that one longs for

C.an all-working and no leisure life 

D.a desire based on our actual situation

【答案】-67 DCBD

【解析】

. 考查细节推断。根据第1段的最后1句 “The reason for the last option is this: Gardening is not only useful but it helps you to identify yourself with nature, and thus brings you new joy each day besides improving your health.” 可知,D为正确答案。

65. 考查细节推断。 根据第2段的倒数第2句 “To put it specifically,happiness is an active state of mind where one thinks one's life is meaningful, satisfactory and comfortable.”可知,C为正确答案。

66. 考查细节推断。根据文章最后2段的主要内容可知,B为正确答案。

67. 考查细节推断。根据文章最后1段的主要内容可知,D为正确答案。

(D)

Children who spent more than two hours per day in front of a television or computer screen were more likely to report behavioral and social problems than kids who watched less, according to a University of Bristol study that will be published in Pediatrics.

Researchers recorded the playing, screen viewing and activity habits of 1, 000 children aged 10 to 11. They also had the kids fill out questionnaires designed to estimate the kid's emotional well-being and behavior.

The questionnaires contained 20 questions covering five sections-emotional difficulties, conduct problems, hyperactivity(活动过度), friendship and peer groups and problems relating to friends and peer groups.

The study found that those children who spent more than two hours per day watching TV or using a computer were at an increased risk of psychological difficulties. This risk increased if they also failed to meet the guidelines on physical activity.

While the risks for kids who spent a lot of time in front of a screen appeared to be increased by lack of physical activity, the opposite was not true: Increases in physical activity did not seem to decrease kids high scores in psychological difficulties if they spent a lot of time sedentary (久坐的) in front of a screen. By contrast, sedentary time spent reading a book or working on a project corresponded to the highest scores of psychological well-being.

“While low levels of screen viewing may not be problematic, we cannot rely on physical activity to compensate for long hours of screen viewing,” lead author Dr.Angie Page said in a statement, "Watching TV or playing computer games for more than two hours a day is related to greater psychological difficulties regardless of how active children are.”

Although Page's study doesn't clarify the links between inactivity, screen time and psychological well-being, it's true that kids in the United States are getting less exercise and more screen time than they should. In 2009, Pages team found a connection between a child’s physical activity and independent mobility,the amount of space in which a child can play without the supervision of an adult. They concluded that, as play spaces have decreased in recent decades,childhood inactivity-and perhaps screen time--has increased.

68. What in formation can we get about the University of Bristol study?

A. It was done by an elementary school.

B. The results of it have been published.

C. All the kids studied had to fill out questionnaires.

D. The questionnaires of it contained five questions.

69. The researcher's purpose of letting the kids fill out questionnaires was to _________.

A. make a judgment about the kids behavior and how healthy they were emotionally

B. estimate the average time kids spent in front of a screen

C. infer whether the kids have psychological problems or not

D. get information about the physical activity kids like

70. Why do more kids lack physical activities according to Pages team?

A. More electronic products have poured into their world.

B. They have too much homework to do.

C. They have fewer spaces to play in.

D. They lack the supervision of their parents.

71. What does the passage mainly discuss?

A.A study shows more screen time and inactivity increase kids risks of psycho-logical difficulties.

B. A study clarifies the links between inactivity, screen time and psychological well-being.

C. A study illustrates why childhood inactivity and screen time have increased.

D. A study demonstrates how to limit children's TV and screen time at home

【答案】68-71 CACA

【解析】

68. 考查细节推断。根据第1段的最后一句可知这个研究是Bristol大学做得并且尚未出版,所以A和B是错的。根据第3段的第一句可知问卷上有20个问题,不是5个,所以C也是错的。所以C为正确答案。

69. 考查细节推断。根据第2段的最后一句 “They also had the kids fill out questionnaires designed to estimate the kid's emotional well-being and behavior.”可知,A为正确答案。

70. 考查细节推断。根据最后1段的最后一句 “They concluded that, as play spaces have decreased in recent decades,childhood inactivity-and perhaps screen time- has increased.”可知,C为正确答案。

71. 考查主旨大意。根据文章的主要内容,尤其是第1段跟最后1段的主题句可知,A为正确答案。

Section C(8分)

Directions: Read the passage carefully. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. 

Each sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.

III.Translation(15分)

Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.

【答案】

76. Research shows/indicates(1)that successful language learners(1)have a lot in common(1).

77. With the trees cut down in large numbers(1), the balance of nature in the local area(1)is/has been seriously disturbed(1).

78. Have the Americans finally realized(1)that their children should be taught(1)how to handle their money(1)after the financial crisis of 2008/the 2008 financial crisis(1)?

79. On hearing that a famous banker(1)was coming to explain to them why(1)they should spend moderately/appropriately/properly/live on moderate consumption(1)and how they can balance their expenses against their income(1), he students all began to discuss it at once(1).

【解析】

76. 考点:research不可数,表明show/ indicate,词组have...in common。

77. 考点: with 短语表示随着,词组 disturb the balance of nature。

78. 考点:现在完成时态的考查,词组 handle money,宾语从句realize that...。

79. 考点:句型 on hearing...,why和how引导的宾语从句用法,词组 spend moderately/ balance one’s expenses against his income。

Ⅳ. Guided Writing(25分)

Directions: Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese. 

你朋友王磊的同桌一直要求王磊在考试时“帮”他,临近期末考试,王磊知道他的同桌又会让他“帮忙”了,他既紧张又焦虑, 将实情告诉了你(李华) 你作为王磊最要好的朋友,请回一封邮件,帮王磊出出主意.你的电邮应包括:

1.描述王磊的难处;

2.针对王磊的难题,提出具体而有效地应对策略。

(注:邮件中不得出现真实人名和校名)

【答案】

Dear Wang Lei,

    As your best friend, I am really sorry to hear your trouble. However, I consider it quite essential for you to do something to change this situation immediately.

It is well known to all that we often take examinations at school, but sometimes we have too many examinations which are too difficult for us. Therefore, some students who are lazy and don't work hard at our lessons sometimes cheat in order to get better results to please their parents and teachers. As far as I’m concerned, you shouldn’t only care your refusal of being cheated will hurt your friendship, instead, you ought to have a sincere and serious talk with your classmate, make it clear to him that it is wrong to cheat in examinations because it breaks the school rules. We students should be honest and try to get good results by studying hard instead of cheating in examinations. What's more, you can tell him that you will help him improve his study methods and get prepared for examinations. If he doesn’t approve of what you say and still want to cheat, you must tell it to your class teacher. 

I hope my advice will be helpful to you. Expecting the news that your problem can be solved soon. 

    Best wishes!

Li Hua

 下载本文

显示全文
专题