(每小题2分,共100分)
A
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词) The Slender West Lake Scenic Spot lies in the northwestern part of Yangzhou with i 1. south gate facing Great Rainbow Bridge Road. It c 2. an area of about 123.6 hectares. The Slender West Lake was named a National Key Scenic Spot in 1988 and National AAAAA Tourist Area in 2010.
The Slender West Lake Scenic Spot u 3. to be a long river called the Baozhang Lake, which is 4 kilometers in length and less than 100 metres in width. A famous poet Wang Hang in the Qing Dynasty once composed a poem, from which the Slender West Lake gets its p 4. name and it is famous both at home and a 5. . During the Sui and Tang Dynasties, many gardens were built along the Slender West Lake. A large number of buildings along the moats were built in d 6. locations during different periods(时期). E 7. during the Qing Dynasty, many rich salt merchants(商人)s 8. much money in recruiting(聘请)garden designers and building gardens upon the lake.
The Slender West Lake not only represents the beauty of n 9. landscape, but also embodies(体现,蕴含)the richness of its h 10. and culture.
B
Hi, I’m Xin Yue. I am 15 years old. I study at Monte Vista Christian School in California, US. The school ife in America is 11. from that in China. I’d like to 12. you something about my school life in America.
I took many textbooks to school in China. But in America, I usually take one thing 13. me--- an iPad.
Every student at my school uses an iPad for study. We rent them from the school, 14. costs about $ 100. We can use them for three years.
15. we have classes, we download textbooks and other teaching materials online with our iPads. We can not only read the electronic books, 16. also listen to music or watch videos in class. It makes our study full of fun.
But they also bring us some 17. . Some of my classmates play games or do other things in class.
I think if we have good self-control, iPads can be very helpful. Do you 18. with me?
C
I have finished reading three books recently, they are very interesting and I’ve learned a lot from them.
The first book is about the Grand Canyon. It’s not just big. It’s ___19.___(巨大的). It’s about 2 kilometres deep, 20 kilometres wide and over 400 kilometres long, It’s one of the wonders of the ___20.___(自然的)world.
The second book is The Adventures of Tom Sawyer , it was ___21.___(写)by Mark Twain. Mark Twain is a famous American writer,but he isn’t known as a great ____22.__ (思想家) like Confucius. He wrote this story in 1876. The___23.___(主题)of the story are to do with children ___24.___(成长) up and becoming serious. And now this book is still read and loved by people all over the world today. And it’s thought to be one of the __25.____ (伟大的) books in American literature.
The third book is about the 28th Olympic Games. As we know, China got 51 gold __【小题8】__(奖牌),these winners are not an overnight success, they have ___26.___(训练) hard for many years. We are __【小题10】__(骄傲) of them. We must learn from them.
D
阅读下面短文 请根据所给中文正确拼写单词 使短文意思完整正确。每空限填一词。
It was the first time that my wife and I had flown first class. As we boarded the plane, we felt as if we were 27.____ (部分) of a wealthy group. We were 28.____ (充满的) with a sense of pride at sitting with those important people.
We 29._____ (注意到) that the stewardess was working non-stop to make sure of the comfort of the first class passengers. She could not walk by a seat 30._____ (没有) being given an order. I thought she must love her job very much, since she gave each person such a big 31._____ (微笑).
As the stewardess32._____ (经过) our seats near the end of the flight, I looked up at her and said, “Thank you and I hope you have a great night.” She stopped with a look of disbelief (不相信) on her face, and said: “Excuse me?” I33._____ (重复) my words and she smiled in a rather funny way. It seemed as if I had asked a question that she did not know how to 34. _____ (回答). A little later, as we were getting off the plane, the stewardess said to me: “Thank you very much, sir.” Then she said 35. _____ (静静地): “You are the only passenger who has thanked me or said anything nice to me all night. I really appreciate your kindness.”
The sense of belonging to an elite (精英) group in first class 36. _____ (消失) as soon as I heard those words. We were reminded that without kindness, there would be no first-class flying.
E
阅读下面短文,回答问题。(共5小题,每小题2分,满分10分)
Let’s Go See Papá is a lovely children’s book. In this book, a little girl tells about her life while her dad is working far away from her.
“I haven’t seen my dad for one year, eight months and twenty-two days,” the girl writes in her journal. She writes everything she has done so that her father will never miss a day.
Sunday is the cheapest day for long-distance (长途的) phone calls, so that day is special to the girl and her mother. One Sunday phone call brings surprising news. Dad tells his daughter that she and Mom will finally be able to come and live with him in the United States. The girl feels happy, (A) __________ she can see her father again. (B) __________ she has to leave her dog and her best friend Rocco behind. A few days later, Mom and the little girl go to the airport. They have to say goodbye to the happy days they spent here.
根据上面短文的内容回答问题。
37.What does the underlined word “journal” mean in Chinese?
___________________________________________________________________
38.Whom does the girl get her journal ready for?
____________________________________________________________________
39.When does the girl’s father usually call her and her mother?
____________________________________________________________________
40.How does the girl go to the United States with her mother?
____________________________________________________________________
【小题5在文中空白处各添加一个适当的连词,使句意完整正确。
(A) ___________________ (B) ___________________
F
任务型阅读 阅读短文,按要求完成各题。
Everyone has their own way to help the people in the quake-hit area. Pop star Allen Su has done more than just donate(捐献)money.
He has made a song called We’re Together to make the earthquake victims(地震灾民)happy . “I hope my singing will give them the confidence to stay alive and rebuild their homes,” he said .He took part in charity events to raise money for the Sichuan people.
Everybody talks about the score(成绩)of 8.5 Su got in his IELTS(雅思)exam .But he doesn’t like to speak of it. “High test scores don’t mean anything,” he told teens. “The important thing to us is to be able to put our talents to good use.”
He spent seven years studying in Australia .He said the experience of finding yourself in a strange place and of having to speak in a foreign language was a challenge. “I had no choice but to speak English,” he said . “But the effect(影响,结果)was that my language skills are really improved.”
Su has always gone after what he wants .Now he hopes he can encourage the earthquake victims to face the future bravely. “Young people are just at the beginning of life's journey,” he said . “They have the time and strength to put the past behind them and make something of their lives.”
41.根据短文内容,选词填空
He has made a song called we’re Together to the earthquake victims.
42.根据短文内容,改写句子。(每空一词)
He spent seven years studying in Australia
It _________him seven years to __________in Australia.
43.根据短文内容回答问题。(10个词左右)
What does Allen Su think is the important thing?
____________________________________________________________________
44.把短文中划线的句子翻译汉语。
____________________________________________________________________
45. 根据短文内容回答问题。(10个词左右)
What can you learn from Allen Su ?
____________________________________________________________________
G
One fresh sunny day,while I was swimming in the water,I felt something special going through my gills(鳃).It was a different kind of water. I also found many of my friends became sick. Some of them were dying. I was starting to worry because I didn't want to get sick or die. I was also thinking about what I should do to save my friends,so I decided to do some research for my underwater life.
My research started. At first,I noticed there were many bottles,cans and other kinds of rubbish in the water. Then I went on… I got closer and then I tasted many different kinds of liquid(液体).(A)To my surprise,I noticed a man pouring some liquid into the water. Others also saw him doing so and they decided to follow him. I hated it! I wish I could have told them that it was killing us!
I think it is so stupid for people to do this to the earth that they are living on! I can't understand (B)_____ they are doing this. Humans should stop throwing waste into the lakes or rivers. I want to have a normal life with my friends. People should stop being so selfish and care about the environment. If they do that,everyone will be fine and will have nothing to worry about. I suggest they follow my words. If so,I believe everyone will be able to live a happy life.
任务一:完成下列句子。
46.Some of the writer's friends were dying because of ________________.
任务二:把A处画线句子译为汉语。
47.____________________________________________________________________
任务三:在B处横线上填上一个恰当的词。
48.________________
任务四:回答下列问题。
49.What was the weather like?
________________________________________________________________________
50.What should people do according to the paragraph?
________________________________________________________________________
参
【答案】
1.its2.covers3.used4.present5.abroad6.different7.Especially8.spent9.natural10.history
【解析】试题分析:这篇文章讲述的是扬州的瘦西湖的具体情况,文中介绍了它的发展历史。
1.根据题意是它的南门朝向彩虹路,所以根据首字母提示此空填its。
2.根据句意是它占地123.6公顷,根据首字母提示此空填covers。
3.根据句意瘦西湖景点过去曾是一条叫Baozhang Lake 的长河,“过去曾经‘是“used to do sth.”所以填used。
4.此题句意是瘦西湖这样获得了现在的名字并且闻名国内外,所以此空填present(现在)。
5.此题句意是瘦西湖这样获得了现在的名字并且闻名国内外,所以此空填abroad(国外)。
6.根据句意此题是指在不同个地点,所以根据首字母此空填different。
7.此题句意:尤其是在清朝期间。所以此空应填Especially。
8.此题句意:很多富商花了许多钱聘请了园林设计者。所以此空填spent。
9.此题句意是瘦西湖不仅代表了在自然风景的美丽,根据首字母提示应填natural。
10.此题句意是同时也蕴含了他的历史和文化的富有。根据首字母提示应填history。
考点:缺词填空
11.different 12.tell13.with14.which15.When16.but17.problems18.agree
【解析】试题分析:本文作者讲述了他在中国与美国的学校生活的不同。尤其谈论到在美国,学生可以携带iPad, iPad在给他们学习带来方便和乐趣的同时,也带来了一些问题。
11.考查be different from短语。“美国的学校生活和中国的学校生活是不同的”
12.考查动词的固定搭配:tell sb about sth.“我想要告诉你一些我在美国的学校生活”。
13.考查介词with的用法。“在美国,我们通常可以携带iPad进入校园。”
14.考查非性定语从句。“我们可以从学校那里租用iPad,这会花费100美元。”
15.考查时间状语从句。“当我们上课的时候,我们可以用iPad在网上下载教材和其他的教学资源。”
16.考查并列连词 not only...but also...不仅……而且,“我们在课堂上不仅仅可以阅读电子书,还可以听音乐或观看录像。”
17.考查名词。根据“Some of my classmates play games or do other things in class.”“有些同学在课堂上打游戏或做其他的事”,说明iPad也给我们带来了一些问题。problems
18.考查动词。agree with sb“ 你同意我的看法吗?”
19.huge20.natrual21.written22.thinker23.themes24.growing25.greatest26.medals
【小题9】trained
【小题10】proud
【解析】试题分析:短文大意:这篇短文主要讲述了作者读过的三本书——科罗拉多大峡谷、汤姆索亚历险记和关于第28届奥运会的一本书。
19.根据前文系动词is及汉语提示,可知填形容词huge,作表语。
20.根据下文名词world及汉语提示,可知填形容词natrual,作定语。
21.句意:它是马克吐温写的。结合语境可知本句主语是动作对象,故用被动语态。根据汉语提示,可知填过去分词written。
22.联系前文a great及汉语提示,可知填单数名词thinker,做介词宾语。
23.联系前文定冠词the,下文系动词are及汉语提示,可知填复数名词themes,做主语。
24.句意:这个故事的主题与孩子的成长有关。现在分词作伴随状语表示正在进行的伴随性动作,根据下文becoming,可知填现在分词growing。
25.联系前文one of the 可知填形容词最高级greatest,作定语。
26.联系前文基数词51及汉语提示,可知填复数名词medals,做宾语。
【小题9】句意:他们已经训练了许多年。联系前文助动词have及汉语提示,可知填过去分词trained。
【小题10】联系前文系动词are及汉语提示,可知填形容词proud,作表语。
27.part 28.filled 29.noticed 30.without31.smile32.passed33.repeated 34.answer 35.quietly36.disappeared
【解析】试题分析:短文叙述了我第一次和我的妻子乘飞机头等舱经历的一件事情。
27.句意:我们感觉我们好像是有钱团队中的成员。故答案为part: 部分,局部,零件,角色。
28.句意:在和那些重要的人在一起的时候我们充满了骄傲感。be filled with充满,结合句意可知,答案为filled。
29.句意:我们注意到这些空姐一直在不停的工作目的是确保头等舱乘客的舒适度。notice注意,根据上下句可知,时态为一般过去时态。故答案为noticed。
30.句意:在没有接到一个命令的时候她不能走在座位上。without doing sth.没有做某事。结合句意可知,答案为without。
31.句意:我想她一定很喜欢她的工作,因为她给了每个人这样一个大大的微笑。such a big smile:大大的微笑。答案为smile。
32.句意:当空姐走到我们座位的时候。pass走过,通过。根据上下句可知,时态为一般过去时态。故答案为passed。
33.句意:我以一种有趣的方式重复我的话。repeat重复,根据下句and she smiled in a rather funny way可知,时态为一般过去时态。答案为repeated。
34.句意:好像我问了一个她不知道如何回答的问题。how to answer如何回答。不定式to后跟动词原形。故答案为answer。
35.句意:她轻声地说你是唯一一个感谢我的乘客。quietly轻声地;安静地。副词修饰动词。
36.句意:那种精英的感觉立刻消失了。此句缺少谓语动词,时态为一般过去时态。根据句意以及首写字母,答案为disappeared。
考点:考查单词拼写。
37.日记 38.Her father/dad. 39.ON Sunday(s). 40.B plane/air.
【小题5】because/as/since; But
【解析】试题分析:这篇短文主要讲述了女孩对父亲的想念。
37.根据句意是这个女孩写日记来表示很长时间没有见到父亲,对父亲的想念。
故答案填日记。
38.通读整片文章可知女孩写日记是为了写下对父亲的思念之情。故填Her father/dad.
39.根据文中One Sunday phone call brings surprising news. Dad tells his daughter that she and Mom will finally be able to come and live with him in the United States.可知是在周日打的电话。故答案填ON Sunday(s).
40.根据文中A few days later, Mom and the little girl go to the airport.可知女孩和她的母亲乘飞机去美国。故答案填B plane/air.
【小题5】根据上句The girl feels happy可知,这个女孩高兴是因为又能见到父亲了。故第一个空填,表示因果关系;第二个空可知他不得不留下她的狗和她最好的朋友,表示转折关系。故答案填because/as/since; But。
41.cheer up 42.took, study
43.(It is) (to be able )to put our talents to good use.
44.他说,“除了说英语我别无选择,结果是我的英语能力真的提高了。”
45.We have the time and strength to put the past behind them and make something of our lives.
【解析】试题分析:本篇文章介绍了苏醒为抗震救灾唱了一首《我们在一起》振奋人心的歌曲。苏认为最重要的事情是把我们的才能加以良好的利用。年轻人只是人生旅程的开始。我们有时间和精力把过去抛在身后,来迎接我们的未来生活。
41.细节理解题。根据He has made a song called We’re Together to make the earthquake victims(地震灾民)happy .可知他唱了一首歌叫我们在一起,目的是为了叫灾区的人们振奋起来。根据句意,故填cheer up。
42.句意:他花费了七年的时间在澳大利亚学习。此题考查同义句转换,it takes sb some time to do sth做某事花费某人多长时间。根据句意,故填took,study。
43.细节理解题。根据“The important thing to us is to be able to put our talents to good use.”可知“对我们来说,重要的是能够把我们的才能加以良好的使用。”根据句意,故回答为(It is) (to be able )to put our talents to good use.
44.句子翻译题。句意:他说,“除了说英语我别无选择,结果是我的英语能力真的提高了。”
45.综合理解题。本文主要介绍了苏醒的个人传记和他的一些观点。故回答为We have the time and strength to put the past behind them and make something of our lives.
考点:考查任务型阅读。
46.water pollution
47.令我惊讶的是,我注意到一个男的正在把液体倒入水里。
48.why
49.It was a fresh sunny day.
50.People should care about the environment.
【解析】本文介绍了一条鱼通过调查自己的朋友生病的原因,发现人类在往水里到脏水。它建议人们应该关爱环境,停止往水里倒垃圾。
46.根据At first,I noticed there were many bottles,cans and other kinds of rubbish in the water.可知水里有垃圾,这是水污染,故为water pollution 。
47.To my surprise令我惊讶的是,notice sb doing sth注意到某人正在做某事,pour sth
into the water把某物倒进水里,故此处为:令我惊讶的是,我注意到一个男的正在把液
体倒入水里。
48.根据句意我不明白他们为什么这样做,故此处用why。
49.根据One fresh sunny day,可知天气是清新的,晴朗的,故此处为It was a fresh sunny day.
50.根据People should stop being so selfish and care about the environment. 可知人们应该关爱环境,故此处为People should care about the environment.下载本文