1.There are six ______ and four ______ in the fridge. ( )
A.tomatoes; potatoes .tomatos; potatoes .tomatoes; potatos
2.The _________ in 2021 is on 21st of September. People usually eat moon cakes at this festival. ( )
A.Double Ninth Festival .Spring Festival .Mid-Autumn Festival
3.There are twelve months(月) in a year. The _______ one is December. ( )
A.twelve .twelfth .twenty .twentieth
4.Look! The train is coming. Let’s _______ the train. ( )
A.put on .get on .take off .get off
5.Don’t shout, my grandpa ______ TV. He usually ______ TV on Sunday. ( )
A.watches; watches .is watching; watches .watches; is watching
6.Liu Tao goes to school ________ bike. ( )
A.take .ride .by
7.We are happy _______ the Spring Festival. _______ the first day, we have a big dinner. ( )
A.in; on .at; On .on; In.
8.The password has ________ numbers and the ________ number is eight. ( )
A.five; third .five; three .fifth; third
9.—What’s Tim doing? ( )
—He’s ________ his toy ship ________ his friends.
A.show; for .showing; to .Showing; for
10.—Why do you look so tired? ( )
—Because I can't ___________.
A.eat sweets .drink water .go to sleep .go sleep
11.The Double Ninth Festival is ______________. ( )
A.in spring .in October or November .in November or December .in October
12.Billy's right leg hurts. He _______ play football. ( )
A.should .has to .shouldn't
13.What's Liu Tao _______ in the fridge? ( )
A.look for .looking for .looks for
14.—Listen! ______ your sister ______? ( )
—Yes, she is.
A.Is; sing .Does; sing .Is; singing
15.—________ you often help your parents do housework? ( )
—Yes, of course.
A.Are .Do .Does
二、用单词适当形式填空
16.We should ________ (read) English every morning. Mike reads it every day.
17.Tom ________ (make) the bed now.
18.Wang Bing usually ________ (climb) mountains and ________ (eat) rice cakes at this festival.
19.We should __________ (brush) our teeth twice (两次) a day.
20.—What ________ (be) your uncle?
—He's a bus ______ (drive).
21.—_______ (do) Jack ______ (take) the bus to school every day?
—Yes, he often goes to school _______ a bus.
22.—Does your father usually _______ (visit) your uncle at weekends?
—Yes, he does.
23.Look, the twin sisters ________ (wash) clothes.
24.Ten students have ______ (they) birthdays in February.
25.The ______ (five) number is seven.
26.It's my little sister's ________ (five) birthday.
27.—What is your mother doing?
—She ________ (wash) clothes at home.
28.He wants ________ (take) the bus to the supermarket.
29.You should _____ (brush) your teeth in the evening.
30.It’s too late. Mike has to _______ (go) to bed now.
三、完成句子
31.These grapes are big and s__________.
32.I'm l______ for some juice, b_______ I'm t______.
33.My mother often cooks ____________________ (土豆炖肉).
34.My father __________ (洗车) now.
35.Bobby grows grapes in his g______. They’re very s______.
36.I can't see a________ at night without a light.
37.Teachers’ Day is on the tenth of S______.
38.Su Hai is very sad_____ (wash) the dishes.
39.The summer holiday in the PRC is _______ (在七月和八月).
40.We have the summer holiday in J________and A________ We can go to many places with our parents.
四、阅读判断
It's late at night. Arthur is sitting on his bed and he's looking at his clock. His neighbors(邻居) are making a lot of noise, and Arthur is very angry(生气). The people in Apartment(公寓) 2 are dancing. The man in Apartment 3 is doing cleaning in his living room. The woman in Apartment 4 is practicing the violin. The children in Apartment 5 are listening to loud music. The dog in Apartment 6 is barking. And the people in Apartment 7 are having a big argument(吵架). It's very late and Arthur is tired and angry. What a terrible night!
41、Arthur's neighbors are ________. ( )
A.noisy .angry .singing .sleeping
42、The man in Apartment 3 is _______ his apartment. ( )
A.painting .cleaning .washing .repairing
43、Arthur isn't very _______. ( )
A.angry .tired .happy .friendly
44、The dog in Apartment 6 is ________. ( )
A.sleeping .eating .reading .barking
45、The woman in Apartment 4 is playing _______. ( )
A.cards .the violin .tennis .football
五、阅读判断
Dear Betty,
Thank you very much for your email. I know you'd like to visit the National Museum in our city. It is a big and famous museum. Let me tell you the way to it. Take your car from your house and drive along Hongxing Street. Turn left at the third turning(岔路口), not the last one. You'll see a park on your right. The museum is opposite (在……对面)the park. It is open from 9:30 am to 5:30 pm every day. There are lots of old things and paintings in the museum. I hope you can have a nice time there. But don't take a camera. You can't use it in the museum. There is a supermarket next to it. You can buy some souvenirs(纪念品) in it.
Yours,
Jerry
46、Betty wants to go to the National Museum _______. ( )
A.by bus .by taxi .by car .by bike
47、Betty should turn left at the ________ turning in Hongxing Street. ( )
A.first .second .last .third
48、Where is the museum? ( )
A.In front of the park. .On the right of the park.
C.Opposite the park. .Behind the park.
49、Which of the following is NOT TRUE? ( )
A.Betty wants to go to the National Museum.
B.The museum is open for eight hours a day.
C.You can go to the museum at the weekend.
D.You can buy some souvenirs in the museum.
50、Which of the following is TRUE? ( )
A.This email is from Betty to Jerry.
B.The museum closes at half past five in the afternoon.
C.You can take photos of the things in the museum.
D.You can't see any paintings in the museum.
六、阅读理解
There is an interesting festival in China. On that day, people in some places have dragon boat races. The dragon boat is quite long. The front of the boat is like the head of a dragon. Each team has about thirty members. And there is a man beating the drum(击鼓) on the boat. It’s an exiting race, especially when they are reaching the finishing line. The audience(观众) beside the lake shout for their favourite Team. From this match, we have the name of the festival—the Dragon Boat Festival.
This festival has another name—Duanwu Festival. It has a story. The story is about a poet called Qu Yuan. And people often eat rice dumplings at this festival to memorialize(纪念) him.
51、The name of this interesting festival is ______. ( )
A.Chinese New Year .the Mid- Autumn Festival .the Dragon Boat Festival
52、The name of the festival comes from ______. ( )
A.the boat races .the dragon boat races .the boat like a dragon
53、There is always a man on the boat to ______. ( )
A.shout for the members .help the members .beat the drum for the members
54、The story of the Duanwu Festival is about a poet called ______. ( )
A.Qu Yuan .Li Bai .Du Fu
55、At the Dragon Boat Festival, people usually eat ______. ( )
A.pumpkin pies .moon cakes .rice dumplings
七、阅读理解
阅读短文,并根据短文内容选择正确的选项。
A farmer was going to die. He wished to show his sons the best way of farming. So he called his sons to him, and said to them, “My children, I am going to die. I leave something for you. They are in the yard.”
The sons thought perhaps there was some treasure in the yard. So as soon as the old man died, they began to work with their spades and ploughs. They turned up the soil over and over again, but they didn’t find any treasure.
However, in this way, the rice grew faster and better than ever before. And the sons got much more money.
56、One day the farmer called his sons together because _______. ( )
A.he was going to die. .he wanted to give them some treasure
C.he wanted to ask them some questions .he needed their help
57、What did the farmer leave in the yard? ( )
A.A lot of rice. .The spades. .The ploughs. .Nothing.
58、Did the sons find any treasure in the yard? ( )
A.Yes, they did. .No, they didn’t.
C.Yes, but not too much. .Yes, they found a lot of gold.
59、How was the rice after the sons turned up the soil? ( )
A.It grew quickly but bad. .It grew well and quickly.
C.It grew well but slowly .It went to die.
60、What was the real (真正的) treasure? ( )
A.The sons’ hard-working. .The sons waited every day and did nothing
C.Spades and ploughs .The rice.
【参】
一、单项选择
1.A
解析:A
【详解】句意:冰箱里有六个西红柿和四个土豆。six和four修饰可数名词复数,tomato的复数是tomatoes,potato的复数是potatoes,故选A。
2.C
解析:C
【详解】句意:2021年的____在九月二十一日。人们通常在这个节日吃月饼。选项A重阳节,选项B春节,选项C中秋节。根据常识可知,中秋节吃月饼,选项C符合题意,故选C。
3.B
解析:B
【详解】句意:一年有十二个月。____个是十二月。A十二,基数词;B第十二,序数词;C二十,基数词;D第二十,序数词;该空做one的定语,故用序数词形式,根据句意及常识可知第十二个月是十二月,故选B。
【点睛】
4.B
解析:B
【详解】句意:看!火车快到了。让我们____火车吧。A穿上,B上(车),C脱下,D下(车),根据句意可知B选项符合,故选B。
【点睛】
5.B
解析:B
【详解】句意:不要喊,爷爷正在_____电视。他经常在周日_____电视。前句时态为现在进行时,结构为:be+doing,主语my grandpa为单数第三人称,其对应的be动词应用is,watch的现在分词为watching。后句时态为一般现在时,主语He为单数第三人称,谓语应该动词watch的单数第三人称形式watches,故选B。
6.C
解析:C
【详解】句意:刘涛骑自行车去上学。by bike骑自行车,是国定短语。放在句子末尾,take a bike骑车,用在句子中间。故选C。
7.B
解析:B
【详解】句意:在春节我们很高兴。在第一天,我们有一次大的聚餐。在春节at the Spring Festival,固定搭配;in用在年、月季节等前面,on用在具体某一天前,故选B。
8.A
解析:A
【详解】句意:密码有___数字____数字是八。根据句意,可知密码有五个数字,用基数词five,排除C;第三个数字用序数词third,排除B,故选A。
【点睛】
9.B
解析:B
【详解】句意:—蒂姆在做什么?—他正把他的玩具轮船给他的朋友们看呢。show sth. to sb.拿某物给某人看,根据横线前的is可知该句是现在进行时,主语 + be + 动词的现在分词。故选B。
10.C
解析:C
【详解】句意:—你为什么这么累?—因为我不能____。A.eat sweets吃糖;B. drink water 喝水;C.go to sleep睡觉; D. go sleep语法错误;由句子可知是太累的原因的没有睡好,故选C。
11.D
解析:D
【详解】句意:重阳节是在______。A在春天,B或十一月,C在十一月或者十二月,D。根据常识可知,重阳节是农历九月初九,每年都是十月左右。故选D。
12.C
解析:C
【详解】句意:比利的右腿受伤了。他_____踢足球。A应该,B必须,C不应该,根据句意可知C选项符合。故选C。
13.B
解析:B
【详解】句意:刘涛正在冰箱里找什么?横线处的动词用现在分词形式,与is构成现在进行时,looking是look的现在分词,故选B。
14.C
解析:C
【详解】句意:—听!你妹妹正在唱歌吗?—是的,她在唱。根据答语可知问句是现在进行时,主语 + be + 动词的现在分词。故选C。
15.B
解析:B
【详解】句意:——你经常帮助你父母做家务吗?——是的,当然。help是动词原形,主语是you,用助动词do引导一般疑问句,故选B。
二、用单词适当形式填空
16.read
【详解】句意:我们应该每天早上读英语。迈克每天读。should后跟动词原形,故答案为read。
17.is making
【详解】句意:汤姆现在正在铺床。now是现在进行时的标志词,其结构:主语+be+doing+其他,主语Tom是第三人称单数,be动词用is,make的现在分词是making,故答案为is making。
18.B
解析: climbs eats
【详解】句意:在这个节日王兵通常爬山和吃年糕。climb爬,eat吃,根据usually可知该句是一般现在时,主语Wang Bing是单数第三人称,故谓语动词用第三人称单数形式。故答案为climbs;eats。
19.brush
【详解】句意:我们应该一天刷两次牙。情态动词should后加动词原形brush,故答案为brush。
20. is driver
【详解】句意:—你叔叔是干什么的?—他是一名公共汽车司机。根据答语可知时态是一般现在时,主语是your uncle,系词用is,根据句意可知是问职业,第二空是词组公共汽车司机bus driver,故答案为is;driver。
21.D
解析: Does take on
【详解】句意:—杰克每天乘公交车去上学吗?—是的,他经常乘公交车去上学。根据问句句意可知这是一般现在时,句中有谓语动词take,所以一般疑问句要借助助动词,主语是Jack第三人称单数,助动词用does,后加动词原形take,答句中已经有谓语动词goes,所以乘公交车可以用介词短语on a bus,故答案为Does;take;on。
22.D
解析:visit
【详解】句意:—你的爸爸通常在周末拜访你的叔叔吗?—是的。助动词Does后面动词用动词原形,故答案为visit。
23.are washing
【详解】句意:看!双胞胎姐妹正在洗衣服。根据句意可知,该句时态为现在进行时,其结构是be+doing,the twin sisters是复数名词,系词用are,wash的现在分词是washing,故答案为are washing。
24.their
【详解】句意:十个学生在二月过生日。they他们,人称代词主格,修饰名词应用其形容词性物主代词their他们的,故答案为their。
25.fifth
【详解】句意:第五个数字是7。five五,基数词,后跟可数名词复数,根据句意横线处填five的序数词fifth,故答案为fifth。
26.fifth
【详解】句意:今天是我妹妹/姐姐的五岁生日。表示几岁生日,要用序数词,five的序数词是fifth,故答案为fifth。
27.is washing
【详解】句意:—你妈妈正在做什么?—她正在家洗衣服。问句是现在进行时,答语也应是现在进行时,现在进行时的结构为:be+动词的现在分词,主语She是第三人称单数,be用is,wash用现在分词washing,故答案为is washing。
28.to take
【详解】句意:他想坐公共汽车去超市,want to do sth想做某事,故答案为to take。
29.brush
【详解】句意:你(们)应该晚上刷牙。should后跟动词原形,故答案为brush。
30.go
【详解】句意:太晚了。迈克现在必须去睡觉。本题考查has to不得不,不得不做某事,to 后加动词原形。故答案为go。
三、完成句子
31.sweet##weet
【详解】句意:这些葡萄又大又_______。根据句意及首字母提示可知该空填sweet甜的,形容词做表语。故答案为sweet。
32. looking##ooking because##ecause thirsty##hirsty
【详解】句意:我在____一些果汁,______我______。根据句意及首字母提示可知第一空填look,该句是现在进行时,主语 + be + 动词的现在分词,look的现在分词形式为looking;第二空填because因为;第三空填thirsty口渴的。故答案为looking;because;thirsty。
33.meat with potatoes
【详解】句意:我妈妈经常做土豆炖肉。土豆炖肉meat with potatoes,固定搭配,故答案为meat with potatoes。
34.is cleaning the car
【详解】句意:我爸爸现在正在洗车。洗车clean the car,根据now可知句子是现在进行时,现在进行时的结构为:be+动词的现在分词,主语My father是第三人称单数,be用is,clean的现在分词是cleaning,故答案为is cleaning the car。
35. garden##arden sweet##weet
【详解】句意:鲍比在他的花园里种葡萄。它们很甜。根据句意及首字母,可知考查单词garden花园,sweet甜的,故答案为garden,sweet。
36.anything##nything
【详解】句意:晚上没有灯我什么也看不见。根据句意及首字母,可知考查单词anything任何东西,用在否定句和疑问句中,故答案为anything。
37.September##eptember
【详解】句意:教师节在九月十日。根据句意及首字母S,可知考查专有名词September,意思是九月,故答案为September。
【点睛】
38.to wash
【详解】句意:苏海洗了盘子,很伤心。此题考查不定式,sb is+形容词+to do sth某人做了某事,某人怎么样,根据句意,故答案为to wash。
【点睛】
39.A
解析:in July and August
【详解】句意:中国的暑假在七八月份。此题考查专有名词July七月,August八月,月份前加介词in,故答案为in July and August。
【点睛】
40.A
解析: July August
【详解】句意是我们的暑假是在七月份和八月份。根据句中关键词summer holiday表达暑假可知,暑假一般是在七八月份。使用名词July表达七月;August表达八月。故答案为July;August。
【点睛】考查名词。
四、阅读判断
解析:41、A
42、B
43、C
44、D
45、B
【分析】文章大意:在一个晚上,亚瑟的邻居们弄出了各种噪音,导致他无法睡觉。
41、句意:亚瑟的邻居们是______。根据文中句子His neighbors(邻居) are making a lot of noise可知他的邻居们弄出了各种噪音,是吵闹的。A. noisy吵闹的;B. angry生气的; C. singing唱歌;D. sleeping睡觉。故选A。
42、句意:3号公寓的人正在_____他的公寓。根据文中句子The man in Apartment 3 is doing cleaning in his living room.可知3号公寓的人正在打扫他的公寓。A. painting绘画;B. cleaning打扫;C. washing洗;D. repairing修理。故选B。
43、句意:亚瑟不是很_____。根据文中句子Arthur is tired and angry.可知亚瑟很累很生气。A. angry生气的;B. tired累的;C. happy开心的;D. friendly友好的。故选C。
44、句意:6号公寓的那只狗正在_____。根据文中句子 The dog in Apartment 6 is barking.可知6号公寓的狗在叫。A. sleeping睡觉;B. eating吃东西;C. reading读书;D. barking叫。故选D。
45、句意:4号公寓的女人正在演奏_____。根据文中句子The woman in Apartment 4 is practicing the violin.可知4号公寓的女人正在练习小提琴。A. cards卡片;B. the violin小提琴;C. tennis网球;D. football足球。故选B。
五、阅读判断
解析:46、C
47、D
48、C
49、D
50、B
【分析】这是一封信,主要讲了Jerry嘱咐Betty去国家博物馆的路线,以及注意事项。
46、该问题含义为贝蒂想乘什么去国家博物馆。短文中句子Take your car from your house and drive along Hongxing Street. 从家里开车沿红星街行驶。可知为汽车car,故答案为C。
47、该问题含义为贝蒂应该在红星街第几个路口左转。短文中句子Turn left at the third turning在第三个路口左转,可知为第三third,故答案为D。
48、该问题含义为博物馆在哪里?短文中句子The museum is opposite the park. 博物馆在公园的对面。可知为在公园的对面Opposite the park.,故答案为C。
49、该问题含义为下列的哪一个是不正确的。D. You can't see any paintings in the museum. 你在博物馆里看不到任何画。短文中句子There are lots of old things and paintings in the museum. 博物馆里有许多旧东西和画。可知与短文是不符的,故答案为D。
50、该问题含义为以下哪项是正确的?B. The museum closes at half past five in the afternoon. 博物馆下午五点半关门。短文中句子It is open from 9:30 am to 5:30 pm every day. 每天上午9:30到下午5:30开放。可知与短文是相符的,其它都不符,故答案为B。
【点睛】这是一道考查阅读能力的题,平时我们要多积累单词量,提高阅读能力。
六、阅读理解
解析:51、C
52、B
53、C
54、A
55、C
【导语】本文主要讲述了中国的端午节。
51、句意:这个有趣的节日叫_______。A新年,B中秋节,C端午节。根据“From this match, we have the name of the festival—the Dragon Boat Festival.”从那个比赛以后,我们把这个节日叫端午节。故选C。
52、句意:这个节日的名字来自______。A划船比赛,B龙舟比赛,C像龙一样的船。根据“On that day, people in some places have dragon boat races.”在那天,人们在一些地方举行龙舟比赛;和根据“From this match, we have the name of the festival—the Dragon Boat Festival.”从那个比赛以后,我们把这个节日叫端午节。故选B。
53、句意:总是有一个男的在船上______。A为参赛员们呐喊,B帮助参赛员,C为参赛员击鼓。根据“And there is a man beating the drum(击鼓) on the boat. ”有一个人在船上击鼓,故选C。
54、句意:关于端午节的故事的诗人叫_______。A屈原,B李白,C杜甫。根据“The story is about a poet called Qu Yuan.”这个故事是关于诗人屈原的,故选A。
55、句意:在端午节,人们通常吃_______。A南瓜饼,B月饼,C粽子。根据“And people often eat rice dumplings at this festival to memorialize(纪念) him.”人们吃粽子纪念屈原,故选C。
七、阅读理解
解析:56、A
57、D
58、B
59、B
60、A
【分析】
56、句意:有一天,农夫把他的儿子叫到一起,因为______。根据A farmer was going to die. He wished to show his sons the best way of farming. So he called his sons to him...,可知农夫把他的儿子叫到一起是因为他快死了,故选A。
57、句意:农夫在院子里留下了什么?根据全文可知农夫在院子里啥也没留,故选D。
58、句意:儿子们在院子里找到什么宝藏了吗?根据but they didn’t find any treasure,可知没有找到宝藏,答语为否定回答,故选B。
59、句意:儿子们翻土后,水稻怎么样了?根据However, in this way, the rice grew faster and better than ever before.,可知水稻长得又快又好,故选B。
60、句意:真正的宝藏是什么?根据全文分析可知真正的宝藏是儿子们的努力,故选A。
【点睛】下载本文