视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
江苏省盐城市射阳县实验初级中学2020-2021学年七年级下学期期末考试英语试题
2025-10-03 05:16:03 责编:小OO
文档
江苏省盐城市射阳县实验初级中学2020-2021学年七年级下学期期末考试英语试题

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、单选题

1.Jack is ______ 8-year-old boy. He often collects things for Project Hope.

A.a .an .the ./

2.—Sally, may I use your iPad? _________ is broken.

—OK, here you are.

A.Your .Yours .Mine .My

3.I always believe that        is difficult if we try our best to do it.

A.something .anything .everything .nothing

4.Rose received a letter full of love from her parents on her ______ birthday.

A.s.s.s.sixteenths

5.— Excuse me, where is the bookstore? 

—Go ______ the bridge. You’ll see it on your left.

A.on .over .across .through

6.—Wow! ______ beautiful the music is!

—Yes. That’s my favorite.

A.How .What .What a .How a

7.Square Dancing is becoming more and more ______.

A.comfortable .difficult .different .popular

8.This morning, I had to eat my breakfast ______ because I got up too late.

A.early .quickly .suddenly .quietly

9.—Will you see the film Cinderella with us tonight?

—No. Thanks. I ______it last week.

A.ee .will see .saw .am seeing

10.I ______ make a home page three years ago, but now I am good at it.

A.can .can’t

C.could .couldn’t

11.It stopped ______ at noon today and we had a sunny afternoon.

A.rain .rained .raining .to rain

12.— Did you have a good time in the zoo?

—No, there were ______ people there.

A.too much .too many .a little .a lot

13.My pet never worries because we ______ her well.

A.look after .look out .look for .look at

14.Read more, ______ you will do better in English.

A.or .and .but .so

15.—Will you carry the box for me, please?

—Sure, ________.

A.no good .no problem .no idea .no way

二、完型填空

Many years ago, my dad worked in a children’s hospital.

A girl in the hospital had a    16    illness. She couldn’t move her hands or feet. She could only move her head. She    17    on bed every day and she was very sad. Even the    18    couldn’t help her.

My dad    19    to try his best to help her. He brought paints, brushes and paper to her room. He hung (挂) the paper on the wall, put the brush in his    20    and began to paint. He didn’t use his hands at all. Only his head moved. My dad    21    the girl, “See, you can do anything you want to do.”

Soon the girl began to paint using her own mouth. She and my dad became good friends. But my dad fell ill    22    that time and he had to stay at home.

Two months later, my dad went back to the children’s hospital.    23    he went into the hospital, the girl ran to him and hugged him tightly (紧紧地). She gave my dad a picture and said, “I    24    this picture with my hands. Thank you for helping me.”

My dad would cry every time he told us this    25   . He would say, “Sometimes love is more powerful (有力量的) than doctors.”

16.A.strange .little .small .careless

17.A.chatted .sat .stood .lay

18.A.nurses .doctors .classmates .parents

19.A.agreed .decided .nodded .prepared

20.A.hand .mouth .feet .hair

21.A.said .spoke .asked .told

22.A.to .in .at .on

23.A.Till .Before .When .Because

24.A.took .bought .drew .followed

25.A.story .picture .hospital .brush

三、阅读单选

(题文)There are two mice. They are called Bill and Paul. They are good friends. One mouse lives in the country; the other mouse lives in the city. On a sunny day they meet in the street.

Paul: Hi, Bill! Have a look at my house in the country. I’m sure you can enjoy yourself.

Bill: I’d love to. But I hear that the food is not delicious, and your house is not good. Is it so?

Paul: No, that’s not true. Go and see!

Then Bill goes to the countryside with Paul.

Bill: Why do you live in a hole in the field? You should come and live in the city. You would live in a nice house made of stone. You would have better food to eat. You must come and see me at my house in the city.

Paul: Thanks! Maybe you are right. I’ll visit your house one day.

____days later Paul goes to Bill’s house in the city. The house is big and beautiful. They are sitting in the sitting-room, having a big dinner comfortably. Suddenly, there a great noise.

Bill: Run! Run! The cat is coming!

Paul: Oh, no! It’s terrible! Both the house and the food are nice, but I do not like living in the city. I enjoy living in my hole in the field, for it is nice to be poor but happy than to be rich but afraid.

26.(小题1)What the relationship between Bill and Paul?

A.T.They are relatives.

C.T.They are neighbors.

27.(小题2)Where does Bill live?

A.I.In the country.

C.I.In the field.

28.(小题3)What does the underlined word several mean?

A.F.A.A.Many

29.(小题4)Why does Paul hate living in the city?

A.Because he likes to be rich.

B.Because he likes to be poor.

C.Because the house in the city is big and beautiful.

D.Because he enjoys happiness.

30.(小题5)Which is the best title?

A.The City Mouse and the Country Mouse

B.Two friends

C.Two Beautiful Mice

D.The Country and they City

Do you want to be a reporter? Are you a good English writer who loves the news? We’re looking for 100 students from all over the world. They will join the BBC Kid Reporter team for the 2016-2017 school year. 

In the past, BBC Kid Reporters:

★Interviewed (采访) some famous people.

★Wrote news stories for BBC For Kids.

★Talked about their work on television.

Next year our team will go on to report local news stories for BBC For Kids magazine (杂志) and bbcforkids.com.

How to Enter

Visit www. bbcforkids.com and fill in the entry form (报名表). Be sure to read the rules and share them with your parents, who must sign your form. You must finish the form by July 9, 2016. You must be OVER 13 years of age. Good luck!

31.Who can join (加入) the BBC Kid Reporter team?

A.The students from China.

B.The students from the UK.

C.The students from the USA.

D.The students from all over the world

32.What did BBC Kid Reporters do in the past?

A.They made a lot of films.

B.They gave talks in the USA.

C.They read letters to British kids.

D.They interviewed some famous people.

33.For whom will the team go on to report local news stories next year?

A.Chinese newspapers.

B.American televisions.

C.British middle schools.

D.BBC For Kids magazine and bbcforkids.com.

34.What will you do first of all to enter the BBC Kid Reporter team?

A.Do your entry on July 9, 2016.

B.Ask your parents to sign your entry form.

C.Visit the website and fill in the entry form.

D.Read the rules and share them with your parents.

35.How old must you be to join the BBC Kid Reporter team?

A.12 years old. .More than 13 years old.

C.10 years old or so. .Less than 13 years old.

Then the white rabbit saw Alice.

“What are you doing here,Mary Ann?"he asked. “Go home right away and bring me a fan and a pair of white gloves."

Alice was too afraid to tell him she was not Mary Ann, a servant. So she ran off.

"I’ll try and find his fan and gloves, " she thought when she ran.

She soon came to a little house. There was a name on the door," W. Rabbit."

She went inside without knocking on the door. "How strange this all is!"she thought. "I am running errands for a rabbit. Perhaps Dinah will ask me to run errands for her."

She ran up the stairs into a little bedroom,and there she found a pair of gloves and a fan. She picked them up and was going to leave when she saw a bottle. It was near a looking glass. On the side of the bottle were the words “Drink me”.

“I'll drink some.” Alice thought. “Perhaps it will make me grow again. I am tired of being so small."

She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house,she started to grow.

Soon,she was so big,she could not move in the room.

“That was a silly(傻的)thing to do,"she thought. “Why didn't I take the bottle with me and drink from it outside the house?”

36.Who was Mary Ann?

A.Alice's friend.

B.Alice's sister.

C.The White Rabbit's friend.

D.The White Rabbit's servant.

37.What does the underlined phrase "run errands" probably mean?

A.To chat with somebody.

B.To do something for others.

C.To play games with somebody.

D.To have lessons with somebody.

38.What made Alice grow taller inside the house?

A.A fan. .A pair of gloves.

C.Something she drank. .Something she ate.

39.Which of the following showed the right order of what happened in the passage?

a. Alice became taller.

b. The white rabbit saw Alice.

c. Alice came into a little bedroom.

d. Alice saw a bottle near a looking glass.

A.b c a d .d c b a .b c d a .d a c b

40.Which sentence was TRUE according to the passage?

A.Alice was too big to move out of the house.

B.Alice felt comfortable after she became bigger.

C.After knocking on the door, Alice went into the house.

D.Alice thought it was clever to drink the bottle inside the house.

四、回答问题

The Maori people of New Zealand believe that the world began in darkness.

They say it was dark because Rangi, the sky father, and Papa, the earth mother, were lying together, keeping out of the light.

Rangi and Papa had many children who were all gods (神). Their children did not like the darkness, so one of them, Tane, the god of the forests, made his mother leave his father. After that, the sky stayed far above the Earth, and let the light in.

Later, Tane was living on the Earth. He wanted to have a wife. There was no woman around, so he made one from sand. He breathed (呼出) life into her, and she became the first human(人类).

As Tane breathed life into his wife, he knew that the breath of life would one day leave her. So it was that humans were not like gods — they could not live all the time.

回答下面5个问题,每题答案不超过5个词。

41.What do the Maori people believe?

42.Who was Papa?

43.Why did the sky stay far above the Earth?

44.What god made the first woman?

45.How are the humans different from gods?

五、根据首字母填空

46.There is no ______ without fire. (烟)

47.The bag was light ______ for me to carry. (足够)

48.Tom often ______ information on the Internet. (搜索)

49.When the cat gets tired, she sleeps ______. (任何地方)

50.My grandparents often go for a walk ______ the lake in the morning. (沿着)

六、用所给单词的正确形式填空

51.The tree is at ______10 meters tall. (little)

52.I am looking forward to_____ from you soon. (hear)

53.Helen isn’t at home by ______. Her sister is with her. (she)

54.Millie was______ to see so many birds on the tree. (surprise)

55.Mary does everything ______. So she often gets good grades. (care)

七、将所给单词连成句子

56.young man / a / brave/ what

______________________________________________!

57.fish/ their eyes /with/ open/ sleep

_____________________________________________

58.me/ you/ let/ please/ go with

______________________________________________.

59.your computer/ with/ is/ there/ anything wrong

____________________________________________?

60.the hole/ was/ go through/ small / too/ to

____________________________________________.

八、材料作文

61.假设你是李华,你的美国笔友Steven发来一封电子邮件,询问你的暑假计划,请根据以下提示,给他回复邮件。

要求:

1.包含全部要点,可适当发挥;          

2.不能出现真实的校名及姓名;

3.开头和结尾已经给出,不计入总词数;  

4.词数控制在80词左右。

Hi, Steven!

In your last e-mail, you asked me about my summer vacation plans. Now let me tell you.

                                                                             

                                                                             

What about your plans? I’m looking forward to your e-mail soon!

Yours,

Li Hua

1.B

【解析】

句意:杰克是一个8岁大的男孩。他经常为希望工程筹集东西。8=eight是元音音素开头,故用不定冠词an修饰。故选B。

2.C

【解析】

试题分析:句意:-萨莉,我可以用你的苹果平板电脑吗?我的坏了。-好的,给你。Your形容词性物主代词,你的,你们的;Yours名词性物主代词,你的,你们的; Mine名词性物主代词,我的;My形容词性物主代词,我的。形容词性物主代词在句只用作定语;名词性物主代词则不能用作定语,但可以用作主语、宾语、表语、连用of作定语。本题选C,mine="my" iPad。

【考点定位】考查物主代词。

3.D

【解析】

句意:我总是相信如果我们尽最大努力去做,没有什么是困难的。something某物;anything任何事;everything一切;nothing没什么。结合句意,只要尽最大努力去做,没什么是困难的,故选D。

4.C

【解析】试题分析:句意:Rose在她16岁生日那天收到了一封来自她父母的充满爱的信。本题考查序数词。根据句意可知在她十六岁生日应用序数词,所以答案为C项。

考点:考查序数词的用法。

5.C

【解析】

句意:——打扰了,书店在哪里?——穿过这座桥。你将会看见它在你的左手边。on在事物的表面;over在正上方,凌空;across表示从表面穿过; through表示从中间穿过。此处表示从桥面上过去,故用介词across,故选C。

6.A

【解析】

句意:——喔!那首乐曲多么动听啊!——是的。那是我最喜欢的。修饰形容词beautiful,故用副词how。故选A。

点睛:感叹句的结构:一、 what 引导的感叹句结构有三种: 

1. What + a/an + 形容词 + 可数名词单数 + 其它! 

2. What + 形容词 + 可数名词复数 + 其他! 

3. What + 形容词 + 不可数名词 + 其他! 

二、 how 引导的感叹句结构有: 

1. How + 形容词 + 主语 + 谓语! 

2. How + 副词 + 主语 + 谓语!

7.D

【解析】

句意:广场舞变得越来越受欢迎。comfortable舒服的;difficult困难的;different不同的;popular受欢迎的,结合常识,广场舞受欢迎,故选D。

8.B

【解析】

句意:今天上午,我必须快点吃早餐,因为我起得太晚了。early早的;quickly快的;suddenly突然;quietly安静地。根据because I got up too late.可知我起床晚了,因此要快点吃早饭,故选B。

9.C

【解析】句意:——今天晚上你能和我们一起去看电影《灰姑娘》吗?——不,谢谢。我上周看过它了。根据last week可知此处用一般过去时,故选C。

10.D

【解析】

试题分析:句意:三年前,我不能做一个网页,但是现在我擅长它。分析:考查情态动词的用法,can能;could过去的形式。时间状语three years ago,体现时间为过去时,因此用could.故选D

考点:考查情态动词的用法。

11.C

【解析】句意:今天中午雨停了,我们度过了一个晴朗的下午。stop doing sth停止做某事;stop to do sth停下来去做某事。根据we had a sunny afternoon.可知一个晴朗的下午,故此处表示没有下雨,故选C。

12.B

【解析】句意:——你在动物园玩得高兴吗?——不高兴,那里有太多的人。too much太多,修饰不可数名词;too many太多,修饰可数名词复数;a little一点,修饰不可数名词;a lot很多,作表语或宾语。修饰可数名词people,故用too many,故选B。

13.A

【解析】句意:我的宠物从不担心,因为我们照顾得非常好。look after照顾;look out小心;look for寻找;look at看。根据My pet never worries可知表示不担心,因此是照顾得好,故选A。

14.B

【解析】句意:多读书,然后你将会更擅长英语。or或者;and而且;but但是;so所以。结合句意,多阅读,然后英语会学得更好,故表示并列关系,故用连词and,故选B。

15.B

【解析】

试题分析:句意:—你愿意帮我搬这个盒子吗?—当然可以,没问题。no good没有好处;no problem没问题;no idea没主意;no way没门,不行。根据Sure可知此处表示同意,故用短语no problem没问题,表示同意对方的请求。故选B。

【考点定位】考查交际用语。

16.A

17.D

18.B

19.B

20.B

21.D

22.C

23.C

24.C

25.A

【分析】

本文讲述了作者的爸爸帮助医院里的一个生病的女孩,她手和脚不能动,只有头能动。于是爸爸教她用嘴画画。过了一段时间小女孩能用手画画了。通过这个故事我们知道爱比医生更强大。

16.A

考查形容词及语境的理解。A. strange 奇怪的;   B. little 少的;  C. small    小的;D. careless粗心的;句意:那个医院的一个女孩得了一种奇怪的病。根据后文的She couldn’t move her hands or feet. She could only move her head.可知那个女孩手和脚不能动,只有头能动,因此是一种奇怪的病,故选A。

17.D

考查动词及语境的理解。A. chatted  聊天;  B. sat  坐;  C. stood    站;D. lay躺;句意:她每天躺在床上,非常悲伤。根据She couldn’t move her hands or feet. 可知她手脚不能动,因此要躺在床上,故选D。

18.B

考查名词及语境的理解。A. nurses  护士;  B. doctors   医生; C. classmates 同学;   D. parents父母;句意:甚至医生都无法帮助她。根据前文的A girl in the hospital had a ___1___ illness.可知这个女孩得了奇怪的病,因此医生也没有办法,故选B。

19.B

考查动词及语境的理解。A. agreed   同意; B. decided  决定;  C. nodded    点头;D. prepared准备;句意:我爸爸决定尽最大努力帮助她。decide to do sth决定做某事,故选B。

20.B

考查名词及语境的理解。A. hand    手;B. mouth 嘴;   C. feet  脚;  D. hair头发;句意:他在墙上悬挂纸,在他的嘴里放刷子,然后开始画画。根据后文的He didn’t use his hands at all.可知他不用手画画,因此把刷子放入嘴里,故选B。

21.D

考查动词及语境的理解。A. said  说,强调说话的内容;  B. spoke  说,强调说某种语言;  C. asked    问;D. told告诉;句意:我爸爸告诉那个女孩,“看,你可以做你想要做的任何事。”tell sb sth告诉某人某事,故选D。

22.C

考查介词及语境的理解。A. to  向;  B. in    在……里;C. at  在;  D. on在……上面;句意:但是我爸爸生病了,在那时他不得不待在家里。at that time在那时,故选C。

23.C

考查连词及语境的理解。A. Till 直到;   B. Before   在…..之前; C. When 当……时候;   D. Because因为;句意:当他回到医院时,那个女孩跑向他,紧紧地抱着他。此处引导时间状语从句,表示当……时候,故选C。

24.C

考查动词及语境的理解。A. took  拿走;  B. bought  买;  C. drew  画;  D. followed遵守;句意:“我用我的手画了这幅画”此处表示画画,故选C。

25.A

考查名词及语境的理解。A. story   故事; B. picture  图画;  C. hospital  医院;  D. brush刷子。句意:我爸爸每次给我讲这个故事时,都会哭。结合上文,此处在讲述爸爸帮助那个小女孩的故事,故选A。

点睛:根据前后文的语境,结合词义辨析,时态,语态,短语,句型和主谓一致,选出正确的选项。例如小题5,意:他在墙上悬挂纸,在他的嘴里放刷子,然后开始画画。根据后文的He didn’t use his hands at all.可知他不用手画画,因此把刷子放入嘴里,故选B。

26.27.A

28.29.C

30.【小题3】B

【小题4】【小题4】D

【小题5】【小题5】A

【解析】

【分析】

试题分析:短文大意:被称为比尔和保罗两只老鼠是好朋友。保罗住在乡村;比尔住在城里。在一个晴朗的天,他们在街上遇见。比尔邀请保罗到城里去住。几天后保罗去了城里的比尔的房子。但他不喜欢。因为保罗觉得住在田野的洞里虽很贫穷但是快乐,而住在城市虽富有但害怕。

26.27.A细节理解题。根据第一段中There are two mice. They are called Bill and Paul. They are good friends.可知比尔和保罗是好朋友。所以该选A。

28.29.C细节理解题。根据文中Bill: Why do you live in a hole in the field? You should come and live in the city. You would live in a nice house made of stone. You would have better food to eat. You must come and see me at my house in the city.可知比尔住在城市里,所以该选C。

30.【小题3】B词义猜测题。根据上文描述比尔邀请保罗去城市居住一事可知这是几天后保罗应邀去了城里的比尔的房子,所以该选B。

【小题4】【小题4】D细节理解题。根据文中I enjoy living in my hole in the field, for it is nice to be poor but happy than to be rich but afraid.可知保罗不喜欢住在城市因为住在田野的洞里虽很贫穷但是快乐,而住在城市虽富有但害怕。所以选该选D。

【小题5】【小题5】A标题归纳题。根据该文描述了一只城市老鼠和一只乡下老鼠的故事可知该选A。

【考点定位】故事类阅读。

31.D

32.D

33.D

34.C

35.B

【分析】

本文是BBC招聘儿童记者的广告。介绍了BBC儿童记者过去的工作,明年的工作,以及招聘须知。

31.D

细节理解题。根据We’re looking for 100 students from all over the world. They will join the BBC Kid Reporter team for the 2016-2017 school year. 可知世界各地的学生可以加入BBC儿童记者的行列,故选D。

32.D

细节理解题。根据In the past, BBC Kid Reporters:★Interviewed (采访) some famous people.★Wrote news stories for BBC For Kids.★Talked about their work on television.可知在过去,BBC儿童记者的工作是:采访名人,为BBC撰写为儿童准备的新闻故事,在电视上谈论他们的工作,故选D。

33.D

细节理解题。根据Next year our team will go on to report local news stories for BBC For Kids magazine (杂志) and bbcforkids.com.可知明年BBC儿童记者团队将为儿童杂志和BBC儿童网站报道当地的新闻故事。故选D。

34.C

细节理解题。根据Visit www. bbcforkids.com and fill in the entry form (报名表).可知要进入BBC儿童记者团队的第一步是要浏览www. bbcforkids.com这个网站,填写报名表。故选C。

35.B

细节理解题。根据You must be OVER 13 years of age.可知要加入BBC儿童记者团队,你的年龄必须在13岁以上,故选B。

点睛:根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句和段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据In the past, BBC Kid Reporters:★Interviewed (采访) some famous people.★Wrote news stories for BBC For Kids.★Talked about their work on television.可知在过去,BBC儿童记者的工作是:采访名人,为BBC撰写为儿童准备的新闻故事,在电视上谈论他们的工作,故选D。

36.D

37.B

38.B

39.C

40.A

【解析】

【分析】

本文是《爱丽丝漫游仙境》中的一段情景。爱丽丝变小了,遇见了一只兔子,帮助兔子去一座小房子里拿东西。她在小房子里喝了点东西,又变大了,以至于无法从那座房子里出来。

36.D

细节理解题。根据Alice was too afraid to tell him she was not Mary Ann, a servant.可知Mary Ann是那只白色兔子的仆人,故选D。

37.B

词义猜测题。根据“I’ll try and find his fan and gloves,” she thought when she ran.可知她正在给那只兔子找扇子和手套,故此处表示为其他人做某事,即跑腿,故选B。

38.B

推理判断题。根据She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house, she started to grow. Soon, she was so big, she could not move in the room.可知她喝了一些东西后,她变得更高了。故选B。

39.C

推理判断题。根据“I’ll drink some,” Alice thought. “Perhaps it will make me grow again. I am tired of being so small.”和Then the white rabbit saw Alice.和 She soon came to a little house.和She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house, she started to grow. Soon, she was so big, she could not move in the room.可知Alice一开始变小了,一只白色的兔子看见了她,她来到了一座小房子,喝了一些东西,她又变得更高,故此处为C。

40.A

细节理解题。根据Soon, she was so big, she could not move in the room.可知Alice变得太大了,而无法从房子里出来。故选A。

点睛:认真阅读题干,根据题干内容,在文中寻找答案所在的语句和段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house, she started to grow. Soon, she was so big, she could not move in the room.可知她喝了一些东西后,她变得更高了。故选B。

41.The world began in darkness.

42.The earth mother.

43.To let the light in.

44.The god of the forests.

45.Humans will die some day.

【分析】

本文介绍了毛利人相信的光的来源和妇女的创造。

41.根据The Maori people of New Zealand believe that the world began in darkness.

可知毛利人相信世界一开始处于黑暗中,故此处为The world began in darkness.

42.根据They say it was dark because Rangi, the sky father, and Papa, the earth mother, were lying together, keeping out of the light.可知Papa 是大地母亲,故此处为The earth mother.

43.根据After that, the sky stayed far above the Earth, and let the light in.可知为了让光进来,天空待在地球的上面,故此处为To let the light in.

44.根据Later, Tane was living on the Earth. He wanted to have a wife.There was no woman around, so he made one from sand.可知森林之神Tane创造了第一个女人,故此处为The god of the forests.

45.根据So it was that humans were not like gods — they could not live all the time.

可知人类和神不一样的地方是,人类不能永久生活下去,总有一天会死去,故此处为Humans will die some day.

点睛:认真阅读问题,根据问题要求,在文中寻找答案所在的语句和段落,进行归纳总结和分析理解,写出正确的答案。例如小题2. Who was Papa?可知询问Papa是谁?根据They say it was dark because Rangi, the sky father, and Papa, the earth mother, were lying together, keeping out of the light.可知Papa 是大地母亲,故此处为The earth mother.

46.smoke

47.enough

48.searches

49.anywhere

50.along

【解析】

46.句意:无风不起浪。有形容词no修饰,故此处用名词smoke

47.句意:那个书包对我来说很轻能拿得起。形容词+enough to do sth足够……去做某事,故此处为enough。

48.句意:汤姆经常在网上搜索信息。主语Tom是第三人称单数,故此处谓语用第三人称单数,故为searches。

49.句意:当那只猫累了,她在任何地方睡觉。此处作状语,修饰动词sleeps,故用副词anywhere。

50.句意:我的祖父母在早上经常沿着湖边散步。此处作状语修饰动词短语go for a walk。故用介词短语along the lake,故此处我along。

点睛:根据句意,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,根据汉语提示,填入正确形式的单词。例如小题3,句意:汤姆经常在网上搜索信息。主语Tom是第三人称单数,故此处谓语用第三人称单数,故为searches。

51.least

52.hearing

53.herself

54.surprised

55.carefully

【解析】

51.句意:那棵树至少10米高。at least至少,故此处用little的最高级least。

52.句意:我正盼望早日收到你的来信。look forward to do sth盼望做某事,故此处用hear的动名词hearing。

53.句意:海伦不独自家。她的姐姐和她在一起。by oneself独自,故此处用she的反身代词herself。

54.句意:米莉看见树上有那么多鸟,感到太惊讶了。此处主语Millie,故此处的表语用形容词surprised。

55.句意:玛丽认真地做一切事情。所以她经常取得好成绩。修饰动宾短语do everything,故用副词,故此处为carefully。

点睛:根据句意,结合词性,时态,语态,短语,句型和主谓一致,用所给单词的正确形式填空。例如小题2,句意:我正盼望早日收到你的来信。look forward to do sth盼望做某事,故此处用hear的动名词hearing。

56.What a brave young man!

57.Fish sleep with their eyes open.

58.Please let me go with you.

59.Is there anything wrong with your computer?

60.The hole was too small to go through.

【解析】

56.此处是感叹句,故用What+a+形容词+单数名词!故此处为What a brave young man!

57.with的宾语复合结构:with+名词+形容词,故此处为Fish sleep with their eyes open.    

58.go with you和你一起走,let sb do sth让某人做某事;此处是祈使句,故用动词原形开头。故此处为Please let me go with you.  

59.there is something wrong with sth某物有毛病。此处是疑问句,故把is提前位于句首,故此处为Is there anything wrong with your computer?

60.too+形容词+to do sth太……而不能做某事,故此处为The hole was too small to go through.

61.Hi, Steven!

In your last e-mail, you asked me about my summer vacation plans. Now let me tell you.

First, I’d like to read more books because reading can open my mind to the outside world. I’m interested in history. So I plan to read some history books. Then I plan to do some outdoor activities like riding, cycling and so on because I want to keep healthy. I also want to do some volunteer work for my neighbours. I can read the newspaper to the old people, or just talk to them, because they are lonely.

Well, I think my parents show great love to me, so I want to do some housework to help them. I’m going to cook for my parents so that they can have more free time to relax.

What about your plans? I’m looking forward to your e-mail soon!

Yours,

Li Hua

【解析】

请在此填写本题解析!

这是一篇给材料作文,给美国笔友Steven回复电子邮件介绍我的暑假计划。结合所给材料,可知本文主要考查一般现在时和一般将来时,人称为单数第一,三人称,注意主谓一致问题,句子结构主要为系表结构,注意一些常见句式的应用,比如:I’d like to……,So I plan to……,I also want to……,I think……,I’m going to……等句式的应用。写作中注意运用代词,注意多种句式交替运用。写作中注意叙述顺序,符合逻辑关系.

点睛:本文结构紧凑,语言简练。开头介绍了我的暑假计划,接下来介绍我想要帮助父母做家务,最后询问Steven的暑假计划。此处would like to do sth, be interested in, plan to do sth, keep healthy, want to do sth, what about, look forward to 等这些词组的运用也让文章增色不少。下载本文

显示全文
专题