班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________
一、单项选择
1.She ________ speaking in front of many people because she is so shy.
| A.is afraid of | B.enjoys | C.likes | D.is good at |
—________
| A.Try to be confident and work hard. |
| B.Be helpful and friendly. |
| C.Choose the white dress. You look nice in white. |
| D.You should have a lot of money. |
| A.in high spirit | B.in low spirit | C.in low spirits | D.in high spirits |
| A.Doing more exercise | B.Watching TV too much |
| C.Going to school without breakfast | D.Going to bed too late at night |
| A.put off | B.put on | C.put down | D.put away |
| A.turn off | B.turn on | C.turn up | D.turn down |
| A.wrote | B.received | C.sent | D.read |
| A.took | B.paid | C.cost | D.spent |
—________
| A.No way! | B.It’s my pleasure! |
| C.Have a good trip! | D.It’s hard to say! |
—No.________ he comes back, I’ll tell you.
| A.As | B.As soon as | C.After | D.Since |
—________ I’m looking forward to meeting him.
| A.Perfect! | B.You bet! | C.Good idea! | D.Sure! |
—It’s raining outside. Don’t leave ________it stops.
| A.when | B.since | C.while | D.until |
| A.stamp | B.pen | C.postcard | D.ticket |
| A.on; on | B.in; on | C.to; in | D.on; in |
| A.pay | B.pay for | C.take | D.spend |
Early one morning, an old woman was carrying a big basket of potatoes on her head to the market. She hoped to them to the people from town.
The mountain road was narrow (窄的) and the old woman was walking , because she did not want to have and lose her potatoes.
Suddenly she a loud bell, and a bicycle came round the corner.
It passed her and went very fast the hill. The old woman had to jump to one side of the so quickly that the basket of potatoes nearly fell into the valley (山谷).
She looked up and saw that a young boy was on the bicycle. He was on without even round to see whether the old woman was all right. The old woman began to shout, “Come back, young man! You dropped something!”
When he heard this, the boy stopped the bicycle so suddenly that he nearly fell off. Then he turned and began to the bicycle back up to the hill. “What is it?” he asked, “What did I drop?”
“Little boy,” the old woman answered, “you dropped your .”
| 【1】 | A.send | B.give | C.sell | D.take |
| 【2】 | A.careful | B.carefully | C.politely | D.quiet |
| 【3】 | A.a match | B.a rest | C.an accident | D.a talk |
| 【4】 | A.hit | B.made | C.found | D.heard |
| 【5】 | A.down | B.up | C.to | D.over |
| 【6】 | A.road | B.street | C.town | D.hill |
| 【7】 | A.driving | B.riding | C.running | D.walking |
| 【8】 | A.saw | B.watched | C.looking | D.found |
| 【9】 | A.carry | B.catch | C.give | D.push |
| 【10】 | A.fruit | B.potatoes | C.manners (礼貌) | D.bicycles |
1.The date was like any other day in his life. After school Bill walked past the shop on the street corner. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt sorry for himself. He really wanted to have a pair for his birthday.
He sadly walked away and thought of what to tell his mother. He knew she would give him anything if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, because he looked worried and he didn’t want to make his mother worry about it. So he went to the park and there he sat on the grass. Then he saw a girl in a wheelchair(轮椅). He found that the girl moved the wheels with her hands. Bill looked at her carefully and he was surprised to see that the girl had no feet. He looked down at his own feet. “It’s much better to be without shoes than without feet,” he thought. It was not right for him to feel sorry and sad. He went away and smiled. He thought he was luckier in life.
【1】Bill felt so sorry and sad because ________.
| A.the shoes were too small | B.he lost his shoes |
| C.He was without feet | D.He couldn’t buy the shoes |
| A.loved Bill | B.had lots of money |
| C.often bought him presents | D.wouldn’t buy him anything |
| A.walking in a wheelchair | B.looking at him carefully |
| C.with feet | D.moving the wheels with her hands |
| A.his mother was not at home |
| B.he was not pleased with his mother |
| C.He didn’t want to trouble his mother |
| D.he wanted to visit the park for fun |
| A.got a new pair of shoes for his birthday | B.left the park with a smile |
| C.didn’t think he was luckier than the girl | D.didn’t know what to do |
| Come to Austria(奥地利)! Soll is a village in the mountains in western Austria. And the Post Hotel is clean and not expensive. It is opened by a local(当地的) family. From the hotel you can see the whole village, the forests and the mountains. Temperatures in summer are usually 20℃to 25℃ in the daytime, but much cooler by evening. |
| Enjoy Thailand(泰国)! When you visit Bangkok in Thailand, don’t miss the early morning river boat trip to the Floating Market(漂浮市场) just outside the city. There you will find many kinds of fruit and vegetables. And you can pay for them when you sit in your boat. Don’t forget your hat: the sun can be strong and it may be as hot as 40℃ at noon! |
| Visit Hawaii! Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can visit its long, sandy beaches(海滩) in the south and west of the island, and mountains and forests in the north, but don’t be surprised if it rains in the center of the island. Daytime temperatures there are usually around 24℃ to 26℃ by the sea, and only a little cooler by late evening. |
| A.shopping | B.hotels | C.travel | D.movies |
| A.buy fruits while sitting in your boat | B.climb mountains |
| C.enjoy the scenery of forests | D.go hiking |
| A.Going to sandy beaches | B.Wearing a hat |
| C.Staying in the forests | D.Sitting a boat |
| A.Soll in Austria. | B.Bangkok in Thailand. |
| C.Kauai in Hawaii. | D.None. |
| A.the hottest travel place is Soll |
| B.maybe it often rains in the center of Kauai |
| C.the Floating Market is in the middle of Bangkok |
| D.there are usually around 25℃ to 30℃ by the sea |
People in China like to drink tea with nothing in it, and they often have it with their friends or by themselves. They have two kinds of tea—green tea and black tea. They may drink tea at any time of the day anywhere. But they don’t drink tea just before they go to bed, for tea makes them awake.
In England, people like to drink tea with milk and sugar in it, and they often have it in the afternoon with their friends.
In Japan, people also like drinking tea very much. It is very popular there. They drink tea every day. They have it in different ways from that in China. Some young Japanese girls are good at making tea. They can do it beautifully.
In the U.S.A., people drink tea at breakfast or after meals. They usually use tea bags to make their tea. Making tea with tea bags is faster and easier than making it with tea leaves in teapots.
【1】People in ________ like to drink tea with milk and sugar in it.
A. England B. China C. the U.S.A. D. Japan
【2】Why don’t people often drink tea before they go to bed in China?
| A.Because they are full. |
| B.Because they may not sleep well. |
| C.Because there is nothing in the tea. |
| D.Because there is some milk and sugar in it. |
A. In England. B. In China. C. In the U.S.A. D. In Japan.
【4】Chinese people like to drink ________.
| A.tea with anything in it | B.milk and sugar in it |
| C.tea with tea bags in it | D.tea with nothing in it |
| A.浓茶 | B.黑茶 | C.红茶 | D.绿茶 |
1.根据句意及首字母提示补全单词。(5分)
【1】The b_____________makes the workers work for 12 hours a day.
【2】He can’t go to America because he lost his p___________
【3】Your father is your mother’s______________
【4】Your t____________is to find out the cost by train.
【5】Shanghai is in the e___________of China.
2.根据句意及汉语提示填空。(5分)
【1】When we go to the______________(顶部) of the mountain , it was raining.
【2】Do you often go to the______________(电影院)?
【3】He made a______________(完美的)plan to visit Beijing.
【4】He______________(卖)old newspapers to raise money for the trip last month
【5】Think it over before you make a ________________(决定).
五、其他
英汉互译。(5分)
【1】一……就……_____________________
【2】入睡_____________________
【3】与……相处____________________
【4】算出,解决________________
【5】忍不住_______________________
【6】cheer you up___________________
【7】prepare for___________________
【8】it’s hard to say__________________
【9】such as______________________
【10】at noon______________________
六、书面表达
当你伤心和遇到困难的时候,你会怎么做呢?请根据自己的经历写一篇短文。要求:语句通顺,条理清晰; 60词左右。
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________
广东初二初中英语月考试卷答案及解析
一、单项选择
1.She ________ speaking in front of many people because she is so shy.
| A.is afraid of | B.enjoys | C.likes | D.is good at |
【解析】句意:她害怕在很多人面前说话是因为她很害羞。is afraid of害怕; enjoys 喜欢; likes 喜欢;is good at擅长。根据because she is so shy可知该选A。
【考点】考查动词。
2.—Could you please tell me how to get on well with my schoolmates?
—________
| A.Try to be confident and work hard. |
| B.Be helpful and friendly. |
| C.Choose the white dress. You look nice in white. |
| D.You should have a lot of money. |
【解析】句意:你能告诉我如何与我的同学相处好吗?乐于助人和对人友好。根据常理乐于助人和对人友好是和别人相处的基本原则,所以选B。
【考点】考查交际用语。
3.Go to bed early and sleep well. You can work ________ tomorrow morning.
| A.in high spirit | B.in low spirit | C.in low spirits | D.in high spirits |
【解析】句意:早点上床睡好。你可以明天早上心情舒畅地工作。in low spirits情绪低落;in high spirits兴高采烈地;所以选D。
【考点】考查介词短语。
4.________ can make people healthy.
| A.Doing more exercise | B.Watching TV too much |
| C.Going to school without breakfast | D.Going to bed too late at night |
【解析】句意:多锻炼可以使人健康。根据常识可知该选A。
【考点】考查非谓语动词。
5.We plan to ________ a short play on Teachers’ Day. 。
| A.put off | B.put on | C.put down | D.put away |
【解析】句意:我们计划在教师节上演短剧。put off 推迟,延期;put on 上演;. put down 放下;put away放好。所以选B。
【考点】考查动词短语。
6.Remember to ________ the lights before you leave the classroom.
| A.turn off | B.turn on | C.turn up | D.turn down |
【解析】句意:记住离开教室前关灯。turn off关; turn on开;turn up 放大; turn down调低。所以选A。
【考点】考查动词短语。
7.I ________ a letter from him this morning. I felt very excited.
| A.wrote | B.received | C.sent | D.read |
【解析】句意:我今天上午收到他的来信。我感到很兴奋。Receive a letter from收到某人的来信,所以选B。
【考点】考查动词。
8.Miss White ________50,000 yuan building the Hope School after visiting that village.
| A.took | B.paid | C.cost | D.spent |
【解析】句意:访问那个村后怀特小姐花 50000元建造希望小学。took 花费,指花费时间;. Paid付款,常与介词for搭配使用; cost 价钱为,花费; spent花费,常用于句型可指花时间,也可指花钱,常用于句型spend…on或spend…doing sth,所以选 D。
【考点】考查动词。
9.— I’m going to the Fairy Mountain tomorrow.
—________
| A.No way! | B.It’s my pleasure! |
| C.Have a good trip! | D.It’s hard to say! |
【解析】句意:我明天要去仙女山。祝你旅行愉快。前者说要去旅行,根据常理后者当然要希望前者旅行愉快啦,所以选C.
【考点】考查交际用语。
10.—Is your brother in?
—No.________ he comes back, I’ll tell you.
| A.As | B.As soon as | C.After | D.Since |
【解析】句意:你的弟弟在家吗?不。他一回来,我就告诉你。As当……的时候; As soon as一……就; After在……之后;Since自从。根据语境可知选B。
【考点】考查连词。
11.—Kangkang, I’d like you to meet him.
—________ I’m looking forward to meeting him.
| A.Perfect! | B.You bet! | C.Good idea! | D.Sure! |
【解析】句意:康康,我想让你见见他。好主意。我期待见到他。Perfect! 很好!. You bet! 当然啦。Good idea!好主意。Sure!当然。根据I’m looking forward to meeting him可知选C。
【考点】考查交际用语。
12.—It’s 9 o’clock now. I must go.
—It’s raining outside. Don’t leave ________it stops.
| A.when | B.since | C.while | D.until |
【解析】句意:现在是九点。我必须走了。外面在下雨。等雨停了再走。When当……的时候; since自从;while当……的时候; until直到,常用于句型not…until,所以选D.
【考点】考查连词。
13.On Teachers’ Day, I sent a ________to my English teacher, and said “Happy Teachers’ Day” on it.
| A.stamp | B.pen | C.postcard | D.ticket |
【解析】句意:在教师节那天,我送了一个明信片给我的英语老师,上面写着:“教师节快乐”。 stamp 邮票;pen 钢笔; postcard 明信片,贺卡; ticket票。根据后面的and said “Happy Teachers’ Day” on it.可知该选C。
【考点】考查名词。
14.The students like to go ________ a trip________ spring.
| A.on; on | B.in; on | C.to; in | D.on; in |
【解析】句意:学生们喜欢在春天去旅行。在春天,习惯用介词in;go on a trip去旅行,是一个固定短语。所以选D。
【考点】考查介词。
15.How much do you ________ a single room every night?
| A.pay | B.pay for | C.take | D.spend |
【解析】句意:单人房每晚多少钱?pay付款,常与介词for搭配构成短语 pay for,为……而付款; take花费,只指花费时间;spend花费,可指花时间,也可指花钱,常用于句型spend…on或spend…doing sth,所以选B。
【考点】考查动词。
二、完形填空
Early one morning, an old woman was carrying a big basket of potatoes on her head to the market. She hoped to them to the people from town.
The mountain road was narrow (窄的) and the old woman was walking , because she did not want to have and lose her potatoes.
Suddenly she a loud bell, and a bicycle came round the corner.
It passed her and went very fast the hill. The old woman had to jump to one side of the so quickly that the basket of potatoes nearly fell into the valley (山谷).
She looked up and saw that a young boy was on the bicycle. He was on without even round to see whether the old woman was all right. The old woman began to shout, “Come back, young man! You dropped something!”
When he heard this, the boy stopped the bicycle so suddenly that he nearly fell off. Then he turned and began to the bicycle back up to the hill. “What is it?” he asked, “What did I drop?”
“Little boy,” the old woman answered, “you dropped your .”
| 【1】 | A.send | B.give | C.sell | D.take |
| 【2】 | A.careful | B.carefully | C.politely | D.quiet |
| 【3】 | A.a match | B.a rest | C.an accident | D.a talk |
| 【4】 | A.hit | B.made | C.found | D.heard |
| 【5】 | A.down | B.up | C.to | D.over |
| 【6】 | A.road | B.street | C.town | D.hill |
| 【7】 | A.driving | B.riding | C.running | D.walking |
| 【8】 | A.saw | B.watched | C.looking | D.found |
| 【9】 | A.carry | B.catch | C.give | D.push |
| 【10】 | A.fruit | B.potatoes | C.manners (礼貌) | D.bicycles |
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【6】A
【7】B
【8】C
【9】D
【10】C
【解析】短文大意:一天早上,一个老太婆携带一大篮子土豆赶往市场。她希望把土豆卖给从镇上的人。
山路很窄,老太太小心的走着,突然听到响亮的铃声,一个人骑着自行车从她旁边飞驰而过,几乎撞了老太太也不回头看看。老太太就开始大叫,“回来吧,年轻人!你掉了东西啦!”听到叫声那男孩突然停下自行车以至于快要掉下来了。然后他转身推着自行车返回到山上。老太太告他说,“你把你的礼貌掉啦。”
【1】考查动词及语境理解。句意:她希望把他们卖给从镇上来的人。send送; give给;sell 卖; take带走。根据短文第一句Early one morning, an old woman was carrying a big basket of potatoes on her head to the market可推知选 C。
【2】考查形容词及语境理解。句意:山路很窄,这位老太太小心地走着。careful仔细的;carefully仔细地; politely有礼貌地; quiet安静的。根据后文because she did not want to have and lose her potatoes.可推知老太太走路很小心 ,所以选B,副词作状语,修饰动词。
【3】考查名词及语境理解。句意:因为她不想发生意外失去土豆。a match一场比赛; a rest一次测验;an accident 一次事故;a talk 一次谈话。根据后面and lose her potatoes 可推知此处是说她不想发生意外,所以选C。
【4】考查动词及语境理解。句意:她突然听见响亮的铃声。hit碰,撞; made 制造;found 找到,发现; heard 听见。故选D。
【5】考查副词及语境理解。句意:自行车经过她非常快地朝山下而去。down 向下; up向上;to 到; over在上面。根据后文Then he turned and began to the bicycle back up to the hill.可推知选 A。
【6】考查名词及语境理解。句意:老妇人只好很快跳到马路的边上。road 马路;street街道; town 城镇;hill小山。根据前文The mountain road was narrow可知选 A。
【7】考查动词及语境理解。句意:他继续骑车走。driving驾驶; riding骑; running 跑;walking 走。这里是在说那位骑车人继续骑车走,骑自行车通常用动词ride,所以选B。
【8】考查动词及语境理解。句意:甚至没有回头看。saw看见;watched观看;looking 看; found找到,发现。所填动词跟在介词without后面,所以该用动名词形式,故选C。
【9】考查动词及语境理解。句意:然后他转身推着自行车返回到山。carry搬,扛,拿;catch赶上,接住;give 给; push推。根据常识人们上山时是推着自行车,而不是骑着,所以选D。
【10】考查名词及语境理解。句意:你掉了你的礼貌。fruit 水果; potatoes土豆; manners礼貌;bicycles 自行车。结合情景可知选C。
【考点】故事类短文。
三、阅读理解
1.The date was like any other day in his life. After school Bill walked past the shop on the street corner. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt sorry for himself. He really wanted to have a pair for his birthday.
He sadly walked away and thought of what to tell his mother. He knew she would give him anything if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, because he looked worried and he didn’t want to make his mother worry about it. So he went to the park and there he sat on the grass. Then he saw a girl in a wheelchair(轮椅). He found that the girl moved the wheels with her hands. Bill looked at her carefully and he was surprised to see that the girl had no feet. He looked down at his own feet. “It’s much better to be without shoes than without feet,” he thought. It was not right for him to feel sorry and sad. He went away and smiled. He thought he was luckier in life.
【1】Bill felt so sorry and sad because ________.
| A.the shoes were too small | B.he lost his shoes |
| C.He was without feet | D.He couldn’t buy the shoes |
【解析】细节理解题。根据He stopped to look at the front row of shoes, and he felt sorry for himself. He really wanted to have a pair for his birthday.可知选D。
【2】From the story we know that Bill’s mother ________.
| A.loved Bill | B.had lots of money |
| C.often bought him presents | D.wouldn’t buy him anything |
【解析】细节理解题。根据He decided not to go home at once, because he looked worried and he didn’t want to make his mother worry about it.就可知比尔是爱她的母亲的,所以选A。
【3】In the park, Bill found the girl was ________.
| A.walking in a wheelchair | B.looking at him carefully |
| C.with feet | D.moving the wheels with her hands |
【解析】细节理解题。根据He found that the girl moved the wheels with her hands.可知选D。
【4】Bill didn’t go home at once because ________.
| A.his mother was not at home |
| B.he was not pleased with his mother |
| C.He didn’t want to trouble his mother |
| D.he wanted to visit the park for fun |
【解析】细节理解题。根据He decided not to go home at once, because he looked worried and he didn’t want to make his mother worry about it.可知选C。
【5】At last Bill ________.
| A.got a new pair of shoes for his birthday | B.left the park with a smile |
| C.didn’t think he was luckier than the girl | D.didn’t know what to do |
【解析】细节理解题。根据文章后面的He went away and smiled.可知选B。
【考点】 故事类阅读。
2.
| Come to Austria(奥地利)! Soll is a village in the mountains in western Austria. And the Post Hotel is clean and not expensive. It is opened by a local(当地的) family. From the hotel you can see the whole village, the forests and the mountains. Temperatures in summer are usually 20℃to 25℃ in the daytime, but much cooler by evening. |
| Enjoy Thailand(泰国)! When you visit Bangkok in Thailand, don’t miss the early morning river boat trip to the Floating Market(漂浮市场) just outside the city. There you will find many kinds of fruit and vegetables. And you can pay for them when you sit in your boat. Don’t forget your hat: the sun can be strong and it may be as hot as 40℃ at noon! |
| Visit Hawaii! Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can visit its long, sandy beaches(海滩) in the south and west of the island, and mountains and forests in the north, but don’t be surprised if it rains in the center of the island. Daytime temperatures there are usually around 24℃ to 26℃ by the sea, and only a little cooler by late evening. |
| A.shopping | B.hotels | C.travel | D.movies |
【解析】细节理解题。根据三则广告的标题就可推知该选C。
【2】If you go to Bangkok, you can ________.
| A.buy fruits while sitting in your boat | B.climb mountains |
| C.enjoy the scenery of forests | D.go hiking |
【解析】细节理解题。根据here you will find many kinds of fruit and vegetables. And you can pay for them when you sit in your boat.可知选A。
【3】______ is one better way to prevent(阻止) the strong sunshine in Bangkok.
| A.Going to sandy beaches | B.Wearing a hat |
| C.Staying in the forests | D.Sitting a boat |
【解析】细节理解题。根据Don’t forget your hat: the sun can be strong and it may be as hot as 40℃ at noon 可知选B。
【4】Which place will you choose if you want to visit both mountains and beaches?
| A.Soll in Austria. | B.Bangkok in Thailand. |
| C.Kauai in Hawaii. | D.None. |
【解析】细节理解题。根据Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can visit its long, sandy beaches(海滩) in the south and west of the island, and mountains and forests in the north,可知选C。
【5】According to(根据) the advertisements, we know that ________.
| A.the hottest travel place is Soll |
| B.maybe it often rains in the center of Kauai |
| C.the Floating Market is in the middle of Bangkok |
| D.there are usually around 25℃ to 30℃ by the sea |
【解析】细节理解题。根据but don’t be surprised if it rains in the center of the island.可知选B。
【考点】广告布告类阅读
3.All around the world, people drink tea. But tea doesn’t mean the same thing to everyone. In different countries people have different ideas about drinking tea.
People in China like to drink tea with nothing in it, and they often have it with their friends or by themselves. They have two kinds of tea—green tea and black tea. They may drink tea at any time of the day anywhere. But they don’t drink tea just before they go to bed, for tea makes them awake.
In England, people like to drink tea with milk and sugar in it, and they often have it in the afternoon with their friends.
In Japan, people also like drinking tea very much. It is very popular there. They drink tea every day. They have it in different ways from that in China. Some young Japanese girls are good at making tea. They can do it beautifully.
In the U.S.A., people drink tea at breakfast or after meals. They usually use tea bags to make their tea. Making tea with tea bags is faster and easier than making it with tea leaves in teapots.
【1】People in ________ like to drink tea with milk and sugar in it.
A. England B. China C. the U.S.A. D. Japan
【答案】A
【解析】细节理解题。根据第三段首句In England, people like to drink tea with milk and sugar in it 可知选A。
【2】Why don’t people often drink tea before they go to bed in China?
| A.Because they are full. |
| B.Because they may not sleep well. |
| C.Because there is nothing in the tea. |
| D.Because there is some milk and sugar in it. |
【解析】细节理解题。根据第二段末But they don’t drink tea just before they go to bed, for tea makes them awake.可知选B。
【3】In which country do people usually make tea with tea bags?
A. In England. B. In China. C. In the U.S.A. D. In Japan.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据第五段首句In the U.S.A., people drink tea at breakfast or after meals. They usually use tea bags to make their tea.可知选C。
【4】Chinese people like to drink ________.
| A.tea with anything in it | B.milk and sugar in it |
| C.tea with tea bags in it | D.tea with nothing in it |
【解析】细节理解题。根据第二段首句People in China like to drink tea with nothing in it 可知选D。
【5】What does “black tea” mean in Chinese? It means ________.
| A.浓茶 | B.黑茶 | C.红茶 | D.绿茶 |
【解析】细节理解题。根据第二段第二句They have two kinds of tea—green tea and black tea 结合常识可知选C。
【考点】历史文化类阅读。
四、单词拼写
1.根据句意及首字母提示补全单词。(5分)
【1】The b_____________makes the workers work for 12 hours a day.
【答案】boss
【解析】句意:这位老板让工人们一天工作12小时。老板boss。
【2】He can’t go to America because he lost his p___________
【答案】passport
【解析】句意:他不能去美国,因为他失去了他的护照。护照passport。
【3】Your father is your mother’s______________
【答案】husband
【解析】句意:你父亲是你的母亲的丈夫。丈夫 husband。
【4】Your t____________is to find out the cost by train.
【答案】task
【解析】句意:你的任务是搞清楚乘火车的费用。任务task。
【5】Shanghai is in the e___________of China.
【答案】east
【解析】句意:上海在中国的东部。东方,东部east。
【考点】单词拼写。
2.根据句意及汉语提示填空。(5分)
【1】When we go to the______________(顶部) of the mountain , it was raining.
【答案】top
【解析】句意:当我们去山顶时,天下着雨。顶部top。
【2】Do you often go to the______________(电影院)?
【答案】cinema
【解析】句意:你经常去电影院吗?电影院cinema。
【3】He made a______________(完美的)plan to visit Beijing.
【答案】perfect
【解析】句意:他作了一个完美的参观北京的计划。完美的perfect,修饰名词plan,作定语。
【4】He______________(卖)old newspapers to raise money for the trip last month
【答案】sold
【解析】句意:上个月他卖旧报纸为旅行筹钱。根据last month 可知该用一般过去时态,所以填写sold。
【5】Think it over before you make a ________________(决定).
【答案】decision
【解析】句意:你仔细考虑之后再作决定。所填词前面有不定冠词a,所以该用名词decision填空。
【考点】单词拼写。
五、其他
英汉互译。(5分)
【1】一……就……_____________________
【答案】as soon as
【解析】as soon as
【2】入睡_____________________
【答案】fall asleep
【解析】fall asleep
【3】与……相处____________________
【答案】get along with
【解析】get along with
【4】算出,解决________________
【答案】work out
【解析】work out
【5】忍不住_______________________
【答案】can’t help doing
【解析】can’t help doing
【6】cheer you up___________________
【答案】使你振作起来
【解析】使你振作起来
【7】prepare for___________________
【答案】为……做准备
【解析】为…做准备
【8】it’s hard to say__________________
【答案】很难说
【解析】很难说
【9】such as______________________
【答案】例如
【解析】例如
【10】at noon______________________
【答案】在中午
【解析】在中午
【考点】英汉互译。
六、书面表达
当你伤心和遇到困难的时候,你会怎么做呢?请根据自己的经历写一篇短文。要求:语句通顺,条理清晰; 60词左右。
____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________
【答案】Everyone feels sad sometimes, especially when unhappy things happen. It’s important to talk to someone else. He may give you some advice.
When you fail in your exam, you’ll feel sad and worried. But you should be more confident than before. You can go and ask your teacher for help. When you have a fight with your little brother, you should not be angry with him. You may say sorry to him at once because you are older. When you want to make friends with Li Mei but she refuses to accept you, you cannot be disappointed. You’d better be friendly and helpful. You never feel bored to stay with her so that you’ll get on well with her soon. Then she would like to be your friend. Don’t be afraid. Everyone has your trouble at your age.
【解析】:这是一篇话题作文,写写你伤心和遇到困难的时候,你会怎么做。本题没有给出具体材料,需要自己先确定写作内容,然后在动笔写作.选取材料时,注意选择自己熟悉的内容.在写作时要注意时态,人称和固定词组的搭配,要注意语言的规范性。结合话题可知本文主要是一般现在时态,人称可以是单数第一人称,也可以是第二人称,注意时态与时间状语的搭配问题。写作中适当使用连词,做到上下文联系紧密,符合逻辑关系。
【亮点说明】在写书面表达时首先要注意的问题就是人称,不能混淆人称;其次,应注意动词的形式,根据不同的人称确定动词的形式;再次,句型应该符合英语的表达习惯;最后,用自己熟练掌握的句型造句。
【考点】话题作文。下载本文