完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A
Do you remember last summer, when angry travelers were urging the government to do something about airline customer service? Airlines 1 to improve , and they adopted (采用)new standards just before Christmas. 2 as another summer nears, plenty of 3 travelers don’t see much improvement in customer 4 overall .
This month, the Department of Transportation’s (DOT) office will publish its first critical 5 on whether airlines are 6 their promises . One survey(调查)suggests problems : the number of 7 to the DOT about the top 10 airlines in the first 8 rose % from a year ago .
Hit last summer by passenger complaints and the threat (威慑)of consumer-protection laws by the 9 , 14 airlines 10 to adopt a set of basic customer-service standards called Customers First. The “12 promises” to passengers were introduced 11 a major effort to improve service. Since then, airlines have been redesigning websites, retraining employees and upgrading technology .
Recently, DOT inspector general Kenneth Mead, at McCain’s request, sent 20 examiners to airports to 12 whether each airline is doing what it promised. Mead warns travelers shouldn’t 13 too much. Most of the promises are 14 better communication with customers, not problems with flights .
“Passengers should show more understanding to airlines about their 15 to better air service .” Spokeswoman Shelly Sasson says. “And when 16 are made , it takes a long time for them to be noticed,” she says .
Now, the efforts may be working. During the first quarter, Delta had the second-lowest rate of complaints among the 17 10 carriers. 18 , its rate , along with other carriers’, is up from last year. McCain and other lawmakers say there may be a 19 to pass new consumer-protection 20 .
( ) 1.A.promised B.managed C.hoped D.refused
( ) 2.A.So B.But C.Merely D.Even
( ) 3.A.skilled B.experienced C.tired D.puzzled
( ) 4.A.flight B.opinion C.service D.travel
( ) 5.A.news B.information C.doubt D.article
( ) 6.A.honoring B.making C.giving D.improving
( ) 7.A.problems B.travelers C.passengers D.complaints
( ) 8.A.quarter B.year C.month D.summer
( ) 9.A.customer B.company C.government D.public
( ) 10.A.wished B.agreed C.remembered D.failed
( ) 11.A.to B.for C.as D.by
( ) 12.A.explain B.discuss C.discover D.check
( ) 13.A.travel B.expect C.complain D.suggest
( ) 14.A.aimed at B.considered as C.joined to D.made from
( ) 15.A.difficulty B.situation C.reality D.efforts
( ) 16.A.suggestions B.rules C.decisions D.improvements
( ) 17.A.large B.first C.top D.bad
( ) 18.A.Still B.Therefore C.Instead D.Meanwhile
( ) 19.A.possibility B.need C.chance D.use
( ) 20.A.examinations B.service C.laws D.reports
答案解析
1【答案】A
【解析】原文提到航空公司采取了一系列措施,其中包括对乘客的十二项保证。因此可知航空公司在的要求下已答应改善服务。
2【答案】B
【解析】尽管他们采取了措施,但乘客们仍然没有看到很多改善。
3【答案】B
【解析】experienced travelers此处意思为经常乘飞机出行的乘客。skilled有技能的;tired劳累的;puzzled感到迷惑的。结合常识可知,只有经常乘飞机的乘客才能体会出航空公司服务的改变。
4【答案】C
【解析】上文提到要求航空公司改善顾客服务。因此可知,航空公司应是在服务这一块采取的措施。
5【答案】D
【解析】根据本句的谓语动词publish可以得知答案。
6【答案】A
【解析】honor此处意思为履行,遵守。上文航空公司许诺改善服务,交通部门作为监督主管部门看他们是否履行了自己做出的许诺。
7【答案】D
【解析】此处是拿今年顾客的投诉数量与去年的相比。
8【答案】A
【解析】最后一自然段对此处作了进一步的解释,根据最后一段第二句话可知答案。quarter季度。
9【答案】C
【解析】法律应是由部门制定的。结合上文可知航空公司改善服务,一是由于顾客的抱怨;一是迫于的压力。
10【答案】B
【解析】根据下文航空公司采取的措施可知他们同意改善服务,wish to do希望做…… ; remember to do记着去做……; fail to do…没有做……。
11【答案】C
【解析】as作为。对乘客的几项许诺应是为改善服务而做出的努力中的一部分。
12【答案】D
【解析】交通部门派出20名工作人员应是去检查航空公司是否履行了自己的许诺。
13【答案】B
【解析】此处选A、C、D三项不符常理。根据下一段的解释可知,Mead是希望顾客不要对航空公司服务的改善寄予过高的期望。
14【答案】A
【解析】根据promises与better communication的关系可知答案。aim at旨在……。
15【答案】D
【解析】上文多次提到了航空公司为改善服务采取的措施或做出的努力。
16【答案】D
【解析】联系上一句可知,既然航空公司已经做出努力改善服务,就会有提高。只不过这个进步要很长一段时间才能被人注意到。
17【答案】C
【解析】根据第二段最后一句话可知答案。
18【答案】A
【解析】联系上下文可知,去年顾客投诉的数量很多,航空公司采取了一些措施。尽管最好的十家航空公司的投诉率下降,可是加上其他的航空公司,投诉率与去年相比仍然是呈上升趋势。
19【答案】B
【解析】因顾客的投诉率是上升趋势,McCain 和其他立法者认为有必要通过一项新的顾客保。
20【答案】C
【解析】前文提到了保护顾客权益法,此处指再通过一项新的保护顾客权益法。
B
About 1,000 students were having a final exam in a huge lecture hall. Obviously the teacher wasn’t very well liked, who kept shouting out how much time was left. During the exam he was so 1 going around the room making sure that nobody 2 . He asked the students to pile the 3 tests on the huge desk. This made for quite a mess(混乱).
Anyway, everyone needed a fairly good 4 . Many students did poorly when rushed. 5 of the students thought that he must get a good grade, so he went on when the professor said “ 6 down and check up your exam sheets”.
Five 7 turned into ten, ten into twenty, twenty into forty … almost an hour 8 the test was over, our friend finally put down his pencil, 9 up his work, and headed to the front to present his final. The whole time, the professor sat there, 10 waiting for the student to complete.
“What do you think you are doing?” It was clear that the professor had 11 only to give the student a 12 time.
“Turning in my exam,” replied the student confidently.
“I’m afraid I have some bad 13 for you,” the professor gloated(幸灾乐祸), “Your 14 is an hour late. You’re FAILED it. And I’ll see you next term when you 15 my course.”
The student smiled slyly(狡诈地) 16 asked the professor, “Do you know who I am?” “No,” cried out the professor 17.
The student 18 the professor right in the eyes and said slowly, “I didn’t think so,” so he lifted up one of the 19 half way, put his test neatly into the center of the pile, let the pile fall 20 his test in the middle, turned around, and walked out of the huge lecture hall.
( ) 1.A.kind B.busy C.strict D.serious
( ) 2.A.cheated B.failed C.slept D.passed
( ) 3.A.written B.succeeded C.unfinished D.completed
( ) 4.A.teacher B.friend C.grade D.paper
( ) 5.A.All B.One C.None D.Each
( ) 6.A.pencils B.papers C.hands D.books
( ) 7.A.students B.minutes C.sheets D.piles
( ) 8.A.if B.though C.before D.after
( ) 9.A.gathered B.brought C.sent D.made
( ) 10.A.strangely B.excitedly C.anxiously D.curiously
( ) 11.A.promised B.managed C.waited D.worked
( ) 12.A.easy B.hard C.long D.good
( ) 13.A.information B.result C.advice D.news
( ) 14.A.exam B.time C.arrival D.turn
( ) 15.A.accept B.repeat C.learn D.begin
( ) 16.A.and B.but C.so D.however
( ) 17.A.cruelly B.calmly C.angrily D.firmly
( ) 18.A.searched B.hit C.blamed D.looked
( ) 19.A.hands B.eyes C.desks D.piles
( ) 20.A.changing B.burying C.improving D.sticking
答案解析
1【答案】B
【解析】be busy doing …忙于做……。这名教师不停地在教室走动,确保没有学生作弊。
2【答案】A
【解析】因为学生们正在考试,教授不停地在教室走动的目的就是为了防止学生作弊。
3【答案】D
【解析】根据后文可知,考试已经结束,他让学生把完成的答卷交到前面讲桌上。
4【答案】C
【解析】学生进行的是期末考试,所有的学生都希望考出一个好的成绩,以防留级。
5【答案】B
【解析】下文讲述的只是其中的一个学生在考试结束后继续答题。
6【答案】A
【解析】根据常识,考试结束,学生应把笔放下,再检查一下试卷。另外,根据43个空后面的一句话,也可得知答案。
7【答案】B
【解析】根据后面的almost an hour可知,时间在一分一分地过去。
8【答案】D
【解析】考试结束后过了将近一小时,这名考生才停止答卷。
9【答案】A
【解析】gather up收拾起来;send up发射;bring up养育,扶养;make up组成。
考生答完试卷后,应把试卷按顺序整理好再交上去。
10【答案】A
【解析】一般情况下,考试结束,监考教师应让学生停止答题,把试卷收起来。可这名教师却出人意料地等待这名考生把试卷做完。
11【答案】C
【解析】根据上文可知,教授一直在等这名考生把试卷答完。
12【答案】B
【解析】这名教授在考试结束后,又等了一小时,这种令众人惊讶的举动本身就有一定的目的。另外,根据后文教授幸灾乐祸的言语可知,他等的目的就是为了教训一下这名“不听话”的学生。
13【答案】D
【解析】教授所等说的话对这名学生来说是一个不好的消息。
14【答案】A
【解析】此处指学生交卷晚了一个小时。
15【答案】B
【解析】根据前面You’re FAILED it可知,教师是想告诉学生考试没有通过。期末考试不及格,当然得再读一年。
16【答案】A
【解析】此处用and连接两个并列的谓语动词,学生笑了笑,然后问道……。
17【答案】C
【解析】考生考试本来违反纪律,但竟然还笑着对教授提问题,教授理所当然地十分生气,根据前面的cried也可知教授的心情。
18【答案】D
【解析】 look … in the eyes :look in one’s eyes目不转睛地注视着某人。此处是考生为了转移教授的注意力故意做出的动作。
19【答案】D
【解析】联系上文可知,其他考生已经把试卷交上,放在一起,这名考生只是掀开其中的一摞。根据下一句话“put his test neatly into the centre of the pile”也可得知答案。
20【答案】B
【解析】bury掩埋。结合语境可知,考生把他的试卷放入这一堆试卷的中间,是为了不让这名教授找到他的试卷。下载本文