2021年湖南省娄底市中考英语试卷
注意事项:
1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息
2.请将答案正确填写在答题卡上
一、阅读还原6选5
1. And how can you make sure not to waste this great chance to learn?
Be active at school. Don’t say things are difficult or boring. Take interest in school life and your school subjects. 2. Go around the school with a big smile. If you are not working, you are wasting your time at school. Teachers cannot make everything enjoyable.
Keep fit. If you don’t eat a good breakfast, you will feel tired at school. 3. Play enough sports every day in order to keep your body strong. Also, drink more water and fewer soft drinks to keep healthy.
4. Don’t put off what you can do till tomorrow. Don’t give up if you get behind the class. Everyone fails some exams, loses some matches and has bad days. Don’t make small problems very big.
5. You are young, and no one thinks you must do everything quite well!
Follow our advice, and have a happy school life!
A.Face the problem.
B.Join lots of activities.
C.You may help Mum with housework.
D.How can you make full use of them?
E.Don’t forget to ask for help when in trouble.
F.If you go to bed late, you will be sleepy in class.
二、完型填空
(灌木), I found a yellow 6 in it. I picked up the wallet and opened it. There were twenty dollars in it.
I was still holding the wallet in one hand and the 7 in the other hand when a friend called me for help. Without thinking, I 8 the wallet and put the money into my pocket (口袋) . I continued with the cleaning with my friends, 9 my heart was no longer in the work. I kept wondering what to do with the money.
After the cleaning, one of my friends suggested we eat ice-creams. I 10 everyone an ice-cream.
My friends enjoyed their ice-creams very much, but I didn’t really enjoy mine. I felt even worse on my way home when I met a girl who was holding the 11 wallet that I dropped just now. She was crying, and her mother was angry with her. I realized the money I 12 was the girl’s. I wanted to 13 her the money! But I had only four dollars left.
Then I ran home as 14 as possible and told my mother what had happened. She gave me the money I needed. I ran to give it back to the 15 and said sorry to her.
6.A.schoolbag .wallet .pencil box
7.A.money .card .key
8.A.stole .took .dropped
9.A.so .but .or
10.A.lent .sold .bought
11.A.same .different .strange
12.A.put up .gave up .picked up
13.A.ask .return .pay
14.A.quickly .slowly .quietly
15.A.friend .mother .girl
三、阅读单选
16.The first sign tells us that we can not ________ in the area.
A.walk dogs .talk about dogs .play with children
17.Which sign might we see at a gas (汽油) station?
A. . .
18.What does the third sign mean?
A.There is no water. .The water is not safe. .We should save water.
19.When we see the fourth sign, we should not ________.
A.talk loudly .stop walking .enter the area
20.What can we learn from the signs above?
A.Children can’t play with dogs.
B.Smoking is not allowed anywhere.
C.We should follow rules in our daily life.
If you’re ever wondering what you can prepare for a seal’s birthday, maybe you can try a cake made of ice and fish.
Yulelogs is a lovely grey seal. Recently, he celebrated his 31st birthday. All his human friends wanted to make it a day to remember. On this special day, the seal got a large ice fish cake as a birthday gift.
Yulelogs once lived in a marine park (海洋公园) in the north of England when he was just a baby. Later the park closed and he was put into the wild. However, after living with humans for years, Yulelogs was not ready to take care of himself. But he had good luck and was saved by an organization in England in 1993. He has lived there happily since then.
Normally, male (雄性的) grey seals live to be around 25 years old in the wild, but under the good care of the organization, Yulelogs just turned 31. This birthday was a big milestone (里程碑)for him and the organization as well.
To mark the milestone, workers there surprised him with a special gift—a large ice cake filled with delicious fish. Yulelogs was excited to see the cake, and he was there to show his joy. “Yulelogs really loved his birthday cake,” a worker said. “It’s also a challenge for him as it requires a bit of thinking on how to get the fish out of the cake!”
21.Why was Yulelogs put into the wild?
A.He liked living in the wild.
B.The park that he once lived in closed.
C.He was ready to take care of himself.
22.What’s the right order of what happened to the seal?
①He was put into the wild.
②He was saved by an organization.
③He lived in a marine park.
A.①②③ .②③① .③①②
23.What can we infer (推断) from the passage?
A.The birthday cake was made of ice and fish.
B.Yulelogs may not have lived so long without the help of human.
C.The seal’s 31st birthday was a milestone for him and the organization.
24.What can be the best title of the passage?
A.A seal’s birthday party. .A marine park for seals. .A special birthday cake for a seal.
25.The material is probably from ________.
A.a biological magazine .a travel guide .a science fiction
(学者) who lived during the 3rd and 2nd centuries BC.Thanks to this scholar, we have the chance to enjoy the great book Shangshu, one of the “five classics” of Confucianism (儒学) .
The TV show is named China in the Classics (典籍里的中国) . The wonderful program was presented by CCTV. In its first episode (集) , Fu Sheng’s story was turned into a stage show. After watching it, people not only showed great interest, but also were deeply moved by him. He lived a simple life and made his efforts to protect and pass on a country’s culture.
The art director of the show is Tian Qinxin. It was not an easy task for him to turn an ancient classic into a one-hour stage show that connects with the people of today. However, he made it and the show received high praise from people.
The TV show tells one classic Chinese book of ancient times in teaching episode, letting rich history shake hands with modern expressions. It is enjoyed by young people and makes classics “alive”.
“Through the classics, we can see the foundations (基础) of modern China, ” said Tian. “No matter how the human history has developed, they still have a great influence on us. The classics remind us not to forget out past and explain where our cultural confidence ( 自信) comes from.”
26.From Paragraph 1, we can know ________.
A.a TV show makes us know Fu Sheng
B.many people have ever read Shangshu
C.Shangshu tells Fu Sheng’s lifetime story
27.What is the Chinese meaning of the underlined word “presented” in the sentence?
A.出版 .播出 .观看
28.Fu Sheng tried his best to ________ in his life.
A.live a rich life .make himself famous .pass on a county’s culture
29.Which of the following is true according to the passage?
A.Young people are not interested in the TV show.
B.The TV show has nothing to do with modern life.
C.It was difficult for the art director to put on the TV show.
30.What’s the purpose of writing the last paragraph?
A.To require people to watch CCTV.
B.To encourage people to learn classics.
C.To advise people to take part in stage shows.
四、阅读判断
阅读下面的短文,判断下列句子是否与短文内容相符,符合的写(A),不符合的写(B)。
Beidou is China’s first global navigation satellite system(全球卫星导航系统). More than 120 countries and regions are using the Beidou system.
It started its full-scale(全面的)work on July 31, 2020. With as many as 59 satellites, Beidou has “bright eyes”. These satellites fly around the earth. They can “see” rivers, forests and mountains. They can “see” houses and schools on the earth. Of course, they can “see” you, too! From space, they can tell where you are on the ground, with a difference of no more than 10 meters.
Beidou can help people find the way, even when it’s on the dark sea. It can look for mines(矿产) in deep mountains. It can give orders to driverless cars. Last summer, when Chinese people fought the flood(洪水)in the South, Beidou helped measure(测量)the rise and fall of the flood water.
What’s more, when people are in danger and there is no mobile phone signal(信号), they can use Beidou to send a 1, 200-word message to ask for help.
All in all, Beidou is there to keep us safe and make our life convenient.
31.Beidou’s satellites fly around the moon.
32.Everything can be seen by Beidou except you.
33.People can find the way with the help of Beidou.
34.Beidou can’t look for mines but can help people fight floods.
35.If your mobile phone has no signal, you can use Beidou to ask for help.
五、多任务混合阅读
阅读下面的短文,按要求完成后面各个小题。
One afternoon a student was taking a walk with his teacher. As they went along, they saw a pair of old shoes lying in the path. They belonged to a farmer, who was working in the nearby field.
The student said, (4)“Let’s hide his shoes and wait to see what he will do.”
“We should never make fun of the poor!” answered the teacher, “Why not put a coin in each shoe, and then we will hide ourselves and watch?” The student did so and they both hid themselves behind the trees. When the poor man finished his work, he came to the path where he had left his shoes.
(5)他把他的脚放进了其中的一只鞋子里。To his surprise, he found a coin in it, so he looked at the coin again and again. He then looked around, but no person could be seen. He put the money into his pocket and continued to put on the other shoe. His surprise was doubled on finding the other coin. He couldn’t control his feelings. He fell to his knees, looked up to the sky and expressed his thanks. He said the coins would help his poor family and save his hungry children.
The student stood there deeply moved. The teacher said, “Are you feeling much happier than hiding the shoes?”
根据短文内容用简要答语回答下面三个问题。
36.Whom did the old shoes belong to?
_________________________
37.How many coins did the farmer in the story find?
_________________________
38.How did the farmer feel after he got the help?
_________________________
将短文中划线的两个句子翻译成中文或英文。
39._________________________
40._________________________
六、填写适当的句子补全对话
通读下列对话,然后根据上下文补全对话内容。
(A: David B: Mary )
A: Hi, Mary. Have you heard of the volunteer activity this week in our school?
B: 41..
A: Ah, don’t you know? It is “Empty Plates Movement”. And I’m one of the volunteers.
B: 42.?
A: We will put up signs about saving food in our school dining hall at first.
B: Oh, sounds interesting! What else will you do?
A: 43.. We have lots of things to do.
B: Wonderful! When will it start?
A: At 3: 00 tomorrow afternoon. 44.?
B: Yes, I’d love to. See you tomorrow.
A: 45..
七、书信作文
46. 假如你是中学生李华,你校将举办庆祝建党100周年的演出活动,活动也会同步进行网络直播(www.loveschool.com.cn),你打算邀请你的外国朋友Peter来现场观看。请根据以下要点写一封邀请信。
要点:
邀请函
(1)演出时间:6月25日下午2点;
(2)演出地点:学校大礼堂;
(3)演出形式:歌曲、舞蹈、书法、武术等;
| (4)演出意义:…… |
✧ 文中不能出现真实的人名,地名和校名;
✧语言通顺,表达正确,要点齐全,适当补充;
✧词数不少于60,开头结尾已给出,不计入总词数。
参考词汇:书法 calligraphy 武术 martial art
Dear Peter,
There will be a show to celebrate the 100 birthday of the Chinese Communist Party in our school. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I am looking forward to your reply.
Yours,
Peter
八、短文综合填空
阅读下面的材料, 在空白处填入一个适当的词, 或填入括号内所给单词的正确形式(每空最多不超过三个单词)。
Walt Disney was born in 1901.The Mickey Mouse he created in 1928 made 47. (he) very famous. He died in 1966, but all his work and 48.(dream) did not die. Now people all over the world enjoy Mickey Mouse and other cartoons.
Walt Disney was a man 49. did not give up easily. One summer, Walt wanted a job in a post office, but they told him that he was too young 50.(get) it. He went home, drew some lines on his face, and wore his father’s suit and hat. Then he went back to the same office and told them he was eighteen. 51.(lucky), he got the job at last.
Later in his life, Mr. Disney dreamed of building a new kind of amusement park. In his dream it was clean and 52.(beauty), it was fun for people of all ages, and there 53.(be) rides for children and nice hotels for adults. Mr. Disney made a plan for this park. It was called Disneyland. Engineers told him it was impossible 54. him to achieve his dream. His family and friends 55.(think) he was mad at that time, but Mr. Disney did not give up his idea. Finally, Disneyland opened to the public and became 56. most successful amusement park in the USA.Walt Disney’s dream came true.
参
1.D
2.B
3.F
4.A
5.E
【分析】
文章大意:学生时代应该是你一生中最美好、最快乐的日子。短文就如何充分利用这个学习的好机会提出了一些建议。
1.
根据后句 “And how can you make sure not to waste this great chance to learn?你怎样才能确保不浪费这个学习的好机会呢?”可知指的是学生时代的两个问题,结合选项,应说 “你怎样才能充分利用它们?”,故选D。
2.
根据前句 “Be active at school.”可知在学校要活跃。结合选项,应说 “多参加活动”。故选B。
3.
根据前句 “Keep fit.”可知要保持健康。结合选项,应说 “如果你晚睡,你在课堂上就会犯困”。故选F。
4.
根据后句 “Don’t put off what you can do till tomorrow.不要把你能做的事情拖到明天”可知不要拖拉事情,结合选项,应说 “面对问题”。故选A。
5.
根据后句 “You are young, and no one thinks you must do everything quite well!你还年轻,没人认为你必须把每件事都做好!”可知是寻求帮助,结合选项,应说 “遇到困难时,别忘了寻求帮助”。故选E。
6.B
7.A
8.C
9.B
10.C
11.A
12.C
13.B
14.A
15.C
【分析】
文章讲述了作者捡到一个钱包,把里面的钱花了,意识到错误后,向妈妈要了相应的钱归还失主并道歉的故事。
6.
句意:当我清理灌木丛时,我发现里面有一个黄色钱包。
schoolbag书包;wallet钱包;pencil box铅笔盒。根据“I picked up the wallet and opened it.”可知是发现了一个钱包,故选B。
7.
句意:当一个朋友叫我帮忙时,我一只手还拿着钱包,另一只手拿着钱。
money钱;card卡片;key钥匙。根据“There were twenty dollars in it.”可知,里面有20美元,应该是一只手拿钱包,一只手拿钱,故选A。
8.
句意:我想都没想就把皮夹丢在地上,把钱放进了口袋。
stole偷;took拿;dropped掉落。根据下文“I dropped just now”可知把钱包扔了,故选C。
9.
句意:我继续和朋友们一起打扫,但我的心已经不在工作上了!
so所以;but但是;or或者。前后两句构成转折关系,故选B。
10.
句意:我给每个人买了一个冰淇淋。
lent借;sold卖;bought买。根据“one of my friends suggested we eat ice-creams”可知,我的一个朋友建议我们吃冰淇淋,所以是给每人买一只,故选C。
11.
句意:在回家的路上,我遇到一个女孩,她手里拿着我刚才掉的那个钱包,这让我感觉更糟了。
same相同的;different不同的;strange奇怪的。根据“wallet that I dropped just now”可知应该是一个小女孩拿着和我刚才扔的一样的钱包,故选A。
12.
句意:我意识到我捡到的钱是女孩的。
put up举起;gave up放弃;picked up捡起。根据上文“I picked up the wallet”可知我捡到的钱包是这个女孩的,故选C。
13.
句意:我想把钱还给她!
ask问;return归还;pay付款。根据下句“But I had only four dollars left.”可知只剩下4美元了,所以我想把钱还回去,故选B。
14.
句意:然后我以最快的速度跑回家,把发生的事告诉了妈妈。
quickly迅速地;slowly缓慢地;quietly安静地。根据上文想把钱还回去,但只剩下4美元了,这里应该是快速地跑回家,向妈妈要钱,故选A。
15.
句意:我跑去把它还给女孩,并对她说对不起。
friend朋友;mother母亲;girl女孩。根据上文女孩哭,应该是把钱还给她,并对她说对不起,故选C。
16.A
17.C
18.B
19.C
20.C
【分析】
短文介绍了我们日常生活中的一些标志,在公共场所我们应该注意它们。
16.
细节理解题。根据“No dogs allowed.”可知第一个标志告诉我们,我们不能在这个地区遛狗。故选A。
17.
细节理解题。根据 “No Smoking.”可知汽油站不能吸烟。故选C。
18.
细节理解题。根据 “Unsafe Water.”可知第三个标志意为“水不安全”。故选B。
19.
细节理解题。根据 “Do not enter”可知当我们看到第四个标志时,我们不应该进入该区域。故选C。
20.
细节推理题。根据“Here are some signs in our daily life. We should pay attention to them in public places.”以下是我们日常生活中的一些标志。在公共场所我们应该注意它们。可知我们在日常生活中应该遵守规则。故选C。
21.B
22.C
23.B
24.C
25.A
【分析】
短文介绍了一只海豹的特殊经历以及为它特制的生日蛋糕。Yulelogs是一只可爱的灰色海豹,它很小的时候在英格兰北部的一个海洋公园生活,后来因为公园关闭它被一个组织拯救,随后过上了幸福的生活。一般来说,野生的雄性海豹寿命在25岁左右,但是Yulelogs活到了31岁,为了纪念它的31岁生日,这个组织为它准备了一个装满鱼的特殊蛋糕。
【详解】
1.细节理解题。根据 “Later the park closed and he was put into the wild.”可知它曾经住过的公园关闭了,它被放到了野外。故选B。
2.细节理解题。根据“Yulelogs once lived in a marine park (海洋公园) in the north of England when he was just a baby. Later the park closed and he was put into the wild. However, after living with humans for years, Yulelogs was not ready to take care of himself. But he had good luck and was saved by an organization in England in 1993.”可知当Yulelogs还是个婴儿的时候,它曾住在英格兰北部的一个海洋公园里。后来公园关闭了,它被放归野外。然而,在与人类生活多年后,Yulelogs还没有准备好照顾自己。但它运气不错,1993年被英格兰的一个组织拯救了。故选C。
3.推理判断题。根据“Normally, male (雄性的) grey seals live to be around 25 years old in the wild, but under the good care of the organization, Yulelogs just turned 31.”可知正常情况下,野生雄性灰海豹的寿命在25岁左右,但在该组织的悉心照顾下,Yulelogs刚满31岁。从中可知如果没有人类的帮助,Yulelogs可能活不了这么久,而选项C是一个客观事实,不是推断出来的。故选B。
4.标题归纳题。通读全文可知,为了纪念海豹的31岁生日,那里的工作人员给了他一个特别的礼物——一个装满美味鱼的蛋糕,故文章主要介绍了为一只海豹特制的生日蛋糕。故选C。
5.推理判断题。通读全文可知文章主要介绍了海豹Yulelogs的特殊经历和为它特制的生日蛋糕,可推断文章可能来自一本生物杂志。故选A。
26.A
27.B
28.C
29.C
30.B
【分析】
本文是一篇说明文。文章主要通过举傅盛的例子告诉读者经典对中国文化和现代生活的意义,鼓励读者要学习经典。
26.
细节理解题。根据“Thanks to a TV show, Fu Sheng is no longer a stranger to us.”可知,电视节目让我们知道了傅盛。故选A。
27.
词义猜测题。根据“The TV show is named China in the Classics (典籍里的中国) .The wonderful program was presented by CCTV.”可知,这个电视节目叫做 “典籍里的中国”,电视节目应该是 “播出”。故选B。
28.
细节理解题。根据“He lived a simple life and made his efforts to protect and pass on a country’s culture.”可知,傅盛努力保护和传承一个国家的文化。故选C。
29.
推理判断题。根据“The art director of the show is Tian Qinxin. It was not an easy task for him to turn an ancient classic into a one-hour stage show that connects with the people of today.”可知,对艺术指导来说,把一部古老的经典作品变成一个与现代人有联系的长达一小时的舞台表演并非易事。故选C。
30.
推理判断题。根据“The classics remind us not to forget out past and explain where our cultural confidence ( 自信) comes from.”可知,经典提醒我们不要忘记过去,并解释我们的文化自信来自哪里。所以最后一段主要介绍了经典的意义,鼓励我们学习经典。故选B。
31.B
32.B
33.A
34.B
35.A
【分析】
北斗是中国第一个全球导航卫星系统,超过120个国家和地区正在使用北斗系统。文章详细地介绍了它的功能和用途。
31.
细节理解题。由第二段句子“These satellites fly around the earth.”可知,这些卫星环绕地球飞行,而不是绕月球飞行,所以此题错误,故答案为B。
32.
细节理解题。由第二段句子“Of course, they can “see” you,too!”可知,北斗也可以“看到”你,所以此题错误,故答案为B。
33.
细节理解题。由第三段句子“Beidou can help people find the way”可知,北斗可以帮助人们找到路,所以此题正确,故答案为A。
34.
细节理解题。由第三段句子“It can look for mines(矿产)in deep mountains.”可知,北斗可以在深山中寻找矿产,所以此题错误,故答案为B。
35.
细节理解题。由最后一段句子“What’s more, when people are in danger and there is no mobile phone signal(信号), they can use Beidou to send a 1, 200-word message to ask for help.”可知,当人们处于危险之中,没有手机信号时,他们可以使用北斗发送1200字的信息来寻求帮助,所以此题正确,故答案为A。
36.They belonged to a farmer, who was working in the nearby field.
37.Two coins.
38.Grateful.
39.让我们把他的鞋子藏起来,等着看看他会做什么。
40.He put his foot in one of the shoes.
【分析】
本文讲述了一个学生本想捉弄一个贫穷的农民,但在老师的教导下把硬币放在农民鞋子里,农民发现后非常感激,因为这些硬币可以帮助到他贫困的家人的故事。
36.
根据原文“As they went along, they saw a pair of old shoes lying in the path. They belonged to a farmer, who was working in the nearby field”可知,这双旧鞋属于一个在附近田里干活的农民。故填They belonged to a farmer, who was working in the nearby field.
37.
根据原文“Why not put a coin in each shoe, and then we will hide ourselves and watch?”可知,他们在每只鞋子放一枚硬币,所以是两枚硬币。故填Two coins.
38.
根据原文“He fell to his knees, looked up to the sky and expressed his thanks”可知,农民在得到帮助后很感激。故填Grateful.
39.
Let’s让我们,hide his shoes把他的鞋子藏起来,wait to see等着看看,what he will do他会做什么。故填:让我们把他的鞋子藏起来,等着看看他会做什么。
40.
put A in B把A放进B里,his foot他的脚,one of the shoes其中的一只鞋子。故填:He put his foot in one of the shoes.
41.No, I haven’t
42.What will you do
43.We will tell students to save food
44.Would you like to join us
45.See you tomorrow
【分析】
这是一段大卫和玛丽之间的对话,主要内容是关于本周学校的志愿活动。
41.
根据上文“Have you heard of the volunteer activity this week in our school?”可知,这是一个have开头的一般疑问句,回答时应用“Yes, I have./No, I haven’t.”。根据下文“don’t you know?”可知,回答应为“No, I haven’t”。故答案为No, I haven’t。
42.
根据下文“We will put up signs about saving food in our school dining hall at first”可知,此处问的是“你们将做些什么”,句子是含有will的一般将来时。故答案为What will you do。
43.
根据下文“We have lots of things to do”可知,此处说的是志愿者所做的具体事例。结合上文“We will put up signs about saving food in our school dining hall at first”可知,还是有关于节约食物的宣传。故答案为We will tell students to save food。
44.
根据下文“Yes, I’d love to”可知,问句是由Would you like to引导的,Would you like to join us?意为“你愿意加入我们吗”,符合句意,故答案为Would you like to join us。
45.
根据上文“See you tomorrow”可知,答语也要说See you tomorrow。故答案为See you tomorrow。
46.例文:
Dear Peter,
There will be a show to celebrate the 100 birthday of the Chinese Communist Party in our school. The activity will be webcast at the same time.
I sincerely want to invite you to attend. The show will begin at 2 p. m. on June 25. The performance will be held in the school hall. There are many forms of performance. There are songs, dance, calligraphy, martial arts, etc. The activity was organized by the school Communist Youth League. This activity is to encourage our students to learn more about party history. As students, we should keep our mission in mind and study hard. This activity will have profound educational significance for students.
I am looking forward to your reply.
Yours,
Peter
【详解】
1.题干解读:该题目属于书信作文,写作时要按邮件格式写。要求我们以李华的身份,给外国朋友Peter写一封邀请信,来观看学校即将举办庆祝建党100周年的演出活动。
2.写作指导:本文应该用第一人称来叙述故事内容;时态采用一般现在时或者一般将来时为主;文章开头先点名写信的目的是什么,然后再告知朋友演出的时间、地点以及演出内容等,最后再对Peter发出邀请。注意单词的书写不能有错,语法运用得当;上下文注意连接的流畅度,以及逻辑合理。
47.him
48.dreams
49.who
50.to get
51.Luckily
52.beautiful
53.were
54.for
55.thought
56.the
【分析】
本文主要讲了沃特•迪士尼建造迪士尼乐园的故事。
47.
句意:1928年他创作的米老鼠让他非常出名。句中“made”为动词,意为“使得”,后面跟代词宾格作宾语,故填him。
48.
句意:他死于1966年,但是他所有的工作和梦想并没有死去。dream此处作可数名词,意为“梦想”,all后可数名词用复数形式,故填dreams。
49.
句意:沃特•迪士尼是一个不轻易放弃的人。此句含有定语从句,先行词“a man”为名词,表示人,且从句中缺少主语,据此判断空格处用who,故填who。
50.
句意:一个夏天,沃特想要一份在邮局的工作,但是他们告诉他他太小了不能得到它。由句中“but”和“he was too young”可知,此句是说他太小,不能得到这份工作。too…to do sth.意为 “太……以至于不能……”,故填to get。
51.
句意:幸运的是,最终他获得了这份工作。由句中“he got the job at last”可知,此句是说他很幸运,此处用副词在句中作状语,lucky的副词形式为luckily,故填luckily。
52.
句意:在他的梦里,它干净又漂亮。was为系动词,后跟形容词作表语,beauty为名词,要变为形容词形式beautiful,意为“漂亮的”,故填beautiful。
53.
句意:在他的梦里,这里干净美丽,老少皆宜,有儿童游乐设施和成人下榻的豪华酒店。此句叙述的是过去的事,用一般过去时,rides为可数名词复数,be动词用were。故填were。
54.
句意:工程师告诉他,对他来说实现梦想是不可能的。“It is+adj.+for sb. to do sth.”意为“对某人来说做某事是……的”,句中形容词修饰物,故填for。
55.
句意:当时他的家人和朋友觉得他疯了。此句叙述的是过去的事,用一般过去时,故填thought。
56.
句意:最后,迪斯尼乐园向公众开放,成为美国最成功的游乐园。most successful为形容词的最高级,要与定冠词the连用,故填the。下载本文