视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
安徽省芜湖市区2020-2021学年七年级第二学期期中英语试卷
2025-09-29 17:09:23 责编:小OO
文档
【区级联考】安徽省芜湖市区2020-2021学年七年级第二学期期中英语试卷

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、单选题

1.Beijing, ________capital of China, has ________ long history.

A.a; a .the; / .the; a ./; the

2.Miss. Liu teaches _______ English. She is a good teacher of _______.

A.us; us .our; our .us; ours .our; ours

3.I live on the______ floor and my classmate Lucy lives_______ floors above me.

A.ninth; two .nineth; two .ninth; second .nineth; second

4.There is a bridge________ the river. Be careful when you __________ it.

A.across; over .over; cross .cross; across .over; across

5.“There is ______ in today's newspaper, so you needn't read it,” the father says to his son.

A.something interesting .interesting something

C.nothing interesting .interesting anything

6.——Which dress do you like best,Madam?  ——Sorry, I can't decide          now.

A.to buy which one .which one to buy

C.buy which one .which I should buy it

7.– ________ is it from your school to your home?

– It’s about _________ on foot.

A.How far; 20 minutes .How long; 20 minutes’

C.How far; 20 minutes’ .How long; 20 minutes

8.– I hope you _____ my birthday party next Saturday. 

– OK, I _____.

A.to come to; will .to come to; am

C.can come to; will .can come to; do

9.– Why are you so happy, Mary?

– There ________ a fashion show in our school hall _____ the afternoon of May 8th .

A.will have; on .will have; in

C.is going to be; on .is going to have; in

10.Which stress is on the second syllable?

A.palace .shower .machine .double

11.– Hello! Who's that       ?

– This is Mary. I'd like to       to Andy about tomorrow's trip.

A.saying; say .speaking; tell .speaking; talk .saying; speak

12.–There will be ___________ to treat 10 people to lunch.  

–Sounds __________.

A.enough food; good enough .enough food; well enough

C.food enough; enough good .food enough; enough well

13.– _____ your new job        , Jim?

– Well, it is usually full of fun. But I have to keep busy.

A.How is; like .What is; like .What does; like .How does; like

14.– ______ try some fish? It looks delicious.     

– It smells _________. I don't want to eat it.

A.Why not; bad .Why don't; good .Why not; good .Why don't; bad

15.– Would you like to play football with us this afternoon, Lucy?

– ________. I will go shopping with Linda.

A.I’d love to .I’m afraid not .Sounds good .You’re welcome

二、完型填空

 Sometimes you may quarrel(争吵) with your friends or family members. That can make you feel    16   . At that time, saying    17    can help. Here are some ideas about saying sorry.

There are some   18   we can learn. For example, “I am sorry for    19    I say.” “I am sorry I lost your book.” “I am sorry I    20    your glass. It’s not right. I won’t do it again.” You can feel good when you say sorry   21   you are trying to make things right again.

Saying “I am sorry” when you need is the right    22    to do. It does a lot of good. It helps show that you    23   to be friendly again. If you can do a nice thing for the    24   after you say sorry to him or her, then maybe you can both feel friendly again. Everyone can be    25    and saying sorry is the best way.

16.A.interesting .sad .happy .boring

17.A.hi .goodbye .sorry .good morning

18.A.stories .news .ways .books

19.A.why .how .who .what

20.A.like .break .agree .see

21.A.and .until .because .when

22.A.time .thing .rule .place

23.A.want .like .need .plan

24.A.person .city .school .people

25.A.well .hard .right .wrong

 A woman    26   to work every day. She usually parks her car in the street   27   her office. One day after work, she gets into her car and starts driving    28   . Suddenly, she finds a blue car following her. The    29   is a big man. When she turns left, the blue car turns left. When she turns right, the blue car turns right. When she stops   30   the traffic lights, the blue car stops    31   .

She is    32   so she drives quickly to the police station. She is surprised to see that the blue car also stops behind her car. She jumps out of her car quickly and runs to a policeman in police uniform. She asks for help and tells him everything.

The policeman quickly runs to the blue    33   . Just then the driver in the blue car comes out and    34   the policeman, “I want to give back this wallet to her. I think she drops it on the street.”    

The woman’s face turns red. She thanks    35    big man.

26.A.walks .drives .rides .flies

27.A.over .on .outside .inside

28.A.home .work .to home .to work

29.A.worker .waiter .cleaner .driver

30.A.on .at .under .over

31.A.in front .behind .near .next

32.A.happy .glad .interested .afraid

33.A.bus .car .bike .the woman

34.A.asks .tells .talks .chats

35.A.a ./ .an .the

三、补全对话7选5

根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。

A: Hello, Jane! 36.

B: I'm watching TV.

A: How's the TV show?                           

B: 37. I don't like it.

A: 38.

B: Good idea.

A: Let's meet at Happy Supermarket at 4:20.

B: OK. 39.

A: We can get there by bus.

B: OK. The bus stop is not far from there.

A: Yes. You're right.

B: 40.

A: He's at home. He is helping his mom do housework.

B: Oh, I see. He can't go with us.

A.How can we get there?

B.How far is it?

C.Do you want to watch a film with me?

D.What are you doing?

E.Where is John, do you know?

F.How often do you watch it?

G.It's boring.

四、阅读单选

 Big Ben is not the name of a man. It is the name of a big clock in London. London is the capital of England. This clock has four faces. So, no matter (无论) where you stand, you can read the time on the face of Big Ben. Each face is the size of a bus. The hands are about four meters long. It is about the size of two people standing on top of each other. If you go to London, you may want to visit the Houses of Parliament (国会大厦). In that place you will find Big Ben sits at the top of the clock tower in the Houses of Parliament. You will probably hear it and see it. The big clock makes such a loud noise. ‘Ding dong, ding dong.’ It goes every quarter of an hour. The name of Big Ben comes from a big builder.

41.Big Ben is in ____________.

A.China .the USA .Japan .the UK

42.The clock strikes (敲) every ________ minutes of an hour

A.ten .fifteen .thirty .forty-five

43.You can read the time of Big Ben ____________.

A.at the top of the clock tower .in the Houses of Parliament

C.on the hands of the huge clock .on the four faces of the clock

44.The underlined (划线部分) word ‘hands’ means ________ in Chinese.

A.手 .标志 .指针 .发条

45.Jack’s birthday party is going to be         .

A.in school .at home .in the park .at the beach

46.When is Jack’s birthday party going to be?

A.On August 8. .On August 13. .On November 2. .On November 6.

47.Leo may be         .

A.Isabella’s father .Isabella’s teacher .Jack’s father .Jack’s brother

48.According to the information above, Isabella is going to be           years old.

A.12 .13 .5 .6

 A poor farmer has a friend. One day, his friend gives him a young apple tree and tells him to take it home and plant it. 

The farmer is pleased with the gift, but when he gets home, he doesn’t know where to plant it. Finally he plants the tree in the forest where no one can see it. But without sunlight or good soil, the tree will soon die.

Later the friend asks the farmer why he plants the tree in such a poor place. “What’s the difference?” the farmer says angrily. “If I plant the tree near the road, strangers will steal the fruit. If I plant the tree in one of my fields, my neighbors will come at night and steal some of the apples. If I plant it near my house, my own children will take the fruit.”

“Yes,” says his friend, “but at least someone can enjoy the fruit. Now you not only rob(剥夺) everyone of the fruit, but also you destroy(破坏) a good apple tree.”

49.Where does the farmer plant the tree?

A.In the forest. .Near his house. .In his field. .Near the road.

50.The underlined word “steal” means _________ in Chinese.

A.买 .摘 .看见 .偷

51.The farmer has ______ reasons to plant the tree in the forest.

A.One .Two .Three .Four

52.What does the friend think of the farmer?

A.He is right. .He is wrong. .He is clever. .He is kind.

 Where do you like to live? For this question, different people have different answers. Some people like to live in a city because there are many shops and supermarkets. They think it is convenient(方便的) to buy things. But some people think it is good to live in a quiet town because they don’t like the dirty air in the big city. They dislike pollution in the city.

Today, some people like travelling, so they would like to buy house cars. House car is both a house and a car. You can’t buy it with a little money. There is a driving area in the car. You can do lots of things in the car. There is a bed and a lamp in the bedroom. You can make dinner in the kitchen. You can also find a fridge and a sink in it. You can listen to music and watch TV in the sitting room. If you are tired, you can have a shower or a bath in the bathroom. You can do most things you want to do. Life is travelling. Do you want to live in this kind of car?

53.Why do some people like to live in the city?

A.Because it is a quiet place. .Because there are many people.

C.Because there are many cars and buses. .Because it is convenient to live there.

54.What’s the advantage(优点) of living in the town?

A.There are no cars and buses. .There isn’t much pollution.

C.There aren’t any places to buy things. .The air is dirty there.

55.What can’t you do in the house car?

A.Have a shower. .Make dinner. .Buy some food. .Listen to music.

56.How much do you need to pay for the house car?

A.Much money. .Little money. .A little money. .Lot of money.

57.From the passage, what can you know?

A.You can’t have a comfortable life in the town.

B.You can do anything you like in the house car.

C.It is difficult to buy all the things in the city.

D.Different people like to live in different places.

五、回答问题

 Pets are a part of people's lives. Some pets are like family members. In these days, many people have pets at home and they spend a lot of money on them. In fact, in some parts of the world, pets get real VIP treatment. VIP usually means Very Important People, but here VIP means Very Important Pets!

When you want to give Fido or Kitty a holiday, you can choose from many dog and cat hotels. In these hotels, dogs can exercise inside or outside, and cats have a large place with something to climb on and play with. They get the best food during their stays at these hotels.

There are other special services(服务)at these hotels. If you are traveling and you want to see your pet, the hotel can put a video camera in the pet's room. So you can see your Fido or Kitty on TV or on a phone.

58.What's the new meaning of "VIP" in this passage? (不超过5个词)

________________________________________________________

59.What does "Fido" stand for(代表) here? (不超过5个词)

________________________________________________________

60.How can you see your pet during your traveling? (不超过10个词)

________________________________________________________

六、根据首字母填空

根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。

61.Be careful with those k________(刀). Don't give them to the baby.

62.Today is her t_________(十二) birthday and she gets many presents.

63.Go s__________(径直) on, and you will see the Palace Museum on your right.

.Some c________ (学院) students are helping us with our English study.

65.Our school is very big. It has t_________ (千) of students in it.

七、话题作文

66.假如你是Tom, 请根据下表内容,给你的笔友Sandy写一封信介绍你家乡的情况。

要求:1.不要逐句翻译, 要包含表格中所有内容;    

2.省略号部分适当发挥;

3. 80词左右(开头结尾不计入总字数)。

4.不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。

地理位置芜湖北边;离芜湖市中心不远;开车大约50分钟

居住环境空气清新;……

居民生活公园散步;湖上划船
社会风尚邻里和睦;……

交通出行汽车、火车、私家车
感受……(自拟1-2句)

Dear Sandy,

Thank you for your letter. I am happy to tell you something about my hometown._______________________________________

All the best

Tom

1.C

【详解】

句意:中国的首都— —北京,有很悠久的历史。

第一个空表示“中国的首都”,是特指, the capital of China, 故用the, 第二个空表示有“一段”悠久的历史,故用不定冠词a, 故选C。

2.C

【详解】

句意:刘老师教我们英语,她是我们的好老师。第一个空表示“教我们”,作teach的宾语,所以用宾格,故填us, 第二个空表示“我们的”,且后面没有名词,所以用名词性物主代词,故选C。

3.A

【详解】

句意:我们住在九楼,我的同学Lucy住的比我高两层。第一空前有the,所以用序数词,表示“第九” the ninth, ninth需要去e,加th;第二个空表示“比我们高两层”,需要用基数词,故填two, 故选A。

4.B

【详解】

句意:在这条河上有座桥,你过的时候要小心点。

across穿过,介词;cross穿过,动词; over在….上方。第一个空表示“在….正上方”over;第二个句子根据句子结构,这是when引导的时间状语从句,从句中缺少的是谓语动词,所以用动词“穿过”,故填cross。故选B。

5.C

【详解】

句意:“在今天的报纸上没什么有趣的东西,所以你不需要读它”,爸爸对他的儿子说。根据句意可知,这里表示“没什么有趣的东西”,be动词用的是is,所以用nothing, 选项中只有C选项是nothing, 故选C。

【点睛】

something是复合不定代词,复合不定代词的特点:1.复合不定代词作主语,谓语动词用单数 2. 形容词修饰复合不定代词,要后置,所以此题interesting要放在nothing的后面。

6.B

【详解】

句意:——你最喜欢哪一个,女士?——对不起,我现在还不能决定。根据句意可知,这里表示“买哪一个”,所以用特殊疑问词which, 这里需要用“特殊疑问词+to do不定式”的形式,所以是which one to buy, 故选B。

7.A

【详解】

句意:从你的学校到家有多远?--步行大约20分钟的距离。how far多远,how long多长时间。根据句意可知,这里表示多远,故用How far, 故排除B,D。步行20分钟的距离 twenty minutes on foot, 故选A。

【点睛】

步行20分钟的距离可以说twenty minutes on foot,也可以表达为twenty minutes’ walk此时需要名词所有格形式构成复合形容词作定语,而twenty minutes on foot则不需要所有格形式,所以注意两者的区别。

8.C

【详解】

句意:--我希望下周六你能来参加我的生日聚会。--好的,我会的。

第一个句子表示“能来”,所以用can 表示能够;第二个空表示“我会去的”,是将来发生的动作,所以用will 表示将来,故选C。

9.C

【详解】

句意:你为什么那么高兴,Mary?--我们学校大厅在5月8日的下午将要有一个时装表演。 首先在某一天的上下午晚上用介词on; 另外have表示某人拥有某物,there be表示某地有某物。根据时间状语及句子中的there可知,这时一般将来时的there be句型。所以是there will be/ there is going to be, 只有C选项是这用形式,故选C。

10.C

【详解】

句意:那个单词的重音在第二个音节?palace[ˈpalɪs]重音在第一个音节,shower[ˈʃaʊə]重音在第一个音节,machine[məˈʃiːn]重音在第二个音节, double[ˈdʌb(ə)l]重音在第一个音节,故选C。

11.C

【解析】

试题分析:句意:-你好,你是谁?--我是玛丽,我想给Andy 谈谈明天旅行的事情。Who’s that speaking ?是打电话时的专用语,询问对方是谁。Tell sb to do sth 告诉某人做某事,但不能用tell to。结合语境故选C。

考点:考查非谓语动词。

12.A

【解析】

【详解】

句意:--这儿的午餐足够可以招待10个人的。--听起来不错。enough表示足够的,修饰名词时放在名词前面,但是修饰形容词或副词时要后置,第一个空表示足够的食物,enough food;sound 是感官动词,后跟形容词作表语,所以用good, 即good enough, 故选A。

13.B

【详解】

句意:——你的新工作怎么样,吉姆?——哦,它通常充满了乐趣,但我必须保持忙碌。

考查疑问词的用法辨析。like为介词,询问……怎么样? What +助动词… like ?是问喜欢什么,like为动词,依据句意,答案为B。

14.A

【解析】

试题分析:句意:--为什么不尝试这些鱼?看起来是美味的。--闻起来不好,我不想吃。Why not+动词原形,根据I don’t want to eat it.可知,味道不好,故选A。

考点:考查固定句型及形容词的用法。

15.B

【解析】

试题分析:句意为:---露西,今天下午你愿意和我们一起去踢足球吗?---恐怕不行。我要和林达去购物。I’d love to:我愿意;I’m afraid not:恐怕不行;Sounds good:听起来不错 ,You’re welcome:没关系。根据语境可知应选B。

考点:考查情景反应。

16.B

17.C

18.C

19.D

20.B

21.C

22.B

23.A

24.A

25.D

【分析】

有时你可能会和你的朋友或家人吵架。那会让你感到悲伤。在这个时候,说对不起会有帮助。这里介绍了一些关于道歉的想法。

16.句意:这会让你感觉悲伤。interesting有趣的, sad悲伤的,happy高兴的,boring无聊的。此句中的that指的是和家人或朋友吵架这件事,故这件事会使我们很伤心,故选B。

17.句意:这时,向他们说对不起可以帮助你减少你的痛苦。hi喂,goodbye再见,sorry对不起,good morning 上午好。根据句意可知,这里表示“向家人或朋友道歉”,故选C。

18.句意:这里有一些我们可以学习的方法。stories故事, news新闻,ways 方式,方法,books书,根据后文可知,一下是作者为我们提供的几种方法,故选C。

19.句意:例如,“对于我说的话,我很抱歉。”根据句意可知,这里表示“我说的话”,即what I say,所以选D。

20.句意:我很抱歉,我打破你的杯子。like喜欢,break打破,agree同意,see看见。根据句意可知,这里表示“打破”杯子,故选B。

21.句意:当你说对不起时你会感觉很好,因为你又在努力使事情恢复。根据句子结构可知,前后是两个完整的句子,所以用连词,两个句子之间有因果关系,所以用because, 故选C。

22.句意:当需要的时候说对不起是正确的做法。time时间,thing事情,rule规则,place地方。根据句意可知,这里表示“正确的事情”,故选B。

23.句意:它有助于表明你想再次友好。want想,like喜欢,need需要,plan计划。根据句意可知,这里表示“想要”,故选A。

24.句意:如果在你向他或她道歉之后,你能为他做一件好事。person人,city城市, school学校, people人。根据句意可知,这里表示“你说抱歉的那个人”,故用person, 故选A。

25.句意:每个人都可能有错,说对不起是最好的方式。well好的,hard努力的,right 争取的,wrong错误的。根据句意可知,这里表示“每个人都会有错”,故选D。

26.B

27.C

28.A

29.D

30.B

31.B

32.D

33.B

34.B

35.D

【分析】

本文讲述了一个女人正在开车回家时,发现一个蓝色的车跟在她的后面,司机是个大块儿头,她很害怕,所以就跟打了电话,这时这个大块头告诉,“我要把钱包还给她,她丢在路上了”,女人对大块头儿非常感谢。

26.句意:一个女人每天开车上班。walks步行,drives开车, rides骑车flies飞往,

根据后文he usually parks her car in the street可知她每天开车去上班,故选B。

27.句意:她通常把车停在办公室外的街上。over在…上面,on在….上面(有接触),outside在外面,inside在里面。根据句意可知,她把车停在办公室外,故选C。

28.句意:她通常把车停在办公室外的街上。下班后要开车回家,并且home是副词,前面不加介词to, 故选A。

29.句意:司机是个大块头。worker工人,waiter服务员,cleaner清洁工,driver司机,根据句意可知,这里所的是跟随她的车的司机,故选D。

30.句意:当她在红绿灯处停车时,蓝色的也车停在后面。这里指“在交通灯处”,在某个小地方用介词at,故选B。

31.句意:当她在红绿灯处停车时,蓝色的车停在了后面。in front of在…前面,behind在…后面,near在…附近,next to紧挨着。从前文可知蓝色车一直在她的后面,故选B。

32.句意:她很害怕,所以很快就开车去了局。happy高兴的,glad高兴的,interested感兴趣的,afraid害怕的。根据上文因为一直被一个车跟随,并且司机是个大块头,所以很害怕,故选D。

33.句意:迅速跑向那辆蓝色的汽车。根据句意可知,这里指前文提到的蓝色的车,即the blue car, 故选B。

34.句意:就在这时,蓝色汽车里的司机出来告诉,“我想把这个钱包还给她。我想她把它扔到街上了。”asks问,tells告诉,talks谈话,chats闲聊。根据后文说的话,可知这里表示“告诉”,故选B。

35.句意:那女人的脸变红了。她感谢那个大块头。这里的“big man”指的是前文提到的那个大块头,所以用定冠词the ,故选D。

【点睛】

本篇是一个故事。故事类的完形填空尤其要注意上下文故事情节之间的联系。要善于从上下文寻找线索,例如第6小题,通过阅读前文可知,这辆蓝色的车一直跟在她的后面,所以在停的时候当然也会停在了后面,故填behind. 再比如第7小题,根据前文的描述以及“a big man”可以得到信息,他很害怕,afraid.

36.D

37.G

38.C

39.A

40.E

【分析】

情景对话。主要谈论了在干什么及对电视节目的看法,最后提出建议出去见面及相关话题。

36.根据答句I'm watching TV.可知,这里在询问你在干什么?故选D。

37.根据问句How's the TV show?可知,这里要回答对这个电视节目的看法,且后面说 I don't like it.,所以这个电视很无聊,故选G。

38.根据后面Good idea.可知,这里说话人提出了某个建议,结合选项故选C。

39.根据答句We can get there by bus.可知,这里要问去那里的方式,故选A。

40.根据答句He's at home.这里在问另外一个人在哪里,结合选项故选E。

41.D

42.B

43.D

44.C

【分析】

本文主要介绍了伦敦的大本钟的位置,大小,以及名字的由来等。

41.细节理解题。根据原文It is the name of a big clock in London. London is the capital of England. 可知Big Ben是伦敦一个大钟的名字,伦敦是英国的首都。故选D。

42.细节理解题。根据The big clock makes such a loud noise. ‘Ding dong, ding dong.’ It goes every quarter of an hour.可知大钟发出很大的响声。“叮咚,叮咚。”每四分之一小时,即每15分钟,故选B。

43.细节理解题。根据This clock has four faces. So, no matter (无论) where you stand, you can read the time on the face of Big Ben.可知这个钟有四个面。所以,无论你站在哪里,你都能从大本钟的脸上读出时间。故选D。

44.词义猜测题。根据对全文的理解可知,这里讲的是一个大钟,所以这里指的是钟的指针有四米长,故选C。

45.D

46.B

47.A

48.C

【分析】

本文分别是两个小朋友Jack和Isabella的生日邀请函,分别介绍了生日聚会的地点,时间,具体注意事项等。

45.细节理解题。根据图片1中Join us for a beach party可知Jack的聚会将会在海边举行,故选D。

46.细节理解题。根据图片1中的时间4:00pm-6:00pm, Saturday, August13,故选B。

47.细节理解题。根据图片2中Our daughter Isabella is ….可以推测Leo可能是Isabella的爸爸,故选A。

48.细节理解题。根据图片2中Our daughter Isabella is turning 5可知她将要5岁了,故选C。

49.A

50.D

51.C

52.B

【分析】

本文主要介绍了一个农民,朋友给了他一棵苹果树,他很喜欢这个礼物,但是却不知道种在哪里,思来想去,最后种在了每人看见的森林里。最后苹果树很快死了,谁都没有吃上苹果。

49.细节理解题。根据Finally he plants the tree in the forest where no one can see it. 可知最后他把这棵树种在没人能看见的森林里。故选A。

50.词义猜测题。根据单词所在的句子“If I plant the tree near the road, strangers will steal the fruit. “如果我把树栽在路边,陌生人就会偷水果。可推测这里steal有“偷”的意思,故选D。

51.细节理解题。根据原文If I plant the tree near the road, If I plant the tree in one of my fields, If I plant it near my house, 所以他列举了3个原因,故选C。

52.推理判断题。根据最后他朋友说的话“Yes,” says his friend, “but at least someone can enjoy the fruit. Now you not only rob(剥夺) everyone of the fruit, but also you destroy(破坏) a good apple tree.”可知他的朋友认为他的做法是错误的,故选B。

53.D

54.B

55.C

56.A

57.D

【分析】

这篇短文讲述了不同的人喜欢住在不同的地方,有些人喜欢住在城市,而有些人喜欢住在小镇上。现在,还有些人喜欢旅游,花钱买房车,人们可以在车子上生活,例如做饭,睡觉,洗澡,看电视,听音乐等。

53.题意:为什么有些人喜欢住在城市里?A. Because it is a quiet place. 因为它是一个安静的地方;B. Because there are many people. 因为有很多人;C. Because there are many cars and buses. 因为有很多汽车和公共汽车;D. Because it is convenient to live there. 因为住在那里很方便。根据第1段中Some people like to live in a city because there are many shops and supermarkets. They think it is convenient to buy things.(有些人喜欢住在城市里,因为那里有很多商店和超市。他们认为买东西很方便。)可知选D。

54.题意:住在城里有什么好处?A. There are no cars and buses. 没有汽车和公共汽车;B. There isn’t much pollution. 没有太多的污染;C. There aren’t any places to buy things. 没有任何可以买东西的地方;D. The air is dirty there. 那里的空气很脏。根据第1段中there are many shops and supermarkets.可知城市有有买东西的地方,可知C错误;根据语境可知城市里有没有汽车和公共汽车可知A错误;根据第1段倒数第2句But some people think it is good to live in a quiet town because they don’t like the dirty air in the big city.可知城市的空气很脏,这里是有点。结合题意和选项可知选B。

55.题意:你不能在房车里做什么?A. Have a shower洗澡;B. Make dinner. 做饭;C. Buy some food. 买些食物;D. Listen to music. 听音乐。根据第3段中You can make dinner in the kitchen. You can listen to music and watch TV in the sitting room. If you are tired, you can have a shower or a bath in the bathroom.可知在房车里可以做饭,听音乐,看电视,洗澡等,A,B和D都可以,故选C。

56.题意:你需要多少钱买房车?根据第3段中第3句You can’t buy it with a little money.可知选用很少的钱你不能买房车;故需要很多钱买房车;选A。

57.题意:从本文中,你能知道什么?A. You can’t have a comfortable life in the town. 你不能在城里过舒适的生活;B. House car is a good place for you to travel. 房车是你旅行的好地方;C. It is difficult to buy all the things in the city. 在城里很难买到所有的东西;D. Different people like to live in different places. 不同的人喜欢住在不同的地方。第一段第1和2句(Where do you like to live? For this question, different people have different answers. 你喜欢住在哪里?对于这个问题,不同的人有不同的答案。)是本文的中心句,可知本文主要介绍不同的人喜欢住在不同的地方,有的喜欢住在城市,有的喜欢住在乡下,有的喜欢旅游,住在房车里。故选D。

58.Very Important Pets.

59.It is a dog. / It is a pet.

60.On TV or on a phone.

【分析】

本文主要讲述了宠物是人们生活的一部分。有些宠物像是家庭成员,甚至在世界上的某些地方,宠物得到了真正的贵宾待遇,有许多宠物酒店,他们为宠物提供吃的,玩的,以及摄像机等。

58.根据原文VIP usually means Very Important People, but here VIP means Very Important Pets!可知,里VIP意味着非常重要的宠物!故回答Very Important Pets.

59.根据第二段的描述When you want to give Fido or Kitty a holiday, you can choose from many dog and cat hotels. 知Fido指的是宠物狗,故回答It is a dog. / It is a pet.

60.根据第三段If you are traveling and you want to see your pet, the hotel can put a video camera in the pet's room. So you can see your Fido or Kitty on TV or on a phone.可知你可以通过电视或电话看到你的Fido or Kitty。故回答On TV or on a phone.

61.knives

62.twelfth

63.straight

.college

65.thousands

【分析】

61.句意:小心那些刀, 别把它们给孩子。前面those那些,所以用复数形式,故填knives。

62.句意:今天是她的十二岁生日,她收到许多礼物。根据句意可知,这里表示“第十二”故用序数词,故填twelfth。

63.句意:一直往前走,你会看到右边的故宫博物馆。根据句意可知,表示“直走”,故填straight。

.句意:一些大学生正在帮助我们学习英语。根据汉语及首字母可知,这里表示“学院,大学”,故填college。

65.句意:我们学校很大,里面有成千上万的学生。这里表示成千上万的,thousands of,故填thousands。

66.Dear Sandy,

Thank you for your letter. I am happy to tell you something about my hometown. 

   My hometown is north of Wuhu. It is not far from the center of Wuhu. It takes only 50 minutes by car. It is a beautiful town with many trees and the air is fresh. Every day, we can smell the flowers and hear the birds sing. People here like walking in the park and rowing on the lake. They are kind and helpful. They always help each other with all kinds of problems. There are buses to the town center every day. People can also go on a trip by train. Most family have their own cars.

   We enjoy our life here. I think it is a wonderful place to live. I hope you can come and visit soon.

All the best

Tom

【详解】

本文需要介绍家乡的情况,时态用一般现在时。本篇文章分为几个部分,My hometown is north of Wuhu. It is not far from the center of Wuhu. It takes only 50 minutes by car.介绍家乡的位置,短语be far from….以及It takes ….by car. 很好的短语和句型。接下来介绍家乡的环境,It is a beautiful town with many trees and the air is fresh. Every day, we can…., 这里用到 It is a….with….介词短语作状语,避免了简单句的重复和堆砌。接下来介绍人们的生活,People here like walking….., 短语help sb with sth的使用恰到好处。最后用We enjoy our life here. I think it is a wonderful place to live. I hope you can come and visit soon.

做出总结,并表达出自己家乡的感情。思路清晰,层次分明,时态句型都使用正确,是一篇很好的文章。下载本文

显示全文
专题