视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
(英语)初三英语阅读理解题20套(带答案)
2025-09-29 00:17:25 责编:小OO
文档
(英语)初三英语阅读理解题20套(带答案)

一、英语阅读(日常生活类)

1.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。  

    Few students like homework, but it is an important part of middle school life in the UK.

    The UK has these rules for homework: Grades7and 8 (ages 11 to 13): 45 to 90 minutes per day; Grade 9 (ages 14 to 15):1 to 2 hours a day.

    Today, many homework tasks are done on a computer. For example, preparing reports, using the Internet or doing online tasks. So schools are usually open before and after normal hours. In this way, students without computers or the Internet at home can use the schools' facilities(设备).

    Sometimes, students are given extended learning tasks. That means they need to do more research and analysis(分析).But however big a task is, teachers always give feedback反馈)to help students find the areas where they can improve.

    Some schools send students home with home diaries. They advise parents to check on their

    Children's progress. Sadly, not every parent takes much interest. In a survey of 1,000 students aged 11 to 18, over 10 percent said that they did not have space at home to do homework. Almost 15 percent said their families did not support them enough.

(1)In the UK, which one of the following shouldn't do homework for more than 90 minutes?            

A. A student of 12.                          B. A girl of 14.                          C. A boy of 15.

(2)If a student doesn't have a computer or the Internet, how can he finish his online homework?            

A. He doesn't have to finish it.

B. He can ask his teacher for help.

C. He can finish it at school.

(3)The underlined word "extended" in Paragraph 4 probably means      .            

A. 扩展的                                      B. 特别的                                      C. 困难的

(4)Why do some schools send students home with home diaries?            

A. To advise students to do their homework in time.

B. To advise parents to learn more about their children's progress.

C. To advise parents to help their children with their homework.

(5)Which part is the passage probably from in a newspaper?            

A. Education.                               B. Sports.                               C. Amusement.

【答案】 (1)A

(2)C

(3)A

(4)B

(5)A   

【解析】【分析】短文大意:本文介绍了英国学生的家庭作业情况。不同年龄段的学生家庭作业时间不同。现在大部分的学生都通过电脑完成作业。学生们还需要做一些扩展作业。学校也希望家长配合来更好的帮助学生完成家庭作业。 

 (1)细节理解题。根据Grade 9(ages 14 to 15): 1 to 2 hours a day。可知,14到15岁的学生需要做1到2小时的作业。根据Grades 7 and 8(ages 11 to 13): 45 to 90 minutes perday可知,12岁的学生只需要做45到90分钟。故选A。

 (2)细节理解题。根据So schools are usually open before and after normal hours。 In this way, students without computers or the Internet at home can use the schools' facilities因此,学校通常在正常时间前后开放,这样,没有电脑或家里的互联网的学生就可以使用学校的设施。可知,没有电脑的学生可以在学校完成在线作业。故选C。

 (3)词义猜测题。结合语境,Sometimes, students are given extended learning tasks。 根据That means they need to do more research and analysis(分析). 可知此处表示有时候,学生们会做一些扩展的学习任务。故选A。

 (4)细节理解题。根据They advise parents to check on their children's progress。 可知,学校让孩子们带家庭日记回家,是为了让家长了解一下孩子们的进展。故选B。

 (5)推理判断题。通读全文The UK has these rules for homework英国有这些家庭作业规则,可知本文主要讲解英国的学生的作业情况。所以,本文应该出自报纸的教育部分。故选A。 

【点评】此题考查阅读理解。此题涉及到细节理解,词意猜测和推理判断等题型。对于细节理解题,可直接从短文的细节中找出问题答案。对于词意猜测题,要根据上下文的联系,进行推理,确定词在文章中的意思,对于推理判断题,要根据文章的细节及作者的观点和对文章的认知进行推测判断,找出正确答案。

 

2.阅读理解  

    Do you want a job in the holiday? Just go for it. First, you need to know what kind of job is suitable for your age and interest.

    If you're 13 to 15. 

    It seems that you can't work almost anywhere, but you're probably allowed to clean your neighbours' cars or walk their dogs.

    There is no lowest wage(工资) for children under 16.

By law, you can't work more than 35 hours each week during school holidays. And you can't work before 7 a.m. or after 7 p.m.

    If you're 16 or 17.

    The lowest wage for 16-17 years old teenagers should be no less than 7 dollars per hour.

    You can't work in a pub or bar, but you can work in many other places.

    By law, you can't work more than 40 hours each week.

What jobs are out there?

    Obviously your choices are limited () by the fact that you can only work during school holidays, but the following situations are fine.

    At Christmas, most shops are shart of hands, so you may find something to do there. In antumn, there's always fruit picking.  It can be pretty hard work, but it pays really well.

    If you're mad about football, you can choose to work in a sports shop or help out at a local football club.  No matter how much you are paid, you are doing what you like.

(1)In the school holidays, 14-year-old kids __________________.            

A. can work anywhere they want                        B. are not allowed to work alone

C. can't go to work at night                                 D. can work as long as 14 hours a day

(2)How much can a 16-year-old kid be paid at least in two hours?            

A. 21 dollars.                        B. 17 dollars.                        C. 14 dollars.                        D. 7 dollars.

(3)If you want to clean cars for others, you should at least be _____________.            

A. 16                                         B. 15                                         C. 14                                         D. 13

(4)According to the passage, which statement is true?            

A. not right for children                                       B. tiring but pays well

C. better than other jobs                                      D. more interesting to girls

(5)According to the passage, which statement is true?            

A. If you are 17 years old, you're not allowed to walk the dog for your neighbour.

B. Teenagers can choose their jobs according to their interest.

C. Fruit picking pays well because there are fewer people to pick it.

D. Only football fan is allowed to work in a football club.

【答案】 (1)C

(2)C

(3)D

(4)B

(5)B   

【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍在假期根据自己的年龄和兴趣,找到适合自己的工作。

 (1)细节理解题。由If you're 13 to 15.  ... And you can't work before 7 a.m. or after 7 p.m. 可知十四岁的儿童不能晚上工作,故选C。

 (2)细节理解题。由 If you're 16 or 17.The lowest wage for 16-17 years old teenagers should be no less than 7 dollars per hour.16-17岁青少年的最低工资应不低于每小时7美元。可知结合题干,两个小时就应该14美元,故选C。

 (3)细节理解题。由  If you're 13 to 15. It seems that you can't work almost anywhere, but you're probably allowed to clean your neighbours' cars or walk their dogs.可知想要为邻居清洗车,至少十三岁。故选D。

 (4)细节理解题。由 It can be pretty hard work, but it pays really well.可知累但报酬很好,故选B。

 (5)细节理解题。由  If you're mad about football, you can choose to work in a sports shop or help out at a local football club.  No matter how much you are paid, you are doing what you like.可知青少年可以根据自己的兴趣选择工作。故选B。

 【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词,在文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。

3.阅读理解  

    At some point in life, many people develop a mental (精神) problem. 

While most people get over it, for others it doesn't go away easily. 

    The WHO says that about 20 percent of teenagers worldwide suffer from mental illness. It's thought that the number of teenagers with mental illness around the world will increase by half by 2020. It will become one of the main causes of illness, and even death. 

    In China, the picture isn't bright, either. About one tenth of teenagers under the age of 17 have a mental health challenge. 

    The world is changing fast. Study and relationships have always caused stress, but today the stress is much higher than before, the WHO said. 

    A research centre in Oxford University says that young people today have big stresses at school. For example, they experience bullying (欺凌). In a 2017 report, the centre noted that the Internet was a special source (渠道) of stress. Online, young people often see "messages about perfection" and this causes the young "great uncertainty about their futures", says the centre. 

    Also, according to China Daily, Chinese people don't ask for help with their mental problems. They fear that others will think less of them if they say that they are in mental trouble. Elaine Peng, a US mental health educator, makes a similar point. And in the UK, over three quarters of young people believe their mental problems have a social stigma. It is reported in 2017 that a quarter of young UK people wouldn't ask for help if they developed a mental problem. 

    Young people who don't ask for help for their condition may be creating problems for themselves in the future. Elaine Peng warned that, "If we hide our mental health, it may remain a problem forever."

    "My message for young people is, if you feel something is wrong within you—ask for help," he told China Daily. 

(1)Which of the following is NOT the cause of stress according to the passage?            

A. Heavy schoolwork                                            B. Being bullied at school.

C. Some information from the Internet.             D. Certainty about the future.

(2)Why don't Chinese people ask for help with their mental problems?            

A. They don't think them serious.                      B. They can get over them in time.

C. They can keep their mental health secret.    D. They are afraid of being looked down upon.

(3)What does the underlined word "stigma" most probably mean in Chinese?            

A. 羞耻                                     B. 印象                                     C. 援助                                     D. 危害

(4)Elaine Peng advised the teenagers with mental illness to ______.            

A. think less of themselves                                   B. avoid being bullied

C. ask for help as soon as possible                      D. stay away from the Internet.

(5)The main purpose of the passage is to ______.            

A. ask research centers for help   

B. tell about teenagers' stresses

C. call public attention on teenagers with mental illness

D. show some different opinions from different countries

【答案】 (1)D

(2)D

(3)A

(4)C

(5)C   

【解析】【分析】大意:本文讲述世界上许多人有精神疾病,到2020年世界上有一半的青少年患精神方面的疾病。精神疾病将成为主要的疾病甚至导致死亡,研究表明引起精神异常的原因是压力过大而没有及时找医生疏导导致的。

 (1)细节题。根据young people today have big stresses at school. they experience bullying (欺凌). the Internet was a special source (渠道) of stress.可知,研究表明压力的原因来自于过重的学业,学校的欺凌,已经互联网上一些不良信息导致的,D描述与原文不一致,故选D。

 (2)细节题。根据 They fear that others will think less of them if they say that they are in mental trouble.可知,他们害怕其他人瞧不起他们,故选D。

 (3)词义猜测题。根据And in the UK, over three quarters of young people believe their mental problems have a social stigma.可知,在英国,超过4分之三的年轻人认为他们的精神疾病是社会的耻辱,推出stigma的意思是“羞耻”,故选A。

 (4)推断题。根据If we hide our mental health, it may remain a problem forever.可知,如果躲避我们的精神健康,它可能拥有是一个问题,推出Elaine Peng建议患有精神疾病的青少年应尽快就医,故选C。

 (5)推断题。通过分析可知,作者讲述世界上越来越多的青少年患有精神疾病目的是唤起全社会对患有精神异常的青少年关注,故选C。

 【点评】考查阅读理解。细节题、推断题和词义猜测题是阅读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;词句猜测题需要联系上下文,推出词句的意思。

4.阅读理解  

    Did you take part in a camp this summer? There are so many summer camps and not all of them are the same. To choose which camp is best for you, first you must do a bit of research. 

    Maybe you've never thought about it before, but every great summer camp has the same main goals—opportunity, challenge and growth. 

    Opportunity means you are given a chance to do something special. It also makes you special because other kids don't have the same opportunity. For example, if you are interested in writing, then you can choose to join a journalism (新闻) camp. You may have the opportunity of meeting famous journalists there. 

    Challenge means you are given a task. You must finish the task and succeed in dealing with the challenge. Then you will have a sense of achievement. For example, you could take a lifeguard course at some summer camps. If you pass the exam, then you will receive a certificate (证书) to become a real lifeguard. 

    This also leads to the third and most important goal of very great summer camp—personal growth. It doesn't mean growing taller and stronger or more beautiful. It means seeing yourself improve, learning something new and doing something you didn't know or believe you could do before. It also means becoming more confident in yourself. 

    So in the future when choosing your next summer camp, remember to ask yourself: Is it a special opportunity? Is it a challenge? Will I grow?

    But what about friendship, fun and joy? These will all happen naturally when you have the right goals at summer camps!

(1)Which is the writer's opinion?            

A. Different camps have different goals.     

B. There are too many summer camps today.

C. All great summer camps have the same main goals.

D. All the summer camps offer the same activities and courses.

(2)According to the passage, a camper feels successful when he ______.            

A. joins the best camp                                          B. finishes a hard task

C. grows taller and stronger                                D. takes a special chance

(3)The most important thing for a camper is to ______.            

A. take opportunities                                           B. grow more beautiful

C. become better and more confident               D. learn new life-saving skills

(4)What does the last paragraph tell us?            

A. It's not important to have fun at a camp.     

B. It's hard to make real friends at a camp.

C. You can get more joy with more goals at camp.

D. With the right goals, you can have fun while learning at a camp.

(5)Which is the best title for the passage?            

A. What makes a camp great?                             B. Which is the best goal?

C. How to be a successful camper?                     D. How to do research work?

【答案】 (1)C

(2)B

(3)C

(4)D

(5)C   

【解析】【分析】大意:本文讲述作者就如何成为一个成功的野营者给出了一些看法,每个好的夏令营都有相同的主要的目标——机会,挑战和成长,让自己一边学到东西一边获得乐趣。

 (1)细节题。根据but every great summer camp has the same main goals—opportunity, challenge and growth.可知,作者观点是所有好的夏令营都有相同的主要目标——机会,挑战,成长,故选C。

 (2)细节题。根据You must finish the task and succeed in dealing with the challenge. Then you will have a sense of achievement.可知,每当野营者完成一次艰难的任务后会有成就感,故选B。

 (3)推断题。根据the third and most important goal of very great summer camp—personal growth. It means seeing yourself improve, learning something new and doing something you didn't know or believe you could do before. It also means becoming more confident in yourself.可知,对于野营者而言,最重要的事是变得更好而且更自信,故选C。

 (4)段落大意题。最后一段主要讲述有用正确的目标,你便可以在夏令营中一边学到东西一边获得乐趣,故选D。

 (5)主旨题。本文主要讲述如何成为一个成功的野营者的,故选C。

 【点评】考查阅读理解。细节题、推断题和主旨题是阅读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

5.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。  

    Hobbies let you explore interests outside of your line of work. They let you be creative and try all kinds of new things. Picking a different one can get your creative juices flowing again.

     Look at what interests you.

    Check what you love doing in your spare time. Do you enjoy reading books? Maybe you want to try your hand at writing your own. Do you like a hot coffee at the end of the day? Maybe your hobby could be trying to make it at home. Turn what you already love into a hobby.

     Think about what you value most

    Do you value wisdom or courage? Do you admire artists? Let such question guide you when choosing a hobby.

    For example, maybe you could volunteer at a library as a hobby because you value education or maybe you could try painting because you admire people who can express themselves with art.

    Examine your skills and personality.

     Certain hobbies require certain skill

    If you don't have much patience, then maybe going fishing isn't something you'd enjoy. However, if you love building things, maybe you should consider a hobby like working on older cars or building furniture.

    Play to your strengths.

     Pay attention to what excites your ①________.

    The way you talk about things can also show what you really like and it can be developed into a hobby.

    Think about the topics you go on endlessly about. Ask your friends and family what you seem to talk about all the time. Now think about the subject that you enjoy so much and decide how it can be turned into your hobby.

(1)This passage is most probably taken from ________.            

A. a magazine for old people                              B. a magazine for young people

C. a picture book for children                             D. a picture book for hobbies

(2)This passage mainly shows us ________.            

A. how to find a new hobby                                B. how to give up old hobbies

C. why you must find a new hobby                     D. why you must give up old hobbies

(3)Which is the most suitable word for ①________?            

A. hobbies                               B. skills                               C. topics                               D. interests

【答案】 (1)B

(2)A

(3)C   

【解析】【分析】主要讲了发现一种新爱好的建议。

 (1)细节题。根据全文可知讲了发现一种新爱好,可知不是picture book图画书,排除C、D。根据maybe you could volunteer at a library在图书馆里当志愿者,所以给年轻人写的,故选B。

 (2)主旨题。根据全文可知主要讲了发现一种新爱好的建议。故选A。

 (3)推断题。根据后文Think about the topics you go on endlessly about.考虑下话题,可知最合适的词是话题,topics,故选C。 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

6.阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。  

    In the park, you see a group of people, all looking up at the sky. Without thinking about it, you look upwards, too. Why? In the concert, someone begins to clap and suddenly the whole room joins in. You do, too. Why?

    Sometimes we feel we are acting correctly when we do the same as others. The more people follow an idea, the better or truer we think the idea is. It's the social proof (社会认同感) that works.

    The scientist Asch carried out an experiment. It shows how social proof can influence us. In a room, a man is shown Line 1, and next to it are three lines (A, B, C). A is longer, C is shorter and B is as long as Line 1. He must tell which of the three lines is as long as Line 1. When the man is alone, he gives the correct answer B. Then, five other men enter the room, and each of them gives the answer C as they were told to. Now the man changes his idea and gives the answer C. Asch got the same result many times among different subjects (实验对象).

    Why do we act like this? Well, in the past, following others was a way to keep from danger. Suppose that 5000 years ago you were hunting (打猎) with friends. Suddenly, they all ran away. What would you have done? Would you have stayed? No, you would have run, too. We are descendants (后代) of those who copied others' action. It is so deeply planted in our mind that we still use it now.

    Social proof has special power. The advertising industry, for example, often makes use of it. So be capful whenever a company says its product is "the most popular".

(1)At the beginning of the passage, the writer leads in the topic by ________.            

A. telling a story         B. giving examples         C. answering questions         D. showing a map

(2)According to Paragraph 3, the experiment by Asch shows ________.            

A. following others is always right                      B. social proof may change people's ideas

C. it's difficult to carry out the experiment         D. people can study better if they are alone

(3)The underlined word "It" in Paragraph g refers to ________.            

A. running with others                                         B. hunting with friends

C. copying others' action                                     D. doing something different

(4)According to the passage, we can infer (推断) that ________.            

A. it's important to run with others anytime

B. products in the advertisement are the best

C. we mustn't copy others' action to keep safe

D. we need to think twice before following others

【答案】 (1)B

(2)B

(3)C

(4)D   

【解析】【分析】短文大意:这篇短文通过几个实例说明了社会认知感对人们的影响。 

 (1)细节理解题。  In the park, you see a group of people, all looking up at the sky. Without thinking about it, you look upwards, too. Why? In the concert, someone begins to clap and suddenly the whole room joins in. You do, too. Why? 可知作者是通过实例说明了一个论点社会认同感的影响。故选B。

 (2)细节理解题。第三段的实验内容主要讲让人们选择一个正确答案,在一个人单独思考的状况下,可以答对;当一群人一起看问题,并告知他们前面的人选择的一个错误答案,他们就都选择认可前人回答的错误答案,由此可知社会认同感会让人改变观点。故选B。

 (3)词意猜测题。根据Suppose that 5000 years ago you were hunting (打猎) with friends. Suddenly, they all ran away. What would you have done? Would you have stayed? No, you would have run, too. We are descendants (后代) of those who copied others' action. 这种观念深深种在我们的脑海中并且现在我们仍旧在使用。可知it指的是人们抄袭他人的行动。故选C。

 (4)推理判断题。根据 So be careful whenever a company says its product is "the most popular". 因此无论何时当一个公司说它的产品是对受欢迎的要小心。可知当我们在跟从别人之前要再三考虑。故选D。 

【点评】此题考查阅读理解。先阅读短文,了解短文大意,然后分析问题,弄清题意,再带着问题阅读短文,从短文的细节中找出问题答案。对于推理判断题要根据文章中相关的细节进行推理判断,不要主观臆断,要根据作者的观点确定。

 

7.阅读理解  

    People in different countries speak different languages. But is there a language that can be understood by everyone in the world? If there is, the answer might be EMOJIS(表情符号).

    Emojis are a kind of special language. Pictures are used to put meaning across. A group called the Unicode Consortium works on choosing emojis. It has added new emojis every year since 2014. They show what people think about and like. 

    Emojis can be used to represent(代表) different groups of people. In 2015, emoji faces with different skin tones(肤色) were added. In 2016, different jobs were added , such as doctor, police officer and painter. This year, emojis of disabled people were added including emojis of blind people and people in wheelchairs. 

    But there is also more to emojis. They can also refer to(指的是) pop culture and new cultural trends(潮流).

    New emojis in 2019 also include several animals, such as sloths(树懒) and flamingos(火烈鸟). These animals are not very common, but are known to many people. For example, sloths have become popular because of the 2016 film Zootopia(《疯狂动物城》). Many fashion designers(设计师) have included flamingos in their designs in recent years. This animal makes people feel like they're on a vacation.

    It seems that emojis are a mirror of the world we live in. It will be interesting to see how they change and grow in the years to come.

(1)Emojis use       to express ideas.            

A. music                               B. sounds                               C. words                               D. pictures

(2)What does the underlined word "it" in Paragraph 2 refer to?            

A. The Unicode Consortium.              B. An emoji.              C. A country.              D. A language.

(3)In which year were emojis of disabled people added?            

A. In 2014.                             B. In 2015.                             C. In 2016.                             D. In 2019.

(4)According to the passage, emojis include the following EXCEPT      .            

A. people with different skin tones

B. popular films

C. some interesting animals

D. different jobs

(5)Which sentence is Not True according to the passage?            

A. People all over the world might understand emojis.

B. Emojis can represent pop culture.

C. Many fashion designers used sloths in their works.

D. Emojis are changing and growing every year.

【答案】 (1)D

(2)A

(3)D

(4)B

(5)C   

【解析】【分析】大意:本文介绍表情符号的发展史和用途及意义。

 (1)细节题。根据Pictures are used to put meaning across.可知,表情符号通过图画来表达想法,故选D。

 (2)词义猜测题。根据A group called the Unicode Consortium works on choosing emojis. It has added new emojis every year since 2014.可知,it在这里指代the Unicode Consortium(统一编码组织),故选A。

 (3)细节题。根据This year, emojis of disabled people were added including emojis of blind people and people in wheelchairs.可知,此处的this year指2019年,即是2019年残疾人被增加到表情符号中,故选D。

 (4)细节题。根据 In 2015, emoji faces with different skin tones(肤色) were added. In 2016, different jobs were added , such as doctor, police officer and painter. New emojis in 2019 also include several animals,可知,文章提到了表情符号包括肤色,有趣的动物和不同的工作,但是未提到电影,故选B。

 (5)细节题。根据Many fashion designers(设计师) have included flamingos in their designs in recent years.可知,许多设计师在他们的作品里使用了火烈鸟,而不是树懒, 故选C。

 【点评】考查阅读理解。细节题和词义猜测题是阅读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案;词句猜测题需要联系上下文,推出词句的意思。

8.根据短文内容,判断正误。  

    Riding a Mobike on the street. You might hear some people speaking Chinese aloud. Turning to the right, you see a Sichuan-style restaurant. After walking into a store, you see that Huawei smartphones are on sale.

    But you are not in China—You are in Manchester in Britain. You might see similar things in many other cities. Chinese products have been going global (世界性的).

    Chinese food has been enjoyed in Western countries for a long time. To meet local people's tastes, Chinese restaurants have made some changes to the dishes. For example, Chinese people like to eat meat with the bone in, but Western people don't. So Chinese restaurants provide big pieces of meat without bones, even for fish.

    Some Chinese brands are also becoming more popular. In many cities in Europe, stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers.

    More than half of the US-owned drones(无人机)are Chinese models. They're not only made in China, but also designed and developed in the country.

    In the past, most Western people thought Chinese products were cheap and unreliable(不可靠的). But now, things have changed greatly. "Made in China" becomes cool.

(1)We can see more people use Chinese products in Western countries now.    

(2)Chinese restaurants provide meat with bones to meet local people's tastes.    

(3)More than 50% of the US-owned drones are designed, developed and made in China.    

(4)In the past , most Western people thought Chinese products were unable to be trusted.    

(5)This article is about the disadvantages of Chinese products.    

【答案】 (1)1

(2)0

(3)1

(4)1

(5)0   

【解析】【分析】本文介绍了有关中国元素的很多东西。

 (1)根据 You might hear some people speaking Chinese aloud. Turning to the right, you see a Sichuan-style restaurant. After walking into a store, you see that Huawei smartphones are on sale 可能会听到一些声说中文。向右拐,你会看到一家川菜餐馆。走进商店后,你会看到华为智能手机正在出售 可知, 我们现在可以看到西方国家越来越多的人使用中国产品是对的  , 故是正确。

 (2)根据 So Chinese restaurants provide big pieces of meat without bones 所以中国餐馆提供大块无骨肉可知, 中国餐馆提供带骨头的肉来满足当地人的口味是错的  , 故是错误。

 (3)根据 More than half of the US-owned drones(无人机)are Chinese models可知超过50%的美国无人驾驶飞机是在中国设计、开发和制造的  , 故是正确。

 (4)根据 In the past, most Western people thought Chinese products were cheap and unreliable可知过去,大多数西方人认为中国产品不可信  , 故是正确。

 (5)根据 Made in China" becomes cool. “中国制造”变得很酷 可知这篇文章是关于中国产品的缺点是错的 ,故是错误。

 【点评】考查阅读理解。注意从文中寻找答案,推断出需要的信息。

9.阅读理解  

1-5   of 90 days  /  All 90 days                                        Next 5   

TODAY

JUN   29

SUN

JUN   30

MON

JUL   1

TUE

JUL   2

WED

JUL   3

21°/13 °C

Mostly   cloudy

19 °/11 °

Partial   sunshine

More

19 °/12 °

Clouds   and sun

More

20   °/12 °

Partly   sunny

More

22°/14 °

Times   of 

clouds   and sun

More

Temperature  JUN 29

Today        Normal        Record         6/29/2018

High             21°           21°            N/A             26°
Low             13°           13°             N/A             15°
                                           More   Historical Weather Data (数据) 

Sunrise/sunset

Sunrise:   6:06 AM

Sunset:   7:57 PM

Duration:   13:51 hr

Moonrise/moonset

Moonrise:   9:03 PM

Moonset:   9:01 AM

Duration:   11:58 hr

Astronomy   (天文学)

(1)What will the weather be like in three days?            

A. Mostly cloudy.            B. Partly sunny.            C. Sunny and windy.            D. Cloudy and rainy.

(2)What was the high temperature on Jun. 29, 2018?            

A. 21℃.                                   B. 13℃.                                   C. 15℃.                                   D. 26℃.

(3)Which of the following days has the lowest temperature?            

A. JUN 29.                               B. JUN 30.                               C. JUL 1.                               D. JUL 2.

(4)When did the sun rise today?            

A. At 6:06 am.                     B. At 9:03 pm.                     C. At 9:01 am.                     D. At 7:57 pm.

(5)If you want to know about the weather of next Friday, you can click "_____".            

A. More Historical Weather Data                 B. Astronomy                 C. Next 5                 D. More

【答案】 (1)B

(2)A

(3)B

(4)A

(5)B   

【解析】【分析】主要讲了未来5天的天气。

 (1)细节题,根据Partial sunshine More Clouds and sun More Partly sunny More可知大都是晴朗的,故选B。

 (2)细节题。根据TODAY JUN 29 21°/13 °C可知最高温度是21摄氏度,最低温度是13摄氏度,故选A。

 (3)细节题。根据JUN 29 21°/13 °C;JUN 30 19 °/11 °; JUL 1 19 °/12 °;JUL 2 20 °/12 ° ;JUL 3 22°/14 °,可知最低温度是JUN30 11摄氏度,故选B。

 (4)细节题。根据Sunrise: 6:06 AM可知早上太阳6:06升起,故选A。

 (5)细节题。根据Astronomy (天文学) 可知是点击天文学,故选B。

 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

10.根据短文内容,选择最佳答案。  

    Do you think your school rules are boring? Take a look at these rules.

No hugging    Some   schools in Portland and Florida started the rule—No hugging in 2010. Two   years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule. The   reason is clear—to avoid "unsuitable interactions(不适当的互动)" between students.

No bags into the classroom    One   high school in Michigan doesn't allow bags into the classroom at all. The   school asks students to return to their lockers (储物柜)between classes for their   books in order to make sure they are safe in lunchrooms and classrooms.

No Ugg boots(Ugg靴子)

    It   might get very cold in winter in Pennsylvania, but students there aren't   allowed to wear their Ugg boots into class. It's to stop them from hiding   things like mobile phones in the boots.
No balls    A   Toronto school doesn't allow its students to bring any hard balls to school.   Why? A parent was taken to hospital with a concussion(脑震荡)after being hit by a ball.

    Interested? Click(点击) here to read more.

(1)When did some schools in New Jersey make the rule "no hugging"?            

A. In 2008                              B. In 2010                              C. In 2012                              D. In 2014

(2)Where are the students at Michigan school asked to keep their books?            

A. In the lockers        B. In the classrooms        C. In the lunchrooms        D. In teachers' offices.

(3)Mobile phones are not allowed into class in _________.            

A. one Portland school                                        B. some schools in Florida

C. one Pennsylvania school                                 D. some schools in Brooklyn

(4)Who is the reason for a Toronto school's "no balls" rule?            

A. A teacher                          B. A doctor                          C. A student                          D. A parent

(5)Where is the material probably from?            

A. A newspaper                        B. A website                        C. A speech                        D. A diary

【答案】 (1)C

(2)A

(3)C

(4)D

(5)B   

【解析】【分析】本文介绍几个学校的规则。

 (1)推理题。根据 Some schools in Portland and Florida started the rule—No hugging in 2010. Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule波特兰和佛罗里达的一些学校开始了这项规定——2010年禁止拥抱。两年后,新泽西和布鲁克林的一些学校也制定了同样的规则 ,可知新泽西的一些学校2012年制定了“禁止拥抱”的规则,故选C。

 (2)细节题。根据  One high school in Michigan doesn't allow bags into the classroom at all. The school asks students to return to their lockers ,可知密歇根学校的学生被要求把书放在储物柜里 ,故选A。

 (3)推理题。根据 students there aren't allowed to wear their Ugg boots into class. It's to stop them from hiding things like mobile phones in the boots 那里的学生不允许穿ugg靴子上课,为了阻止他们把手机之类的东在靴子里,可知 Pennsylvania 不允许上课使用手机,故选C。

 (4)细节题。根据A parent was taken to hospital with a concussion(脑震荡)after being hit by a ball一名家长被球击中后因脑震荡被送往医院,可知多伦多学校“不准打球”规则的原因是因为一位家长,故选D。

 (5)推理题。根据Interested? Click(点击) here to read more有兴趣吗?点击这里阅读更多,可知文章来自网站,故选B。

 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。

11.阅读理解  

    One night, when I was eight, my mother gently asked me a question I would never forget. "Sweetie, my company wants to promote(升职) me but needs me to work in Brazil. This is like your teacher telling you that you've done well and allowing you to skip(跳) a grade, but you'll have to leave your friends. Would you say yes to your teacher?" She gave me a hug and asked me to think about it. I was lost in thought. The question kept me wondering for the rest of the night. I had said "Yes" but for the first time, I realized the difficult decisions adults had to make.

    For almost four years, my mother would call us from Brazil every day. Every evening I'd eagerly wait for the phone to ring and then tell her everything that happened during the day. A phone call, however, could never take her place and it was difficult not to feel lonely at times.

    During my fourth-grade Christmas break, we flew to Rio to visit her. Looking at her large empty apartment. It was then I started to understand the difficult choices she had to make. She needed to think about both family and work. Faced with difficult decisions, she used to tell me, you wouldn't know whether you made the right choice, but you could always make the best out of the situation, with a positive attitude.

Back home, I reminded myself that what my mother could do, I could, too. If she managed to live in Rio all by herself, I, too, could learn to be independent. I learn how to take care of myself and set high but achievable goals.

    My mother is now back with us. But I will never forget what the experience has really taught me. I've learned a lot because of this separation(分离). There are lots of difficult decisions that we have to face in our life. We need to have a positive attitude no matter what happens.

(1)It was __________ for the writer to say "Yes" to her mother s question.            

A. excited                               B. difficult                               C. unusual                               D. easy

(2)Which of the following sentences can be put in the blank in Paragraph 3?            

A. I thought my mother might regret her decision.

B. I thought my mother might want to go home with us.

C. I realized how lonely my mother was in Brazil herself.

D. I realized my mother had a happy time in Brazil herself.

(3)The writer most probably wants to tell us that __________.            

A. how she gets on well with her mother           B. it's difficult for her to make a decision

C. she has learnt a lot from the experience        D. adults have to face the difficult decisions

【答案】 (1)B

(2)C

(3)C   

【解析】【分析】文章大意:主要介绍了我在小时候与妈妈分开的一段经历,懂得做决定的艰难,理解了妈妈工作的辛苦。

 (1)细节理解题。根据文中的第 一The question kept me wondering for the rest of the night.I had said"yes",可知 这个问题很难回答,故答案是B。

 (2)细节理解题。根据文中的前面Looking at her large empty apartment看着她那空荡荡的大公寓,可知 后面应该是我意识到我母亲在巴西是多么孤独,故答案是C。

 (3)细节理解题。根据文中的最后一段My mother is now back with us.But I will never forget what the experience has really taught me.I've learned a lot because of this separation.There are lots of difficult decisions that we have to face in our life.We need to have a positive attitude no matter what happens.可知 作者从中学到了很多,故答案是C。 

【点评】考查阅读理解。考查对篇章的把握与细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。

12.阅读理解  

    This is the school timetable of Class One, Grade Three, Sunshine  School on Monday. 

8:00-10:00   amTechnology   In this lesson, students learn how to surf the Internet safely and   effectively. 
10:00-11;00   amDrama   During this lesson, students will have the chance to act out roles with other   students.  
11:00-11:45   amPainting   Students learn how to use watercolors properly. If the weather is good, the   lesson may take place outdoors. 
LUNCH
1:00-2:00   pmScience   (Biology or chemistry) Students can choose which class to attend. In biology   this week, students will learn about the bones in humans. In chemistry, the   subject is How explosions happen.  

2:00-3:45   pm SPORTS
2:00   pmTheory(理论) Students learn about the skills used in a certain sport. We see   real action from past games on videos. 

3:00   pm Practice   Students will play a short match lasting 45 minutes. This week, the sports   are soccer(the boys) and volleyball(for girls).  

Homework

Technology   - the teacher will give students websites to look up (about 20 minutes) 

Drama   - students have to learn a part for the next lesson (30-60 minutes) 

Biology/chemistry   - students have to write a report of the lesson(about 40 minutes)

(1)What time does the drama lesson begin?            

A. At 8:00 am.                     B. At 10:00 am.                     C. At 1:00 pm.                     D. At 2:00 pm.

(2)How long does the science homework take?            

A. At least 90 minutes.

B. About 20 minutes.

C. More than 60 minutes.

D. About 40 minutes.

(3)Which of the following is TRUE according to the timetable?            

A. Students always take their painting lessons outsides.

B. Boy students will play a short soccer match this week.

C. Students will use skills in real games in the theory lesson.

D. Students learn how to fix computers in the technology lesson.

【答案】 (1)B

(2)D

(3)B   

【解析】【分析】文章大意:主要介绍阳光学校三年级一班的周一上课时间表。 

 (1)细节理解题。根据10:00-11;00 am:Drama During this lesson, students will have the chance to act out roles with other students. 可知戏剧在这节课将在上午10:00开始,故选B。

 (2)细节理解题。根据Science (Biology or chemistry) Students have to write a report of the lesson(about 40 minutes) .可知科学作业花费大约40分钟,故选D。

 (3)细节理解题。根据 Practice Students will play a short match lasting 45 minutes. This week, the sports are soccer(the boys) and volleyball(for girls). 可知实习学生将进行一场持续45分钟的短比赛。本周的运动项目是男孩足球和女孩排球。故选B。

 【点评】考查阅读理解。要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。

13.阅读理解  

 

    You think it's "cool" to carry your backpacks and head out to school. But if you don't know exactly how to choose, load, lift and wear them-these all-important accessories(配件)can be a pain in the back. Not to mention the neck, head and shoulders.

    Backpacks can influence your health. Carrying a heavy load improperly can lead to poor body position; and even hurt the spinal column(脊柱)This can cause muscle strain, headaches, back, neck and arm pain.

    For example, if it is carried on one shoulder; a heavy backpack forces the muscles and spine to balance the unequal weight. This may increase the possible back problems later in life.

More than 50 percent of young people suffer back pain by their teenage years. Research shows that this could be mainly caused (场)improper use of backpacks.

Here's some advice to help you carry backpacks comfortably and safely.

    Choose the right backpack. Forget leather (皮革)! It looks great, but it's far too heavy. Go for canvas(帆布). Pick a pack that has two wide, adjustable, comfortable shoulder straps(带子), along with a hip or waist strap, and plenty of pockets. Make sure the pack fits properly and its size is suitable for the wearer's body. 

    Packing it properly. Only put in the pack what is needed for that day. It's a good idea to know what each object weighs. The total weight of the filled pack should be no more than 10 to 15 percent of the wearer's own body weight. Pack heaviest objects close to the body, and place little ones outside, away from the back.

    Putting the backpack on. Put the pack on a smooth surface, at waist height. Put on the pack, one shoulder at a time, then adjust(调整)the straps to fit comfortably. Remember when lifting a backpack, or anything, to lift using the arms and legs and to bend at the knees.

    The right way to wear a backpack. Both shoulder straps should be used, and adjusted so that the pack fits the body, without hanging to one side. Backpacks should never be worn over just one shoulder. You should be able to move your hands between the backpack and your back. The waist strap should also be worn.

    Take the above advice, and you may not complain back pain, numbness or weakness in your arms and legs any more.

(1)What could mainly cause some young people to suffer back pain by their teenage years?            

A. Too much homework.                                      B. Poor treatment for backs.

C. Improper use of backpacks.                            D. Unhealthy sleep position

(2)Which of the following does the writer suggest?

①Choose leather backpacks because it looks "cool" to go to school.

②Pick a pack that its size is suitable for the wearer's body.

③Make sure the backpack contains only what is needed for that day

④Pack heaviest objects close to the body, and place little ones outside.

⑤Put the pack on a smooth surface, above the waist height.

A. ①②④                                B. ①③⑤                                C. ②③④                                D. ②③⑤

(3)If a boy weighs 40kg, how heavy should his filled backpack be at most?            

A. About 4kg.                    B. About 6kg.                    C. About 10kg.                    D. About 15kg.

(4)What is the passage mainly about?            

A. Some problems that teenagers face in their study at school.

B. The suitable backpack material that you should choose.

C. The good influence that backpacks have on your health

D. Some advice on how to carry backpacks comfortably and safely.

【答案】 (1)C

(2)C

(3)B

(4)D   

【解析】【分析】短文大意: 短文主要讲述背包影响学生的健康,如何舒服地和安全地使用背包。

 (1)细节理解题。根据 More than 50 percent of young people suffer back pain by their teenage years. Research shows that this could be mainly caused (场)improper use of backpacks. 可知不正确使用背包可能谁引起背疼。故选C。

 (2)细节判断题。根据  Make sure the pack fits properly and its size is suitable for the wearer's body. 保证背包的大小与背书包的人相符,即②;Only put in the pack what is needed for that day. 需要的时候才背书包,即 ③ ;Pack heaviest objects close to the body, and place little ones outside, away from the back.  当背重物的时候,背包需要贴近身体,背轻的东西时,可以离远点,即 ④ ;故选C。

 (3)细节理解题。根据  The total weight of the filled pack should be no more than 10 to 15 percent of the wearer's own body weight.  这个男孩四十公斤,可知他最多背15%×40kg=6kg,故选B。

 (4)此题考查主旨大意。这篇短文主要对如何正确使用背包使人更舒服更安全给出的几点建议,故选D。 

【点评】此题考查阅读理解。先阅读短文,理解短文大意。然后进行审题,弄清题意,带着问题阅读短文,从短文的细节中找出细节理解问题的答案。对于主旨大意题要根据文章的中心思想确定。

14.阅读理解  

    Along with wheat, rice is one of the most important food crops in the world. It is a nutritious, healthy food.

    Each year, farmers grow millions of tons of rice.

    Top Five Rice﹣producing Countries

(1)What food crop is the reading material mainly about?            

A. Wheat.                                 B. Rice.                                 C. Corn.                                 D. Potato.

(2)In which country is the most rice grown?            

A. China.                            B. Bangladesh.                            C. India.                            D. Vietnam.

(3)From the map we know that the five countries are all in       .            

A. Europe.                               B. Africa.                               C. America.                               D. Asia.

【答案】 (1)B

(2)A

(3)D   

【解析】【分析】短文大意:这篇阅读材料主要介绍了世界水稻种植的国家和产量。

 (1)细节理解题。 根据 rice is one of the most important food crops in the world. 水稻是世界上最重要的粮食作物。故选B。

 (2)看图识图题。 根据柱形图可知中国的水稻产量最高超过200000000,其次是印度,再次印度尼西亚。 故选A。

 (3)看图识图题。 根据柱形图可知世界五大水稻生产国是:中国,印度,印度尼西亚,孟加拉和越南。它们都是亚洲国家。故选D。 

【点评】此题考查阅读理解。先观察图片,理解图片信息。然后分析问题,带着问题仔细观察图片信息,找出问题正确答案。

15.阅读理解  

    Last weekend, I took Lucy to a park, where she discovered a track with large bumps(凸块)and sharp tums. At first, I thought Lucy was able to ride her bike along the track, but she quickly found that her bike was too low to the ground and kept getting stuck on top of the bump.

    Lucy looked at me with fear because she was still a biking newbie. I tried to encourage her too, but really, I was thinking﹣this is going to be a disaster. Not because I thought she would get hurt. More because I thought she wouldn't be able to pick up enough speed to balance, then get really discouraged, and give up quickly. I imagined her throwing her bicycle to the ground and then crying all the way home.

    But I was only half right. Lucy did have a lot of trouble riding the bike. She couldn't find her balance. She fell many times. At one point, she almost started crying because younger kids were getting angry that she was slowing everyone else down. But she did not give up. She kept picking herself up and trying again. She even took the bike off the track and into the main park to practice pushing off and picking up speed on a flat ground. When she felt more confident, she came back. Then she did it over and over again until she finally reached her goal of going around the whole track without falling once. Then she didn't want to leave and everyone was cheering her on.

    This was not a day that ended in a disaster. It was a day when Lucy learned that perseverance pays off.

(1)Why was Lucy taken to the park last weekend?            

A. TO play other kids.                                           B. To discover a track for fun.

C. To find her speed was too slow.                      D. To ride her bike along the track.

(2)What does the underlined sentence probably mean in Paragraph 2?            

A. Lucy would get hurt and cry all the way home.

B. Lucy would fear to ride the bike and get discouraged.

C. Lucy would lose balance and slow the younger kids down.

D. Lucy would have trouble riding the bike and give up soon.

(3)What did Lucy take the bike into the main park for     ?            

A. Being cheered on by everyone.

B. Getting practice in an easier way.

C. Feeling more confident and coming back.

D. Reaching her goal of riding the bike at once.

(4)Which one is the right order of the events?  

a. Lucy fell and got up lots of times.

b. Lucy picked up speed on a flat ground.

C. Lucy found her bike was too low for the bumps.

d. Lucy rode her bike around the whole track without falling once.

A. a﹣b﹣c﹣d.                    B. c﹣b﹣a﹣d.                    C. c﹣a﹣b﹣d.                    D. a﹣C﹣b﹣d.

(5)What is the best title of the passage?            

A. Playing in the Park Is Fun                                B. Perseverance Pays off

C. Don't Be Afraid of Fall in                                 D. Riding Bikes Is Art

【答案】 (1)D

(2)D

(3)B

(4)C

(5)B   

【解析】【分析】文章大意:上周末,我带露西去了一个公园,起初,我以为露西能沿着跑道骑自行车,但她很快发现她的自行车离地太低,一直卡在颠簸的路面上。因为她还是个骑自行车的新手,我认为她很快就放弃了。但我只对了一半。露西骑自行车确实有很多困难。她找不到平衡。她摔倒了很多次。有一次,她几乎哭了起来,但她没有放弃。她不断地振作起来,再试一次。这不是以灾难告终的一天。有一天,露西知道坚持是有回报的。

 (1)细节理解题。根据At first, I thought Lucy was able to ride her bike along the track, but she quickly found that her bike was too low to the ground and kept getting stuck on top of the bump. 可知,起初, 我以为露西可以沿着赛道骑车, 但她很快发现她的自行车离地太低,一直卡在隆起的路面上。可知是去骑自行车,故答案是D。

 (2)句意猜测题。根据 I imagined her throwing her bicycle to the ground and then crying all the way home.可知我想象着她把自行车扔到地上, 然后一路哭回家, 可知意思是露西骑自行车有困难,很快就放弃了, 故答案是D。

 (3)细节理解题。根据 She even took the bike off the track and into the main park to practice pushing off and picking up speed on a flat ground.  可知她甚至把自行车从跑道上带到主公园练习在平坦的地面上推开和加速。可知是为了以更简单的方式进行练习, 故答案是B。

 (4)细节排序题。根据第一段but she quickly found that her bike was too low to the ground and kept getting stuck on top of the bump但她很快发现她的自行车离地太低, 一直卡在颠簸的顶部。 第三段第二行She fell many times她摔了很多次;第三段中间 She even took the bike off the track and into the main park to practice pushing off and picking up speed on a flat ground。 她甚至把自行车从跑道上带到主公园练习在平坦的地面上推开和加速。 第三段最后and over again until she finally reached her goal of going around the whole track without falling once,又一次,直到她最终达到了自己的目标,在整个赛道上不摔倒一次,故答案是C。

 (5)标题判断题。根据:It was a day when Lucy learned that perseverance pays off. 这一天露西知道坚持是有回报的, 可知答案是B. 

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、句意猜测题,细节排序题和标题判断题。细节理解题要可以直接从文中寻找答案;句义猜测题,需要根据单词所在的语境,进行合理想象,确定句子的意思;标题判断题需要在充分理解文章的基础上,总结中心思想,凝练句式,最终确定答案。

16.阅读理解

    The Greens got a rather unhappy surprise when they tried to fly from Cardiff to Lanzarote last weekend. Because of a had mistake at the airline check-in desk, the Greens got on the wrong flight(航班) and ended up in Ankara. So how did the mix-up happen?

    It was five o' clock on Sunday morning when Charlie and Kate Green arrived at Cardiff airport with their nine-year-old daughter Tina. They checked in properly for their fight to Lanzarote, but the check-in attendant(服务员) made a mistake with their boarding passes and also sent them to the wrong boarding gate. Unluckily, it was so curly and the Greens were feeling so tired that they didn't notice any thing wrong. What was worse, there weren't any announcements in the boarding gate area.

    When the Greens finally got on the plane, Charlie and Kate Green fell asleep at once, though there were interesting films, magazines, newspapers and music for them to choose to spend the boring time. Little Tina took out a history book about Rome and read. Two hours later, she fell asleep too. They didn't wake up until six hours later, when the plane was landing. Suddenly, the flight attendant said. "Welcome to Ankara!" The Greens couldn't believe it and little Tina was quite unhappy, The family had to get off the plane and then pay 10 for a tourist visa(签证). In the end, they decided to get back home, living at 5:00 p.m. on the same day.

(1)Where did the Greens plan to spend their weekend?            

A. In Cardiff.                       B. In Lanzarote.                       C. In Rome.                       D. In Ankara.

(2)What did little Tina do first on the plane?            

A. She saw a film.

B. She went to sleep.

C. She listened to music.

D. She read a history book.

(3)How did the Greens feel when they arrived in Ankara?            

A. Bored.                           B. Excited.                           C. Interested.                           D. Surprised.

(4)What's the best title for the text?            

A. What a Wrong I.         B. A Trip to Ankara.         C. The Greens' Trip.         D. How long a Trip.

【答案】 (1)B

(2)D

(3)D

(4)B   

【解析】【分析】大意:本文介绍格林一家上周末试图飞往兰萨罗特时,由于在航空公司登记处出了一个错误,他们上错了航班,最后在安卡拉降落的故事。

 (1)细节理解题。 根据第一句The Greens got a rather unhappy surprise when they tried to fly from Cardiff to Lanzarote last weekend. 上周末,格林一家试图从加的夫飞往兰扎罗特时,他们得到了一个相当不愉快的惊喜。可知,他们去"兰扎罗特", 故选B。

 (2)细节理解题。根据第三段中Little Tina took out a history book about Rome and read. 小蒂娜拿出一本关于罗马的历史书读了起来。可知,她读一本历史书,故选D。

 (3)细节理解题。根据第三段中The Greens couldn't believe it,格林一家简直不敢相信。可知,他们感觉很"吃惊",故选D。

 (4)主旨大意题。 本文主要讲述格林一家上周末试图飞往兰萨罗特时,由于在航空公司登记处出了一个错误,他们上错了航班,最后在安卡拉降落,故安卡拉之旅符合标题,故选B。

 【点评】考查阅读理解能力,细节题和主旨题是阅读理解题中常考题型。细节题要从文中寻找答案。主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

17.阅读理解  

    Students in Kenya are returning for their third term. They begin their school year in January and it is broken up into three terms. In Kenya, in the past, students were not required to attend school and the education was not free, either.

    I taught math, English and physics at Chamasiri Secondary School while I was a teacher in Kenya. This school had four classrooms ﹣one for each grade, Form 1, Form 2, Form 3 and Form 4. They are the equivalent(对等) to our 9th, 10th, 11th and 12th grades. Teachers traveled from classroom to classroom instead of the students going from room to room. The Form I class had 60 students, Form 2 had 45, Form 3 had 30, and Form 4 about 12 students. The class sizes became smaller as the grades continued on. Why did this happn? Many families were very poor and could not afford the school fees(学费).

    Most countryside schools in Kenya did not have a lot of money. As a result, there were very few textbooks for the students to use. I had seven math texts for my Form 2 class and 14 for the Form I class. Anything the students needed to know was put up on the blackboard and the students copied it down into their notebooks. The notebooks became the students' textbooks.

    Kenyan students study ten different subject areas. Some of the students spend over an hour running home. They do chores at home and hopefully manage to find some time to study before it gets dark. Most families do not have electricity and may not even have candies for their children to study by.

    Luckily, Kenyan education has been becoming better and better in the past few years. I'm sure it will have a good future.

(1)Which grade does Form 3 refer to(指的是) in the writer's country?            

A. Grade 9.                          B. Grade 10.                          C. Grade 11.                          D. Grade 12.

(2)Why did the notebooks become the students' textbooks?            

A. The students did not pay the schools.

B. The schools couldn't afford the textbooks.

C. The students preferred to use their notebook.

D. The teachers asked the students to take notes.

(3)Why do some students run home from school?            

A. They aren't allowed to stay at school.

B. They don't like studying in the school.

C. They hope to have more time to study.

D. They want to get candles in the stores.

(4)According to the passage, which of the following is NOT TRUE?            

A. In Kenya, a school year has three terms.

B. The Form I class had the most students.

C. Each family has electricity in Kenya.

D. Kenyan education has been improving.

【答案】 (1)C

(2)B

(3)C

(4)C   

【解析】【分析】本文介绍Chamasiri Secondary School的情况,这个学校有四个班,一个年级一个班,到这里来就读的学生一般都是穷人家的孩子,学生在这学习10门科目。

 (1)细节理解题。根据Form 1, Form 2, Form 3 and Form 4. They are the equivalent(对等) to our 9th, 10th, 11th and 12th grades. 第一组、第二组、第三组和第四组,他们分别对应9、10、11、12年级,故选C。

 (2)细节理解题。 根据Most countryside schools in Kenya did not have a lot of money. 肯尼亚的大多乡村学校没有很多钱,故选B。

 (3)细节理解题。根据Some of the students spend over an hour running home. They do chores at home and hopefully manage to find some time to study before it gets dark.  Most families do not have electricity and may not even have candies for their children to study by. 一些学生花费一个多小时跑回家,他们在家做家务并希望天黑之前找到一些时间去学习,大多家庭没有电,甚至没有蜡烛供孩子们学习用,因此孩子们跑回家是为了有更多的时间学习,故选C。

 (4)细节理解题。 题目问以下哪一个选项是不对的,根据Most families do not have electricity and may not even have candies for their children to study by.可知,大多家庭没有电,甚至没有蜡烛供孩子们学习用。C选项意为肯尼亚的每个家庭都有电,与原文不符,故选C。

 【点评】考查阅读理解能力,细节题是阅读理解题中常考题型。细节题要从文中寻找答案。

18.根据表格所提供的信息选择最佳答案。  

The Volunteers for the Ice and Snow Festival

Name

Item Jack

 

Du Yue

Mike

Zhang Na

Age25283128
NationalityAmericanChineseEnglishChinese
JobCoachNurseSingerTour guide
PersonalityFriendlyQuietHumorousOutgoing
Volunteering experience(s)

Helping during the City At Festival in 2016Volunteering at an animal hospital in 2013 and 2015Teaching children music at school in the countrysideWorking at an animal care centre twice
Word Box:item项目;personality性格

(1)Jack helped during the City Art Festival      .            

A. in 2013                                    B. in 2015                                    C. in 2016

(2)Mike is       Zhang Na.            

A. three years older than                 B. as old as                 C. three years younger than

(3)Du Yue and Zhang Na      .            

A. have similar volunteering experiences

B. come from different countries

C. have the same personality

(4)If someone is hurt during the Ice and Snow Festival,      may be the most suitable to help.            

A. Jack                                       B. Du Yue                                       C. Mike

(5)Which of the following is TRUE according to the form(表格)above?            

A. Mike who taught children music is humorous.

B. The two girls volunteered at the Olympics.

C. Jack from England is a tour guide.

【答案】 (1)C

(2)A

(3)A

(4)B

(5)A   

【解析】【分析】主要讲了冰雪节的一些志愿者信息。

 (1)细节题。根据Jack这一竖排中Helping during the City Art Festival in 2016,可知在2016年帮助常识艺术家,故选C。

 (2)细节题。根据Age这一横排中可知Mike年龄是31岁,Zhang Na年龄是28岁,Mike比Zhang Na大3岁,故选A。

 (3)细节题。根据Volunteering experience(s) 这一横排中可知Du Yue和Zhang Na可知她们都在宠物医院工作过,所以她们有相似的工作经验,故选A。

 (4)细节题。根据Job这一栏可知Du Yue工作是护士,所以在冰雪节有人受伤时她可以帮助,故选B。

 (5)细节题。根据Mike这一竖排Teaching children music at school in the countryside和Humorous可知Mike在学校教孩子音乐,并且性格是幽默的,故选A。 

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

19.根据短文内容,判断句子正误。  

Dear Dr. Manners,

    My close friend seldom says "please". She will say "Can you get me that bag?" or" Move it over there!" I have told her a lot of times that it is polite to use "please" and "thank you", but she hardly remembers. I feel that she is ordering me around without "please", and I always get angry.

    We have been close friends for over 10 years. It seems that I can't stand it any more. What should I do? Can you help me?

Sincerely,

Hawkins

Dear Ms Hawkins,

    When your friend docs not use polite words, it seems that she is ordering you to do something. So you have right(权利) to hate her behavior.

    Ask her why she doesn't use "please" or "thank you". Explain to her that it makes you feel uncomfortable. Also, you don't need to do anything for her because she doesn't seem kind or pleasant when she asks you to.

    Maybe your friend was not taught how to use "please" or "thank you" in the normal conversation. So you can try to teach her that. Remember it is difficult to find another close friend if you lose one.

Best regards,

Dr. Manners

(1)Ms Hawkins doesn't know how to use "please" or "thank you".    

(2)Ms Hawkins got to know her friend more than ten years ago.    

(3)Dr. Manners thinks Ms Hawkins has right to hate her friend's behavior.    

(4)Maybe Ms Hawkins' friend doesn't know the right way of talking in the normal conversation.    

(5)Dr. Manners advises Ms Hawkins to break up (绝交) with her friend.    

【答案】 (1)0

(2)1

(3)1

(4)1

(5)0   

【解析】【分析】文章大意:主要讲述了霍金斯女士对医生讲了她对于朋友的一些不礼貌行为的烦恼,并请求帮助。

 (1)根据第一封信的内容中的“My close friend seldom says ‘please’.”以及“I have told her a lot of times that it is polite to use ‘please’ and ‘thank you’, but she hardly remembers.”可知是Ms. Hawkins的朋友不知道如何使用“please”和“thank you”而不是Ms. Hawkins,故选错误。

 (2)根据第一封信的内容中的“We have been close friends for over 10 years”可知。十多年前,霍金斯认识了她的朋友。故选正确。

 (3)根据第二封信的内容中的“it seems that she ordering you to do something. So you have right(权利) to hate her behavior.”可知礼仪博士认为霍金斯女士有权讨厌她朋友的行为。故选正确。

 (4)根据第二封信的内容中的“Your friend was probably never taught how to use ‘please’ or ‘thank you’ in normal conversation.”可知也许霍金斯女士的朋友在正常的谈话中不知道正确的说话方式。故选正确。

 (5)根据第二封信的内容中的“Remember it is difficult to find another close friend if you lose one.”可知Dr. Manners并没有建议Ms. Hawkins和她的朋友绝交。故选错误。

 【点评】考查理解判断题。审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。

20.请阅读下面的海报,从每小题所给的A,B,C三个选下中选出一个最佳选项。

    House fires often happened. So it appears necessary to learn something useful to protect family from them. The following poster in the neighborhood will tell you how to do it.

Fire Safety

    Put a smoke alarm in your house and test it every month. Half of all house fire deaths happen between 11 pm and 7 am. The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms.

    Make sure your hearing aid, wheelchair or eyeglasses are next to your bed. Fire can spread through a house soon. You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely. Be ready to act at once.

    Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. That's one of the reasons why at least one child dies and 293 children are injured in a house fire every day.

    Don't call 119 until you are safely outside. During a fire, the first thing to do is to get out of house as fast as you can.
(1)________ makes the risk of dying in a house fire smaller.            

A. A smoke alarm                     B. A pair of eyeglasses                     C. A wheelchair

(2)We may have only ________ to escape from a house firm safely.            

A. half an hour                             B. 2 minutes                             C. 293 seconds

(3)According to the poster, ________ can help save you from a house fire.            

A. stopping the fire from spreading

B. making and following a plan to escape

C. keeping awake betwren11 pm. and 7 am.

(4)Call 119 for help ________.            

A. after you reach safely

B. as soon as you are ready to escape

C. when you find out what causes the house fire

(5)The poster is put up in the neighborhood to help people learn to ________.            

A. plan their live as they wish

B. save time as much as possible

C. protect themselves in a right way

【答案】 (1)A

(2)B

(3)B

(4)A

(5)C   

【解析】【分析】文章大意:文章讲述了当家庭火灾发生时,应该如何做才能够最安全,损失最小。

 (1)细节理解题。根据“The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms”可知,烟雾报警器会降低火灾的死亡, 故答案是 A。

 (2)细节理解题。根据“You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely” 可知,故答案是 B。

 (3)细节理解题。根据 “Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. ”可知,77%的家庭没有可遵守的火灾逃离方案。制定并且遵守逃离方案可以救助人们。故答案是B。

 (4)细节理解题。根据“Don't call 119 until you are safely outside. ”可知,直到你安全到达户外后再打 119,故答案是 A。

 (5)细节理解题。根据“So it appears necessary to learn something useful to protect family from them.”可知张贴海报的目的是以正确的方式保护人们,故答案是C。 

【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,细节理解题比较简单,一般可以直接从文中找到答案。下载本文

显示全文
专题