一、交际英语
1、- How are you, Bob? -________
A、How are you?
B、I'm fine. Thank you.
C、How do you do?
D、Nice to meet you.
参:B
解析:
【答案】B【解析】日常问候语的回答。C是初次见面时用的问候语。D是“很高兴见到你”。
2、- Thanks for your help. - __________
A、My pleasure.
B、Never mind.
C、Quite right.
D、Don't thank me.
参:A
解析:
【答案】A【解析】回答别人的致谢,英语常用my pleasure 或 you are welcome; 其他选项均不适宜。
3、- Paul, _______? - Oh, that's my father!And beside him, my mother.
A、what is the person over there
B、who's talking over there
C、what are they doing
D、which is that
参:B
解析:
【答案】B【解析】上文问“讲话的人是谁?”,下文是回答。
4、- Who's speaking? - This is Tom ________.
A、speaks
B、spoken
C、speaking
D、saying
参:C
解析:
【答案】C【解析】固定用法,打电话常用语。
5、- Hi, Tom, how's everything with you? - ___________, and how are you?
A、Don't mention it
B、Hm, not too bad
C、Thanks
D、Pretty fast
参:B
解析:
【答案】B【解析】问候语。B最适合,表示“还可以,还不错”。A看起来很像正确答案,但是这句话的意思是“没关系”。
二、阅读理解
If you travel by air across the center of Africa or South America, you fly over forests for thousands of kilometers. These great forests are the oceans of trees. There are thousands and thousands of different kinds of plants and animals.
However, the world's forests are getting smaller all the time. We are cutting down the trees because we need wood, and we need more farmland. Some people say that there will not be any forests like these in 20 or 30 years. What will happen if they disappear?
If we cut down our forests, a lot of plants and animals will disappear from the world. In a lot of places the new farmland will soon look like the old deserts. Crops will not grow there. It will not rain very often, and the weather will get very hot. Perhaps the climate of the world will change. This will be dangerous for everyone in the world. That is why we must take care of our forests.
6、The passage mainly tells us about the importance of taking care of plants.
A、T
B、F
参:A
解析:
【答案】A【解析】主旨判断题。整篇文章谈的是树木、树林,因此A 项是对的
7、Forests are homes for different kinds of animals.
A、T
B、F
参:A
解析:
【答案】A【解析】主旨判断题。整篇文章谈的是树木、树林,因此A 项是对的
8、The need for more wood and more land help to protect our forests.
A、T
B、F
参:B
解析:
【答案】A【解析】主旨判断题。整篇文章谈的是树木、树林,因此A 项是对的
9、We'll have more and greater forests in 20 or 30 years in some people's view.
A、T
B、F
参:B
解析:
【答案】A【解析】主旨判断题。整篇文章谈的是树木、树林,因此A 项是对的
10、The writer thinks it necessary to protect the forests.
A、T
B、F
参:A
解析:
【答案】A【解析】主旨判断题。整篇文章谈的是树木、树林,因此A 项是对的
11、Which of the following has become one of America’s fastest growing businesses?
A、Selling home furnishings.
B、Renting furnished apartments.
C、Selling used furniture.
D、Renting home furnishings.
参:D
解析:
【答案】 D 【解析】 本题表面测试的是考生对细节的捕获能力,因为文章提到“The renting of home furnishings (beds, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses”。但实质上是对文章中心的理解能力。文章的中心讲的就是租家具这一社会现象:包括何种人愿意租、其原因是什么以及人们对这一现象的认识。
12、Why do some people prefer to rent furniture?
A、Because the furniture they get in this way is new.
B、Because it saves them a lot of money.
C、Because it saves them much trouble and money.
D、Because they can always get better quality furniture in this way.
参:C
解析:
【答案】 D 【解析】 本题表面测试的是考生对细节的捕获能力,因为文章提到“The renting of home furnishings (beds, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses”。但实质上是对文章中心的理解能力。文章的中心讲的就是租家具这一社会现象:包括何种人愿意租、其原因是什么以及人们对这一现象的认识。
13、What can you infer from the passage?
A、The idea of renting furniture is not acceptable.
B、Renting furniture is not popular in the couple’s home town.
C、Only those who don’t have enough money to rent furniture.
D、People usually grow to like the furniture they have rented.
参:B
解析:
【答案】 D 【解析】 本题表面测试的是考生对细节的捕获能力,因为文章提到“The renting of home furnishings (beds, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses”。但实质上是对文章中心的理解能力。文章的中心讲的就是租家具这一社会现象:包括何种人愿意租、其原因是什么以及人们对这一现象的认识。
14、Which of the following can best serve as the title of the passage?
A、Rent or Buy?
B、A New Way of Getting Home Furnishings.
C、Furnished Apartments.
D、A New Idea.
参:B
解析:
【答案】 D 【解析】 本题表面测试的是考生对细节的捕获能力,因为文章提到“The renting of home furnishings (beds, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses”。但实质上是对文章中心的理解能力。文章的中心讲的就是租家具这一社会现象:包括何种人愿意租、其原因是什么以及人们对这一现象的认识。
15、Young people liked renting home furniture because_________
A、they have less money.
B、they don’t want to buy old furniture.
C、the new furniture is of good quality.
D、they don’t have much money and don’t want to buy the cheap furniture.
参:D
解析:
【答案】 D 【解析】 本题表面测试的是考生对细节的捕获能力,因为文章提到“The renting of home furnishings (beds, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses”。但实质上是对文章中心的理解能力。文章的中心讲的就是租家具这一社会现象:包括何种人愿意租、其原因是什么以及人们对这一现象的认识。
三、词汇与语法
16、- Write to me when you get home.- OK, I _______.
A、must
B、should
C、will
D、can
参:C
解析:
考点:情态动词。will 表示愿意做某事,含有许诺或决心等意思,符合题意。
句意:“你到家就给我写封信。” “好的,我会的。”
17、- _______ is your girl friend like?- She is very kind and good-looking.
A、How
B、What
C、Which
D、Who
参:B
解析:
考点:疑问词 what与like构成的惯用表达。What is he/she like? 是固定搭配,表示询问某人的外貌或品行等。句意:“你的女朋友是什么样的一个人?” “她很善良也很漂亮。”
18、He _______ driving me home, even though I told him I lived nearby.
A、insisted on
B、insisted at
C、insisted that
D、insisted in
参:A
解析:
考点:动词短语。insist on doing sth. “执意做某事”。句意:尽管我告诉他我住在附近,但是他坚持开车送我回家。
19、Tom is so talkative. I'm sure you'll soon get tired _______ him.
A、of
B、with
C、at
D、on
参:A
解析:
考点:词组固定搭配。get tired of sb./sth.=be tired of sb./sth. “讨厌或厌烦某人某事”。Tom 那么爱讲话,我肯定,你很快就会讨厌他。
20、I don’t know _______ to deal with such matter.
A、what
B、how
C、which
D、/
参:B
解析:
考点:非谓语动词。有些动词如know、ask、learn等之后常跟疑问词how / what / when / where +动词不定式,动词不定式作宾语。句意:我不知道如何处理这类问题。
四、完型填空
It's very interesting to study names of different countries. Chinese names are different ___21___ foreign names. Once an English lady came to visit me. When I was introduced to her, she said, “Glad to meet you, Miss Ping.” Then she gave me her name card with three words on it: “Betty J. Black”. So I said, “Thank you, Miss Betty.” We looked at each other and laughed heartily. Later I found that the English people ___22___ their family names last and the given names first, while their middles are not used very much. I explained to her that the Chinese family name comes first, the given name last, so she ___23___ never call me Miss Ping. She asked if we Chinese had a middle name. I told her we didn't. But people may often find three words on a Chinese name card. In this case the family name still comes first, and the other words after it ___24___ a two-word given name. It is quite usual in China. My sister is Li Xiaofang. She has two words in her given name instead ___25___ just one like mine.
21、
A、put
B、from
C、should
D、of
E、are
参:B
解析:
【答案】B【解析】考查形容词词组。be different from... “......与......不同”。
22、
A、put
B、from
C、should
D、of
E、are
参:A
解析:
【答案】B【解析】考查形容词词组。be different from... “......与......不同”。
23、
A、put
B、from
C、should
D、of
E、are
参:C
解析:
【答案】B【解析】考查形容词词组。be different from... “......与......不同”。
24、
A、put
B、from
C、should
D、of
E、are
参:E
解析:
【答案】B【解析】考查形容词词组。be different from... “......与......不同”。
25、
A、put
B、from
C、should
D、of
E、are
参:D
解析:
【答案】B【解析】考查形容词词组。be different from... “......与......不同”。
五、英译汉
26、This new country hopes to establish friendly relations with all its neighbours.
参:
这个新成立的国家希望和所有邻国建立友好关系。
解析:
27、I knocked on his door but nobody came to answer it.
参:
我敲了他的门,但没人来开门。
解析:
28、They thought that there must be something wrong with their TV set.
参:
他们认为电视机一定出了毛病了。
解析:
29、As is known to all, China is the largest developing country in the world.
参:
众所周知,中国是世界上最大的发展中国家。
解析:
30、I'm thinking about a visit to Paris.
参:
我在考虑去巴黎旅游。
解析:
31、You'd better do that again.
参:
你最好再做一遍。
解析:
六、写作
32、Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。My Favorite Sport1.你特别喜欢的运动;2.你喜欢的理由。
参:
解析:下载本文