学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读单选
After graduating from school, I didn’t go directly to university. Instead, I spent a year travelling round the world.
I started my trip in London, the UK. I saw theBig Ben and visited the amazing churches.From there, I flew to Paris, and went down to the south of France, which is famous for its lovely beaches.
Next, I flew to India, and traveled round the country for about three months. Although the cities were crowded, the countryside was the beautiful. I stayed in a small fishing village by the sea and it was the happiest time of my life.
I then came to China, a country I had always wanted to visit. I saw Beijing, of course, and climbed up the Great Wall. I also took a trip to see some villages where I learned a lot about Chinese local customs.
Then, at last, I flew all the way home. It had been a great experience, but, yes, it was good to be home again!
1.The writer travelled round the world ____________.
A.after he graduated from school
B.when he was in university
C.before he graduated from school
D.After graduated from university
2.The right order of the writer’s trip is _____________.
a. He went to Paris.
b.He saw the Big Ben.
c. He visited China.
d. He stayed in India for 3 months.
A.c-d-a-b .a-b-c-d .b-a-d-c .d-c -b-a
3.Which part of the trip did the writer enjoy most?
A.Climbing up the Great Wall in China.
B.Staying in the fishing village in India.
C.Visiting the amazing churches in the UK.
D.Walking on the lovely beaches in the south of France.
Many scientists find that colors can change people’s feelings. It’s very interesting. Some colors can make people feel relaxed,and some colors can make people feel nervous. Now,this kind of knowledge is being used in many places. For example, school walls are always painted green because green makes students feel relaxed. It is also good for the students’ eyes. Some books are also green or light blue for the same reason. Restaurant owners not only have to know how to make food,but also have to know how to make money. Here are some things they’ve learned from scientific studies. The color red makes people hungry. Many fast food restaurants have red furniture or walls. Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed,so they spend more time eating. Loud music may be nice at first,but it soon makes people want to leave. Hard seats also make customers want to eat quickly and leave. Many restaurants,especially fast food restaurants, use this knowledge to make customers eat faster.
4.How does the color green make the students feel?
A.Hungry. .Nervous. .Angry. .Relaxed.
5.How does the color red make most people feel?
A.Hungry. .Comfortable. .Excited. .Worried.
6.Which color is Not mentioned in this passage?
A.Green. .White. .Light blue. .Red.
7.What do many fast-food restaurants do?
①Play loud music. ②Play soft music.③Have hard seats. ④Paint their walls red.
A.①②③ .①③④ .①②④ .②③④
Do you know how to talk about your feelings? First of all, you may have to choose a person that you like to talk with. Once you know who you can talk with, you may want to choose a time and place to talk. Does it need to be private (私人的), or can you talk with your brother and sister in the room? If you think you’ll have trouble saying what’s on your mind, write it down on a piece of paper. If the person doesn’t understand what you mean right away, try to explain it in a different way or give an example of what you are concerned. Is there anything you think could be done to make things better? If so, say it.
Some kids, just like some adults, are more private than others. That means some people will feel shier about sharing their feelings. A kid doesn’t have to share every feeling he or she has, but it is important to share feelings when he or she needs help. You don't have to solve every problem on your own. Sometimes you need help. If you do, talking about your feelings can be the first step to feel better.
8.You need to first when you want to talk about your feelings.
A.choose the right person .find a quiet place
C.choose the right time .make a small talk
9.If you don't know how to talk about your feelings, you can .
A.give your friend a phone call .say it in a different way
C.draw a picture to tell others .write it down on a piece of paper
10.What does the underlined word “concerned” mean in Chinese?
A.妨碍的 .忧虑的 .推动的 .鼓励的
11.We can learn from the passage that .
A.all the people feel shy about sharing their feelings
B.a kid needs to share his feelings with his parents
C.kids should try their best to solve the problems they have
D.when kids need help, it is important for them not to hide feelings
二、补全短文5选4
Do you have a lot of friends? 12.When you are at school, I’m sure you are doing much more than just studying. School is also the place you learn to get along well with people. But this is not always easy. What can you do if you don’t like one of your classmates?
If you discover that you have problems getting along with your classmates or friends, the most important thing to learn is tolerance(宽容). 13.We cannot change the way that other people do things, so it is important to learn to live happily with them.
Tolerance will make everyone get on better with each other. Getting to know each other may help you understand why they do things differently. Something different does not exactly mean that it is bad. Tolerance teaches us to keep a peaceful temper(脾气)and an open mind.
14. You would like to be treated kindly by your classmates. So it is important for you to treat them kindly, too. If you tolerate something, it does not mean that you have to like it. No one is asking you to change who you are or what you believe in. Tolerance just means that you should respect the differences in others and not try to make them change.
15. As we know, the world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.
A.You need remember an old saying, “Treat others how you want to be treated.”
B.It is the ability to realize and respect(尊重) the differences in others.
C.It is important to practice tolerance, because it will make everyone’s life easier.
D.Are you getting on well with the people around you?
E.It’s important to know why we should tolerate others.
三、根据首字母填空
16.Thank you very much for i_________________me to your birthday party.
17.The more careful you are, the f_____________ mistakes you’ll make.
18.I can’t write with my left hand and my sister can’t , e ____________.
19.Miss Gao made a d _____________ to buy a second-hand house at the moment.
20.Unfortunately, when Tom h _________ to the airport, the plane had already taken off.
四、用单词的正确形式完成短文
needed protect doing Besides takes turning
| difference instead better information put important |
Don’t buy products that use too much energy. Some products, like certain cars, are made specially to save energy.27., they don’t pollute much. Products like computers, TVs and VCRs with the ENERGY STAR label(标签) are made to save energy. Buying products with these labels will help 28.the environment.
Buy recyclable products instead of non-recyclable ones. Recyclable products are usually made out of things that have already been used. It usually 29.less energy to make recyclable products than to make new ones. The less energy we use, the 30.the environment will become.
五、多任务混合问题
New rules and behavior standards (行为规范) for middle school students have come out (颁布). The best students won't only have high marks. The middle school is going to use a new way to decide who the top students are. The following are some of the new rules.
Tell the truth. Have you ever copied someone’s else’s work during an exam? Don’t do it again! That's not what an honest student do. If you have played computer games in your room, don’t tell your parents you have done homework.
Be friendly to the people around you. Have you fought with your teammates when your basketball team lost? (1)Working together can make your team stronger.
Try to think of others, not only yourself.
Be open to new ideas. Have you ever thought that people could live on the moon? Don’t look down on new ideas. You should welcome them because new ideas make life better for everyone.
Protect yourself. Don’t talk to strangers. Don’t hang out late at night. If you have to go home late, you should let your parents know.
Use the Internet carefully. The Internet can be very useful for your studies. (2) But some things on the Internet aren't for kids, so try not to visit the websites that aren’t good for you. You can use the Internet for fun or homework.
31.What would we tell our parents if we have played computer games in our room ?
______________________________________________________
32.Why should we be open to new ideas?
___________________________________________________
33.翻译划线句子(1)
_________________________________________________
34.翻译划线句子(2)
_________________________________________________
35.What's the title of this passage?
_________________________________________________
六、完成句子
36.过度使用手机对眼睛有害。
Using mobile phones ___________ ___________ is bad for your eyes.
37.你买这条裤子花了多少钱?
___________ ____________did you____________for this pair of trousers?
38.Mike宁愿去踢足球也不愿呆在家里看电视。
Mike would___________ play soccer__________ __________TV at home.
39.多做运动会使我们保持健康。
_______________________________________________________________
七、语法填空
World Book Day falls on April 23 every year. It was set up by the UNESCO(联合国教科文组织) in 1955 to encourage people to discover the pleasure of 40.(read) . It means you read a book out of interest not because your teachers or parents tell you to do so. “Reading for pleasure ” plays a more important role 41.one’s growth than one’s family background.
Books, magazines, newspapers and other kinds of materials can help us know 42.(many) about the outside world and perfect us. However, computer games, online videos and Internet are pushing books off the shelf. Some experts believe it’s a worrying trend(趋势).Each 43.( China) read 0.38 more books in 2013 than 2012 but still far fewer than those in major developed 44.( country). Even worse many bookstores have closed their doors 45.many book lovers start to buy fewer books than before.
However, many people do still prefer reading because it has been part of 46.(they) life. It can benefit (使受益) people in many ways. It gives us information about other cultures and places of the world. It 47.has a strong influence on forming our personality and makes us more intelligent. The more we read, the more we know. The more we know, The 48.(smart ) we become. It’s never too late to start reading. So jump into the 49.(wonder )world of books now!
八、材料作文
50.假如你是王朋,正通过e-mail和美国的友好姐妹学校的朋友Lucy交流校纪班规,请用英语向她介绍下面的“班级公约”。
【提示】
(1)文中不能出现真实姓名、校名;
(2)文章标题已给出,但不计入总词数;
(3)可适当发挥,以使行文连贯。
Dear Lucy,
I’d like to introduce my class rules made by us all. First, we should
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
It’s our duty to follow all the rules above. What about yours? Please write soon.
Yours,
Wang Peng
参
1.A
2.C
3.B
【分析】
试题分析:这篇短文中作者简略的描述了自己环游世界的行程,主要向人们介绍了自己去过哪些地方及旅途中自己最喜欢的事情。
1.根据After graduating from school, I didn’t go directly to university. Instead, I spent a year travelling round the world.描述可知毕业后,作者首先环游了世界,故选A。
2.根据短文描述可知,他从伦敦出发,在那里看到了大本钟。从那儿飞往法国巴黎,然后去了印度,接下来去往中国,故选C。
3.根据I stayed in a small fishing village by the sea and it was the happiest time of my life.描述可知选B。
点评:本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案。
4.D
5.A
6.B
7.B
【解析】这篇文章讲述的是颜色可以改变人们的感觉,不同的颜色给人们不同的感觉,颜色现在被使用于各种场合。
4.D
细节理解题。根据For example,school walls are always painted green because green makes students feel relaxed.学校墙面粉刷成绿色,能够使学生很放松。故选D。
5.A
细节理解题。根据The color red makes people hungry.可知,红色能使人们感到饥饿。故选A。
6.B
推理判断题。根据Some books are also green or light blue for the same reason.和The color red makes people hungry, 和Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed文章中提到了绿色,红色,粉色,浅蓝,但是没有提到白色。故选B。
7.B
细节理解题。根据Many fast food restaurants have red furniture or walls. Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed,so they spend more time eating. Loud music may be nice at first,but it soon makes people want to leave. Hard seats also make customers want to eat quickly and leave.可知快餐店的老板他们会把墙面粉刷成红色,把音乐放的很大,使用硬质椅子。这样人们就会吃饭吃的很快。而轻音乐会让人们放松,吃饭花费更多的时间。故选B。
点睛:根据题干要求在文中寻找答案所在的语句和段落,进行分析理解,推理判断,词义猜测,概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据Some books are also green or light blue for the same reason.和The color red makes people hungry, 和Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed文章中提到了绿色,红色,粉色,浅蓝,但是没有提到白色。故选B。
8.A
9.D
10.B
11.D
【分析】
本文介绍了人们如何谈论自己的感受。首先你可以选择你想要交谈的人来说出你的感受,如果你不知道如何谈论你的感受时,你可以把它写在纸上。对于孩子们来说,需要帮助时,重要的是他们会分享他们的感受。因此,你需要帮助时,谈论你的感受会感觉更好。
8.A
细节理解题。根据Do you know how to talk about your feelings? First of all, you may have to choose a person that you like to talk with.可知当你想要谈论你的感受时,你首先选合适的人,故选A。
9.D
细节理解题。根据If you think you’ll have trouble saying what’s on your mind, write it down on a piece of paper.可知如果你不知道如何谈论你的感受时,你可以把它写在纸上。故选D。
10.B
词义猜测题。根据Do you know how to talk about your feelings?可知此处讨论感受,故应表示紧张的事,故选B。
11.D
推理判断题。根据A kid doesn’t have to share every feeling he or she has, but it is important to share feelings when he or she needs help.可知当孩子们需要帮助时,重要的是他们会分享他们的感情,因此表示他们不隐藏他们的感受。故选D。
点睛:认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句和段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据If you think you’ll have trouble saying what’s on your mind, write it down on a piece of paper.可知如果你不知道如何谈论你的感受时,你可以把它写在纸上。故选D。
12.D
13.B
14.A
15.C
【分析】
本文介绍了如何和朋友、同学相处,最重要的是要学会容忍。你想要别人对你好,你首先对别人好。学会容忍别人,这将会使你的生活更轻松。
12.D
根据School is also the place you learn to get along well with people.可知此处询问有关你和你的朋友相处得情况,故选D。
13.B
根据If you discover that you have problems getting along with your classmates or friends, the most important thing to learn is tolerance(宽容).可知此处介绍宽容的意义,故选B。
14.A
根据You would like to be treated kindly by your classmates. So it is important for you to treat them kindly, too.可知此处表示你想要别人对你好,你首先对别人好,故推断为:你想要如何被对待,就如何对待其他人。故选A。
15.C
根据practicing tolerance in your own school and city can help make a difference可知练习容忍是非常有意义的,故选C。
16.inviting
17.fewer
18.either
19.decision
20.hurried
【解析】
16.inviting
句意:非常感谢你邀请我参见你的生日聚会。invite sb to邀请某人参加……,thank you for doing sth感谢你做了某事,故此处用动名词inviting。
17.fewer
句意:你越认真,你犯的错就越少。The+形容词比较级,the+形容词的比较级,“越……,越……”,结合句意,此处表示更少,修饰可数名词mistakes,故用fewer。
18.either
句意:我不会用左手写字,我的姐姐也不会。此处位于否定句句末,表示也,故用副词either。
19.decision
句意:在那时高小姐决定买一座二手房。make a decision决定,故此处为decision。
20.hurried
句意:不幸的是,当汤姆匆忙赶到飞机场时,飞机已经起飞了。hurry to匆忙赶到……。根据后文的had already taken off可知此处表示飞机起飞后,他赶到机场的,故用一般过去时,故为hurried。
点睛:根据句意,结合词性、短语、句型、时态、语态和主谓一致,根据首字母的提示,填入正确形式的单词。例如小题3,句意:我不会用左手写字,我的姐姐也不会。此处位于否定句句末,表示也,故用副词either。
21.important
22.information
23.difference
24.instead
25.turning
26.needed
27.Besides
28.protect
29.takes
30.better
【分析】
本文介绍了了解环境很重要。我们可以做许多小事来保护环境。我们买贴有“节能”标签的产品,我们使用的能量越少,环境将变得越好。
21.句意:了解环境是非常重要的。此处作为系动词is的表语,有副词very修饰,故用形容词important。
22.句意:你也可以浏览有关环境和气候变化的信息的网站。结合句意,此处表示关于环境和气候变化的网站,故此处为information。
23.句意:气候变化可能是一个大问题,但是我们可以做许多小事情来起一定作用。make a difference起作用,有影响,故此处为difference。
24.句意:例如,四个人可以一起乘坐一辆车上班,而不是开四辆汽车。instead of而不是,故此处为instead。
25.句意:当不需要电灯,电视和电脑时,关掉它们来帮助环境。turn off关上,by doing sth通过做某事,故此处用动名词turning。
26.句意:当不需要电灯,电视和电脑时,关掉它们来帮助环境。根据By ___5___off the lights, the television, and the computer可知关上它们,是因为它们不被需要,故用动词被动语态,故为needed。
27.句意:而且,它们污染不大。此处表示并列,故用连词besides。
28.句意:买带有这些标签的产品将帮助保护环境。根据Products like computers, TVs and VCRs with the ENERGY STAR label(标签) are made to save energy.可知买带有“节能标签”的产品能节能,故能帮助保护环境。help sb do sth帮助某人做某事,故此处为动词原形protect。
29.句意:制造可以循环的产品比制造新的,需要更少的能源。根据句意It takes some time to do sth做某事需要时间,故此处为takes。
30.句意:我们使用的能量越少,环境将变得越好。the+形容词的比较级,the+形容词的比较级“越……越……”故此处用比较级better。
点睛:根据句意,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的词填入短文。例如小题6,句意:当不需要电灯,电视和电脑时,关掉它们来帮助环境。根据By ___5___off the lights, the television, and the computer可知关上它们,是因为它们不被需要,故用动词被动语态,故为needed。
31.We should tell them the truth.
32.Because new ideas make life better for everyone.
33.合作能使我们的队伍更强大。
34.但是,互联网上的一些东西不适合孩子,所以尽量不要访问对你没好处的网站。
35.New rules for top students. / New Rules For Top Students
【分析】
本文介绍了针对优秀学生的行为规范:要说真话;要对人友好;要接受新思想;要保护自己。
31.根据Tell the truth.和If you have played computer games in your room, don’t tell your parents you have done homework.可知如果我们在房间里玩电脑游戏,我们应告诉他们真话,故此处为We should tell them the truth.
32.根据You should welcome them because new ideas make life better for everyone.可知我们应接受新思想,是因为新思想使每个人生活更好。故此处为Because new ideas make life better for everyone.
33.Working together合作,make your team stronger使你们的队伍更强大。故此处为合作能使你们的队伍更强大。
34.on the Internet互联网上,be for适合; try not to do sth尽量不要做某事,be good for对……有好处,此处that aren’t good for you是定语从句,修饰先行词websites。故此处的意思为:但是,互联网上的一些东西不适合孩子,所以尽量不要访问对你没好处的网站。
35.根据New rules and behavior standards (行为规范) for middle school students have come out (颁布). The best students won't only have high marks.可知本文主要介绍了新的针对于好学生的行为规范,故此处为的标题为:New rules for top students. / New Rules For Top Students。
点睛:认真阅读问题,根据问题要求,在文中寻找答案所在的语句和段落,进行分析理解,词义猜测,概括归纳,语句翻译,写出正确的答案。例如小题2,询问我们为什么要接受新思想,根据You should welcome them because new ideas make life better for everyone.可知我们应接受新思想,是因为新思想使每个人生活更好。故此处为Because new ideas make life better for everyone.
36. too much
37. How much pay
38. rather than watch
39.Doing more exercise can keep us healthy/ fit .
【分析】
36.修饰动词短语using mobile phones,表示“过度”用短语(1). too (2).much。
37.此处对价格提问,用疑问词how much, pay for支付,花。前后有助动词did,后面的谓语动词用原形,故此处为(1). How (2). much (3). pay。
38.would rather do sth than do sth“宁愿做某事,而不愿做另一件事”,watch TV“看电视”,故此处为:(1). rather (2). than (3). watch。
39.do more exercise多做运动,keep sb healthy使某人保持健康。此处作主语用动名词短语,把其看成一个整体,谓语用单数,故为Doing more exercise can keep us healthy/ fit .
40.reading
41.in
42.more
43.Chinese
44.countries
45.because
46.their
47.also
48.smarter
49.wonderful
【分析】
本文介绍了读书的好处。书本、杂志、报纸和其他类型的材料能帮助我们了解更多关于外面世界的东西,不断完善我们。读书也对形成我们的人格方面有很大的影响,使我们更聪明。
40.reading
句意:它是由联合国教科文组织于1955年建立的,其目的是鼓励人们发现阅读的乐趣。位于介词of后,作宾语,故用read的动名词形式reading。
41.in
句意:“为了乐趣而读”在某人的成长方面比某人的家庭背景方面,起更重要的作用。play a role in“在……方面起作用”,故此处为in。
42.more
句意:书本、杂志、报纸和其他类型的材料能帮助我们了解更多关于外面世界的东西,不断完善我们。根据“Reading for pleasure ” plays a more important role ____2____one’s growth than one’s family background.可知此处表示读书起更重要的作用,故此处表示更加了解外面的世界。故为more。
43.Chinese
句意:在2021年每一个中国人读的书比2021年多0.38本,但是仍然比主要发达国家的人们读的要少。此处作主语,表示中国人,故为Chinese。
44.countries
句意:在2021年每一个中国人读的书比2021年多0.38本,但是仍然比主要发达国家的人们读的要少。有major修饰,故此处表示复数形式,故为countries。
45.because
句意:更糟糕的是,许多书店已经关门了,因为许多读书爱好者开始比以前买的书更少。此处后半句读书爱好者买书少,前半句书店关门,前后是因果关系,故用连词because.
46.their
句意:然而,许多人仍然更喜欢读书,因为这已经是他们生活的一部分。修饰名词life,故用形容词性物主代词,故为their。
47.also
句意:它也对形成我们的人格方面有很大的影响,使我们更聪明。此处位于肯定句句中,与前一句都是介绍读书的好处,故用副词also。
48.smarter
句意:我们知道的越多,我们变得越聪明。The+形容词比较级,the+形容词比较级,“越……,越……”,故此处用smart的比较级形式smarter。
49.wonderful
句意:所以现在跳进精彩的书的世界吧!修饰名词world故用形容词,故为wonderful。
点睛:根据句意,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,用所给单词的正确形式填空。例如小题7,句意:然而,许多人仍然更喜欢读书,因为这已经是他们生活的一部分。修饰名词life,故用they的形容词性物主代词,故为their。
50.Dear Lucy,
I’d like to introduce my class rules made by us all. First, we should come to school on time in school uniforms. It’s polite to greet our teachers when we meet them. Second, we must listen carefully in class and be active in thinking. Also, we ought to do our homework carefully and hand it in on time. Third, we need clean the classroom often and always keep it clean. And we’re required to turn off lights and close windows and doors before we leave. Fourth, honesty and obey the school rules , don't play with mobile phones, and help somebody do good things. At last, being friendly is important. We’re supposed to get along well and help each other to make progress together. It’s our duty to follow all the rules above. What about yours? Please write soon.
Yours,
Wang Peng
【解析】这是一篇给材料作文,介绍我班的“班级公约”。结合所给材料,可知本文主要考查一般现在时,人称为第一,三人称,注意主谓一致问题,句子结构主要为系表结构,注意一些常见句式的应用,比如:It’s polite to……,we must……,we ought to……,don't play with……,being friendly is……,We’re supposed to……等句式的应用。写作中注意运用代词,注意多种句式交替运用。写作中注意叙述顺序,符合逻辑关系。
点睛:本文结构紧凑,语言简练。开头说明我想要介绍我班的班级公约,接下来介绍班级公约的具体内容,最后询问露西她的班级公约。此处on time, be polite to, be active to, keep+宾语+形容词,be required to do sth, turn off, get along well, what about等这些词组的运用也让文章增色不少。下载本文