注意事项:
1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息
2.请将答案正确填写在答题卡上
一、单项选择
1.— Bill, your flight leaves at 10 o’clock. Do you need a ride to the airport?
—________ I will park my car at the airport.
A.No thanks. .Believe it or not. .What a pity. .Give it a try.
2.—What’s the most exciting holiday you’ve ever been ________?
—For me, it was a trip to Iceland with my family to see the Northern lights.
A.in .on .to .from
3.— Look! Mike does so well in his speech.
— Yes, he has a(n) ________ for public speaking.
A.eye .gift .answer .attention
4. ________ the online shopping, my grandma bought a smart phone.
A.Enjoyed .Enjoying .Enjoy .To enjoy
5.It is very ________ for passengers to use e-tickets when they are taking high-speed trains.
A.peaceful .basic .convenient .natural
6.—Hi, Carl! I’m leaving for Chengdu this weekend.
—Cool! But I ________ get away until the end of July.
A.shouldn’t .can’t .needn’t .mustn’t
7.—The computer is working again!
—It ________ yesterday, but someone has fixed it.
A.broke down .broke out .broke into .broke away
8.A small town in Norway doesn’t get direct sunlight from late September to mid-March — ________ six months out of the year.
A.only .hardly .clearly .nearly
9.________ he is my favorite singer, I didn’t buy his new CD.
A.If .Ever since .Even though .Because
10.— Do you know ________ he said at the party?
— Go on. I’m all ears.
A.why .that .which .what
11.— Did you see Dorothy? She just came back from abroad.
— Yes. But she ________ someone, so I nodded to her and went away.
A.phones .is phoning .was phoning .has phoned
12.— When shall I come to your home, in the morning or afternoon?
—________ I’ll be in all day.
A.Either .Neither .None .Another
13.— I’ll go back to my hometown, honey. ________ to buy me a ticket, please.
— OK, single or return?
A.Regret .Remain .Require .Remember
14.Tea from China began to be sent abroad more than a thousand years ago and since then it ________ to the world.
A.was known .is known .has been known .knows
15.— Jamie, please send me postcards ________ I’ll know where you have visited.
— It’s a good idea!
A.but .so .or .for
二、完型填空
16 ourselves speaking about our families. I recorded myself with confidence. When I pressed “play” to listen back, I 17 my strange voice —just like a little kid. That made me very shy and I 18 attending events from then on.
Years after that, I became a teacher in a primary school. On the first day, my hands could not help but sweat(出汗). The weight of my arms was trying to prevent me from 19 the door. Though a little 20 , I opened the door slowly. 21 , a wave of laughter flew through the air. Then I 22 , and felt it was a bad 23 to be a teacher They did not seem to mind me at all. After class, a little girl walked up to me and asked, “Could you 24 me to read this?” with the most 25 face I have ever seen as if she had just gotten a cookie. “I like your voice!” she said. I shook my shyness off and my body felt as 26 as a feather(羽毛). Perhaps this was not such a bad idea after all.
Besides, there was one simple thing that 27 me most. Every day when the students left, they would clean up after themselves and leave their areas 28 without ever being told to do so. Actually, they 29 very well. Looking back it now, I would have to say these students gave me one of the greatest 30 of my life.
In the future, I want to create a space for shy people like me to shine.
16.A.spend .stop .record .forget
17.A.sent .reminded .knew .heard
18.A.avoided .practiced .remembered .liked
19.A.opening .answering .closing .hitting
20.A.calm .nervous .disappointed .proud
21.A.Suddenly .Secretly .Possibly .Finally
22.A.passed by .walked in .stood up .set off
23.A.suggestion .change .choice .result
24.A.advise .encourage .warn .help
25.A.honest .excited .cold .serious
26.A.soft .white .light .weak
27.A.bored .surprised .worried .hurt
28.A.tidy .bright .empty .warm
29.A.relaxed .played .behaved .lived
30.A.expressions .chances .conditions .experiences
三、阅读单选
Nature First
Come and meet people of all ages who care about the environment at our beach project. We collect plastic to be recycled on the beach near you. Learn how waste in our oceans harms sea life and what you can do about it.
Earths friends
We get creative at Earth’s Friends! This youth club is for teens who want to take part in online projects such as making more people know about pollution in cities and how it is influencing the environment. Our website has a fantastic planner, so you can see how cycling reduces pollution in your local area.
Genius
Don’t put your bottles, newspapers or cans in the recycling bin-bring them to any meeting on Monday morning, when our expert environmental artist shows you how to make art out of rubbish! Take part in planning the event to show off your creative projects to the public, and share tips on ways to reduce waste.
Band Together
You won’t believe you’re in the middle of the city where our club meets every Sunday afternoon. Come and help clean up rubbish in our city parks! It’s not easy, but you’ll make lots of new friends. And it’s not all hard work-we have guest speakers and discussions about how to protect animals in the area.
31.Which one will you choose if you want to join a club that meets online?
A.Nature First. .Earth’s Friends. .Genius. .Band Together.
32.What is special about Genius?
A.It provides beach project. .It offers works of art for sale.
C.It is for teens to set up online projects. .It gives chances to make art out of rubbish.
33.What can we infer from the passage?
A.These clubs are only for fun. .These clubs are open on weekends.
C.These clubs all help the environment. .These clubs always invite artists to give talks.
When a group of firefighters saw an elderly woman in a wheelchair trying very hard to get to her door last week, they decided to spend their weekend building a walkway for her.
An officer in Missouri said that their firefighters had been coming back from a call last week when they noticed an elderly woman trying to move her wheelchair across her front yard. It’s not even(平坦的).
“Many stairs and uneven pathways unfortunately led to the woman falling over in her wheelchair while trying to enter the house, the fire department wrote. Luckily, the patient was uninjured, but we saw a chance to help.”
The group of firefighters later came back to the woman’s home and spent their days off building a new walkway to her front door.
“She now will have an even pathway to enter her home,” the fire department wrote. “A huge thank-you goes out to the members that spent their days off helping those in need.”
Since the fire department posted photos of the firefighters at work on their website, their post has been shared hundreds of times with social media users praising the men for their good turn.
“That’s what it’s all about! Neighbors are helping neighbors. Job well done!” one user wrote, with another adding, “It was very kind of you firefighters to spend your free time helping someone in need. Thank you so much for the service that you do in saving people.”
Great to take care of those in need, a user wrote. “What a nice gesture on your days off. Thank you.”
“I live in a community full of care too. You find it whenever people ask how you’re doing because they care, not because they’re getting paid to do so. I hope one can get encouragement when he/she meets something bad and maybe someone else will be inspired and do good things. That would be great,” a user wrote.
34.Why did these firefighters build the walkway?
A.Someone asked them to do so.
B.They saw many elderly people fall over.
C.The elderly woman was too old to do it herself.
D.They wanted to do something to help those in need.
35.What does the underlined word “gesture” in paragraph 8 probably mean?
A.behavior .story .guest .culture
36.Which of the following could best describe the firefighters?
A.Cheerful and smart. .Intelligent and outgoing.
C.Polite and independent. .Warm-hearted and helpful.
37.What is the best title for the text?
A.Communication Counts.
B.The Pleasure of giving.
C.Firefighters Build an Elderly Woman a Walkway.
D.Depend on Yourselves When Facing Difficulties.
An Australian school has decided to drop its traditional school uniform, hoping new sportswear will encourage students to take part in more activities. School headmaster Elisabeth Lenders said the uniform change had been in the works for several years. “We decided that in 2018-2019,” she said. “The importance is clear: to make young people live happy, healthy lives.”
Ms. Lenders said World Health Organization research reported 90 percent of young Australians and New Zealanders were not getting the minimum(最小的)daily levels of activity they needed in order to lead a healthy life.
As well as the new uniform, she said the school would change timetables to make sure there would be chances for students to take part in physical activity every day.
Ms. Lenders said in the past, a uniform was about all looking the same but in the 21st century it was important for students to be able to choose clothes that they liked.
And this Australian school had made an online survey about the uniform change and had received great support from parents and students. Tara, mother of Ava in Year 7, said it was a great move from the school. “These are the challenges of our time, and we want young people to think about them,” she said. “It is bigger than just throwing out the old uniform. It’s about what the role of education is about. And for me, it’s helping young people to live a happy, healthy and productive life.”
38.What does the underline word “that” in paragraph 2 refer to?
A.physical activity .uniform change .happy life .students’ health
39.According to the passage, the uniform change in this Australian school ________.
A.helps students to live a healthy life .gives students a sense of belonging
C.teaches students to dress fashionably .helps students to pay attention to study
40.What can we know from the last paragraph?
A.Students there may wear different kinds of clothes.
B.It’s not clear whether the change is good for students or not.
C.Parents have different opinions towards the change of uniform.
D.The change receives strong support from students and parents.
41.Where is the text probably from?
A.A novel. .A guidebook. .A newspaper. .A book review.
(益处).
New brain research, led by researchers at the Norwegian University of Science and Technology, announces the same: choosing handwriting over using a keyboard results in better learning and memory.
“When you write your shopping list or notes by hand, you simply remember things better after some time,” said Audrey van der Meer, author of the study.
The study was done using equipment to track and record brain wave activity. 12 young adults and 12 children took part in the study. Each person was asked to write by hand and type on a keyboard while wearing a hood(风帽)with over 250 electrodes(电极). The sensors(传感器)in the electrodes are very sensitive and catch the electrical activity that takes place in the brain. Each examination took 45 minutes per person.
The results show that the brain in both young adults and children is much more active when writing by hand than when typing on a keyboard. According to Van der Meer, plenty of senses are activated by pressing a pen on paper, seeing the letters written and hearing the sound made while writing. These sense experiences build connections between different parts of the brain, opening the brain up for learning.
Van der Meer believes that the results show the importance of children’s learning to draw and write at an early age, especially at school. “Learning to write by hand is a bit slower process, but it’s important for children to go through the tiring process of learning to write by hand,” she said.
The hand movements are good for us in many ways. “If you use a keyboard, you use the same movement for each letter. Writing by hand requires control of your skills and senses. It is important to put the brain in a learning state as often as possible,” Van der Meer added. “You might use a keyboard to write an article, but you should learn by hand during a class.”
42.What advantage does choosing handwriting have over using keyboard?
A.It’s more challenging. .It’s better for learning and memory.
C.It’s less likely to cause tiredness. .It’s more popular among students.
43.According to the passage, when you are writing by hand, ________.
A.your brain is more active .your senses are hard to be activated
C.you take more time to study .your hand uses the same movement
44.What do we know about the study?
A.12 people took part in the study. .The study focused on using a keyboard.
C.The study was designed only for children. .The study was to tell the importance of handwriting.
45.What is the main idea of the text?
A.Handwriting brings people many benefits.
B.The interest in handwriting is growing nowadays.
C.Learning environment is important for the young.
D.Learning is controlled by the ways of memorizing.
四、用所给单词的正确形式填空
46.She ________ the front door and went outside. (lock)
47.When the air moves ________, the wind is gentle. (soft)
48.The world is full of exciting and ________ activities that we can try and enjoy. (wonder)
49.He became interested in ________ kites after he watched a documentary. (collect)
50.Chinese New Year is a ________ marking the end of winter and the beginning of spring. (celebrate)
51.We were touched by the ________ of the welcome. (warm)
52.After repairing his son’s bike, he stood up and felt a sharp ________ in his knee. (pain)
53.We should treasure our own ________ art and culture, such as shadow play and paper cutting. (value)
54.Different areas have different colored soil(土壤). The color of soil ________ on many things. (depend)
55.In the sports meeting, she came ________ in the 200 meters. (three)
五、短文综合填空
56. [‘maenidʒə(r)] in one of 57. biggest companies in Singapore.
Chester hated it when he 58.(犯错). But today he showed a wrong PPT at the meeting. Seeing this, everyone sat 59.(沉默;无声). Even worse, he forgot to t60. notes during the meeting. He didn’t like having to 61.(熬夜)to prepare things for the next day. Today, he had to.
Then Chester finally finished his w62.. He f63. tired. He decided to walk home .(代替;而不是)taking a taxi. 65. was late at night but he needed the walk to clear his thoughts. As he walked home, he saw that the lights were still on in a book shop. There 66. boxes of old books outside the shop. He noticed one small, old book at once. It looked much older 67. the rest of the books. He 68.(捡起)the book. “Take it!” said a voice behind him. A man with grey hair was s69. at him. “B70. are our friends, he added. If you return to a book you’ve read many times, you’ll feel like talking with an old friend.” Chester smiled back, took it and forgot all those bad things.
六、电子邮件
71. 假定你是李华,下周你校将组织去郊外游玩一天。你班英国交换生Alan发来如下邮件。请给Alan回复一封电子邮件,邮件需包括箭头所指内容。
| … | |
| Hi! Guess what? My parents said I could go on the day trip into the countryside next week! Our teacher said we could do some walking during the trip or work on a farm, didn’t she? Which would you prefer to do? What do you think we should take with us? Do you want to meet before the trip to talk about it? Alan | Great! Say which and why Give suggestions Yes-say when and where |
1.词数90左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.文中不得出现反映考生信息的真实人名、地名等内容。
Dear Alan,
That’s great! I’m so happy you’re able to come!________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
See you then!
Yours,
Li Hua
参
1.A
【详解】
句意:——比尔,你的飞机10点起飞。你需要我送你去机场吗?——不了,谢谢。我将把车停在机场。
考查情景交际。No thanks不了,谢谢;Believe it or not信不信由你;What a pity真遗憾;Give it a try试一下。根据“I will park my car at the airport.”可知,此处谢绝了对方的帮助,故选A。
2.B
【详解】
句意:——你度过的最激动人心的假期是什么?——对我来说,那是一次和家人去冰岛看北极光的旅行。
考查介词辨析。in在……里;on在……上;to到……;from来自。根据句子结构可知,此处是定语从句修饰holiday;on holiday,度假,固定短语。故选B。
3.B
【详解】
句意:——看!迈克的演讲做得很好。——是的,他有公开演讲的天赋。
考查名词辨析。eye眼睛;gift天赋;answer回答;attention注意力。根据“Mike does so well in his speech.”可知,有天赋,所以做得好,故选B。
4.D
【详解】
句意:为了享受网上购物,我的奶奶买了一个手机。
考查动词不定式。enjoyed动词地过去式;enjoying动名词;enjoy动词原形;to enjoy动词不定式。句子表示目的“为了享受网上购物”,用动词不定式“to enjoy”。故选D。
5.C
【详解】
句意:当旅客乘坐高速列车时,使用电子客票是非常方便的。
考查形容词辨析。peaceful和平的;basic基本的;convenient方便的;natural自然的。根据常识可知,当旅客乘坐高速列车时,使用电子客票是非常方便的。故选C。
6.B
【详解】
句意:——嗨,卡尔!这个周末我要去成都。——太酷了!但我要到七月底才能离开。
考查情态动词辨析。shouldn’t不应当;can’t不能;needn’t不需要;mustn’t禁止。根据前句“Cool!”的语境和but的提示可知,应是不能离开。故填B。
7.A
【详解】
句意:——电脑又开始工作了!——它昨天发生故障了,但有人修好了。
考查动词短语辨析。broke down发生故障;broke out爆发;broke into闯入;broke away脱离。根据后句“but someone has fixed it.”可知,应是电脑发生故障了。故选A。
8.D
【详解】
句意:挪威的一个小镇从9月下旬到3月中旬——几乎一年中有六个月没有阳光直射。
考查副词辨析。only仅仅、只;hardly几乎不;clearly清晰地;nearly几乎。根据前句中“from late September to mid-March”可推知,应是几乎有六个月。故选D。
9.C
【详解】
句意:虽然他是我最喜欢的歌手,但我没有买他的新CD。
考查从属连词辨析。if如果;ever since从那时起;even though虽然;because因为。分析“…he is my favorite singer, I didn’t buy his new CD.”可知,两句话构成让步关系,用even though引导,故选C。
10.D
【详解】
句意:——你知道他在聚会上说什么了吗?——继续。我洗耳恭听。
考查词义辨析。why为什么;that无实际含义;which哪一个;what什么。此处是宾语从句,引导词在从句中作宾语,表示“什么”,无选择范围,不能用which,故选D。
11.C
【详解】
句意:——你看见桃乐茜了吗?她刚从国外回来。——看到了。但她在给别人打电话,所以我向她点了点头就走了。
考查过去进行时。根据“But she…someone”可知,此处强调在过去的某个时间点正在发生的动作,用过去进行时。故选C。
12.A
【详解】
句意:——我什么时候来你家,早上还是下午?——两个时间都可以。我一天都在。
考查代词。either二者之一;neither二者都不;none三者或以上都不;another另一个。根据“in the morning or afternoon”及“be in all day”可知早上或下午都可以。用代词“either”。故选A。
13.D
【详解】
句意:——我将要回我的家乡了,亲爱的。请记得给我买张票。——好的,单程还是往返票?
考查动词辨析。Regret遗憾;Remain保持;Require要求;Remember记得。根据“to buy me a ticket”和“OK, single or return?”可知,此处表示记得去买票,故选D。
14.C
【详解】
句意:中国茶在一千多年前就开始运往国外,从那时起就为世界所知。
考查现在完成时。根据“since then”可知,此处应使用现在完成时。故选C。
15.B
【详解】
句意:——杰米,请给我寄明信片,这样我就知道你去过哪里了。——这是个好主意!
考查连词辨析。but但是;so因此;or或者;for由于。分析空前后句意可知,空处的连词应用so,因此,引出结果。故选B。
16.C
17.D
18.A
19.A
20.B
21.A
22.B
23.C
24.D
25.B
26.C
27.B
28.A
29.C
30.D
【分析】
作者13岁听到自己录音的声音像个孩子时,他变得害羞。直到长大后一次教学经历,让他摆脱了害羞。
16.
句意:当我13岁时,在我的法语课上,我的老师告诉我们把讲述自己的家庭的声音 录下来。
spend花费;stop停止;record记录;forget忘记。根据“I recorded myself with confidence.”可知老师要学生录下自己的话。故选C。
17.
句意:当我按下“播放”键回听时,我听到我奇怪的声音——就像个小孩。
sent发送;reminded提醒;knew知道;heard听说。根据“. When I pressed “play” to listen back...”可知这是作者回听自己声音时发现的。故选D。
18.
句意:那使我很害羞,从那以后,我避免参加活动。
avoided避免;practiced练习;remembered记住;liked喜欢。根据“ That made me very shy...”可知变害羞后,会避免参加活动。故选A。
19.
句意:手臂的重量试着阻止我开门。
opening打开;answering回答;closing关闭;hitting撞击。根据“I opened the door slowly.”可知进门前,手臂的力量阻止我开门。故选A。
20.
句意:尽管有点紧张,我还是慢慢开了门。
calm冷静的;nervous紧张的;disappointed失望的;proud自豪的。根据“ On the first day, my hands could not help but sweat(出汗).”可知作者不停的出汗,可推测作者很紧张。故选B。
21.
句意:突然,一阵笑声在空中飘过。
suddenly突然;secretly秘密地;possibly可能;finally最后。作者打开门后,突然听到了笑声。故选A。
22.
句意:然后我走进来,感觉做老师是一个不好的选择。
passed by路过;walked in走进;stood up起立;set off出发。根据“ I opened the door slowly. ”可知作者打开门后进屋。故选B。
23.
句意:然后我走进来,感觉做老师是一个不好的选择。
suggestion建议;change改变;choice选择;result结果。根据“Years after that, I became a teacher in a primary school.”可知作者认为自己选择做老师不是个好选择。故选C。
24.
句意:下课后,一个小女孩走上前,问我:“你能帮我读下这个吗?”
advise建议;encourage鼓励;warn警告;help帮助。根据“After class, a little girl walked up to me and asked...”可知女孩在求助自己的老师。故选D。
25.
句意:她的表情是我见过的最激动的,就好像她刚得到了一块饼干。
honest诚实的;excited兴奋的;cold冷的;serious严肃的。根据“ as if she had just gotten a cookie. ”可知形容女孩的表情,像刚得到饼干一样,应该是兴奋的。故选B。
26.
句意:我放下我的害羞,我的身体感觉轻如羽毛。
soft柔软的;white白色的;light轻的;weak虚弱的。根据“I shook my shyness off ...as a feather.”可知羽毛是很轻的,抖落害羞,身体变得轻了。故选C。
27.
句意:除此之外,还有一个最让我惊讶的简单的事。
bored无聊的;surprised惊讶的;worried担心的;hurt受伤的。根据“ Every day when the students left, they would clean up after themselves and leave their areas... without ever being told to do so.”可知学生们在没人要求的情况下打扫卫生,这是让人没想到的。故选B。
28.
句意:每天当学生们离开的时候,他们会自己打扫,在没有人告诉他们这样做的情况下把他们的地方打扫干净。
tidy整洁的;bright明亮的;empty空的;warm温暖的。根据“...they would clean up after themselves ...”可知打扫过的区域是整洁的。故选A。
29.
句意:事实上,他们表现的很好。
relaxed放松的;played玩;behaved举止;lived居住。behave well表示“表现好”。故选C。
30.
句意:我不得不说这些学生给我了一生中最难忘的经历。
expressions表达;chances机会;conditions情况;experiences经历。根据“ I shook my shyness off and my body felt as light as a feather(羽毛). ”可知这些学生让作者不再害羞,因此这成为作者一生中难忘的经历。故选D。
31.B
32.D
33.C
【分析】
本文是一篇应用文。主要是几个环保俱乐部的宣传说明,目的是保护环境。
31.
细节理解题。根据文中“This youth club is for teens who want to take part in online projects such as making more people know about pollution in cities and how it is influencing the environment.”可知,如果你想加入一个在线聚会的俱乐部,你会选择“地球的朋友”。故选B。
32.
推理判断题。根据文中“Take part in planning the event to show off your creative projects to the public, and share tips on ways to reduce waste.”可推理出,“天才”俱乐部给了用垃圾制造艺术的机会。故选D。
33.
主旨大意题。短文主要介绍了几个环保俱乐部的具体情况,故从文章内容,我们能推断出这些俱乐部都有助于环境保护。故选C。
34.D
35.A
36.D
37.C
【分析】
本文向我们介绍消防员们利用休假时间帮助老妇人修建了一条通往她家前门的新人行道,并介绍一些人对此的看法。
34.
推理判断题。根据“When a group of firefighters saw an elderly woman in a wheelchair trying very hard to get to her door last week, they decided to spend their weekend building a walkway for her.”和“A huge thank-you goes out to the members that spent their days off helping those in need.”可知,消防员建人行道是为了帮助那些需要帮助的人。故选D。
35.
词义猜测题。分析“What a nice gesture on your days off.”可知,用户评论消防员们休息日的表现真不错。所以gesture的意思是“表现”,故选A。
36.
推理判断题。根据文中消防员帮助老妇人的事迹可知,他们非常热心、乐于助人,选项D“热心、乐于助人”符合,故选D。
37.
最佳标题题。本文向我们介绍消防员们利用休假时间帮助老妇人修建了一条通往她家前门的新人行道,并介绍一些人对此的看法。选项C“消防队员为一位老妇人建造了人行道”符合主题,故选C。
38.B
39.A
40.D
41.C
【分析】
本文是一篇说明文,向我们介绍世界上不同的国家对于校服改革的做法。
38.
词义猜测题。分析“School headmaster Elisabeth Lenders said the uniform change had been in the works for several years. ‘We decided that in 2018-2019,’ she said.”可知,Elisabeth Lenders说校服的改革已经进行了好几年了,在2018-2019年就决定了。此处that指的是“校服改革”,故选B。
39.
细节理解题。根据“The importance is clear: to make young people live happy, healthy lives.”可知,澳大利亚学校的校服改革让年轻人过上幸福、健康的生活,故选A。
40.
推理判断题。根据最后一段内容中“And this Australian school had made an online survey about the uniform change and had received great support from parents and students.”可知,这一改变得到了学生和家长的大力支持。故选D。
41.
推理判断题。本文是一篇说明文,向我们介绍世界上不同的国家对于校服改革的做法。所以推测最有可能在报纸上看到这篇文章,故选C。
42.B
43.A
44.D
45.A
【分析】
本文是一篇说明文,向我们介绍,虽然现在是数字时代,但是手写仍然有很多益处。
42.
细节理解题。根据“choosing handwriting over using a keyboard results in better learning and memory”可知,选择手写而不是使用键盘可以提高学习和记忆力,故选B。
43.
细节理解题。根据“The results show that the brain in both young adults and children is much more active when writing by hand than when typing on a keyboard.”可知,研究结果显示,年轻人和儿童的大脑在手写时比在键盘上打字时更加活跃。故选A。
44.
细节理解题。根据“Van der Meer believes that the results show the importance of children’s learning to draw and write at an early age, especially at school.”可知,范德米尔认为,研究结果显示了儿童在很小的时候学习画画和写字的重要性。故选D。
45.
主旨大意题。本文向我们介绍,虽然现在是数字时代,但是手写仍然有很多益处。故选A。
46.locked
【详解】
句意:她锁上前门,走了出去。根据“went”可知,时态是一般过去时,动词用过去式,故填locked。
47.softly
【详解】
句意:当空气轻柔地流动时,风是柔和的。根据句意,空处的词是修饰动词,应用副词;soft,柔软的,形容词,对应的副词是softly,轻柔地。故填softly。
48.wonderful
【详解】
句意:这个世界充满了令人兴奋和精彩的活动,我们可以尝试和享受。空处的词是修饰名词,应用形容词;wonder,想知道,动词,对应的形容词是wonderful,精彩的。故填wonderful。
49.collecting
【详解】
句意:他看了一部纪录片后对收集风筝产生了兴趣。空处的动词在介词in之后,应用动名词形式;collect的动名词形式为collecting。故填collecting。
50.celebration
【详解】
句意:春节是庆祝冬天的结束和春天的开始的节日。此处在句中作表语,空格前有冠词,用名词形式,故填celebration。
51.warmth
【详解】
句意:我们被热烈的欢迎所感动。此处在介词后作宾语,用名词形式,故填warmth。
52.pain
【详解】
句意:在修理儿子的自行车后,他站起来,感到膝盖一阵剧痛。空处的词在形容词之后,应是名词;pain,疼痛,名词,因之前有不定冠词a修饰,应用单数形式。故填pain。
53.valuable
【详解】
句意:我们应该珍惜我们自己宝贵的艺术和文化,如皮影戏和剪纸。空处的词是修饰名词,应用形容词;value,价值,名词,对应的形容词是valuable,宝贵的、有价值的。故填valuable。
54.depends
【详解】
句意:不同的地区有不同颜色的土壤。土壤的颜色取决于很多因素。本句时态是一般现在时,主语是The color of soil,谓语动词用三单,故填depends。
55.third
【详解】
句意:在运动会上,她200米得了第三名。根据“she came…in the 200 meters”可知,此处强调到达的顺序,用序数词,故填third。
56.manager
57.the
58.made mistakes/made a mistake
59.in silence
60.(t)ake
61.stay up late/stay up
62.(w)ork
63.(f)elt
.instead of
65.It
66.were
67.than
68.picked up
69.(s)miling
70.(B)ooks
【分析】
本文是一篇记叙文,主要讲述了公司经理切斯特的一次烦恼的经历。
56.
句意:年轻而成功的他,是新加坡最大公司之一的经理。空处的词在不定冠词a之后,应是名词;根据音标可知,空处应是manager,经理。故填manager。
57.
句意:年轻而成功的他,是新加坡最大公司之一的经理。空处的词在形容词最高级之前,应是定冠词the。故填the。
58.
句意:当切斯特犯错时,他讨厌它。根据汉语提示,空处应是make mistakes /make a mistake;句子是一般过去时,动词应用过去式made。故填made mistakes /made a mistake。
59.
句意:看到这,大家都安静地坐着。根据汉语提示,空处应是in silence,介词短语作状语。故填in silence。
60.
句意:更糟的是,他开会时忘了做笔记。根据空后“notes”和首字母提示可知,空处应是take,take notes,做笔记;忘记干某事:forget to do sth.。故填(t)ake。
61.
句意:他不喜欢熬夜为第二天做准备。根据汉语提示,空处应是stay up (late);不得不干某事:have to do sth.。故填stay up late/stay up。
62.
句意:后来切斯特终于完成了他的工作。根据上句“Today, he had to.”的语境和首字母提示可知,空处应是work,工作,不可数名词。故填(w)ork。
63.
句意:他觉得很累。根据前句“Then Chester finally finished his w….”和首字母提示可知,空处应是felt,感觉,动词feel的过去式。故填(f)elt。
.
句意:他决定步行回家而不是坐出租车。根据语提示,空处应是instead of。故填instead of。
65.
句意:已经很晚了,但他需要散步来理清思路。根据上文语境可知,切斯特工作到很晚,并且步行回家,故此处应是指时间很晚了,应用it,句首首字母大写。故填It。
66.
句意:商店外有一盒旧书。此句为there be结构;主语“boxes of old books”是复数形式且时态为一般过去时,故空处应是were。故填were。
67.
句意:它看起来比其他的书老得多。根据空前“much older”的提示可知,空处应是than,比。故填than。
68.
句意:他捡起书。根据汉语提示可知,空处应是pick up;句子是一般过去时,动词应用过去式picked。故填picked up。
69.
句意:一个灰白头发的男人正朝他微笑。根据下文““B…are our friends, he added. If you return to a book you’ve read many times, you’ll feel like talking with an old friend.””的语境和首字母提示可知,应是一个灰白头发男人正朝他微笑;根据空前was的提示可知,句子应是过去进行时,构成形式为:was/were doing;smile的现在分词是smiling。故填(s)miling。
70.
句意:书是我们的朋友,他补充说。根据后句“If you return to a book you’ve read many times, you’ll feel like talking with an old friend.”可知,应是说书是我们的朋友,此处应用复数形式books,表示类别,句首首字母大写。故填(B)ooks。
71.例文
Dear Alan,
That’s great! I’m so happy you’re able to come! I know we’ll have a good time.
I’d rather try learning from farmers than do some walking, because I am interested in milking a cow and finding out when to pick fruits or vegetables they planted. It’s more challenging. Besides, bathed in sunshine and fresh air, we will relax ourselves.
Why don’t we take some sandwiches? I’ll make some for us. Could you bring some bottles of water? Besides, don’t forget to wear clothes that are more suitable for sport.
Let’s meet this weekend for details. We can meet at the coffee shop next to our school.
See you then!
Yours,
Li Hua
【详解】
1.题干解读:该题目属于应用文写作,但写作时要按邮件格式写,在写作时应承接短文开头,根据英语提示的内容,先叙述作者的感觉,选择的活动及其理由以及针对此项活动的建议、具体细节等。
2.写作指导:本文应该用第一人称为主来叙述内容;时态采用一般现在时和一般将来时;在叙述内容时,力求语句通顺,叙述完整,保证行文连贯,条例清晰。下载本文