学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单选题
1. I like the little girl, so I tried to help ______.
A.him .her .it .them
2.Ten students in our class will celebrate their birthdays ______ October.
A.i.o.o.at
3.— Mum, ______ are my shoes?
— Under your bed. You should put away your things.
A.w.w.w.where
4.Jim likes coffee ______ I prefer tea.
A.or .because .but .so
5. — ______ I have some more cake?
— No, I’m afraid you can’t.
A.Must .Can .Should .Need
6.______ is waiting for you at the gate. She’s got a letter for you.
A.Nobody .Anybody .Somebody .Everybody
7.I want ______ some bird-watching this weekend.
A.d.d.d.to do
8.She likes tennis and she thinks it’s ______ of all sports.
A.i.more interesting
C.m.the most interesting
9.Last year my father ______ the city where he was born.
A.v.v.w.is visiting
10. The sweater can’t ______ in the machine.
A.wash .washed .be washed .be washing
11.(题文)His book is wonderful. I ______ it for three times.
A.r.h.a.will read
12.I _______ you a ring if I hear anything.
A.w.g.h.give
13. If you can’t find the place, I’ll show you ______.
A.where is it .where it was
C.where was it .where it is
二、完型填空
I work for a major airline. One afternoon while running through LAX to my plane, I tore (撕破) one of my nylon socks. 14 , there was a convenience store close to my gate. I knew I could buy a new pair. However, as I waited in line, I 15 that I had no money in my purse. I thought to myself that maybe the store manager would sell me a pair and let me pay her back the next time. I have been inside her store a lot, even though we have never been 16 When it was my 17 to pay, I showed her my socks and explained that I had no money on me. She laughed and 18 said, “Take them.”
Well, for whatever reason, two months passed, and I 19 had not paid the money back.
Then one day while I was busy doing my usual preflight preparations, a passenger asked me if I would 20 him a newspaper.
I went off the airplane and walked to the same convenience store. I was too embarrassed (尴尬的) to go inside because I had never paid the money back, and I wasn’t carrying my 21 Then a man with a friendly face came near. 22 he could walk past me, I stopped him and asked him for help. He smiled and said that he would do so gladly but wanted to know why I couldn’t do it 23 He was rather outgoing and kept saying, “Come on, and tell me.” I needed a newspaper, so I 24 and told him.
Suddenly he said, “Hold on.” and then took me into his arms quickly and carried me into the store. With his free hand he reached into his pocket and 25 out a five-dollar bill and said to the manager, “I’d like to pay for the socks this person owes you for and for a newspaper.”
I later learned that this big, gentle man was Rosie Grier, the former L.A.Rams and Hall of Fame football player.
14.A.P.L.D.Hopefully
15.A.b.t.f.discovered
16.A.n.m.i.required
17.A.t.t.c.duty
18.A.s.s.a.hurriedly
19.A.e.s.j.ever
20.A.r.p.l.buy
21.A.s.p.p.passport
22.A.A.U.B.Unless
23.A.m.h.o.itself
24.A.c.g.b.got in
25.A.h.s.c.pulled
三、阅读单选
26.Which park will bring you into a magic world?
A.Disneyland. .Dollywood.
C.Camelot Park. .The PCC.
27.What’s Dollywood’s main attraction?
A.Magic shows. .King Arthur’s life.
C.Polynesian culture. .America’s southeast culture.
28.What can you enjoy in Camelot Park?
A.Meeting Snow White.
B.Experiencing ancient England.
C.Riding on the steam-engine train.
D.Feeling the Polynesian way of life.
(题文)Give this memory test a try. Mix up 52 playing cards. Now look at the top seven for a second. Can you remember them in order?
Players at the World Memory Championships can. In fact, the 2002 champion (冠军), Andi, memorized the order of 1196 cards after looking at them for only an hour! And a German girl, Lara, only ten years old, memorized 75 faces and names in fifteen minutes!
In 1987, a Japanese man, Mr. Tomoyori, wanted to prove that his memory was the best in the world by remembering by heart pi (π), a number in math which starts 3.14159…This number never repeats itself or ends. He recited pi to 40,000 decimal places (小数位). It took the fifty-five-year-old man more than twelve hours to say the numbers, but he did it without making a mistake!
To remember pi, Mr. Tomoyori connected each number with a sound. He then made up stories to help him remember the words he made from the sounds. In an interview after his achievement, he said, “I decided to go ahead and memorize the value of pi up to one thousand places. But it wasn’t easy – in fact, it took me three years. To get to 40,000 decimal places it took me about ten years.”
Unluckily for Mr. Tomoyori, his record was broken in 1995, when another Japanese man, Mr. Goto, memorized pi to 42,195 places.
29.(小题1)Why was Lara’s success special?
A.S.She was the 2002 champion.
C.S.She remembered more words.
30.(小题2)What is true about Mr. Tomoyori?
A.He found pi easy to remember.
B.His memory was the best in the world.
C.He used stories to help remember words.
D.He only made one mistake while saying pi.
31.(小题3)Who remembered the greatest numbers according to the passage?
A.A.L.M.Mr. Tomoyori.
Time can be categorized (分类) into three general types:
Predictable Time: Such activities as classes, team practice, eating and sleeping. If you know the restaurant is open between 7:00am and 7:30pm, you should plan to eat sometime between that block of time.
Discretionary Time: This is free time that can be planned in a manner matching with your lifestyle and to carry through the most important considerations in your life.
______: Activities including unexpected and difficult or dangerous situations which happen suddenly and which require quick action to deal with them.
How to manage your Time:
Value Your Own Situation. The first step is to know yourself. People work differently. Some people are very active in the early morning and can carry out much at that time. Others find that their most powerful time is later in the day.
Get Organized. Make a shopping list or make some type of planned notebook. This may seem simple but you would be surprised how many people do not use these necessary things.
Prepare a To-Do List. Consider all that you wish to complete and make a list. Prioritize (优先排序) these items using three rules A, B, C:
A=" Most" important goal that needs to be completed very soon
B=" Next" important goal that does not have immediate necessity
C=" Finally," do all other things.
Plan Your Time. Fill in any spaces purposely left blank, and block out time to sleep. Be realistic, most college students don’t go to bed at 9 pm. Choose time for recreation each day.
Plan Study Time. Students should study 2-3 hours for every unit, for a total of 25-35 hours per week.
Time management is a system of learning to give first concern to the tasks you wish to complete. The key to being a good time manager is to learn to make full use of discretionary time and try to use it successfully.
32.What does the underlined phrase “Imposed Time” mean?
A.Unreasonable time. .Valuable time.
C.Busy time. .Unpredictable time.
33.Which of the following can be considered as Rule A according to the To-Do List?
A.Study for the final exam.
B.Play in the sports club in free time.
C.Visit an art museum at the weekend.
D.Hand in the history report tomorrow morning.
34.What is the passage mainly about?
A.Time preference. .Time management.
C.Importance of managing time. .Instructions of saving time.
(题文)Thousands of teenagers will be able to move to a new wave of “studio schools” at the age of 14 to improve their chances of finding a job in UK. Twelve new-style schools are open to act as a bridge to the workplace and cut the number of NEETs.
Under plans, schools will operate longer days and work outside standard school terms.
Each teenager will be expected to spend between four hours and two days a week on work placements with business related to the school and a personal coach will be sent to the teenagers to act as a school “line manager”.
The reforms (改革) are put forward because of the fears that too many teenagers are finishing full-time education at present but they are short of the skills needed to succeed in the workplace. According to a recent report, more than two thirds of employers (雇主) believe school and college leavers have less important employability skills, while 55% say they are unable to manage their time or daily routine. And the number of NEETs who are not in education has hit a record high, with almost one-in-five young people being left without a job or a training place.
The Department for Education will tell the public the building of 12 studio schools – providing for around 3,600 teenagers – in areas such as Liverpool, Stevenage, Stock-on-Trent and Fulham, west London. Each one will be connected to the local employers. Under plans, teenagers will be able to move out of ordinary schools to attend them between the ages of 14 and 19.
The government said all subjects would be taught “through projects, often prepared with employers” – with rules such as science being connected directly to local engineering companies or hospitals. Schools will operate a longer day to give teenagers a better understanding of the needs of the workplace. Along with their studies, students will carry out work placements for four hours a week, rising to two days a week of paid work for those aged 16 to 19. They will also get the chance to take professional qualifications (专业资历) connected directly to the needs of local employers.
35.(小题1)According to the passage, NEETs refer to those who ______.
A.often miss classes from studio school
B.prefer studio schools to ordinary schools
C.refuse to take any part-time job after school
D.are not in education, employment or training
36.(小题2)Compared to ordinary schools, studio schools will offer the young more ______.
A.skills to finish full-time education
B.personal coaches to help with the work
C.chances to get future jobs with job training
D.jobs to make money without going outside
37.(小题3)What makes the government decide to build studio schools?
A.The worry about educated teenagers short of working skills.
B.The doubt about whether full-time education is perfect.
C.The decision to solve the problems of unemployment.
D.The increasing number of teens who drop out early.
38.(小题4)What can be the best title for the passage?
A.Studio schools are popular in UK at present.
B.More NEETs will find jobs from Studio schools.
C.Teenagers will get jobs without full-time education.
D.Studio schools are built to improve teens’ employability skills.
四、补全短文5选4
阅读下面短文,从短文后方框中所给的五个句子中选出四个,分别填入文中相应的序号后,使短文语义连贯,结构完整。
Do you get angry when your friends sing loudly while you are trying to work or when your best friend does not wait for you after school?
39.. Getting angry with others can cause you to lose friends.
Gary Egeberg, an American high school teacher, has written My Feelings Are Like Wild Animals to help you control your feelings. It tells how to stay cool when bad things happen.
The book says that getting angry only makes problems worse.40.. “Getting angry is not a natural way to act,” the book says, “It’s just a bad habit, like smoking.”
The book says you can control your anger easily – all you have to do is to tell yourself not to be angry.
The book gives many tips to help you if you get angry easily.41..
◆ Keep a record. When you get angry, write down why you are angry. Look at it later and you will see you get angry too easily.
◆ Ask your friends to stop talking to you when you get angry. This will teach you not to be angry.
◆42.. When you get angry, walk away from the problem and go somewhere else. Try to laugh.
A.Here are the top three
B.Do something different
C.It can nevermake them better
D.You may ask how to use the tips
E.If you do, you need to control your feelings
五、回答问题
阅读短文,根据其内容回答问题。
The British are known for their sense of humour. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement.
Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say, ‘It’s a little damp (潮湿的) outside.’ Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, ‘She isn’t exactly friendly.’ Understatement is often used in unpleasant situation or to make another person look silly. Understatement plays an important part in British humour.
Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant things that happen to our everyday life when someone accidently falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of society. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. What’s more, the British love to watch comedies (喜剧) about people who do not know how to behave in society. The comedies series Mr Bean is a good example of this kind of humor.
Mr Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990. Mr Bean doesn’t talk often, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. Mr Bean is popular in many countries round the world because you do not have to speak English to understand the humour. Because of this, many people have become familiar with the British sense of humour.
43.Is it difficult for foreigners to understand British jokes?
44.What does ‘understatement’ mean?
45.What do the British love to watch comedies about?
46.How does Mr Bean make people laugh?
47.What are the key points for people to understand British humour?
六、汉译英:单词/短语
根据中文意思完成句子。
48.为什么不和我一起参加那个游泳俱乐部呢?
______ join the swimming club with me?
49.该放暑假了,你有什么打算?
______ summer vacation. What’s your plan?
50.雾霾天里很难看清路标。
It’s ______ see the road sign clearly in such smog-weary weather.
51.沿着这条路往前走,直到第二个路口再右拐。
Walk along this road. ______ you get to the second crossing.
52.请你告诉Tom在任何情况下都不要放弃梦想,好吗?
______ his dream in any situation?
七、看图作文
53.根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和结尾已给出,其词数不计入所完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的真实校名和姓名。
假如你叫李平,最近和英国朋友Mike通过邮件谈论成长过程中对自己产生过重要影响的人,他想了解你生命中最重要的人是谁,请你根据他的问题回复邮件。
提示词语: helpful, patient, look after, brave, love
| To Mike From Li Ping Subject The most important person in my life Hi! Mike, I’m glad to hear from you. ______________________ ________________________________________________ Yours, Li Ping |
1.B
【解析】
试题分析:句意:我喜欢那个小女孩所以我设法帮助她。介词和动词后面加人称代词的宾格。女孩,所以用宾格her。
考点:考查人称代词的用法。
2.A
【解析】
试题分析:句意:我们班的十个学生将庆祝他们的生日。泛指上下午晚上,某一年,某个月份,季节用介词in。at主要和表示时间点的词连用; on主要和星期,具体的一天,具体一天的上下午晚上,有天气修饰的时间连用。根据句意,故选A。
考点:考查时间介词的用法。
3.D
【解析】
试题分析:句意:妈妈,我的鞋子在哪里?在床底下,你应该收拾好你的东西。A哪一个B什么C什么时间 D在哪里。根据句意,故选D。
考点:考查特殊疑问词的用法。
4.C
【解析】
试题分析:句意:吉姆喜欢咖啡但是我喜欢茶。A否则B因为C但是D所以。根据句意,故选C.
考点:考查连词的用法。
5.B
【解析】
试题分析:句意:我可以吃一些蛋糕吗?不行,恐怕你不能吃。A必须B能C应该D需要。根据句意,故选B。
考点:考查情态动词的用法。
6.C
【解析】
试题分析:句意:某人正在大门口等你。她有你的一封信。A没有人B任何人C某人D每个人。Some,any no和 thing,body one等词构成复合不定代词,用作单数,表示“某人(事),任何人(事),没有人(事)”,形容词,副词或动词不定式修饰这类合成词时应放放在这类合成词之后。Some开头的用于肯定句或表示请求和委婉的疑问句中;any开头的用于疑问句否定句或条件状语从句中。该句是肯定句,故选C。
考点:考查复合不定代词的用法。
7.D
【解析】
试题分析:句意:这个周末我想做一些鸟类观察。want to do sth ,想要做某事。故选D。
考点:考查动词不定式的用法。
8.D
【解析】
试题分析:句意:她喜欢网球,她认为它是所有运动中最有趣的。三者或三者以上进行比较用最高级。形容词的最高级前加the.故选D。
考点:考查形容词最高级的用法。
9.A
【解析】
试题分析:句意:去年我的父亲参观了他出生的那个城市。last year去年,过去的时间,故用过去时态,故选A。
考点:考查过去时态的用法。
10.C
【解析】
试题分析:句意:这件毛衣不能在洗衣机里洗。被动语态表示主语是动作的承受者,即行为动作的对象。被动语态由“助动词be+及物动词的过去分词”构成。含有情态动词的被动语态结构是:情态动词+助动词be+及物动词的过去分词。根据句意,故选C。
考点:考查被动语态的用法。
11.B
【解析】
试题分析:句意:他的书是精彩的,我已经读了三次了。动作发生在过去,强调对现在的影响,用现在完成时态。根据句意,故选B。
考点:考查现在完成时态的用法。
12.A
【解析】
试题分析:句意:如果我听说任何事情,我都会给你打电话。在if引导的条件状语从句中,如果两个动作都没有发生,为了区别动作的前后关系,先发生的用一般现在时态,后发生的用一般将来时态,即主将从现。根据句意,故选A。
考点:考查条件状语从句的用法。
13.D
【解析】
试题分析:句意:如果你找不到那个地方,我会指给你她在哪里。宾语从句的结构:主语+谓语+连接词+从句。从句在句中作宾语。从句要用陈述句的语序。如果主句是一般现在时,从句根据需要选择时态,如果主句是过去时态,从句要用相应的过去时态。但是从句是客观真理,一般用一般现在时态。AC语序错误,B时态错误。故选D。
考点:考查宾语从句的用法。
14.B
15.D
16.C
17.A
18.A
19.B
20.D
21.C
22.C
23.A
24.B
25.D
【解析】
【分析】
试题分析:这篇短文主要介绍了我在一家大型航空公司工作时,划破了袜子当时没有钱在身上就请求店主下次偿还。可是两个月过去了由于各种原因还是没有偿还。一个乘客请我去买一份报纸,我尴尬极了。所以我就拦下一个人帮我买。而这个人是罗西格里尔,前洛杉矶公羊和名人堂的足球运动员。
14.考查动词及语境的理解。根据第一段there was a convenience store close to my gate. I knew I could buy a new pair.得知作者的袜子破了,可以在附近的便利店买一双新的,故选 B,幸运地
15.考查形容词及语境的理解。作者在排队的时候发现自己口袋里没有钱,故选 D。发现。
16.考查形容词及语境的理解。作者经常关顾这家便利店,所以认为即使和店主不认识,也可以赊一回账,故选 C
17.考查副词及语境的理解。it‘s time 指按时做某事;it‘s chance 指是 个机会;it‘s duty 指是某人的责任,均不符合句意。it‘s one‘s turn 指轮到某人,符合原意,故选 A。
18.考查动词及语境的理解。作者给店主看了一下脚上的破袜子,店主笑了笑,只是说了一句, “拿去吧。 ” seriously 指严肃地;actively 指活跃地;hurriedly 指匆忙地,均不符合句意,故选 A。
19.考查连词及语境的理解。两个月过去了,作者仍旧没有还店主的钱,故选 B。
20.考查动词词组及语境的理解。根据下文中作者去便利店买报纸得知一个乘客想要作者给他买一份报纸,故选 D。
21.考查名词及语境的理解。根据下文 I stopped him and asked him for help. 这句话得知作者没有带钱包,故选 C
22.考查动词及语境的理解。在他没有经过我身边前,我叫住他,希望他能帮个忙,故选 C。
23.考查名词及语境的理解。这个友好的人想知道为什么作者不能自己去做这件事儿,故选 A。
24.考查名词及语境的理解。give in 指供认不讳,符合句意,故选 B。check in 指办理入住宾馆的手续;break in 指打 断某人的谈话;get in 指进入,均不符合句意。
25.考查名词及语境的理解。这个友好的人掏出一张五美元的钞票。 pull out 指掏出来, carry out 指开展; hand out 指分发;send out 指发送。只有C符合句意,故选D。
考点:故事类短文。
26.A
27.D
28.B
【分析】
试题分析:这篇短文主要介绍了四个主题公园,带你进入一个神奇世界的迪斯尼乐园,在美国东南部的多莱坞公园,英国卡米洛特公园,夏威夷的波利尼西亚文化中心。
26.细节理解题。根据短文Disneyland will bring you into a magic world .得知, 故选 A。
27.细节理解题。根据Come to Dollywood to have fun learning all about America‘s historical southeast culture!得知,故选 D。
28.推理判断题。根据这句话 To enter a world of ancient England, come to Camelot Park! 得知,故选 B。
考点:广告类短文阅读。
29.30.A
31.【小题2】C
【小题3】【小题3】C
【解析】
【分析】
试题分析:这篇短文主要介绍了人们神奇的记忆力。混淆52扑克牌,抬头七秒钟,你还记得他们吗?在世界记忆锦标赛上的参赛选手就能记住。文章为我们介绍了几位记忆超人。
29.30.细节理解题。根据第二段第三句 a German girl, Lara, only ten years old, memorized 75 faces and names in fifteen minutes!得知,故选 A。
31.【小题2】细节理解题。根据第四段第二句 He then made up stories to help him remember the words he made from the sounds.得知,故选 C。
【小题3】【小题3】细节理解题。根据第五段 another Japanese man, Mr. Goto, memorized pi to 42,195 places.得知,故选 C。
考点:历史记录类短文阅读。
32.D
33.D
34.B
【解析】
【分析】
试题分析:这篇短文主要介绍了时间可以分为三类。在时间的管理上也给出了五个方法步骤。
32.词义推断题。根据这句话 Activities including unexpected and difficult or dangerous situations which happen suddenly and which require quick action to deal with them.推测得知,故 选 D。
33.细节理解题。根据这句话 A=" Most" important goal that needs to be completed very soon 得知,故选 D。
34.主旨大意题。根据首尾段以及如何管理实践的建议综合得知,故选 B。
考点:日常生活类短文阅读。
35.36.D
37.38.C
【小题3】【小题3】A
【小题4】【小题4】D
【解析】
【分析】
试题分析:这篇短文主要介绍了许多的青少年在14岁能够搬到新一波的“工作室学校”来提高他们在英国找工作的机会。十二个新型学校作为通向工作场所的桥梁,同时这也将减少尼特族的数量。
35.36.细节理解题。根据第四段最后一句话 the number of NEETs who are not in education has hit a record high, with almost one-in-five young people being left without a job or a training place.得知,故选 D。
37.38.细节理解题。根据第三段得知,故选 C。
【小题3】【小题3】推理判断题。根据第四段第一句话 because of the fears that too many teenagers are finishing full-time education at present but they are short of the skills needed to succeed in the workplace.得知,故选 A。
【小题4】【小题4】主旨大意题。根据英国建立 studio school 是为了给接受过教育但缺乏工作技能 的毕业学生提供相应的劳动技能培训,从而帮助他们适应新的工作岗位,故选 D。
考点:社会现象类短文阅读。
39.E
40.C
41.A
42.B
【分析】
试题分析:这篇短文主要介绍了生气不会解决问题却会使你失去友谊。作者推荐给我们一本书My Feelings Are Like Wild Animals。她将告诉你如何控制情绪。
39.根据上文的问题和后文的结果生别人的气会让你失去朋友。故填E。
40.根据上文The book says that getting angry only makes problems worse.可知下文中的it指上文中的生气,故填C。
41.根据后文列举的三点,故填A。
42.根据后文解释When you get angry, walk away from the problem and go somewhere else. Try to laugh.,故填B。
43.Yes. / Yes, it is.
44.It means saying less than you think or feel.
45.About people who do not know how to behave in society.
46.By using his body movement and facial expressions.
47.Using understatement and making fun of themselves as well as others.
【解析】
【分析】
试题分析:这篇短文主要介绍了理解英国人幽默的关键点是轻描淡写和喜欢开自己和他人的玩笑。
43.根据The British are known for their sense of humour. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes.故回答Yes. / Yes, it is.
44.根据Understatement means saying less than you think or feel. 故回答It means saying less than you think or feel.
45.根据the British love to watch comedies (喜剧) about people who do not know how to behave in society.故回答About people who do not know how to behave in society.
46.根据Mr Bean doesn’t talk often, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. 故回答By using his body movement and facial expressions.
47.根据第一段The main point to remember is that the British often use understatement. 和第三段Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others.故回答 Using understatement and making fun of themselves as well as others.
考点:文化介绍类短文阅读。
48.Why not
49.It’s time for
50.too hard / difficult to
51.Don’t turn right until
52.Would you please tell Tom not to give up
【解析】
试题分析:
48.why not do sth?为什么不做……故填Why not
49.It is time for sth 到……的时间了。故填It’s time for
50.too …to ….太……而不能做···,故填too hard / difficult to
51.not …until 直到……才,故填Don’t turn right until
52.give up 放弃。tell sb not to do sth ,告诉某人不要做某事。故填Would you please tell Tom not to give up
考点:句子翻译
53.Hi! Mike,
As for me, the most important person in my life is my mother.
She is caring and helpful. Once I hurt my leg badly and had to stay in bed for three weeks. My mother not only looked after me all the time but also helped me with my lessons. With her help, I recovered very soon.
I have learned a lot from my mother. I decide to be a person like her, who is patient and helpful to others. I’ve also learned to be brave to face any difficulties. I love my mum.
Yours,
Li Ping
【解析】
试题分析:这是一篇英语提纲的给材料作文。要求介绍你成长中最重要的人,并说明为什么重要及你从他身上学到了什么。
【亮点说明】这篇短文要点描述清晰条理没有语言错误。多种句型结构和丰富的词汇如As for me, not only but also,With her help ,I decide to be a person like her, who is patient and helpful to others。使文章更有逻辑,更丰富。
考点:提纲作文。下载本文