题型有:1. The 5 questions or unfinished statements are numbered 41 through 45.
Some cities have planned their transportation systems for car owners. That is what Los Angeles did. Los Angeles decided to build highways for cars rather than spending money on public transportation. This decision was suitable for Los Angeles. The city grew outward instead of upward.Los Angeles never built many tall apartment buildings. Instead,people live in houses with gardens. In Los Angeles, most people drive cars to work. And every car has to have a parking space. So many buildings where people work also have parking lots. Los Angeles also became a city without a Central Business District(CBD). If a city has a CBD, crowds of people rush into it every day to work. If people drive to work, they need lots of road space. So Los Angeles developed several business districts and built homes and other buildings in between the districts. This required more roads and parking spaces. Some people defend this growth pattern. They say Los Angeles is the city of the future.
6. According to the passage,Los Angeles is a city where ______.
A.there is no public transportation system
B.more money is spent on highways for cars
C.more money is spent on public transportation systems
D.public transportation is more developed than in other cities
正确答案:B
解析:第一段最后一句话“Los Angeles decided to build highways for cars rather than spending money on public transportation”,意思是:洛杉矶决定为汽车修建更多的公路,而不是把钱投资做公共交通运输。 知识模块:阅读理解
7. “The city grew outward instead of upward“(Line 1, Para. 2)means ______.
A.the city became more spread out instead of growing taller
B.there were fewer small houses than tall buildings
C.rapid development took place in the city center
D.many tall buildings could be found in the city
正确答案:A
解析:第二段的最后一句话是对“The city grew outward instead of upward. (这个城市是横向发展而不是纵向发展)”的解释说明,意思是:洛杉矶决不建很多高层公寓楼,相反,人们主要建的是带花园的房子。选项A意思是这个城市会变得更宽阔而不是变高。因此选A。 知识模块:阅读理解
8. According to the passage, if a city has several business districts, ______.
A.people won’t have to drive to work every day
B.there have to be more roads and parking spaces
C.companies would be located in between the districts
D.there would be no need to build parking spaces within the districts
正确答案:B
解析:第三段和第四段的意思是说明这个城市需要更多的停车位和道路。因此选B。 知识模块:阅读理解
9. According to the growth pattern of Los Angeles, homes were mainly built ______.
A.in the city center
B.along the main roads
C.around business districts
D.within the business districts
正确答案:C
解析:由第五段和第六段的意思推出。第五段第一句话“Los Angeles developed several business districts and built homes and other buildings in between the districts”可以推出。 知识模块:阅读理解
10. The passage is mainly about ______.
A.the construction of parking spaces in Los Angeles
B.the new growth pattern of the city of Los Angeles
C.the public transportation system in Los Angeles
D.the problem of traffic jams in Los Angeles
正确答案:B
解析:这篇文章的主旨是讲洛杉矾的城市发展新模式,所以选B。 知识模块:阅读理解 下载本文