A
When Paul was a boy growing up in Utah, he happened to live near a copper smelter (炼铜厂), and the chemicals that poured out had made a wasteland out of what used to be a beautiful forest. One day a young visitor looked at this wasteland and called it an awful area. Paul knocked him down. From then on, something happened inside him.
Years later Paul was back in the area, and he went to the smelter office. He asked if they had any plans or if they would let him try to bring the trees back.. The answer from that big industry was “No.”
Paul then went to college to study the science of plants. Unfortunately, his teachers said there weren't any birds or squirrels to spread the seeds. It would be a waste of his life to try to do it. Everyone knew that, he was told. Even if he was knowledgeable as he had expected, he wouldn’t get his idea accepted.
Paul later got married and had some kids. But his dream would not die. And then one night he did what he could with what he had. As Samuel Johnson wrote, “It is common to overlook what is near by keeping the eye fixed on something remote. Attainable good is often ignored by minds busied in wide ranges.” Under the cover of darkness, he went secretly into the wasteland and started planting.
And every week, he made his secret journey into the wasteland and planted trees and grass. For fifteen years he did this against the plain common sense. Slowly rabbits appeared. Later, as there was legal pressure to clean up the environment, the company actually hired Paul to do what he was already doing.
Now the place is fourteen thousand acres of trees and grass and bushes, and Paul has received almost every environmental award Utah has. It took him until his hair turned white, but he managed to keep that impossible vow he made to himself as a child.
1. When Paul was a boy, _____.
A.he had decided never to leave his hometown
B.the economy of Utah depended wholly on the copper smelter
C.no laws were made to protect the environment against pollution
D.he had determined to stop the copper smelter polluting the area
2. Why did Paul go to college to study the science of plants?
A.He wanted to find out the best way to save the area himself.
B.He was interested in planting trees since he was young.
C.He wanted to get more knowledgeable people to help him.
D.He thought his knowledge would make his advice more persuasive.
3. What does the underlined phrase “the plain common sense” probably refer to?
A.That it was impossible for trees to grow on the wasteland.
B.That his normal work and life would be greatly affected.
C.That no one would like to join him in the efforts.
D.That he had to keep everything he did secret.
4. The message of the passage is that _____.
A.action speaks louder than words
B.perseverance (持之以恒) will work wonders
C.God helps those who help themselves
D.many hands make light work
B
Amazed zoo visitors watch as an orangutan (猩猩) named Bonnie swings along cables way above their heads. She’s not making a great ape escape; she’s taking a “highway” to higher learning.
Bonnie is traveling on the Orangutan Transit System, called the O-Line, at the National Zoo in Washington, D.C. The O-Line stretches from the Great Ape House, where Bonnie lives, to an exhibit called Think Tank. There she and other orangutans participate in a study trying to answer the questions: Do animals think? If so, how?
Think Tank scientists look for clues that an animal is thinking. A baby orangutan following its mother is probably not thinking. But an orangutan using a stick to reach honey in a beehive probably is thinking. It’s figuring out how to obtain a sweet treat.
To learn more about what the orangutans are thinking, Think Tank scientists are teaching orangutans a language of symbols. The apes don’t actually speak. They point to the symbols to show their thoughts.
Each symbol stands for a word. Different categories of the symbols have their own shapes. Food symbols, for example, are rectangles (矩形); object symbols are circles; and verbs are diamonds.
Computers help the orangutans learn the symbolic language. After the apes are shown an apple, for example, their task is to touch the apple symbol on a computer screen. They can do so. All six orangutans have learned a few symbols, but only Azy and Indah have learned eight symbols and can use the computer.
Azy and Indah choose to live at Think Tank. The others commute (往返) from the Great Ape House on the O-Line. All attend Think Tank sessions, though none are made to do so. “They’re eager to learn”, one of the scientists says. “They never turn me down!”
5. What is the main idea of the passage?
A.Scientists are doing research on whether animals can think and how they think.
B.Biologists have found that orangutans are more intelligent than other animals.
C.Orangutans at the National Zoo can be taught to communicate with humans easily.
D.Animals are being taught by scientists to speak to one another at the National Zoo.
6. The Orangutan Transit System refers to _____.
A.a way that can teach animals to learn things and communicate quickly
B.a place for various animals in the National Zoo to participate in the study
C.a walkway for the orangutans to travel to different sections of the zoo
D.a line for the orangutans to travel between the Great Ape House and the Think Tank
7. According to the passage, scientists use a system of symbols to help _____.
A.find out which orangutan can learn the symbolic language fast
B.attract all the orangutans to live together at Think Tank
C.communicate with the orangutans and understand them better
D.understand whether animals can learn a language and express themselves by using it
8. It can be inferred from the passage that _____.
A.a baby orangutan has his own intention though following his mother
B.many animals in the wild can learn symbolic languages to express their thoughts
C.the cleverer the animals are, the more knowledge they would like to learn
D.orangutans can form mental images in their minds when they see objects
1.C 综合判断题。 根据第一、二段可知,Paul小时住在炼铜厂附近,深受其害(动物没了,树木少了),从小就立志改变这种状况.,所以他几年后就到工厂去,询问工厂是否制定计划植树获让他植树,但工厂拒绝了。这就说明当时还没有环境保。D选项的时态错误。
2.D 推理判断题。 从第二段中Paul 没有说服工厂植树,树立环保意识可知,他认为知识会使他的建议更有说服力。
3.A 词义猜测题。 从短语的上下文可知Paul每天秘密第去那片荒地去植树。这么做是明知道荒地上种不了树,还这么做。
4.B 主旨大意题。 纵观全文可知Paul 从小就关注环境问题,决心把建工厂造成的荒地种上树木,而后上大学学习环保专业;结婚成家后,也没有放弃;终于在荒地上种上了绿树,各种动物也回来了。这足以说明Paul持之以恒,坚持不懈,实现了自己的梦想。所以答案是B项。
5.A 文章主旨题。 第二段最后一句“Do animals think ? If so,how?”揭示了全文的主题。
6.D 细节理解题。 从第二段开头“Bonnie is traveling on the Orangutan Transit System, called the O-Line, at the National Zoo in Washington, D.C. The O-Line stretches from the Great Ape House, where Bonnie lives, to an exhibit called Think Tank.”可知。
7.C 综合判断题。
8.D 推理判断题。下载本文