视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
广东初一初中英语月考试卷带答案解析
2025-10-02 15:11:45 责编:小OO
文档
广东初一初中英语月考试卷

班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________

一、单项选择

1. --- Is Jack ____ friend of yours?

--- No, I find it difficult to make ____ friends with him. 

A.a; theB.a; /C.the; theD.the; /
2.We like Mr. Black _____ he is fun. 

A.soB.andC.butD.Because
3.___ only takes about fifteen minutes to get to the station by car. 

A.ThisB.ItC.ThatD.One
4. It often ____ here in winter. Look! It _____ now. 

A.snows; is snowingB.snows; snows
C.is snowing; snowsD.is snowing; is snowing
5. Either Mary ___ Jim is coming to the party this evening. 

A.butB.withC.andD.Or
6.--- What’s the weather like today?

--- It’s ______ hot. 

A.kinds ofB.a little
C.a little ofD.a kind of
7.Emma is very beautiful and she has ______ hair. 

A.long blondeB.blonde long
C.a long blondeD.a blonde long
8._____ some milk in the cup. 

A.There areB.There has
C.There isD.There have
9. --- How is it going, Miller?

--- _____, thanks. 

A.Not at allB.SureC.Yes, goodD.Not bad
10. The teacher tells us ______ the rules next time. 

A.not to breakB.don’t break
C.not breakD.to not break
二、完形填空

 完形填空。

On Thursday evening, Jack goes to bed early. Then he sees a rabbit. Jack doesn’t know______ it is from. He doesn’t have a pet rabbit at home. “Come on,” says the rabbit. “Let’s go to town!” “You can   ______ ?” Jack asks. “Yes,” the rabbit answers. “Come   ______ me.” Then the rabbit goes out of the  ______. Jack goes with it.

They get to a zoo. In the zoo, a(n)  ______ is playing the guitar under a tree. “Let’s dance!” says the rabbit. Jack  ______ with the rabbit. And he sees the moon is dancing, too. Jack wants to tell the rabbit about this,  ______ he can’t find it. And he doesn’t see the zoo or the lion. He sees his   ______! “Jack, get up! You have to go to school!” says his mom. Jack smiles and he can’t wait to ______  his mom about the dream. It’s so ______.

【1】A.howB.whenC.whereD.what
【2】A.readB.talkC.watchD.walk
【3】A.toB.forC.withD.from
【4】A.houseB.carC.storeD.pool
【5】A.elephantB.giraffeC.tigerD.lion
【6】A.playsB.dancesC.runsD.sings
【7】A.soB.andC.butD.or
【8】A.brotherB.momC.dadD.sister
【9】A.tellB.askC.thankD.help
【10】A.scaryB.boringC.relaxingD.funny
三、阅读理解

1.It’s a sunny and warm Sunday morning. My parents, my sister and I are all at home. My parents don’t have to go to work, and my sister and I don’t have to go to school. We are all in the yard (院子). Look! My father is cleaning his bike. He often goes to work by bike. The bike ride takes him about ten minutes. My mother is watering the flowers. The flowers make our yard very beautiful. We all like the flowers. My sister is playing with a dog. It’s her pet dog. The dog is very smart. My mother often takes the dog out for a walk after dinner. What am I doing? I’m drawing. I like drawing very much. I want to join the art club at school.

It’s a nice day and we’re busy in the yard. We are very happy today!

根据材料内容选择最佳答案。

【1】 How’s the weather today? 

A.It’s sunny.B.It’s windy.
C.It’s cloudy.D.It’s rainy.
 【2】How many people are there in the family? 

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.
 【3】 How does the father often go to work? 

A.By subway.B.By car.C.By bus.D.By bike.
 【4】 What’s the mother doing? 

A.She’s cleaning the yard.
B.She’s reading a book.
C.She’s watering the flowers.
D.She’s playing with a dog.
 【5】Which of the following is TRUE? 

A.The sister is very smart.
B.The father doesn’t like the flowers.
C.The writer doesn’t want to join the art club.
D.The mother often walks with the dog after dinner.
2.I’m Leo. There is a great artist in my family. She is Lisa. Lisa likes drawing a lot. Here are her three drawings.

There is an animal in the first drawing. It has two big eyes, a big mouth and two small ears. It has long arms and long legs. It is black and white. There are some apples in its hands. It looks very happy. What is it? I don’t know, but Lisa says it is a panda.

There is a woman in the second drawing. She is thin. She has straight blonde hair, a small mouth, a big nose and two big eyes. She looks angry. Who is she? Lisa says she is our mom. But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose.

There is an animal in the third drawing, too. Its head is an apple. Its hair and tail are leaves. It has a long mouth, and it is a banana. Its two legs are carrots. What is it? Lisa says it is a horse, but it doesn’t look like a horse.

Lisa is really a great artist, isn’t she?

根据材料内容选择最佳答案。

【1】 The animal in the first drawing _______. 

A.looks very happy
B.is eating apples
C.has big eyes and big ears
D.has short arms and short legs
 【2】Leo’s mom has _______. 

A.a big mouthB.curly blonde hair
C.two big eyesD.a big nose
 【3】From the passage, we can know Lisa is Leo’s _______. 

A.motherB.cousin
C.sisterD.classmate
 【4】划线单词“it”指代的是“_______”。 

A.the hairB.the head
C.the tailD.the mouth
 【5】Which of the following is TRUE? 

A.Lisa’s horse likes to eat carrots.
B.Leo thinks Lisa’s drawings are good.
C.Lisa draws an animal and two women.
D.The woman in the second drawing looks happy.
四、其他

1.配对阅读(有两个多余选项)

【1】(   ) I am Linda. I like listening to music on the weekend.

【2】(   ) I’m Jim. I love watching TV shows about music.

【3】(   ) I’m Helen. I like doing sports. It is very relaxing for me.

【4】(   ) I’m Cindy. Pandas are my favorite. Many photos of them are in my room.

【5】(   ) I am Zhang Ming. I teach math in a middle school.

  

A. There is a beautiful woman. She is teaching some girls to dance in a dance club.

B. A boy is in the living room now! He is watching the TV show I Am A Singer IV.

C. A man is having a math class. The students are listening to him carefully.

D. Today is Sunday. A girl is listening to Little Apple in her room. The music makes her very happy.

E. Look! A girl is running with her friend there.

F. It is eight o’clock now. Look! A boy is studying in the classroom.

G. Many people are in the zoo now. What is that girl doing? Oh, she is taking photos of the pandas.

2.短文填空

请用适当的词完成这篇短文,使短文通顺、正确、连贯,每空一词。

Dear Jim,

How’s your winter vacation going? I am having 【1】_____ great time in Xi’an.

I am

【2】_____ in my grandparents’ home

【3】_____ my parents. In winter,

【4】_______ is snowy and cold here. So my cousins like staying at home every day. But I don’t like that. I like going

【5】______ to make snowmen with my parents. We always feel very happy

【6】______ we are making them. After

【7】_____ making the snowmen, we usually take some

【8】_______ of them. I also like skating with my father. I think it’s very relaxing to

【9】________ on ice.

Can you

【10】________ to tell me about your vacation now?

I miss you.

Bob

3.信息归纳

Please look at the photo. Who is the woman? She is my English teacher. Now let me tell you something about her. Her name is Sally Green. She is from Canada. She’s 25 years old.

She is tall. She has long black hair. Her eyes are big and she always wears a pair of glasses. She is of medium build. Her favorite color is white, so she usually wears white clothes. In the photo she is wearing a white blouse and a black skirt. All the students think she’s beautiful and looks like an actress. She is cool. She teaches English very well. Also, she can sing well. We all like her very much. She is our good friend, too. She often helps us.

 Information Card

What subject does Sally Green teach?【1】_______________
Where’s Sally Green from?"

 【2】_______________

What hair does Sally Green have?"

 【3】_______________

What clothes does Sally Green usually wear?"

 【4】_______________

What can Sally Green do well?"

 【5】________________

五、补充句子

 完成句子,每空一词。

【1】请给我捎个口信。

Please ________ a ________ for me.

【2】要到那家商店,你必须穿过中心街。

________ _______ _______ the shop, you have to _________ Center Street.

【3】我的家离学校不远。

My home is not __________  _________ our school.

【4】这个人中等身高。

This person _______  _______  ______  ________.

【5】我家对面是学校。

There is a school ______ ________my home.

六、书面表达

 书面表达

在下周的英语口语课上,老师要求你们用英语介绍一位好朋友,请你写一篇短文为此做准备。

(要求:1. 必须包括:外貌;性格;兴趣爱好  2.  60词左右,可适当发挥。)

广东初一初中英语月考试卷答案及解析

一、单项选择

1. --- Is Jack ____ friend of yours?

--- No, I find it difficult to make ____ friends with him. 

A.a; theB.a; /C.the; theD.the; /
【答案】B

【解析】句意:—杰克是你的一个朋友吗?—不,我发现和他交朋友很困难。根据句意及题干分析第一空“一个朋友”是泛指,所以要用不定冠词;第二空“交朋友”是make friends,不用冠词,故选B。

【考点】考查冠词的用法

2.We like Mr. Black _____ he is fun. 

A.soB.andC.butD.Because
【答案】D

【解析】句意:我们都喜欢布莱克因为他很有趣。 A. So因此;B. And和;C. but 但是;D. Because因为。根据句意及语境此题应选D。

【考点】考查连词的用法

3.___ only takes about fifteen minutes to get to the station by car. 

A.ThisB.ItC.ThatD.One
【答案】B

【解析】句意:其小汽车到车站需要花费大约15分钟。根据句意及题干分析此题是考查it作形式主语代替后面的不定式to get to the station by car,故选B。

【考点】考查代词的用法

4. It often ____ here in winter. Look! It _____ now. 

A.snows; is snowingB.snows; snows
C.is snowing; snowsD.is snowing; is snowing
【答案】A

【解析】句意:冬天经常下雪。看,现在正在下雪。根据句意及题干分析第一空是经常的动作,所以用一般现在时态;第二空是正在进行的动作,所以用现在进行时态,故选A。

【考点】考查动词的时态

5. Either Mary ___ Jim is coming to the party this evening. 

A.butB.withC.andD.Or
【答案】D

【解析】句意:今晚要么玛丽要么吉姆会来参加聚会。A. But但是;B. With和;C. And和;D. Or或者。根据句意及题干分析此题是考查either...or...结构,故选D。

【考点】考查连词的用法

6.--- What’s the weather like today?

--- It’s ______ hot. 

A.kinds ofB.a little
C.a little ofD.a kind of
【答案】B

【解析】句意:—今天的天气怎样?—有点热。A. kinds of 种类;B. a little有点,一些;C. a little of无此结构;D. a kind of一种。根据句意及语境此题应选B。

【考点】考查词组的用法

7.Emma is very beautiful and she has ______ hair. 

A.long blondeB.blonde long
C.a long blondeD.a blonde long
【答案】A

【解析】句意:Emma很漂亮,她有金色的长发。根据句意及题干分析hair是不可数名词,所以前面不用冠词,排除C、D;“金色的长发”是long blonde hair,故选A。

【考点】考查名词前修饰语的用法

8._____ some milk in the cup. 

A.There areB.There has
C.There isD.There have
【答案】C

【解析】句意:在杯子里有一些牛奶。此题是考查there be句型,排除B、D;句中主语是不可数名词milk,所以be用is,故选C。

【考点】考查there be结构

9. --- How is it going, Miller?

--- _____, thanks. 

A.Not at allB.SureC.Yes, goodD.Not bad
【答案】D

【解析】句意:—Mille,事情怎么样?—不错,谢谢。 A. Not at all一点也不;B. Sure当然;C. Yes, good是的,好;D. Not bad不错。根据句意及语境此题应选D。

【考点】考查情景交际的用法

10. The teacher tells us ______ the rules next time. 

A.not to breakB.don’t break
C.not breakD.to not break
【答案】A

【解析】句意:老师告诉我们下次不要破坏规则。根据句意及题干分析“告诉某人不要做某事”是tell sb. not to do sth.,所以此题选A。

【考点】考查动词不定式的用法

二、完形填空

 完形填空。

On Thursday evening, Jack goes to bed early. Then he sees a rabbit. Jack doesn’t know______ it is from. He doesn’t have a pet rabbit at home. “Come on,” says the rabbit. “Let’s go to town!” “You can   ______ ?” Jack asks. “Yes,” the rabbit answers. “Come   ______ me.” Then the rabbit goes out of the  ______. Jack goes with it.

They get to a zoo. In the zoo, a(n)  ______ is playing the guitar under a tree. “Let’s dance!” says the rabbit. Jack  ______ with the rabbit. And he sees the moon is dancing, too. Jack wants to tell the rabbit about this,  ______ he can’t find it. And he doesn’t see the zoo or the lion. He sees his   ______! “Jack, get up! You have to go to school!” says his mom. Jack smiles and he can’t wait to ______  his mom about the dream. It’s so ______.

【1】A.howB.whenC.whereD.what
【2】A.readB.talkC.watchD.walk
【3】A.toB.forC.withD.from
【4】A.houseB.carC.storeD.pool
【5】A.elephantB.giraffeC.tigerD.lion
【6】A.playsB.dancesC.runsD.sings
【7】A.soB.andC.butD.or
【8】A.brotherB.momC.dadD.sister
【9】A.tellB.askC.thankD.help
【10】A.scaryB.boringC.relaxingD.funny
【答案】【1】C

【2】B

【3】C

【4】A

【5】D

【6】B

【7】C

【8】B

【9】A

【10】D

【解析】这篇短文讲的是杰克在梦境中所发生的事情。

【1】C考查疑问词与语境理解。A. How怎么样;B. When什么时候;C. Where哪里;D. What什么。句意:杰克不知道它来自哪里。根据句意及语境此题应选C。

【2】B考查动词与语境理解。A. Read读;B. talk 交谈,谈话;C. Watch看;D. Walk步行。句意:你会谈话?根据句意及语境此题应选B。

【3】C考查介词与语境理解。A. to 去;B. For为了;C. With和;D. From来自。句意:“跟我来。”根据句意及语境此题应选介词with,故选C。

【4】A考查名词与语境理解。 A. House房子;B. Car汽车;C. Store商店;D. Pool游泳池。句意:然后那只兔子走出了房间。根据句意及语境此题应选A。

【5】D考查名词与语境理解。A. elephant 大象; B. Giraffe长颈鹿;C. Tiger老虎;D. Lion狮子。句意:一只狮子正在树下面弹吉他。根据下文And he doesn’t see the zoo or the lion. 可知此处是指一只狮子,故选D。

【6】B考查动词与语境理解。A. Plays玩;B. Dances跳舞;C. Runs跑;D. Sings唱歌。句意:杰克和兔子一起跳舞。根据上文“Let’s dance!” says the rabbit.可知他们是一起跳舞,故选B。

【7】C考查连词与语境理解。A. So因此;B. And和;C. But但是;D. Or或者。句意:杰克想告诉狮子这件事但他找不到它了。根据句意及语境此空是表示转折,故选C。

【8】B考查名词与语境理解。A. Brother兄弟; B. Mom妈妈;C. Dad爸爸;D. Sister姐妹。句意:他看到了他的妈妈。根据下文 “Jack, get up! You have to go to school!” says his mom.可知是他看到了他的妈妈,故选B。

【9】A考查动词与语境理解。A. Tell告诉;B. Ask问;C. thank 谢谢;D. Help帮助。句意:杰克笑了并迫不及待的告诉他妈妈这个梦。根据句意及语境此题应选A。

【10】D考查形容词与语境理解。A. Scary可怕的;B. Boring无聊的;C. Relaxing令人放松的;D. Funny滑稽可笑的。句意:它(这个梦)很滑稽可笑。根据句意及语境此题应选D。

【考点】考查日常生活类短文

三、阅读理解

1.It’s a sunny and warm Sunday morning. My parents, my sister and I are all at home. My parents don’t have to go to work, and my sister and I don’t have to go to school. We are all in the yard (院子). Look! My father is cleaning his bike. He often goes to work by bike. The bike ride takes him about ten minutes. My mother is watering the flowers. The flowers make our yard very beautiful. We all like the flowers. My sister is playing with a dog. It’s her pet dog. The dog is very smart. My mother often takes the dog out for a walk after dinner. What am I doing? I’m drawing. I like drawing very much. I want to join the art club at school.

It’s a nice day and we’re busy in the yard. We are very happy today!

根据材料内容选择最佳答案。

【1】 How’s the weather today? 

A.It’s sunny.B.It’s windy.
C.It’s cloudy.D.It’s rainy.
【答案】A

【解析】A细节理解题。根据文中信息It’s a sunny and warm Sunday morning.可知今天的天气是晴朗的,故选A。

【2】How many people are there in the family? 

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.
【答案】B

【解析】B推理判断题。根据文中内容描述可知作者家里有四口人。故选B。

【3】 How does the father often go to work? 

A.By subway.B.By car.C.By bus.D.By bike.
【答案】D

【解析】D细节理解题。根据文中信息Look! My father is cleaning his bike. He often goes to work by bike. 可知此题应选D。

【4】 What’s the mother doing? 

A.She’s cleaning the yard.
B.She’s reading a book.
C.She’s watering the flowers.
D.She’s playing with a dog.
【答案】C

【解析】C细节理解题。根据文中信息My mother is watering the flowers.可知此题应选C。

【5】Which of the following is TRUE? 

A.The sister is very smart.
B.The father doesn’t like the flowers.
C.The writer doesn’t want to join the art club.
D.The mother often walks with the dog after dinner.
【答案】D

【解析】D细节理解题。根据文中信息My mother often takes the dog out for a walk after dinner.可知答案D是正确的。

【考点】日常生活类短文阅读

2.I’m Leo. There is a great artist in my family. She is Lisa. Lisa likes drawing a lot. Here are her three drawings.

There is an animal in the first drawing. It has two big eyes, a big mouth and two small ears. It has long arms and long legs. It is black and white. There are some apples in its hands. It looks very happy. What is it? I don’t know, but Lisa says it is a panda.

There is a woman in the second drawing. She is thin. She has straight blonde hair, a small mouth, a big nose and two big eyes. She looks angry. Who is she? Lisa says she is our mom. But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose.

There is an animal in the third drawing, too. Its head is an apple. Its hair and tail are leaves. It has a long mouth, and it is a banana. Its two legs are carrots. What is it? Lisa says it is a horse, but it doesn’t look like a horse.

Lisa is really a great artist, isn’t she?

根据材料内容选择最佳答案。

【1】 The animal in the first drawing _______. 

A.looks very happy
B.is eating apples
C.has big eyes and big ears
D.has short arms and short legs
【答案】A

【解析】A细节理解题。根据文中信息It looks very happy.可知此题应选A。

【2】Leo’s mom has _______. 

A.a big mouthB.curly blonde hair
C.two big eyesD.a big nose
【答案】B

【解析】B细节理解题。根据文中信息 But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose. 可知此题应选B。

【3】From the passage, we can know Lisa is Leo’s _______. 

A.motherB.cousin
C.sisterD.classmate
【答案】C

【解析】C细节理解题。根据文中信息I’m Leo. There is a great artist in my family. She is Lisa.可知此题应选C。

【4】划线单词“it”指代的是“_______”。 

A.the hairB.the head
C.the tailD.the mouth
【答案】D

【解析】D词义猜测题。根据文中原句 It has a long mouth, and it is a banana.及语境可知句中it指的是马的嘴巴,故选D。

【5】Which of the following is TRUE? 

A.Lisa’s horse likes to eat carrots.
B.Leo thinks Lisa’s drawings are good.
C.Lisa draws an animal and two women.
D.The woman in the second drawing looks happy.
【答案】B

【解析】B细节理解题。根据文中信息There is a great artist in my family.可知此题应选B。

【考点】日常生活类短文阅读

四、其他

1.配对阅读(有两个多余选项)

【1】(   ) I am Linda. I like listening to music on the weekend.

【答案】D

【解析】D根据题意琳达喜欢在周末听音乐,所以应该选D。

【2】(   ) I’m Jim. I love watching TV shows about music.

【答案】B

【解析】B根据题意吉姆喜欢看音乐剧,所以应该选B。

【3】(   ) I’m Helen. I like doing sports. It is very relaxing for me.

【答案】E

【解析】E根据题意Helen喜欢做运动,故选E。

【4】(   ) I’m Cindy. Pandas are my favorite. Many photos of them are in my room.

【答案】G

【解析】G根据内容Cindy最喜欢熊猫,所以此题应选G。

【5】(   ) I am Zhang Ming. I teach math in a middle school.

  

A. There is a beautiful woman. She is teaching some girls to dance in a dance club.

B. A boy is in the living room now! He is watching the TV show I Am A Singer IV.

C. A man is having a math class. The students are listening to him carefully.

D. Today is Sunday. A girl is listening to Little Apple in her room. The music makes her very happy.

E. Look! A girl is running with her friend there.

F. It is eight o’clock now. Look! A boy is studying in the classroom.

G. Many people are in the zoo now. What is that girl doing? Oh, she is taking photos of the pandas.

【答案】C

【解析】C根据内容张明在一家中学教数学,可知此题应选C。

【考点】配对阅读

2.短文填空

请用适当的词完成这篇短文,使短文通顺、正确、连贯,每空一词。

Dear Jim,

How’s your winter vacation going? I am having 【1】_____ great time in Xi’an.

I am

【答案】a

【解析】句意:我在西安正玩得非常高兴。“玩得高兴”是have a goog/great time,所以填a。

【2】_____ in my grandparents’ home

【答案】living

【解析】句意:我和我的父母住在我祖父母家里。根据句意及语境此题应填living ,住。

【3】_____ my parents. In winter,

【答案】with

【解析】句意:我和我的父母住在我祖父母家里。根据句意及语境此题应填with,和。

【4】_______ is snowy and cold here. So my cousins like staying at home every day. But I don’t like that. I like going

【答案】it

【解析】句意:冬天这儿下雪并且寒冷。此空是指代天气,所以填it。

【5】______ to make snowmen with my parents. We always feel very happy

【答案】out/outside

【解析】句意:我喜欢到外面去和我的父母堆雪人。根据句意及语境此题应填out/outside,外面。

【6】______ we are making them. After

【答案】when

【解析】句意:当我们堆雪人时我们总是感到很高兴。根据句意及语境此题应填when,当......时候。

【7】_____ making the snowmen, we usually take some

【答案】finishing

【解析】句意:在完成堆雪人之后我们通常照一些它们的照片。根据句意及语境此题应填finishing,完成。

【8】_______ of them. I also like skating with my father. I think it’s very relaxing to

【答案】photos

【解析】句意:在完成堆雪人之后我们通常照一些它们的照片。根据句意及语境此题应填photos,照片。

【9】________ on ice.

Can you

【答案】skate

【解析】句意:我认为在冰上滑很令人放松。根据句意及语境此题应填skate,滑。

【10】________ to tell me about your vacation now?

I miss you.

Bob

【答案】write

【解析】句意:现在你能写信告诉我关于你的假期吗?根据句意及语境此题应填write,写。

【考点】短文填空

3.信息归纳

Please look at the photo. Who is the woman? She is my English teacher. Now let me tell you something about her. Her name is Sally Green. She is from Canada. She’s 25 years old.

She is tall. She has long black hair. Her eyes are big and she always wears a pair of glasses. She is of medium build. Her favorite color is white, so she usually wears white clothes. In the photo she is wearing a white blouse and a black skirt. All the students think she’s beautiful and looks like an actress. She is cool. She teaches English very well. Also, she can sing well. We all like her very much. She is our good friend, too. She often helps us.

 Information Card

What subject does Sally Green teach?【1】_______________
Where’s Sally Green from?"

【答案】English

【解析】根据文中信息She is my English teacher.可知此题的答案是English。

【2】_______________

What hair does Sally Green have?"

【答案】Canada

【解析】根据文中信息She is from Canada.可知此题的答案是Canada。

【3】_______________

What clothes does Sally Green usually wear?"

【答案】Long black hair

【解析】根据所给信息She has long black hair.可知此题的答案是Long black hair。

【4】_______________

What can Sally Green do well?"

【答案】White clothes

【解析】根据文中信息Her favorite color is white, so she usually wears white clothes.可知此题的答案是White clothes。

【5】________________

【答案】Teach English and sing

【解析】根据文中信息 She teaches English very well. Also, she can sing well. 可知此题的答案是Teach English and sing。

【考点】信息归纳

五、补充句子

 完成句子,每空一词。

【1】请给我捎个口信。

Please ________ a ________ for me.

【答案】take     message

【解析】根据所给中文句子提示此题应填take     message。

【2】要到那家商店,你必须穿过中心街。

________ _______ _______ the shop, you have to _________ Center Street.

【答案】To get to;   cross

【解析】根据所给中文句子提示此题应填To get to;   cross。

【3】我的家离学校不远。

My home is not __________  _________ our school.

【答案】far      from

【解析】根据所给中文句子提示此题应填far      from。

【4】这个人中等身高。

This person _______  _______  ______  ________.

【答案】is    of      medium     height

【解析】根据所给中文句子提示此题应填is    of      medium     height。

【5】我家对面是学校。

There is a school ______ ________my home.

【答案】across        from

【解析】根据所给中文句子提示此题应填across        from。

【考点】完成句子

六、书面表达

 书面表达

在下周的英语口语课上,老师要求你们用英语介绍一位好朋友,请你写一篇短文为此做准备。

(要求:1. 必须包括:外貌;性格;兴趣爱好  2.  60词左右,可适当发挥。)

【答案】I have a good friend. Her name is Li Li and she’s from Shanghai. She’s tall and she has short black hair. Her eyes are big and black. Her nose and mouth are small, but her ears are big. She’s a nice and friendly girl. She likes reading, so she spends a lot of time and money on books. Her favorite color is purple, just like me.

【解析】考生首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。注意文章文体、人称和时态。要求介绍。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。温馨提醒:考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

写作亮点:这篇文章语言规范,叙事清楚,词汇及时态运用正确,能够把提示的内容叙述清楚,语句通顺,意思连贯是一篇不错的文章。

【考点】提纲作文下载本文

显示全文
专题