视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
人教版高中英语必修一Unit4单元测试后附答案
2025-10-02 13:47:11 责编:小OO
文档


人教版高中英语必修一Unit4单元测试含答案

重点单词短语考核和能力提升

一、单句语法填空(本大题共3小题,共6.0分)

1.The bridge has been under_________(construct) for about two years, but it is still unclear when it can be completed.

2.He was punished for_________(打扰) other when they were working.

3.We all depend on our parents for food, _________(衣物) and shelter.

三、单选题(本大题共11小题,共11.0分)

4.________ we looked at it, the better we liked the oil painting.

A. As B. While C. The moment D. The more

5.To people's great surprise, in Japan Earthquake, a young man ________ the big earthquake under the ruins where he stayed 7 days without anything to eat.

A. lived B. stayed C. survived D. remained

6.—Is Mr. Wang in? 

—Sorry,he ________ lives here. He has moved.

A. no more    B. not  more    C. no longer    D. not longer

7.I received his mother's phone call at ten. Only then did I know that he was badly________ in an accident the day before yesterday.

A. hurt     B. injured    C. harmed     D. wounded

8.I lost my key this morning,so I had no choice but________ for my husband.

A. wait    B. to wait    C. waiting    D. waited

9.You will________ your chances of getting a pay rise if you don't work harder than others.

A. injure     B. wound    C. harm     D. ruin

10.—Excuse me,can you spare me a few minutes? 

—_______?

A. What's on    B. What's up    C. What is it    D. What's more

11.________ terrible weather it was when tsunami and earthquakes happened in Japan.

A. How    B. How a    C. What    D. What a

12.The Browns lived____ in the old society.

A. miserable life    B. miserable live

C. a miserable life    D. miserable lives

13.There was an excited expression ______ his face when he heard the good news.

A. of    B. on    C. at    D. over

14.—What a mistake! 

—Yes. I________ his doing it another way, but without success.

A. was suggesting    B. will suggest

C. would suggest    D. had suggested

四、阅读理解(本大题共8小题,共16.0分)

A

On October 12, 19, some British scientists were working at the computers to look for the information they needed. Suddenly they saw a lot of very bright points crossing the computer screens. At the same time the computers were working much slower. To find out what was happening they stopped their work to check some parts of the computers. To their horror,they found out that most of their stored information was got rid of by computer viruses(病毒)!Clearly all these computers had been infected by computer viruses.

It is said that the computer viruses were made by a group of young men fond of playing tricks. They all had excellent education. They created the viruses just to show their intelligence. These kinds of computer viruses are named Jerusalem Viruses. These viruses can stay in computers for a long time. When the time comes they will attack(袭击)the computers by lowering the functions, damaging their normal programs or even getting rid of all the information.

We now come to know that Jerusalem Viruses often attack computers on Friday and that they are spreading(传播)to a lot of computers. Among the countries that were attacked by computer viruses last year are Britain, Australia, Switzerland and the U.S. But till now, how to get rid of the terrible viruses remains a problem.

15.When the viruses attack the computers, the computers will work             .

A. normally    B. slowly    C. faster    D. well

16.The group of young men created the viruses to             .

A. damage the computers

B. test their ability

C. tell people that they were intelligent

D. play a trick on users of the computers

17.According to the passage, computer viruses seem to            .

A. have been in nature for years

B. stay in any computers

C. be difficult to get rid of at present

D. be able to be got rid of in the near future

18.According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Last year six countries found their computers were infected by viruses.

B. The viruses will come to a new computer after staying in the old one for some time.

C. Scientists are trying to find a way to get rid of the viruses.

D. The Jerusalem Viruses are dangerous to human health.

B

Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York—he in computers, she in special education.“Teaching means everything to us,”  Tim would say. In April 1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about life's purpose. 

Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton's foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singer's home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and     I could do something like this when we retire,”Tim recalls.  He placed the brochure on his desk,“as a reminder.”

Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.

The quality of the books was of great concern to the Richters. Rather than sign up online, they went to Dollywood for a look­see. “We didn't want to give the children rubbish,” says Linda. The books reviewed each year by teachers, literacy specialists and Dollywood board members included classics such as Ezra Jack Keats's The Snowy Day and newer books like Anna Dewdney's Llama Llama series.

Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books I've never heard of .”

The Richters spend about $ 400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die,” says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left.”

19.What let Tim think seriously about the meaning of life?

A. His health problem.    B. His love for teaching.

C. The influence of his wife.    D. The news from the Web.

20.What did Tim want to do after learning about Imagination Library?

A. Give out brochures.    B. Do something similar.

C. Write books for children.    D. Retire from being a teacher.

21.According to the text,Dolly Parton is________.

A. a well­known surgeon    B. a mother of a four­year­old

C. a singer born in Tennessee    D. a computer programmer

22.Why did the Richters go to Dollywood?

A. To avoid signing up online.

B. To meet Dollywood board members.

C. To make sure the books were the newest.

D. To see if the books were of good quality.

五、短文改错(本大题共1小题,共10.0分)

短文改错,假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:(1) 每处错误及其修改均仅限一词;

(2) 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

This morning, our school holds a fire drill(演练). We were listening the teacher attentively in the math class after we heard the fire alarm from the speaker on the wall. The teacher stopped teach immediately and organized us to exit the classroom quickly. When we got into the passageway, we found us surrounded by smoke. It was chocking but our tears ran down. We students bent down, covered our mouth with handkerchiefs, and running downstairs rapidly into the open on the playground, just as we had been taught ago. Fire disasters are often seeing on TV and read about in the newspaper. We should know the skill to escape from the fire in case of emergency.

答案和解析

1.【答案】construction

【解析】construction是不可数名词。

2.【答案】disturbing

【解析】disturbing因为前面有for,所以应该用动名词形式。

3.【答案】clothing

【解析】clothing是集合名词。

4.【答案】D

【解析】考查比较级的特殊用法。the+比较级,the+比较级,因此选D。

5.【答案】C

【解析】survive经历……活下来;幸存。

6.【答案】C

【解析】no longer(=not...any longer)“不再”,一般修饰延续性动词,表示时间上不再;no more=(not any more)表示程度和次数上不再。根据题意选C项。

7.【答案】B

【解析】在意外事故中受伤常用injure。句意为:十点钟时我接到他母亲的电话。直到那时我才知道他在前天的一次意外事故中伤得很严重。

8.【答案】B

【解析】句意:今天早上我把钥匙弄丢了,所以我别无选择只能等我的丈夫。have no choice but to do sth是固定短语,意为“别无选择只好做某事”。

9.【答案】D

【解析】考查动词辨析。ruin可用其引申含义,意为“毁坏”,此时其宾语通常是health,fame,chance等。injure侧重身体上的伤害;wound侧重战场上的刀伤、伤等;harm指“对……有害”。

10.【答案】B

【解析】句意:——劳驾,你能给我腾出几分钟吗?——怎么了?What's on?上演什么?What's up?发生什么事了?What is it?那是什么?What's more此外,而且。

11.【答案】C

【解析】句意:当日本发生海啸和地震时,那是多么糟糕的天气啊。weather为不可数名词,前面无冠词,排除B、D;how修饰形容词或副词,而what修饰名词。故选C。

12.【答案】C

【解析】live a...life“过着……的生活”,冠词a不可省略。故选C。

13.【答案】B

【解析】句意:当他听到这个好消息的时候脸上有兴奋的表情。这里用on his face在他的脸上。Of…的,at在……地方,over在……上方,所以选B。

14.【答案】D

【解析】考查时态。根据第一句What a mistake!及后面的without success可知他已经做错事,而“我的建议”应该发生在他做错之前。故用过去完成时。

15.【答案】

【小题1】B

【小题2】C

【小题3】C

【小题4】C

【解析】【文章大意】19年10月12日,一些英国科学家在计算机上工作,寻找他们需要的信息。突然间,他们看到很多非常明亮的点穿过电脑屏幕。同时电脑的工作速度要慢得多。也因此他们发现了电脑病毒。

【关键词】computer viruses

1.细节理解题。根据第一段第三句话At the same time the computers were working much slower.可知,感染病毒的计算机速度减慢,故选B。

2.细节理解题。由第二段中的“just to show their intelligence”推知,故选C。

3.推理判断题。本文最后一句But till now,how to get rid of the terrible viruses remains a problem.暗示现在人们还未找到消除计算机病毒的好办法,故选C。

4.细节理解题。科学家们正在想办法消除病毒,故选C。

19.【答案】

【小题1】A

【小题2】B

【小题3】C

【小题4】D

【解析】(1)细节理解题。由第一段最后两句话In April 1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about life's purpose.可知是Tim得病导致他思考生命的意义。 

(2)细节理解题。从第二段Tim说的话中“I could do something like this when we retire”,知道他打算在退休后做类似的事。选B。

(3)细节理解题。从第二段的第一句话...a program started by Dolly Parton's foundation(基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singer's hometown of Sevier, Tennessee.得出Dollly Parton是singer。

(4)细节理解题。从第四段The quality of the books was of great concern to the Richters.以及“We didn't want to give the children rubbish”可知D正确。

23.【答案】(1)holds—held

(2)listening后加to

(3)after---when

(4)teach---teaching

(5)us---ourselves

(6)but---and

(7)mouth---mouths

(8)running---ran

(9)ago---before

(10)seeing---seen

【解析】(1)今天早上我们学校进行了火灾演练。时间是This morning, 用一般过去式:held。

(2)我们正在仔细的听老师上课。listen是不及物动词后面加 to才可以接宾语。

(3)当我们听见墙上的喇叭里面的火警的时候正在仔细的听老师上课。用when引导时间状语从句。

(4)老师立刻停止上课。stop后面接doing:teach—teaching。

(5)我们发现自己被火包围着。主语是we宾语用反身代词ourselves。

(6)这是让人窒息的,我们的眼泪都流下来了。这两句话是并列关系,用and。

(7)我们弯下腰,用手帕捂住嘴。our后面接名词复数:mouth—mouths。

(8)我们弯下腰,用手帕捂住嘴。快速跑到楼下的空旷地区,这几个动作是并列关系:running –ran。

(9)就像我们以前被教的那样。ago要和时间连用,before可以做副词。

(10)火灾经常在电视上被看见,用被动语态:seeing—seen。下载本文

显示全文
专题