第Ⅰ卷(三部分, 共100分)
第一部分 听力(共两节, 满分30分)
第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What will the woman do next?
A. Go back home. B. Watch the game. C. Play the game.
2. Why is the man going to the library?
A. To borrow some books. B. To get his keys back. C. To return some books.
3. How did the man go to the match?
A. By car. B. On foot. C. By bike.
4. What is the weather like now?
A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy.
5. What is the man’s attitude to the radio announcer?
A. He believes what the announcer says.
B. He thinks that the announcer is very good at his work.
C. He doesn’t have a good opinion of the announcer.
第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
听第6段材料, 回答第6、7题。
6. What’s Anna’s father?
A. He is a doctor. B. He is a teacher. C. He is an engineer.
7. How many family members are there at least in Anna’s family?
A. Three. B. Four. C. Five.
听第7段材料, 回答第8、9题。
8. Where does the conversation probably take place?
A. In a hotel. B. In the street. C. At home.
9. What does the man remind the woman to consider?
A. Their money. B. Their health. C. Their safety.
听第8段材料, 回答第10~12题。
10. Where does the man go?
A. To a new flat. B. To a dormitory at college. C. To an office at the workplace.
11. What does the woman advise the man to do?
A. Get a bed. B. Move to his parents’ house. C. Get some furniture.
12. Where will the man have dinner?
A. At home. B. At his parents’ house. C. Outside.
听第9段材料, 回答第13~16题。
13. What’s the most probable relationship between the speakers?
A. Husband and wife. B. Close friends. C. Classmates.
14. What do the speakers usually do in their spare time?
A. Watching TV. B. Surfing the Internet. C. Practicing instruments.
15. How is the man improving his violin skill now?
A. By listening to some music.
B. By taking part in a concert.
C. By learning from others.
16. What will the woman want to do with the man?
A. Exchange learning experience together.
B. Improve the theory of music by herself.
C. Visit a professor of the Institute of Music for advice.
听第10段材料, 回答第17~20题。
17. When is the party said to begin?
A. At eight. B. At half past eight. C. At nine.
18. When had you better arrive when invited to a party in America according to the dialogue?
A. I’d better arrive on time.
B. I’d better arrive half an hour later.
C. I’d better arrive an hour after the party begins.
19. What will be provided at a party besides alcohol and food according to the dialogue?
A. Music. B. Cigarettes. C. Games.
20. What would the host serve at midnight during a party?
A. Beer. B. Wine. C. Cookies.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第1节(共15小题,每小题2分;满分30分)
第2节阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
NEW YORK (Reuters Life!) —Parents wanting their children,particularly teenagers,to develop good eating habits should make sure they eat meals together,a new study suggests.
In one of the first longterm studies to look at the benefits of family meals,researchers at the School of Public Health at the University of Minnesota found that family meals have a great influence on adolescents (青少年) because they encourage healthy eating habits and good nutritional (营养的) choices.The study was published in the Journal of Nutrition Education and Behavior.
“These findings suggest that having regular family meals from early to middle adolescence has a marked beneficial effect on the development of healthful behaviors for youth,” said Teri L.BurgessChampoux,who worked on the study.
“The importance of shared mealtime experiences during this key developmental period should be emphasized (强调) to parents,healthcare providers and educators.”
The researchers examined information from Project EAT,a study that looked at which socioenvironmental,personal,and behavioral factors (因素) influence the eating habits of nearly 400 children.
The students completed a questionnaire (问卷) in 1998 and 1999 when they were 12 to 13 years old and another as middle adolescents five years later.
Regular family meals (five or more meals with all or most of the family per week) declined over time,the researchers said.
During the early teen years,60 percent of the children had regular meals with their family,compared to 30 percent during later adolescence.
Children who ate five or more meals a week together in both early and middle adolescence ate healthier meals with plenty of vegetables and foods rich in calcium, fiber and minerals.
21. In the study, the researchers have examined the relationship between________.
A.nutrition and eating habits B.healthy meals and fitness
C.family meals and eating habits D.family meals and teens’ health
22.The researchers suggest that parents should________.
A.encourage their children to communicate with the family
B.try to let their children eat often with the family
C.pay more attention to their children’s personal development
D.give their children more advice on how to stay fit
23.From the passage we learn that regular family meals________.
A.give children chances to express themselves
B.let parents know more about their children
C.help children to have healthier food
D.encourage children to eat more food
24.What does the underlined word “declined” in Paragraph 7 most probably mean?
A.Became less. B.Grew quickly.
C.Changed very little. D.Appeared suddenly.
B
Hidden in a small street in the south end of Springfield,not far from buildings torn apart by the tornado earlier this year,Frigo’s is an Italian restaurant right in our own backyard.
Frigo’s is not a tiny place.It provides different kinds of Italian food.There are refrigerator cases full of prepared foods and desserts,and shelves filled with olives and various pasta.
There’s some traditional Italian music and the smell is of olive oil and garlic (大蒜).Above the largest refrigerator case,there’s a chalk board covered with descriptions of more Italian sandwiches than I could remember.
I stepped into Frigo’s almost by accident when I had to stay in Springfield into the evening for an open house at the school where I work. Frigo’s is the perfect place to find something quick to go.There are no tables,so all food is taken out.I also thought it would be a great place to pick up some alreadyprepared food to bring home for dinner.
I ordered the easiest meal possible:a chicken sandwich and a salad.It cost $4.75 for the sandwich.The salad was $4.99 and didn’t have salad dressing on it.I must have missed the choice of salad dressing on the way out.The sandwich was great—great chicken,excellent tomato sauce and not too much cheese.
I wish I had tried one of the many other sandwiches which include Joe’s Favorite ($5.25~$6.75) and the Dante (King) which is made of turkey breast, roasted red peppers, asiago cheese and choice of dressing.
I have a feeling that I’ll be picking up dinner for me and the kids at Frigo’s soon.
25.Who would be most likely to go to eat at Frigo’s?
A.People who want to eat quietly in a nice restaurant.
B.People who want to enjoy homemade food.
C.People who like traditional American food.
D.People who are fond of Italian food.
26.Which of the following cannot be seen at Frigo’s?
A.A chalk board covered with descriptions of sandwiches.
B.Refrigerator cases full of prepared foods and desserts.
C.Shelves filled with olives and different kinds of pasta.
D.Customers eating happily around tables.
27.How much did the writer pay for his first meal at Frigo’s?
A.$4.75. B.$5.25. C.$9.74 D.$4.99.
C
On a warm August day in 1807,a large crowd of people lined the banks of the Hudson River.They had been told they would see the first trip of a boat without sails.And the skeptics were laughing at the strangelooking boat,and making fun of the idea that it could move without sails.But soon smoke began to pour from the stack (大烟囱) and the noises changed to cheers.
Robert Fulton didn’t begin as an inventor; very few men ever do.He liked painting when he was little and wanted to be an artist like Benjamin West, who was a great American painter. So, at seventeen, Fulton went to Philadelphia to study painting.Soon he became wellknown for painting persons and scenes. He could also make excellent drawings of machines,bridges and buildings.
When he was twentyone, his doctor advised him to go abroad for his health, so he took this opportunity to join his old friend Benjamin West in England.West helped him a lot with painting skills.But as time went on he found himself more and more interested in mechanical (机械的) projects. He once built the submarine (潜艇) Nautilus in order to end wars. It caught the eye of Robert Livingston, who had built several unsuccessful steamboats in America. At that time Robert Livingston was working in France.
Livingston and Fulton became close friends and in 1804 built a steamboat model, but the engine (引擎) was so heavy that it quickly sank to the bottom of the River Seine in France. It was later raised and after many changes it worked fairly well. The two men were surer that a successful working steamboat could be made.
Livingston convinced Fulton to return to the United States.The skill of Fulton and the confidence of Livingston are some of the reasons why on that August day in 1807 the noises turned to cheers when the boat steamed up the Hudson.
28.The underlined word “skeptics” in Paragraph 1 means people who usually________.
A.speak their minds B.look down on inventors
C.have a doubtful attitude D.don’t pay attention to science
29.We can infer from Paragraph 1 that________.
A.the boat ran on oil
B.the boat’s first trip was successful
C.most people had seen the boat before
D.most people were interested in the boat
30.Robert Fulton went abroad to________.
A.improve his painting skills B.carry out mechanical projects
C.join his friend Benjamin West D.improve the condition of his body
31.According to Paragraph 4, the steamboat model________.
A.had been improved many times B.destroyed Fulton’s confidence
C.was built in America D.was a total failure
32.Which of the following is the correct order of the events happening to Robert Fulton?
a.went abroad b.built Nautilus
c.studied painting d.built a steamboat model
e.became friends with Robert Livingston
A.a-c-e-d-b B.c-e-a-d-b
C.c-a-b-e-d D.a-b-e-c-d
D
Of all the planets, none has captured the world’s imagination like Mars. Its reddish color and changes in brightness over time make the planet an unforgettable sight.
In Cosmos, the television science series from the 1980s, scientist Carl Sagan talked about some traditional ideas about Mars.Some of these ideas are from the English science fiction writer H.G.Well’s The War of the Worlds. Others are from the mistaken science of Percival Lowell, the American astronomer who believed intelligent beings lived on Mars. Wells described Martians as threatening. Lowell imagined them as the hopeful engineers of great works.Carl Sagan said that both ideas influenced the public deeply.
Today, Mars continues to excite humans—not as the object of science fiction but of scientific study. Space scientists have collected a wealth of information from spacecrafts that have orbited, landed on and dug into the Martian surface.
The Smithsonian’s “Mars Day” offered a chance for people of all ages to touch Mars, or at least a piece of it. Allison and Alycia from Silver Spring, Maryland, brought their children, Grace, Sam, Ryan and Emma. They heard about Mars and its geology from experts. They could see a test version of the Viking landers that reached Mars in July of 1976. They also saw meteorites (陨星) known to have come from the red, or reddish planet. Eightyearold Sam learned that the ancient description of Mars as red is not exactly right.He said, “It’s actually orangish more than red and it’s also kind of brown, too.” Emma is six. She learned about the volcanic activity that has shaped the surface of Mars. She said, “The closest thing to Mars —the stuff—is from volcanoes mostly.”
“Mars Day” offered Allison and Alycia’s children a chance to learn more about a world that they are very likely to set foot on within their lifetimes.
33.Sam would probably agree that________.
A.Mars is not really red
B.no meteorites have come from Mars
C.Mars cannot be described as a little brown
D.the ancient description of Mars’ color is true
34.What is the writer’s attitude toward the idea that humans will set foot on Mars?
A.He thinks it may happen in this year.
B.He thinks it will always remain a dream.
C.He thinks it will come true within hundreds of years.
D.He thinks it may happen in the following decades.
35.The Smithsonian’s “Mars Day” might NOT offer people a chance to________.
A.learn about the surface of Mars
B.see a test version of some Viking landers
C.see meteorites known to have come from Mars
D.sit in a spacecraft to experience the life of an astronaut
第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分, 满分10分)
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(注意:E=AB, F=AC, G=AD。)
Trust is a learned behavior that we gain from past experiences. 36 Trust is a risk. But you can’t be successful when there’s a lack of trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake.
Unfortunately, we’ve all been victims of betrayal. Whether we’ve been stolen from, lied to, misled, or cheated on, there are different levels of losing trust. Sometimes people simply can’t trust anymore. 37 It’s understandable, but if you’re willing to build trust in a relationship again, we have some steps you can take to get you there.
? 38 Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well-being.
? 39 If you’ve been betrayed, you are the victim of your circumstance. But there’s a difference between being a victim and living with a “victim mentality”. At some point in all of our lives, we’ll have our trust tested or violated.
?You didn’t lose“everything”. Once trust is lost, what is left? Instead of looking at the situation from this hopeless angle,look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life. 40 Instead, it’s a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.
A. Learn to really trust yourself.
B. It is putting confidence in someone.
C. Stop regarding yourself as the victim.
D. Remember that you can expect the best in return.
E. Seeing the positive side of things doesn’t mean you’re ignoring what happened.
F. This knowledge carries over in their attitude toward their future relationships.
G. They’ve been too badly hurt and they can’t bear to let it happen again.
第三部分 英语知识运用(共两节, 满分30分)
第—节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
My kids and I were heading into the supermarket over the weekend. On the way, we spotted a man holding a piece of paper that said, “ 41 my job. Family to Feed.”
At this store, a 42 like this is not normal. My 10-year-old noticed him and made a 43 on how bad it must be to have to stand 44 in the cold wind.
In the store, I asked each of my kids to 45 something they thought our “friend” there would 46 . They got apples,a sandwich and a bottle of juice. Then my 17-year-old suggested giving him a 47 .I thought about it. We were 48 on cash ourselves, but... well, sometimes 49 from our need instead of our abundance is 50 what we need to do! All the kids 51 something they could do away with for the week.
When we handed him the bag of 52 , he lit up and thanked us with 53 eyes. When I handed him the gift card, saying he could use it for 54 his family might need, he burst into tears.
This has been a wonderful 55 for our family. For days the kids have been looking for others we can 56 ! Things would have played out so 57 if I had simply said, “No, we really don’t have 58 to give more.” Stepping out not only helped a brother in 59 , it also gave my kids the 60 taste of helping others. It’ll go a long way with them.
41.A.Quit B.Changed C.Lost D.Finished
42.A.condition B.place C.sight D.show
43A.suggestion B.comment C.decision D.call
44.A.by B.proudly C.outside D.angrily
45.A.draw B.say C.arrange D.pick
46.A.appreciate B.supply C.order D.discover
47.A.dollar B.job C.hot meal
48.A.easy B.low C.soft D.loose
49.A.giving B.saving C.spending D.begging
50.A.yet B.even C.still D.just
51A.declared B.shared C.ignored D.expected
52.A.food B.medicine C.toys D.clothes
53.A.sleepy B.watery C.curious D.sharp
54.A.whoever B.whatever C.whichever D.whenever
55.A.message B.example C.experience D.adventure
56.A.rely on B.respect C.learn from D.help
57.A.suddenly B.vividly C.differently D.perfectly
58.A.time B.power C.patience D.money
59.A.need B.love C.fear D.memory
60.A.strong B.sweet C.strange D.simple
第Ⅱ卷(共50分)
第一节:单词拼写(共10小题, 每小题1分, 满分10分)
1.London is a big city with over 1000,000 ___________(居民).
2._____________(不幸地 ), many people died of hunger.
3.London is a great ___________(娱乐) center.
4.The karate has many ___________(相似 ) to a boxing match.
5.It’s a big __________(工业 ) city where they make cars and electronic equipment.
6.As a matter of _____(原则),I refused to give him any money.
7.Some people will never believe something is a fact even though they are given lots of ________ (证据) .
8.Weather experts have ________(预报 )another big sand storm in a week’s time.
9.Communication on the internet is __________ ( 完全地 )amazing.
10.He is always _________(抱怨) of his poor family.
第二节: 根据句中所给提示翻译句子。(每题4分,共20分)
1.我们被瞧不起(look down upon)的日子一去不复返了。(倒装句)
2.你考虑这件事情的角度和我们的完全相反。(opposite)
3.我无法理解他为何这么说。(figure)
4.他搬起了石头砸了自己的脚。(动词不定式表结果)
5.演讲时,她尽量表达清楚自己的意思。(使役/感官词+宾语+宾语补足语)
第三节: 语法填空(每题1分,共10分)
It was raining lightly when I 1 (arrive)in Yangshuo just before dawn. But I didn’t care. A few hours 2 , I’d been at home in Hong Kong, with 3 (it)choking smog. Here, the air was clean and fresh, even with the rain.
I’d skipped nearby Guilin, a dream place for tourists seeking the limestone mountain tops and dark waters of the Li River 4 are pictured by artists in so many Chinese 5 (painting).Instead, I’d headed straight for Yangshuo. For those who fly to Guilin, it’s only an hour away 6 car and offers all the scenery of the better-known city.
Yangshuo 7 (be)really beautiful. A study of travelers 8 (conduct) by the website TripAdvisor names Yangshuo as one of the top 10 destinations(目的地) in the world. And the town is fast becoming a popular weekend destination for people in Asia. Abercrombie & Kent, a travel company in Hong Kong,says it 9 (regular)arranges quick getaways here for people 10 (live)in Shanghai and Hong Kong.
第四节: 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改l0处, 多者(从第11处起)不计分。
When I was a child, I hoped to live in the city. I think I would be happy there. Now I am living in a city, but I miss my home in countryside. There the air is clean or the mountains are green. Unfortunately, on the development of industrialization, the environment has been polluted. Lots of studies have been shown that global warming has already become a very seriously problem. The airs we breathe in is getting dirtier and dirtier. Much rare animals are dying out. We must found ways to protect your environment. If we fail to do so, we’ll live to regret it.
枣庄八中东校3月月考英语科答案
听力 :1~5.CBCAC 6~10. CBBAA 11~15. CCCCC 16~20. CABAC
阅读理解:
21. 解析: 主旨大意题。科学家们探究的是与家人一起用餐和青少年健康之间的关系。注意第二段中的family meals have a great influence on adolescents一句所给的提示。答案: D
22. 解析: 推理判断题。根据文章第一段内容,再联系全文可知,科学家们建议家长尽量让孩子们经常与家人一起用餐。答案: B
23. 解析: 推理判断题。联系第二段的they encourage...good nutritional choices及最后一段的ate healthier meals with...可知,在青春期的早期和中期都能经常与家人一起用餐的学生,摄取的营养更全面,故选C项。答案: C
24. 解析: 词义猜测题。根据倒数第二段的During the early teen years,60 percent of...compared to 30 percent during later adolescence可知,随着时间的推移,经常与家人一起用餐的青少年呈减少趋势,故选A项。答案: A
25. 解析: 推理判断题。根据第一段的Frigo’s is an Italian restaurant以及第二段的It provides different kinds of Italian food.可知这是一家意大利餐馆,主营意大利食物,故喜欢意大利食物的人最有可能去那里。答案: D
26. 解析: 细节理解题。根据第四段的There are no tables,so all food is taken out.可知那家餐厅没有桌子,食物都是外卖的,所以不可能有人坐在餐馆里用餐。答案: D
27. 解析: 细节理解题。根据第五段的a chicken sandwich and a salad.It cost $4.75 for the sandwich.The salad was $4.99 and didn’t have salad dressing on it.可知应选C。答案: C
28. 解析: 词义猜测题。根据画线部分后的laughing at...and making fun of...以及smoke began to pour...changed to cheers可知,这些人一开始对这艘船不用帆就能前行持怀疑态度。skeptics怀疑论者。答案: C
29. 解析: 推理判断题。根据第一段的soon smoke began to pour...changed to cheers可推知,那艘船的首次航行成功了。答案: B
30. 解析: 细节理解题。根据第三段的his doctor advised him to go abroad for his health可知答案。答案: D
31. 解析: 细节理解题。根据第四段的after many changes it worked fairly well可知,蒸汽船模型在第一次下水失败后进行了改良。答案: A
32. 解析: 细节理解题。根据第四段的Livingston and Fulton became close friends and in 1804 built a steamboat model可知,d发生在e之后。根据文章内容还可知,a发生在富尔顿21岁时,b发生在他对画画失去兴趣后,c发生在他17岁时。答案: C
33. 解析: 推理判断题。根据第四段的He said,“It’s actually orangish more than red and it’s also kind of brown,too.”可知Sam认为火星并不是红色的,而是橘黄色甚至带点褐色,故选A。答案: A
34. 解析: 推理判断题。根据末段的a world that they are very likely to set foot on within their lifetimes可知作者认为人类在接下来的几十年内就有可能登上火星。答案: D
35. 解析: 细节理解题。通读全文,可知作者并没有提到在火星日,前往参观的人可以坐在宇宙飞船里体验宇航员的生活,故选D。答案: D
七选五:【文章大意】文章主要讲述了一旦失去了信任,如何再次建立信任的问题。
36.【解析】选B。前句说明信任是我们从过去的经历中获得的一种习得行为,本句对trust进行解释,即“信任就是相信人”。由本句中的主语it也可看出代表前句的主语trust。
37.【解析】选G。前面说明我们都曾有过不同程度的“失去信任”,而下句对如果要重新获得人们的信任提供了几种办法,故此处表示“人们被深深地伤害过,而人们无法忍受这样的事情再次发生”,这样才能紧跟后句的“这是可以理解的”。
38.【解析】选A。本句是本段的主题句,根据后句Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well-being.可知此段主要讲述要学会信任自己。
39.【解析】选C。本句是本段的主题句,根据后句If you’ve been betrayed,you are the victim of your circumstance.可知,如果有人背叛你,你就是受害者,故主题句是不要把自己看成受害者。
40【解析】选E。主题句是“失去信任并不是失去了一切”,后面的内容从正反两方面说明失去信任时的做法,前面已经说明不要消极地看待,下面就应该说明既要看到事情的积极面,也不要忽视所发生的事情。
完形填空:
【文章大意】文章讲述了周末作者带孩子们去超市,在路上看到一个需要帮助的人,在超市里作者和孩子买了许多东西给这个需要帮助的人的故事。
41.【解析】选C。背景常识题。句意:在路上,我们注意到一个男人举着一张纸,纸上写着:“失业,需要养家。”短语lose one’s job失业。
42.【解析】选C。词义辨析题。句意:在这家商店,像这样的场景并不常见。condition状况;place地方;sight情景;show展示。
43.【解析】选B。词义辨析题。句意:我10岁的孩子注意到他,并评论说在寒风中站在外面一定很难受。suggestion建议;comment评论;decision决定;call电话。make a comment on对……作出评论。
44.【解析】选C。背景常识题。根据常识可知是站在外面凛冽的寒风中。outside在外面。
45.【解析】选D。词义辨析题。句意:在商店里,我要求每一个孩子挑选一些他们认为我们那位“朋友”可能会喜爱的东西。draw拉;say说;arrange安排;pick挑选。
46.【解析】选A。逻辑推理题。由上题分析可知,那位“朋友”可能“喜爱”的东西。appreciate喜爱,欣赏。
47.【解析】选D。词汇复现题。从第四段第二句可找到答案。
48.【解析】选B。固定搭配题。句意:针对孩子的建议我考虑了一下,我们自己现金也不多。be low on sth.短缺……,缺少……。
49.【解析】选A。逻辑推理题。句意:有时把自己需要的东西而不是自己充裕的东西给予别人正是我们真正需要做的。give给予。
50.【解析】选D。词义辨析题。由上句分析可知,这正是我们需要做的。yet然而;even甚至;still仍然;just恰恰,正是。
51.【解析】选A。词义辨析题。所有的孩子都宣布本周他们不需要的东西,以便帮助那位“朋友”。declare声明,宣告;share分享;ignore忽视;expect期望。
52.【解析】选A。词汇复现题。句意:当我们把那袋子食物给他的时候,他面露喜色……。根据上文的apples,a sandwich and a bottle of juice可知是食物。
53.【解析】选B。逻辑推理题。句意:他面露喜色,眼泪汪汪,连声感谢我们。watery潮湿的;此处watery指“湿润的,眼泪汪汪的”。
54.【解析】选B。逻辑推理题。句意:当我给他购物卡,告诉他他的家人需要什么就能用购物卡买什么的时候,他失声大哭起来。whatever引导宾语从句并在从句中作need的宾语。
55.【解析】选C。词义辨析题。句意:这对我们家来说是一次美好的体验。experience经历,体验;example例子;message信息;adventure冒险。
56.【解析】选D。词汇复现题。句意:一连多天,我的孩子们一直在寻找我们可以帮助的其他人!从本段第四句中可找到答案。
57.【解析】选C。逻辑推理题。句意:如果我简单地说一句“不行,我们没有钱去给予更多了”,事情就会截然不同了。
58.【解析】选D。逻辑推理题。由上文可知,他们是用钱买的礼物和食品去帮助的那位男士。
59.【解析】选A。词语搭配题。句意:挺身而出不仅帮助了生活困难、需要帮助的一位兄弟,而且也给了孩子们帮助别人的那种美好的体验。in need意为“在困难之中的”。
60.【解析】选B。逻辑推理题。由题意可知,帮助别人是一种美好的体验。sweet甜的,甜美的。
第Ⅱ卷
单词:
1.inhabitants2.Unfortunately 3 entertainment.4.similarities 5.industrial 6.principle 7.evidence 8.forcast/forcasted 9.absolutely 10. complaining
语法填空:
【文章大意】本文是一篇旅游体验文章,记叙了作者到广西阳朔旅游带来的美好回忆和感悟。
1.【解析】arrived。句意:就在天亮之前我到了阳朔,天下着小雨。根据主句可知,本文是记叙的过去发生的事情,应该使用一般过去时。
2.【解析】before/earlier。句意:几个小时前,我还在的家里。根据主句的谓语动词I’d been可知,此处是说几小时之前还在的家里,故时间状语应为a few hours before/earlier。
3.【解析】its。带着窒息的烟雾。根据句意,这里指的烟雾令人窒息,故应该使用形容词性物主代词its作定语。
4.【解析】that/which。漓江的江水被许多艺术家描绘过。根据句子结构可知,此处是定语从句,先行词是waters,故定语从句的关系代词应该使用that或which。
5.【解析】paintings。在如此多的中国绘画中。painting意为“图片,图画”,是可数名词,由于前有many,故使用其复数形式。
6.【解析】by。对那些坐飞机去桂林的人来说,开车去阳朔仅有一小时的距离。by car乘汽车。
7.【解析】is。阳朔真的很漂亮。此处是客观陈述,故应该使用一般现在时。由下句中的谓语动词name使用一般现在时也可知道答案。
8.【解析】conducted。网站TripAdvisor进行的一项调查把阳朔列为世界十佳旅游目的地之一。根据句子结构可知,此处应该使用过去分词作定语,表示被动关系,修饰名词study。
9.【解析】regularly。定期为人们安排到这儿的旅行。此处应该使用副词regularly作状语修饰动词arrange。
10.【解析】living。住在上海和的人们。由于people和动词live是主谓结构,故应该使用living作定语修饰名词people,相当于定语从句who live in Shanghai and Hong Kong。
答案:
1.【解析】第二句中的think?thought。此处指小时候的想法,应该使用一般过去时。
2.【解析】第三句中的countryside前加the。in the countryside意为“在农村”。
3.【解析】第四句中的or?and。此处是并列句,连接the air is clean和the mountains are green,应该使用连接词and。
4.【解析】第五句中的on?with。with the development of意为“随着……的发展”。
5.【解析】第六句中的been去掉。主语studies和谓语show是主谓关系,应该使用主动语态。
6.【解析】第六句中的seriously?serious。此处应该使用形容词作定语修饰名词problem。
7.【解析】第七句中的airs?air。air意为“空气”,是不可数名词,没有复数形式。
8.【解析】第八句中的Much?Many。复数名词animals前应该用many修饰。注意:首字母应该大写。
9.【解析】第九句中的found?find。情态动词must后使用动词原形。
10.【解析】第九句中的your?our/the。此处应该是特指,根据主语we可知改为our或定冠词the。
完成句子答案:
1.Days are gone when we were looked down upon.
2.The way you thought of this matter is quite opposite to us.
3.I can’t figure out why he said so.
4.He lifted a stone only dropped onto his feet.
5.She tried to make herself understood while giving her talk.下载本文