【名师精选试题,值得下载练习】
A
A young man told off (责备) a kid for eating on the subway in Hong Kong. The kid's mother
got angry about the young man's attitude and they started to argue with each other.
This happened last year and has caused a huge argument on the Internet. Some people think
the behaviour(行为) of the kid, a Chinese tourist, was bad because eating is not allowed on the
Hong Kong subway. Others say that, because there's no such rule in many other cities, it's reasonable that the tourists didn't know about it.
James Tien, chairman of the Hong Kong Tourism Board, asked both sides to calm down. "Both parties(当事人) should learn to see things from the other side," he said, "Hong Kong citizens should be more polite and explain local rules to tourists." He also thinks that travellers
should improve their manners. "When in Rome, do as the Romans do. Social customs are different
in different countries and cities. Travellers should follow the local rules.”( )1. The kid's mother argued with the young man __________.
A. last year
B. last month
C. last week
D. two years ago
( )2. What does the underlined word "citizens" mean in Chinese?
A.权利
B.商业
C.公民
D.
( )3. James Tien thinks that __________.
A. travellers should improve their manners
B. travellers shouldn't go to Hong Kong
C. travellers shouldn't take a subway
D. travellers should go shopping
( )4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Eating is not allowed on the subway in many other cities.
B. Social customs are the same in different countries and cities.
C. A young man told off a kid for crying on the subway in Hong Kong.
D. Eating on the Hong Kong subway caused the a rgument on the Internet.
( )5. What is the best title for the passage?
A. How to be a bad tourist
B. Follow the local rules when travellingC. Reasons for tourists' worst behaviour
D. No eating on the Hong Kong subway
B
You may not realize it, but you are doing much more than just studying when you are at school. School is also the place where you learn to get on well with people. But this is not always easy. What can you do if you just don’t like one of your classmates?
If you discover that you have problems getting on with your classmates or friends, the most important thing to learn is tolerance. Tolerance is the ability to realize and respect the differences
in others. We can not change the way that other people do, so it is important to learn to live happily with them.
Tolerance will make everyone get on better with each other. Getting to know someone may help you understand why they do things differently. Something different does not exactly mean that it is bad. Tolerance teaches us to keep a temperate and open mind.
You need to remember an old saying, “Treat others how you want to be treated”.
If you tolerate something, it does not mean that you have to like it. No one is asking you to change who you are or what you believe in. Tolerance just means that you should respect the differences in others and not try to make them change.
It is important to practice tolerance, because it will make everyone’s
life easier. Learn to accept people for their different abilities and interests. The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.
( )6. This passage is trying to tell us_______.
dent B. what students should do at school
A. what’s important for a stu
C. how to treat people different from us
D. how to get others to do things in the right way ( )7. From the first paragraph we know that at school ________.
A. it’s easier for someone to hate othe
rs B. getting along with others is not a great deal
C. most students are getting on well with each other
D. students are learning other things besides studying
( )8.What is tolerance according to the passage?
A. Accept people as they are.
B. Believe you are always right.
C. Expect everybody to be the same.
D. Change yourself to please other people.
( )9. Which is the closest in meaning to the underlined word in Paragraph 3?A. gentle
B. impolite
C. active
D. responsible
( )10. The last paragraph suggests that_______.
A. tolerance can only be learnt at school
B. living with people of the same interests is easier
C. practicing tolerance at school can help make a better world
D. people in different countries have different interests and abilities
C
It was nearly dark, the sun was dropping down the mountains far away. Little Tom came back
home, with tears in his eyes.
“What’s the matter, Tom? How’s your trip?” his mother asked with a big smile. “I fa mountain is so high and full of big or small stones on the way, I still go ahead. But I was tired and
it was so late that I had to come back.” Tom cried. “It doesn’t matter, you are only 14 years old after all. You will have a nother chance.” his mother said. “But, standing at the top of the mountain
is my dream!” Tom said.
His father came over and asked, “Did you see the green trees on your way to the mountain?
“Sure, and there are a lot of beautiful flowers by the side of the road.” Tom replied. “the birds singing?” his father asked. “There were many kinds of birds singing in the trees, and the
sound was very sweet.” Tom said. “Did you feel the beauty of nature?” his father asked.
blue sky, the white clouds, the green trees and the colorful flowers made a nice picture.”
Tom
his father smiled and said, “Please remember, son. For often,
enough!”
answered. “That’s
f
achieving what you expect is not the most important thing. Although you didn’t reach the top o the mountain, you got a lot on the way.”
It is true that not every goal will be achieved, not every job will end up with a success, and
not every dream will come true. The most beautiful scenery (风景) is on the way.
( )11. Tom got back home _____________ when the sun was dropping.
A. slowly
B. sadly
C. quickly
D. early
( )12. Tom’s parents wanted Tom _______________.
A. to be friendly
B. to be happy
C. to be clever
D. to be healthy
( )13. What’s the main reason that Tom didn’t reach the top of the mountain?
A. The mountain was so high.
B. The way was full of big or small stones.
C. He was tired and it was so late.
D. He was only 14 years old.( )14. Tom saw a lot of things on the way to the mountain except _______________ .
A. clear water
B. blue sky
C. colorful flowers
D. green trees
( )15. The writer tries to tell us that ____________.
A. the goal is not important
B. everyone should climb the mountain
C. the mountain is very beautiful
D. the process (过程) is more important than the result
1-5 ACADB 6-10 CDAAC 11-15 BBCAD
A
There are four people in the twins’ family. They are the twins, their father and their mother.
s The twins’ names are Lisa and Lina. They are thirteen years old. They are in the same clas
in No.1 Middle School. They are very good students. They not only work very hard but also sing
very well. They want to join the music club. Lisa wants to play the piano. Lina can play the guitar.
Their father, Mr Green, is a teacher. He teaches English in a school near his home. Their
mother, Mrs Green, is a teacher, too. She teaches Chinese. Mr and Mrs Green are in different schools. But they have the same hobby — play the guitar.
( ) 46. Mr Green is a good _______.
A. driver
B. worker
C. teacher
D. farmer
( ) 47. Lina can __________.
A. play the piano
B. draw horses
C. play the guitar
D. play chess
( ) 48. Mrs Green is a(n) __________.
A. Math teacher
B. Chinese teacher
C. English teacher
D. doctor
( ) 49. The twins’ parents work __________.
A. in the same school
B. in the hospital
C. in the factory
D. in different schools
( ) 50. The twins are in _______ Middle School.
A. No.5
B. No.1
C. No.4
D. No.2
BJane has a pen friend in America . Her name is Amelie. They write to each other every week.
They tell each other about their lives. Here is a letter from Jane.
Dear Amelie,
Thank you for your letter and telling me about your best friend. In this letter, I’m you about my friend. Her name is Kitty. She has long brown hair and blue eyes. She is the same
age as me, but a little taller .She always looks happy. We sit together in class and help each other
with our homework. After school, we always do some reading for half an hour. She reads quickly
(迅速地)and does better than me. Recently(最近), Kitty is learning to swim. I am learning to
e a good time.
swim, too. We go to the swimming pool together every day. It’s fun. We always hav Please write to me soon.
Love
Jane
( ) 51. How often does Jane write to Amelie?
A. Every two weeks.
B. Every week.
C. Every day.
D. Every three weeks.
( ) 52. Who is Jane’s best friend?
A. She doesn’t have one.
B. Kitty
C. Amelie
D. Tommy
ike?
( ) 53. What is Kitty’s hair l
A. Long and blue.
B. Long and brown.
C. Short and brown.
D. Short and black.
( ) 54. When do they do some reading?
A. Before school.
B. At school.
C. After school.
D. At the weekend.
( ) 55. What other things do they do together every day?
A. Write letters.
B. Sing.
C. Go swimming..
D. Use the computer.
46-50 CCBDB 51-55 BBBCC
AMr. Green is a teacher of English. He isn’t old, but he isn’t young. He is forty
-three. Mrs. Green is a
worker. She is thirty-nine. They have a daughter(女儿) and a son(儿子). They are Americans. Their
daughter’s name is Kate, and their son’s name is Jim. Kate is thirteen and Jim is only five. Kate is at school. She is in Class Three, Grade One. Jim is too young. He is at home. They have a good family.
( )41. Who is an English teacher?
A. Mr. Green
B. Mrs. Green
C. Kate
D. Jim
( )42. How old is Mrs. Green? She is years old.
A. 43
B. 39
C. 13
D. 5
( )43. Is Kate at school?
A. No, she isn’t
B. No. she is
C. Yes, she is
D. Yes, he is
( )44. What’s their son’s name?
A. Green
B. Mr. Green
C. Kate
D. Jim
( )45. Kate is .
A. at home
B. in Class 3,Grade 1
C. a student
D. five years old
B
My son Lin Tao is 11 years old. He is a tall boy. He is a student at Y ucai Middle School.
He loves table tennis and he is good at it. He often plays table tennis with his classmates after school.
The training makes Lin Tao strong. After training, he enjoys watching table tennis games on TV.
I am a worker and I also play table tennis. I play it because my son enjoys playing it and I want to be
his partner(搭档).
At weekends, I go to a table tennis club with my son. There are many players there. They are
friendly. Sometimes, we play table tennis with other players.
I think it is a good sport. It helps me feel good. In my eyes, my son plays better than me. But in his
eyes, I am a better player. I hope my son will play in the national team in the future.
( )46. How old is Lin Tao?
A. He is 11.
B. He is 12.
C. He is 13.
D. He is 14.
( )47. What does Lin Tao look?
A. He is short.
B. He is tall.
C. He is fat.
D. He has short hair.
( )48. What does Lin Tao like doing after training?
A. Watching TV.
B. Having dinner.
C. Reading books.
D. Singing songs.
( )49. Why does the father play table tennis?
A. Because the father loves it.
B. Because his son loves playing it.
C. Because his wife loves it.
D. Because he is a PE teacher.
( )50. When do Lin Tao and his father go to a table tennis club?
A. Every day after school.
B. On Monday afternoon.
C. On Tuesday morning.
D. At weekends.
C
Streetball is a city game. People play it on playgrounds and in gyms around the world.
Usually only one side of the court is used in the streetball, but the rules of the game are almost the same as basketball games. The number of players in a game may be only 2, and it is called
one-to-one.
Sometimes there are also two teams of five players each. It is easy for you to join a streetball game. You only need to go to an outdoor court. If there are some teams playing, and they agree to let you take part in, then you have a chance to join any team.
Streetball is a very popular game in the world, and it is very popular with the young people. Some cities in the United States even have streetball programs on TV. It is said(据说) that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪) and drugs(毒品). ( )51. Where do people usually play streetball?
A.On the hill.
B.In the classroom.
C.On playgrounds.
D.In the water.
( )52. The rules of streetball games are almost the same as _______ games.
A.baseball
B.football
C.volleyball
D.basketball
( )53. What does the underlined word “troubles” mean in Chinese?
A.麻烦
B.荣誉
C.诱惑
D.纠缠
( )54. Why do people say the streetball game is good for the young people?
A.Because it is very popular.
B. Because it can be played by two people.
C.Because it can make them strong.
D. Because it can keep them from some troubles. ( )55. What can we know from the passage?
ll game. B.The streetball game is only for good players.
A.It’s not easy to join a streetba
C.The streetball is very popular with young people.
D.There are many programs on TV about the streetball game all over the world.41. A 42. B 43. C 44. D 45. B
【解析】
【分析】
文章大意:本文主要介绍了格林一家的基本情况。格林先生是英语老师。格林夫人是个工人。他们有一个女儿和一个儿子。他们是美国人。他们的女儿叫凯特,他们儿子叫吉姆。他们有
一个很好的家庭。
41. 细节理解题。根据文中的句子Mr. Green is a teacher of English.可知,格林先生是一名老师,故答案选A。
42. 细节理解题。根据文中的句子Mrs. Green is a worker. She is thirty-nine.可知,格林夫人39岁了,故答案选B。
43. 细节理解题。根据文中的句子Kate is at school. She is in Class Three, Grade One.可知,Kate 在上学,所以应作肯定回答,故答案选C。
44. 细节理解题。根据文中的句子their son’s name is Jim.
可知,他们的儿子叫Jim,故答案选D。
45. 细节理解题。根据文中的句子Kate is at school. She is in Class Three, Grade One.可知,Kate 在上学,她在一年级三班,故答案选B。
46. A 47. B 48. A 49. B 50. D
【解析】
【分析】
试题分析:短文讲述了“我”儿子林涛的兴趣爱好,“我”经常在周末和他一块去俱乐部打乒乓球,并希望我儿子将来能参加国家队。
46. 题意:林涛多大了?考查细节理解题。根据短文开头My son Lin Tao is 11 years old.,可知是11岁,故选A。
47. 题意:林涛看起来怎么样?考查细节理解题。根据第一段第二句话He is a tall boy.,可知他高高的,故选B。
48. 题意:经过训练林涛喜欢做什么?考查细节理解题。根据第二段末尾After training, he enjoys watching table tennis games on TV.,可知选A。
49. 题意:爸爸为什么打乒乓球?考查细节理解题。根据第4行句子I play it because my son enjoys playing it and I want to be his partner.,可知是爱屋及乌,故选B。
50. 题意:林涛和他爸爸什么时候去乒乓球俱乐部?考查细节理解题。根据第6行Atweekends, I go to a table tennis club with my son.,可知是周末,故选D。
51. C 52. D 53. A 54. D 55. C
【解析】
【分析】
本文主要介绍了街球,人们通常在操场上或者体育馆里玩。有时,一场游戏里有两个队,一
个队有五名球员。这个游戏在年轻人中非常受欢迎,据说这是一个很好的方式可以让年轻人
远离犯罪和毒品等问题。
51. 细节理解题。根据People play it on playgrounds and in gyms around the world. 世界各地的
人们在操场和体育馆里玩。故选C。
52. 细节理解题。根据Usually only one side of the court is used in the streetball, but the rules of
the game are almost the same as basketball games. 通常街球比赛只使用球场的一侧,但比赛规
则几乎与篮球比赛相同。可知,街球与篮球比赛规则是一样的。故选D。
53. 词义猜测题。句子It is said(据说) that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪) and drugs(毒品).的意思是:有人说,这是年轻人远离犯罪和毒品
等麻烦的好方法。可知,单词troubles是“麻烦”的意思。故选A。
54. 细节理解题。根据It is said(据说) that this is a good way for young people to keep away from troubles such as crimes(犯罪) and drugs(毒品). 有人说,这是年轻人远离犯罪和毒品等麻烦的
好方法。故选D。
55. 细节理解题。根据Streetball is a very popular game in the world, and it is very popular with
the young people. 街球是世界上一种非常流行的运动,它深受年轻人的喜爱。故选C。
A
We can find ads (广告) everywhere. Here are four ads. Please read them carefully.
(1)WANTED
Are you hard-working? Do you like to meet people? If (如果)your answer is “Yes”, then we have a job for you as a waiter. Call AL Hotel at 8556779!
(2)SUMMER JOB
Do you like to talk with people? Do you like writing stories? If you want to work for ourmagazine as a reporter, please call Karen at 85558366.
(3)HELP WANTED
Do you like babies? Can you look after one baby for two days? If you are sure to take good
care of it, call us at 8766588. $80 or more. Today! Hurry!
(4)CLEANER W ANTED
Can you make a large house clean? If you hope to get the job paid at $ 20 once,
call us this evening 18∶00~20∶00. Tel: 8633800
( ) 46.The job ads may be from___________ .
A. a newspaper
B. a story book
C. a science book
D. a guide(旅游指南)book ( ) 47. If you're a college student who likes babies, during your summer holidays you will be more interested in the job in_______ .
A. Ad(1)
B. Ad(2)
C. Ad(3)
D. Ad(4)
( ) 48. The underline word “reporter” means ________ .
A. 作者
B. 读者
C. 记者
D. 播音员
B
Lin Tao and Chen Hai are good friends. They are in the same class. Lin Tao sits behind Chen Hai. They are both in the school basketball team.
Now it is four o’clock. School is over. They often go to play basketball after school. They
can’t look after their things very well. So their mothers don't give them watches. They don’t have watches. They don’t know the time. But they can ask a man under the big tree. His watch is very
nice. They can also see the clock on the wall of the classroom. Now it’s about five in the afternoon.
It’s time to go home. They put on their clothes and go home.
( ) 49. Where do Lin Tao and Chen Hai sit in the classroom?
A. They sit in the same team.
B. Chen Hai sits behind Lin Tao.
C. They sit in the same row. (排)
D. Chen Hai sits in front of Lin Tao.
( ) 50. Why don’t they have watches?
A. Because they don’t need watches.
B. Because they can’t look after things well.
C. Because their watches are in their de sks.
D. Sorry, I don’t know.( ) 51. How can they know the time?
B. They can ask the woman under the big
A. They can see their teacher’s watch.
tree.
C. They can ask their home and ask their mothers.
D. They can see the clock on the wall of the classroom.
C
Once upon a time, there was a lion who lived in the forest. One day, he slept under a tree.
While he was asleep, a little mouse ran up and down around him. The noise woke (弄醒) the lion.
The lion opened his eyes and got angry. He placed his huge paw upon the mouse. He even opened
his big mouse to eat the mouse.
原谅) me this time. I shall never forget you. Maybe The little mouse cried.”Please forgive (
one day I can help you . Who knows?”
The lion laughed loudly when he heard the words of the mouse. He didn’t believe the mouse was able to help him, but he still let the mouse go.
Several days later, the lion was caught(困住) in a trap. The hunters used the rope to tie(系;绑)
the lion to a tree. Then he went away to find a wagon to carry the lion. Just the little mouse
happened to (碰巧)pass by. He saw the lion. He went up to the lion and soon bit the rope off. The
lion was thankful to the mouse and they became good friends.
See? Little friends may prove great friends.
( )52. When the lion opened the eyes and saw the mouse, he felt _________
A. surprised
B. happy
C. angry
D. worried
( )53. How did the hunter tie the tiger to a tree ?
A. By using a rope.
B. By using a wagon
C. By asking others for help
D. By digging(挖) a trap
( )54. Which is the correct order of the following event?
a. The lion let the mouse go.
b. The lion wanted to eat the mouse.
c. The mouse ran around and woke the lion .
d. The mouse bit the rope off and saved the lion .
e. The hunter caught the lion .A. b-a-c-e-d
B. c-b-a-e-d
C. b-a-c-d-e
D. c-b-a-d-e
( )55. What can we learn from the story ?
A. We should always believe others .
B. Animals are our best friends.
C. When meeting problems, we should run away first.
D. Don’t look down on others .
46-50 ACCDB 51-55 DCABD
(A)
There are four people in the twins’ family. They are the twins, their father and their mother.
The twins’ names are Lucy and Lily. They are fourteen. They are in the same class in the
NO.1 Middle School. They are very good students. They not only work very hard but also sing
very well. They want to join the Music Club. Lucy wants to play the piano. Lily can play the
guitar.
Their father, Mr. King, is a teacher. He teaches English in a school near his home. Their
mother, Mrs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese. Mr. and Mrs. King are in different
schools. But they have the same hobby—play the guitar.
( )51. Mr. King is a good _______.
A. driver
B. worker
C. teacher
D. farmer
( )52. Lily can __________.
A. play the piano
B. draw horses
C. play the guitar
D. play chess
( )53. Mrs. King is a _________.
A. Math teacher
B. Chinese teacher
C. English teacher
D. doctor
( )54. Their parents work __________.
A. in the same school
B. in the hospital
C. in the factory
D. in different schools
( )55. The twins are in the _______ Middle School.
A. No.5
B. No.1
C. No.4
D. No.2下载本文