一、单选题(共20小题)
1.A terrible earthquake happened in Nepal _____ April 25th, .
A.on B.in C.at D.from
2.His uncle will give him _____ birthday present.It’ll be wonderful.
A.a B.an C.the D./
3.Dave really likes driving.I think being a _____ is just right for him.
A.doctor B.teacher
C.farmer D.driver
4.My mother used to make breakfast for _____ every morning, but now I do it myself.
A.mine B.my C.I D.me
5.Stop smoking, Joe! You _____ yourself if you keep on doing it like that!
A.will kill B.have killed
C.kill D.killed
6.They all _____ Laura about building a museum here.
A.waited for B.handed in
C.agreed with D.knocked at
7.–Why didn’t you buy any bread? --Sorry, I _____.
A.forget B.forgot
C.remember D.remembered
8.They walked home last night because they couldn’t _____ to take a taxi.
A.leave B.buy C.afford D.allow
9.–_____ did you work out the problem in such a short time? --With Mr.Li’s help.
A.When B.Where C.How D.Which
10.I will try my best to stop my son from _____ the same mistake.
A.make B.made C.makes D.making
11.–May I use your MP4 today, Paul? --_______.I will not use it.
A.No, you can’t. B.I’ve no idea.
C.Sure, go ahead. D.Not at all
12.surprising that Mr.Ma’s little daughter _____ speak English so well.
A.must B.can
C.mustn’t D.can’t
13.Helen loves reading.She has read _____ books this month.
A.five B.fifth
C.five of D.fifth of
14.You’d better take care, _____ you will hurt your eyes.
A.so B.but C.or D.and
15.Jiefangbei is not far from Chaotianmen.You can easily visit _____ in a day.
A.each B.none
C.both D.neither
16.Julie didn’t leave her office _____ the police arrived.
A.however B.whenever
C.while D.until
17.–How clean your car is!
--Thank you.It _____ very often.
A.is washed B.washes
C.was washed D.washed
18.He has _____ arms now and is able to pick the table up with one hand.
A.weakest B.weake
C.stronges D.stronger
19.–I’d like to know _____.
–Maybe in the forest.
A.whether we will go camping B.where we will go camping
C.whether will we go camping D.where will we go camping
20.–Our basketball team will beat theirs and win the match.
–_____.Your team is the best in our city.
A.I’m afraid not. B.I believe so.
C.Of course not. D.Well done.
二、完形填空(共1小题)
21.
根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选 出一个能填入相应空格内的最佳答案。
The Sweetest Sight
I was in the most beautiful city in the world, yet I only wanted home.
It was an amazing week for my husband and me –the trip of a lifetime.Months ago, when my husband told me that he would have a meeting in London.I expressed my 1 to go to Europe together with him.Then we asked his mother to 2 our two children and started off.
During the week’s time, 3 visited London and Paris –as much as we could, Big Ben, the Louvre and so on.All these were beautiful places we expected to see before.We really enjoyed ourselves.
On our last night in Paris, 4 we enjoyed the night view(夜景) of the Eiffel Tower, my husband called home.His mother 5 the phone.I n a second, my husband’s face fell and he looked so worried.I could feel something 6 happened.
“What’s wrong?” I asked.
He didn’t answer and continued to listen.A few minutes later, he said 7 to me that Tony, our seven-year-old son, had fallen off his bike and 8 his leg.He must be sent to hospital at once.
At that moment, Paris suddenly lost its charm(魅力).
“I don’t want to be here! I shouldn’t be here! I should be home 9 my kids!”
We hurried back to our hotel and then to the airport …
Finally, we got home.We rushed into our children’s bedroom.Seeing our two children, I suddenly realized the truth: there is no 10 sight(风景)in the world than your children’s faces that greet you at home.
1.A.question B.wish C.step D.place
2.A.look after B.talk with C.find out D.wake up
3.A.he B.she C.we D.they
4.A.after B.since C.though D.because
5.A.shouted B.finished C.wrote D.answered
6.A.ugly B.useful C.right D.bad
7.A.hardly B.clearly C.sadly D.truly
8.A.danced B.broken C.thrown D.opened
9.A.toward B.with C.under D.from
10.A.quieter B.richer C.sweeter D.wider
三、阅读理解(共5小题)
22.
A
Have you ever returned a book late to the library before? If so, you may pay a small fine(罚款).How much would you have to pay if the book is returned 65 years late?
A high school in Washington, Us had to deal with such a problem recently.A copy of Gone with the Wind was finally returned to its library 65 years late.
However, the school said that it would not ask Wayne to pay the fine, though that would be about $475.
The book was borrowed out of the library of the high school in 1949, and disappeared until it was found in Maine, Us by Wayne.Wayne found the book in his father’s basement(地下室) and then offered to send it back to the school.
“I feel very sorry about that,” Wayne said.
“We’re very pleased to have the book back.Wayne did the right thing,” Lori Wyborney, headmaster of the school said.
1.The book was borrowed out of the library of the high school _____.
A.in 1949
B.in 1965
C.in 1975
D.in 2014
2.Gone with the Wind is the name of _____.
A.a library
B.a school
C.a book
D.a magazine
3._____ offered to send the book back to the school.
A.Wayne’s father
B.Wayne
C.Lori’s headmaster
D.Lori
23.
B
News Review
APEC Blue People in Beijing got the saying after the APEC meeting in Beijing.It refers to(指) the clear blue sky during the meeting.To get such a blue sky, many factories in Beijing and nearby cities stopped work, and the number of cars on the road was cut.
A Warning Ticket A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for eating food on the subway.Eating is not allowed on Nanjing subway.Up to now, 2,698 people have been punished(惩罚) because of their eating, smoking or selling goods on the subway.
A Teacher-free Exam Recently, students at Ningbo Huamao Foreign Language School in Zhejiang took their mid-term exam –a teacher-free exam.After handing out the exam papers, the teachers left the classroom, leaving the students to take the exam without being watched.They only came back to collect the papers at the end.
A Tomato Fight Do you want a tomato shower? Come to the “tomato fight” in Spain! Once every year, people in the town of Bunol throw tomatoes at each other.Don’t worry.It’s not a real fight.People do this only for fun.
1.APEC Blue refers to _____ in Beijing during the APEC meeting.
A.the factories
B.the clear blue sky
C.the people
D.the cars on the road
2.A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for _____ on the subway.
A.drinking
B.smoking
C.eating food
D.selling goods
3.In a teacher-free exam, students take their exam _____.
A.at the end of the term
B.outside the classroom
C.without giving answers
D.without being watched
4.In the town of Bunol, Spain, people throw tomatoes at each other _____.
A.to have fun
B.to enjoy dinner
C.to take a shower
D.to start a fight
24.
C
In April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin.They were made for passengers to turn their notes into small change.And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School, Tianjin.
“People will surely feel worried when they take a bus without coins.We just want to do something to help them,” said Wang Yongcun, 15, one of the four students.
The four boys spent their whole weekend making the change bags.After that they went to see the number of the passengers at each bus stop near their school, and then chose the top six stops to put the bags.
Many people think that the four boys have really done a good job.But, things didn’t go as the boys thought.Two days later, they found that the money was gone, and that even the bags were taken.It really made them sad but they would not give up.Their classmates and teachers came to help them in time.They put their pocket money in bags again.And the teachers also taught them to make better change bags.They tried their best to do it.
The four boys feel very happy because they have done something good for the passengers.Their warm hearts are moving.More and more people are beginning to join in the activity.
1.The change bags were put _____.
A.on the buses
B.at the bus stops
C.under the desks
D.near the parks
2.It took _____ the whole weekend to make the change bags.
A.the parents
B.the teachers
C.the passengers
D.the four boys
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The idea of small change bags came from four boys.
B.The passengers refused to put money in the bags.
C.The teachers gave up when the bags were taken.
D.The small change didn’t help the passengers much.
4.What’s the main idea of this passage?
A.Making change bags is difficult
B.Pocket money can be helpful
C.Giving help brings us happiness
D.Every coin has two sides
25.
D
When a computer works on a group of programs, it can get very hot.Cooling the computer can cost a lot.So some scientists wonder what would happen if the heat from the computer could be used.
Large Internet companies (公司) such as Google and Microsoft have thousands of computers.As these computers deal with information, they produce lots of heat, so they need huge cooling systems (系统).These systems send the heat into the air.
A company in Holland (荷兰) thinks paying to make the computers work and then paying again to cool them are a waste of energy.So the company developed a special device—the e-Radiator.
Boaz Leupe, head of the company, says that e-Radiator works as a heating system and saves money.He explains that the energy is used twice—once to heat the home and once to cool the computer and that the users don’t have to pay to cool their computers.
Five homeowners in Holland are testing the heating system in their homes.
“We pay for the computer using, so, in that way, homeowners get heating for free, ”Boaz says.
Jan Visser is one of the homeowners.“If you use the computer more, the e-Radiator producers more heat, ”he says, “It cannot provide enough heat if you don’t use your computer often.” But he is ready to try it.It’s a great help for his family.
The company says e-Radiators produce heat temperatures of up to 55℃.It says the system could save its users about $440 a year.
1.Before the e-Radiator appears, usually the heat of a computer ______.
A.is sent into the air
B.helps the five homeowners
C.is used twice
D.makes the computer work better
2.The e-radiator is mainly used _____.
A.to drive the computer
B.to help Microsoft
C.to heat the computer
D.to provide heat
3.The Chinese meaning of the word “device” in this passage is probably “____”.
A.节能
B.实验
C.仪器
D.开关
4.The best title of the passage may be “_____”.
A.An Environment Problem
B.A New Way to Heat Homes
C.The Future Computers
D.The Energy to Be Wasted
26.阅读下文并回答问题。
Hot pot(火锅) is many Chinese people’s favorite and Liu Yang is one of them.
Three days ago, Liu Yang arrived in England.There he had three days of hamburgers, sandwiches and potatoes.Yesterday he was very excited when he heard that there was going to be a meal of hotpot to welcome the new students.
He went into the room and sat next to an American girl.To his surprise, he saw potatoes and bread in front of him.Where was the hot pot?
When she saw Liu Yang was very surprised, the American girl told him that hotpot is NOT hot pot.China has hot pot in two words but English hotpot is written in one word.
Hotpot is made from meat, potatoes and onions.People put it in the oven(烤箱) all day in a heavy pot and on a low heat.It is easy to cook.
Hotpot tastes fine.But Liu Yang still misses hot pot, two words!
1.Is hot pot many Chinese people’s favorite?
__________________________________________________________
2.When did Liu Yang arrive in England?
__________________________________________________________
3.Who told Liu Yang that hotpot is not hot pot?
__________________________________________________________
4.Which country has hot pot in two words?
__________________________________________________________
四、信息匹配(共1小题)
27.阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话.
A: Hello, Bob! How is it going?
B: Hello, Kate! 1 And you?
A: Very well.What’s your plan for the summer?
B: I had a Chinese course last year, and I’d like to go on with it his summer.
A: How was the course? 2
B: Yes.It seemed that way at first.But after a while it became easier.
A: You were the best in the class, right?
B: I did get an A.Well, could you tell me your summer plan? 3
A: No, not this summer. 4
B: That must be very interesting.Can I go with you?
A: 5 Oh, there comes the bus! Good-bye!
B: Bye-bye!
五、完成句子(共1小题)
28.根据所给提示,完成句子。每空一词,含缩略词。
1.Mark is watching TV now.(改为否定句)
Mark _____________ ____________ TV now.
2.The English dictionary is 25 dollars.(对划线部分提问)
______________ ______________ is the English dictionary?
3.Linda is leaving for Guangzhou when class is over.(改为同义句)
Linda is leaving for Guangzhou ______________ ______________.
4.我通常每天早上6:30起床。(完成译句)
I usually _________________ _________________ at 6:30 every morning.
5.这个女孩年龄太小不能自己穿衣。(完成译句)
The girl is ________________ young _____________ dress herself.
六、阅读填空(共1小题)
29.根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。
Life is filled with regrets(遗憾).Anyone around you will have no difficulty 1 telling his regrets.As we get older, we look back and wish that we had made better choices.What can we do to avoid future regrets?
Make better plans
If you start to do something, you need to make a plan before doing it.The earlier, the 2 .You will know what comes first and what comes last.You’ll also know what you should do and what you shouldn’t do. 3 changes happen, you can have more time to deal with them.
Live a more active life
You can go around more often.More outdoor activities can keep 4 relaxed and active.You also need to be kind.“Thank you” can bring a smile to someone’s face.Learn to say “sorry” and don’t b e angry with others.
Find the right friend
A friend may make your life and he or she can break your life as well.So you 5 to think twice when you choose a friend.Good friends will always better your ideas.
When you get into trouble, ask others for 6 .That little help may get you good results.
Never fear failure
Everybody fails.Even the greatest person failed.We should not fear failure, because failure is not the 7 of the road.We must take failure as a chance to learn and improve ourselves.
Life is good.We don’t have to live in our past, but we do hope that we can plan better, 8 better, and work better when we have the chance to do so.
七、书面表达(共1小题)
30.
加拿大中学生Peter在你校学习期满,回国后写一一封感谢信,同时指出了同学们的一些不良行为。假如你是学生会李华,请根据要点提示给Peter回一封电子邮件。
要点提示:
1.表示感谢;
2.表达意愿(告别高声喧哗、乱丢乱扔等不良行为);
3.……
要求:
1.80词左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。
2.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。
Dear Peter,
I’m glad to receive your email._____________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes!
Yours
Li Hua
答案部分
1.考点:介词/介词短语
试题解析:
On+具体的日期/星期/几月几号;in+年份/月份/年月;at+时刻;
答案:A
2.考点:冠词
试题解析:
句意:他的叔叔给了他一个生日礼物。a表示泛指。The表示特指。
答案:A
3.考点:名词
试题解析:
根据Dave really likes driving.得知。
答案:D
4.考点:代词/不定代词
试题解析:
For(介词)+宾格;句意:我的妈妈过去常常每天早晨给我做早餐。
答案:D
5.考点:一般将来时
试题解析:
If引导的条件状语从句用一般现在时,而主句要用一般将来时。一般将来时:will+动词原形。
答案:A
6.考点:动词/动词短语
试题解析:
waited for:等待;handed in:上交;agreed with:同意某人的观点;knocked at:敲...
答案:C
7.考点:动词/动词短语
试题解析:
句意:你为什么不买一些面包呢?对不起,我忘买了。因为忘记买面包发生在过去,故该句要用一般过去时。
答案:B
8.考点:动词/动词短语
试题解析:
Afford to do sth:承担得起什么什么...;
答案:C
9.考点:交际用语
试题解析:
根据答语With Mr.Li’s help.得知。得知前一句问的是“你如何在那么短的时间解决这个问题的。
答案:C
10.考点:非谓语动词
试题解析:
Stop sb from doing sth:阻止某人做某事;
答案:D
11.考点:交际用语
试题解析:
根据答语I will not use it.得知。
答案:C
12.考点:情态动词
试题解析:
Must:必须;mustn’t:表示禁止,不允许;can’t:不可能
答案:B
13.考点:数词/量词
试题解析:
句意:海伦热爱读书。她到这个月已经读了五本书。故该句用基数词。
答案:A
14.考点:连词/连接词
试题解析:
or位于句首它的意思是否则的意思。
答案:C
15.考点:代词/不定代词
试题解析:
Each:强调个体表示“每一个” ;none:三者以上都不
both:两者都;neither:两者都不
答案:C
16.考点:连词/连接词
试题解析:
not...until...:直到...才...
答案:D
17.考点:一般现在时被动式
试题解析:
句意:你的车多么干净呀!谢谢你。他经常被擦洗。一般现在时的被动:am/is/are+pp(动词的过去分词)
答案:A
18.考点:形容词
试题解析:
stronger:更强壮的;句意:他现在有更强的胳膊。并且能够一只手就能把桌子抬起来。
答案:D
19.考点:宾语从句
试题解析:
宾语从句要用陈述句语序故排除C、D; 又根据答语Maybe in the forest可以得知选B.
答案:B
20.考点:交际用语
试题解析:
根据Your team is the best in our city.得知。I believe so:我相信
答案:B
21.考点:人物传记/故事阅读类
试题解析:1.Wish:愿望;句意:我表达了我的我想和她一起去欧洲的想法。
2. look after:照看;照顾;talk with:和...交流;
find out:找出;查明;wake up:唤醒某人
3.句意:我们去了伦敦和巴黎。故选C.
4. after:在...之后;句意:在我们参观了而菲尔铁塔的夜景之后,我的丈夫给家里打电话。
5.answer the phone:接电话
6. something bad happened.一些不好的事情。根据下文也可以得知。
7.sadly:伤心地;句意:丈夫伤心地和我说。
8.broke his leg:摔坏了他的腿
9.with:和;句意:我应该回家和我的孩子们在一起。
10. sweeter:.甜(味)的,可爱的,悦耳[目]的,令人高兴的;句意:我突然意识到这个事实:没有任何风景能和孩子们向我打招呼的面孔好。
答案:1-5.BACAD6-10.DCBBC
22.考点:教育类阅读
试题解析:
1.根据The book was borrowed out of the library of the high school in 1949得知。
2.根据A copy of Gone with the Wind was finally returned to its library 65 years late.得知它是一本书名。
3.根据Wayne found the book in his father’s basement(地下室) and then offered to send it back to the school.得知。
答案:1.A2.C3.B
23.考点:广告布告类阅读
试题解析:
1.根据It refers to(指) the clear blue sky during the meeting.得知。
2.根据A 24-year-old woman in Nanjing was given a warning ticket for eating food on the subway.得知。
3.根据the teachers left the classroom, leaving the students to take the exam without being watched.得知。
4.根据People do this only for fun.得知。
答案:1.B2.C3.D4.A
24.考点:教育类阅读
试题解析:
1. 根据lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin.得知。
2. 根据The four boys spent their whole weekend making the change bags.得知。
3.根据And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School, Tianjin.得知。
4.整篇文章讲的都是有关Making change bags的事。
答案:1.B2.D3.A4.A
25.考点:科普环保类阅读
试题解析:
1.根据These systems send the heat into the air.
A company in Holland (荷兰) thinks paying to make the computers work and then paying again to cool them are a waste of energy.So the company developed a special device—the e-Radiator.得知。
2.根据Boaz Leupe, head of the company, says that e-Radiator works as a heating system and saves money.得知。
3.根据A company in Holland (荷兰) thinks paying to make the computers work and then paying again to cool them are a waste of energy.得知device是一种仪器。
4.这篇文章主要讲的是一种新的热量的方式。故选B.
答案:1.A2.D3.C4.B
26.考点:阅读回答问题
试题解析:
1.根据Hot pot(火锅) is many Chinese people’s favorite得知。
2.根据Three days ago, Liu Yang arrived in England.得知。
3.根据the American girl told him that hotpot is NOT hot pot.得知。
4.根据China has hot pot in two words but English hotpot is written in one word.得知。
答案:1.Yes ,it is.2.Three days ago.3.An/The American girl.4.China.
27.考点:补全对话
试题解析:
1.根据Hello, Bob! How is it going?得知选E.
2.根据Yes.It seemed that way at first.But after a while it became easier.得知选D.
3.根据No, not this summer得知选B.
4.根据That must be very interesting.得知选A.
5.根据上句Can I go with you? 得知。
答案:1.E2.D3.B4.A5.G
28.考点:句型转换
试题解析:
1.isn’t +doing sth
2.How much:提问多少钱
3. is over:结束
4.get up:起床
5.too...to...:太...而不能;
答案:1.isn’t watching2.How much3.after class4.get up5.too; to
29.考点:阅读填空
试题解析:
1. have difficulty in doing sth:做什么事情有困难。
2. The earlier, the better;越早,越好
3.If/When;句意:如果有变化,你可以有更多的时间去处理他们。
4.keep sb+adj:保持某人...
5.need to do sth:需要做某事;/have to sth:不得不做某事。
6.ask sb for help:向某人求助。
7.the end of the road: 这条路的尽头
8.live:生存,居住,生活
答案:1.in2.better3.If/When4.you5.need/have6.help7.end8.live
30.考点:提纲作文
试题解析:根据题目要求,本文应从三方面入手进行写作:1、表示感谢;2、表达意愿(告别高声喧哗、乱丢乱扔等不良行为);3、一些愿望;建议用2个段落分别进行阐述,注意条理清晰,语言准确。谈论这个感谢信用一般现在时。
答案:Dear Peter: I’m glad to receive your email.Thank you for telling us so much.I’m very sorry for what we have done. As a student, we should learn to have good habits.First, we will keep quiet in public.Also, we will no longer throw things here and there.What’s more, we won’t write or draw on the desks and other places, and we will be more polite to others. I’d like to invite you to visit our school again.I’m sure you will see a clearer school. Best wishes! Yours, Li Hua