视频1 视频21 视频41 视频61 视频文章1 视频文章21 视频文章41 视频文章61 推荐1 推荐3 推荐5 推荐7 推荐9 推荐11 推荐13 推荐15 推荐17 推荐19 推荐21 推荐23 推荐25 推荐27 推荐29 推荐31 推荐33 推荐35 推荐37 推荐39 推荐41 推荐43 推荐45 推荐47 推荐49 关键词1 关键词101 关键词201 关键词301 关键词401 关键词501 关键词601 关键词701 关键词801 关键词901 关键词1001 关键词1101 关键词1201 关键词1301 关键词1401 关键词1501 关键词1601 关键词1701 关键词1801 关键词1901 视频扩展1 视频扩展6 视频扩展11 视频扩展16 文章1 文章201 文章401 文章601 文章801 文章1001 资讯1 资讯501 资讯1001 资讯1501 标签1 标签501 标签1001 关键词1 关键词501 关键词1001 关键词1501 专题2001
2019年沪教牛津版英语七年级下册 期中测试(一)附答案
2025-10-03 14:35:11 责编:小OO
文档
2019年沪教牛津版英语七年级下册 期中测试(一)

Ⅰ.单项选择

A)从下面各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以替代画线部分的最佳选项。

1.Although I have made a lot of new friends, Nancy remains my best friend.

A.is still   B.is often   C.is seldom

2.I hope you will be cheerful every day.

A.sad   B.strange   C.happy

3.I want to visit this famous city in the north-west of China.

A.popular   B.big   C.well-known

4.French farmers grow grapes to make excellent French wine.

A.very common    B.very good   C.very bad

5.My father gave up smoking at last.

A.stared   B.liked   C.stopped

B)从下面每小题的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

6.-Are you going to___football match tonight?

-I wish I could, but I'm meeting____VIP from Oklahoma.

A.an; an    B.an;a    C.the; an    D.the;a

7.-What happened to your sister?

-I have no idea. After she____this morning, she started______________.

A.awake;crying      B.woke up;crying

C.wakes up; to cry

8.-What does the word___?

-I don't know, either. Why not___the meaning in the dictionary?

A.means;look up      B.mean;look around

C.mean;look up

9.-Please____some cola to me.

-Don't drink too much cola. It's harmful___your health.

A.give;at    B.take;for    C.carry;to     D.pass;to

10.The weather in Shenzhen is much wetter than___in Beijing.

A.these    B.those    C.that    D.this

11.-I made the cake by___.Help___,Lily.

-Thanks, Lucy.

A.me;you   B.myself; me

C.me; yourself    D.myself; yourself

12.Jerry will succeed in working out the problem___he gives up.

A.if    B.because    C.so    D.unless

13.-When will you come back?

-I'm not sure.I must finish____all my work.

A.do    B.doing    C.to doing    D.done

14.The girl was scared to talk____ others.

A.in the front    B.in front of

C.at the front    D.in the front of

15.-Shall we make a cake for Tina as a birthday gift?

-___. It will give her a big surprise.

A.Good idea      B.It's a pity    C.You're welcome    D.Never mind

Ⅱ.完形填空

阅读下面短文,从短文后每小题的四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。

In July, little Helen always goes to see her grandfather.He lives on the farm. On the farm, there are many kinds of   16  ,such as cows, dogs, cats and sheep. She likes to play with them   17   they can make her happy.

    On the farm, there is also a little   18  . It has no mother and it   19   plays with other animals. It often   20   around alone. This is why Helen likes it. Helen likes it so much that many times she   21   the elephant how sorry she feels for it and that she loves it very much. Gradually it becomes very   22   to Helen. When it sees Helen, it will   23   up to her like a dog. Sometimes Helen sits on the ground reading and the elephant stands by her. Her grandfather wonders why the elephant likes her so much. Helen's answer is that she loves it.

Helen is   24  . We should love and protect animals. They are our good   25  .

16.A.birds     B.animals    C.people      D.fishes

17.A.because   B.so         C.unless      D.or

18.A.cat       B.panda      C.cow         D.elephant

19.A.often     B.never      C.sometimes   D.usually

20.A.climbs    B.jumps      C.flies       D.walks

21.A.asks      B.notices    C.tells       D.watches

22.A.cold      B.quiet      C.friendly    D.rude

23.A.look      B.run        C.get         D.cheer

24.A.right     B.wrong      C.true        D.kind

25.A.teachers  B.students   C.enemies     D.friends

Ⅲ .阅读理解 

    阅读下列短文 ,从每小题的四个选项中选出最佳选项.

A

      Do you know something about the holiday camps (野营)in Hong Kong? The students in Hong Kong used to take part in an English holiday camp in their holidays. And their parents weren't with them, though they were very young.

Now they will enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents. Many parents let their children take part in some kinds of holiday camps in order to let them learn some useful knowledge in their life, and also learn some knowledge about living skills. The must important thing for the children is to learn to look after themselves.

Holiday camps in Hong Kong are not so expensive. Most of the families can afford to send their children there for study and for making their bodies strong. And the government never charges(收费) for them.

      It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things. Maybe it has something to do with the kinds of holiday camps.

26.Students in Hong Kong like taking part in the________.

A.holiday camps              B.English holiday camps

C.science holiday camps      D.Chinese holiday camps

27.When students in Hong Kong are in the holiday camps,their parents____ .

A.must be with them       B.have to look after them nearby

C.must stay at home       D.aren't with them

28.The most important thing for the students to take part in the holiday camps in Hong Kong is____.

A.to make their bodies strong

B.to learn much knowledge about many things

C.to learn to look after themselves

D.to make a study about many subjects

29.The cost (花费)to take part in a holiday camp is____.

 A.very dear   B.not cheap    C.very high   D.low

30. The students who often take part in the holiday camps _____.

A.must have much knowledge about many things

B.must be very thin

C.must be very tall

D.must be very beautiful

B

     You are traveling in England and today you arrive at a small family hotel. When you arrive, you read this sign.

Sunshine Hotel    Welcome to Sunshine Hotel!

    The best hotel for your holiday—

    Enjoy your stay !

Tel:334775

Address:23 Brown Street, Moontown-the center of the city, next to the station

Rules :

 ·Check in : after 14:00 ; check out : before 13:00

 ·Please : no pets

Please:no visitors in hotel rooms after 22:00

Please:no smoking in the room

Children are welcome.

 ·We close the front door at 23:00. Please don’t forget your keys.

The key to the front door is red. The key to your room is golden.

 ·Swimming pool:open all summer

 ·Wi-fi:24-hour service in your room
31.Where is Sunshine Hotel?

A.In England.    B.In America.

C.In Australia    D.In South Africa.

32.The sign tells the following information about the hotel EXCEPT________.

A.its address         B.the telephone number

C.the host's name     D.the rules

33.Which family can stay in the hotel?

A.The Greens with their pet dog.

B.The Whites with a lovely cat.

C.The Smiths with smart birds.

D.The Blacks with three children.

34.Your friend Grace wants to visit you. She had better NOT come____.

 A.before 22:00

 B.after 22:00

 C.at 8:00 o'clock in the morning

 D.after 14:00

35.Why do you need the red key?

 A.Because it is the key to your room.

 B.Because you can't get into the hotel without it when you come back late.

 C.Because the address is on the key.

 D.Because the doorman won't let you in unless you have the red key.

Ⅳ.根据句意、汉语意思及首字母提示填写单词,完成句子

36.My best friend Mary moved to Australia last month. These days,I really m ________ her.

37.Could you please tell me your e-mail a ________ ?

38.Yesterday morning my father w ________ me up at seven.

39.As students, don't f ________ to finish your homework on time.

40.Be p ________ .It takes time. You can become better by reading something you enjoy every day.

41.I was too tired, because yesterday I c ________ the mountain near our village.

42.The students are very h ________ . They clean houses for the old people every weekend.

43.-Cindy, what kind of restaurants do you like?

-I p ________ restaurants that can provide customers with free Wi-Fi.

44.His father is very ________ (严格的)with him.

45.The box is very heavy. Can you help me c ________ it?

V、用所给单词的适当形式填空

46.Here are ________ (tomato) noodles. They smell good!

47.The students in Class 2 are having a ________ (discuss)about how to achieve a balance between study and play.

48.Martin was ________ (interest) in Chinese history after he came to China and he read a lot about it.

49.Dave enjoys ________ (play)tennis and baseball.

50. David preferred ________ (sell) newspapers to doing housework when he was young.

51.Never give up and you will be ________ (success).

52.-Would you like ________ (eat) some noodles with eggs?

-Yes, please.

53.That man is blind and he can't go ________ (somewhere) by himself.

54.The earth is our home. We must stop ________ (cut) down the trees to protect it.

55. People should try their best ________ (protect)the environment.

Ⅵ.根据汉语意思完成下列句子

56.那个女人不会花时间去照顾这只小狗的。

The woman won't ________  ________ looking after the little dog.

57.史密斯夫人将在深圳多停留两天。

Mrs Smith ________  ________ in Shenzhen ________ two more days.

58.她为什么不也一起来呢?

Why doesn't she come along ________  ________ ?

59.对我们的学习要求严格。

Mr Li ________  ________  ________ our studies.

60.昨天我花了两小时打扫房间。

 ________  ________ me two hours to clean the rooms yesterday.

Ⅶ.书面表达

怀化市各中小学正在开展“阳光校园,我们是好伙伴”活动。你的身边一定有很多品学兼优的阳光少年。请你根据表格中所给的信息,写一篇关于你的好伙伴李明同学的演讲稿。

NameLi Ming
ClassClass 8,Grade 9
Behaviors(行为,表现)1.be polite to everyone, say hello to teachers and classmates

2.get on well with others, make many friends, be ready to help others

3.be kind to other people, try his best to help people in need

...

Wisheswant to be a useful man in the future

...

注意:1.文中请勿使用真实人名、校名和地名;

2.内容应包含表格中的要点并可适当发挥;

3.词数:80词左右;

4.文章的开头和结尾已给出,但不计入总词数。

Good morning,everyone!

Today I am glad to introduce a good friend of mine. His name is Li Ming.He____

                                                                               

                                                                               

That's all. Thanks for your listening !

期中测试(一)

Ⅰ.1.A  remain意为“仍然是;保持不变”,与is still意思相近。

2.C  cheerful意为“快乐的;高兴的”,与happy同义。

3.C  famous意为“著名的;出名的”,与well-known同义。

4.B  excellent意为“优秀的”,与very good同义。

5.C  give up意为“放弃;中止”,与stop意思相近。

6.D句意:——你要去看今晚的足球赛吗?——我希望我能,但我要去见一位来自俄克拉何马州的贵宾。第一空特指“今晚的足球赛”,故用定冠词the;第二空属泛指,VIP以辅音音素开头,用不定冠词a,故选D

7.B句意:——你妹妹怎么了?——我不知道她今天早晨醒来后就开始哭。awake意为“醒着的”;wake up意为“醒来”;start doing sth.意为“开始做某事”。由句意可知选B。

8.C句意:——这个单词是什么意思?——我也不知道。为什么不在字典里查一下呢?mean意为“表示……的意思”;look up意为“查阅”;look around意为“环顾四周”。由句意可知选C。

9.D句意:——请递给我一些可乐。——不要喝太多可乐。它对你的健康有害。pass…to…意为“把……递给……”;be harmful to...意为“对……有害”。由句意可知选D。

10.C句意:深圳的天气比北京的天气湿润得多。that在句中代替the weather。故选C。

11.D句意:——莉莉,我自己做的蛋糕。你随便吃吧。——谢谢你,露西。by myself意为“我自己”;help yourself意为“请你自便”。由句意可知选D.

12.D句意:格里将会成功地解决那个问题,除非他放弃。if意为“如果”;because“因为”;so“因此”;unless“除非”。这里表示“如果他放弃的话,他就不会成功”,故用unless故选D。

13.B  finish doing sth.为固定短语,意为“做完某事”,故选B。

14.B句意:这个女孩害怕在其他人面前讲话。in front of意为“在……前面”,强调在某一范围以外的前面;at/in the front of…“在……的前面”,强调在某一范围以内的前面。由句意可知选B。

15.A考查情景交际。句意:——我们做个蛋糕作为蒂娜的生日礼物好吗?——好主意。那会给她一个大大的惊喜。Good idea.好主意。It's a pity.真遗憾。You're welcome.不用谢。Never mind.不要紧。故选A。

Ⅱ.16.B such as后列举的名词提示用animals表示“动物”。故选B.

17.A上文“她喜欢和它们一起玩”和下文“它们能让她开心”存在因果关系,用because引导原因状语从句。故选A。

18.D根据下文中的“the elephant how sorry she feels for it...”可知:应该是一头幼象。故选D。

19.B根据下文中的alone“独自”可知这头幼象性格孤僻,不喜欢和其他动物玩。故选B.

20.D主语It指上文提到的幼象,谓语动词用walk和around搭配,符合句意。故选D。

21.C她告诉幼象她多么同情它。故选C。

22.C cold寒冷的;quiet安静的;friendly友好的;rude粗鲁的。根据上文中的“...she loves it very much”可知:幼象和海伦成为好朋友,彼此很友好。故选C。

23.B look看;run跑;get得到;cheer欢呼,加油。根据下文中的“Her grandfather wonders why the elephant likes her so much”可知幼象见到海伦应该是非常兴奋,故用动词run, run up to表示“向……跑去”。故选B。

24.A根据上文“Helen's answer is that she loves it.”以及下文“We should love and protect animals.”可知这里表示海伦的说法和做法是正确的。故选A。

25.D根据上文中的“We should love and protect animals”可知:动物是我们的好朋友。故选D。

Ⅲ,A

26.A细节理解题。根据第二段中的"Now they will enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents.”可知选A

27.D细节理解题。根据第二段中的“Now they will enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents.”可知,孩子们在假日野营时,父母不在他们身边,故选D。

28.C细节理解题。根据第二段最后一句“The most important thing for the children is to learn to look after themselves.”可知选C.

29.D细节理解题。根据第三段第一句“Holiday camps in Hong Kong are not so expensive.”可知,在的假日野营的开销不大。故选D。

30.A推理判断题。根据最后一段中的“It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things.”可推知经常参加假期野营的学生一定知识面广。

B

31.A细节理解题。根据第一句话You are traveling in England and today you arrive at a small family hotel.可知,作者在介绍英格兰的一个宾馆。故选A.

32.C细节理解题。根据表中信息,提到了电话、地址及规则,只是没有提到这个宾馆的主人是谁。故选C。

33.D细节理解题。根据表中“Rules”部分第二条中“Please:no pets”可知,不能带任何宠物,故选D。

34.B细节理解题。根据表中“Rules”部分第二条中“Please:no visitors in hotel rooms after 22:00”可知,拜访者在22:00后不能进入宾馆,故选B。

35.B推理判断题,根据表中“Rules”部分第三条“We close the front door at 23:00.”及“The key to the front door is red.”可推知选B。

Ⅳ.36.miss   37.address   38.woke   39.forget   40.patient

41.climbed   42.helpful   43.prefer   44.strict   45.carry

V.46.tomato   47.discussion   48.interested   49.playing

50.selling  51.successful  52.to eat  53.anywhere  54.cutting  55.to protect

Ⅵ.56.spend time   57.will remain/stay; for   58.as well   59.is strict about

60.It took

Ⅶ.One possible version:

Good morning, everyone!

Today I am glad to introduce and friend of mine. His name is Li Ming. He is in Class 8,Grade 9.He is very polite. When he meets his teachers and classmates, he always says hello to them. He also gets on well with others. He has made many friends. Whenever we have problems with our schoolwork. he is always ready to help us. He is kind to other people. He often tries his best to help people in need. Li Ming wants to be a useful man in the future. He is a model student and we should learn from him.

That's all. Thanks for your listening!下载本文

显示全文
专题