一.阅读理解(共40分)
1.(10分)
SKYLINE HOTEL,NEW YORK PARK (Five Stars)
790,8th Ave,New York,10018,The United States of America
| Tel:800 874 8547 Our lowest price: $600 at a 70% discount | ||
| Key facts | Travelling with others | Other information |
| Hotel size ●This hotel has 861 rooms ●This hotel has over 21 floors Arriving/ Leaving ●Check-in time starts at 4 p.m. ●Check-out time is at noon Needed at check-in ●Credit card deposit (信用卡押金) ●ID card ●The smallest check-in age is 20 | Children Children (≤10 years old ) stay free when taking the parents' or the guardian's(监护人的) room,using things on the bed
Pets Pets are not allowed
Internet Wi-Fi in public areas | Valet parking Smoke-free hotel (no smoking) |
(1)The lowest price at the hotel is ______ .
A. 420 B. 790 C. 600 D. 874
(2)If you want to stay in the hotel,you must check in ______ .
A. at 12:00 a.m. B. with RMB
C. without pets D. without cars
(3)When we see the sign"smoke - free hotel", ______ .
A. it means we can smoke freely in the hotel B. it means smoking isn't allowed here
C. we should smoke in a special room D. it means smoking is harmful to our health
(4)From the table ,which one would you agree? ______
A. A 12 - year - old boy can stay for free when taking the guardian' s room.
B. If you are 21 years old,you are not allowed to check in.
C. If you stay in the hotel,you can't use the WiFi for free.
D. You need a ID card to check in.
(5)Where can we find the table? ______
A. A storybook. B. A travel book.
C. A science magazine. D. A novel.
2.(10分)Love,happiness and the warm feeling of getting together don't cost a thing.But gifts do cost money.So what's a poor family to do?
Before New Year,I told my mother that the only thing I wanted was a Pogo Stick(弹簧单高跷).However,my mother said they were so expensive that we couldn't afford one.
On a Saturday before New Year,my family went shopping together.While my mother and I were picking out the gifts,my dad said,"I'll be back soon.I need to see something in the tool area." A little later,he came back with a long box.I was wondering if there was a Pogo Stick in it.
When we arrived home,my dad put the box in the garage(车库).While my parents were busy with their housework,I quietly walked out to the garage and found the box.I was so happy and I knew as soon as I opened that box,my bright Pogo Stick would appear.No such luck!Inside the box was an ugly old broom(扫帚).
That New Year morning,I got some nice gifts,but I didn't get the present that I really wanted.
After cleaning up the room,my dad went to the garage.When he came back in,he was carrying a beautiful Pogo Stick.I couldn't believe it!My parents probably got quite a laugh from the game they played on me.
Although we didn't have much money,my parents gave me the most important gift of all:lots of love.That was over 60 years ago and I still think about those wonderful memories.I will never forget them!
根据材料内容选择最佳答案。
(1)How does the writer start the text? ______
A. By telling stories. B. By giving examples.
C. By asking questions. D. By explaining differences.
(2)What's the right order? ______
a.My family went shopping together.
b.My parents got a laugh from the trick.
c.My dad put the box in the garage.
d.I found an old broom inside the box.
e.I wanted to get a Pogo Stick.
f.I got the Pogo Stick.
A. a-b-d-c-e-f. B. e-a-c-d-b-f.
C. b-d-e-f-c-a. D. e-f-a-b-c-d.
(3)What's the writer's feelings after he opened the box ? ______
A. Lucky. B. Happy. C. Sad. D. Enjoyable.
(4)Which of the following is "NOT TRUE" ? ______
A. The writer's parents wanted to give him the gift that he love.
B. The writer got his favorite gift finally.
C. The writer's families give happiness to each other.
D. The writer doesn't want to remember this special memory.
(5)What' s the best tile for the text? ______
A. The gift of love. B. A special festival.
C. A big day for New Year. D. An unforgettable memory.
3.(10分)What will astronauts(宇航员) eat when a space trip takes years?
"Lots of fresh vegetables," says Dr.Janet Williams,who spent 10 years to learn how to grow plants in a space station.
As usual,astronaut George White looked into the closed plant room.He planted Dr.Williams's quick-growing seedlings(刚出芽的幼苗) in it,but almost stems(茎) weren't showing.He opened the room to check and found the problem.
The stems weren't growing upwards and the roots weren't growing downwards.On Earth,gravity(重力) helps plant' s stems and roots to find"up" and"down".However,in the space station,there was almost no gravity.
Dr.Williams suggested a way:give the plants more light,as plants also use sunlight to find their way.And it worked.
Many plants died in the space station,Dr.Williams thought she knew why:the space plants were hungry for air,Plants live by taking in CO2 from the air ,the plant needs moving air to bring more CO2 close to its surface.Many earlier studies with plants in space had used closed rooms.Dr.Williams tried a new greenhouse that had a fan(电风扇) to keep the air move,the plants loved it and they flowered and even produced more seeds(种子).Using Dr.William's way,astronaut George completed the first seed - to- seed study in space,and moved one plant closer to a garden in space.
"And this, "says Dr.Williams,"is good news for long - term space travel. "
根据材料内容选择最佳答案。
(1)Why have Dr.Williams's team tried to crow plants in space? ______
A. To produce fresh air for astronauts.
B. To help astronauts relax themselves.
C. To provide food for long space journeys.
D. To make the space garden more beautiful.
(2)How did light help deal with the problem in Paragraph 5? ______
A. It caused the gravity to change.
B. It encouraged the plants to grow faster.
C. It helped the plants to grow in the right direction.
D. It showed the astronauts where to plant vegetables.
(3)What does the underlined word "it" in Paragraph 5 mean? ______
A. The moving air. B. The closed room.
C. The space Journey. D. The space garden.
(4)Why did many plants die in the space station? ______
A. The light was too strong. B. There was too much CO2.
C. There was not enough room to grow. D. The air condition was not good enough.
(5)What can we learn about Dr.Williams' s team from the passage? ______
A. They mainly live on fresh vegetables.
B. They have worked on space gardening many years.
C. They invented a special fan for their greenhouse.
D. They have successfully built a space garden.
4.(10分)Dolphins (海豚) are clever. (1) Studies show that dolphins are similar(相似的)to humans (人类)in many ways.Let' B have n look.
Like humans,every dolphin has its " name".The name is a special whistle(哨).Each dolphin chooses(选择) a different whistle for itself,usually by its first birthday.Dolphins are like humans in other ways,too. (2) And they"talk"with each other about a lot of things--such as their age ,their feelings and finding food.
(3) And they often join others from different groups to play games and have fun,just like humans.Playing together is something only clever animals can do.
Dolphins and humans are similar in another way. (4) In the water of southern Brazil,for example,dolphins use a smart way to get food.When there are fish near a boat,dolphins signal(发信号) to the fishermen to put their nets (网)in the water.In this way,the fishermen can get a lot of fish. (5) That' s because they can eat some of the fish that run away from the net.
据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.Dolphins live in groups.
B.Why do dolphins help the fishermen?
C.They can think and learn things quickly.
D.Both of them make plans to get things they want.
E.They use sound and their body to"talk" with each other.
二.完形填空。(15分)
5.(15分)Life is like a mirror(镜子).If you (1) it,it will smile back at you.Life is like a long trip.It can be easy or hard.Smile at life and you will get a surprising (2) .
When I was just a little child,I loved (3) very much and I could not stop eating them.My parents (4) my teeth,so they decided not to keep any candies at our home,This was a big problem for me at first (5) I could not get candies.However,I (6) a way very soon to solve this problem--I asked for candies from my neighbors,of course,with a big smile and this worked (7) every time,Later,I heard a saying that"You can deal with anything if you smile".I (8) that is right!Every morning,I give (9) a big smile in front of the mirror.This way (10) cheers me up.I think I can (11) to be happy or unhappy.
A smile makes people feel (12) .It may make others feel comfortable.When somebody pushes you carelessly(粗心地;不用心地) ,an argument(争吵) cannot (13) the problem.If you give him or her a smile and tell him or her"never mind."When he or she says sorry to you, (14) terrible will happen.
Now I'm getting older and older,and there will be more and more (15) in life.But I remember I should always smile at life.Try to smile at life when we are in trouble and we will be happy again.
(1)A. knock at B. smile at C. wait for D. pay for
(2)A. way B. suggestion C. idea D. result
(3)A. vegetables B. fruits C. candies D. cakes
(4)A. worried about B. thought about C. looked for D. looked after
(5)A. but B. because C. so D. though
(6)A. found B. lost C. remembered D. forgot
(7)A. badly B. quickly C. well D. hard
(8)A. catch B. put C. refuse D. guess
(9)A. yourself B. herself C. himself D. myself
(10)A. always B. never C. hardly D. seldom
(11)A. report B. choose C. agree D. get
(12)A. cool B. cold C. warm D. hot
(13)A. cause B. find C. solve D. become
(14)A. nothing B. anything C. everything D. something
(15)A. mirrors B. problems C. friends D. neighbors
三.语篇填空(15分)
6.(10分)阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
| smile,too,work,what,write,one,good,idea,with,be |
Here is how a new teacher made friends with the students in her class on the (1) day of the school.When the bell rang,the teacher (2) at all the students.Then she said,"Morning!How nice it is to have all of you in my class this year!I want to know each of you very much.I'm sure we will enjoy (3) together.
The teacher smiled,used a sweet voice," and acted in a funny way.She told the students her name and (4) it on the blackboard.Then she told them (5) she liked to do and hoped to do with them during the year.The students knew that she liked many of the same things they liked.Everyone understood what she said.Most of them wanted to know her (6) and be her friend.
How do you know your classmates?One way is to find out more about them.During the break,you can chat (7) them.You may ask their names.They want to know more about you, (8) .You may tell them about your (9) or your holiday experience(经历).It (10) often easy to be friends with people who like to do the same things as you do.It should be fun to be friends with you.
Remember just talking together in a friendly way is one way to make friends.
7.(5分)阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填-词。
We know much (1) the universe(宇宙).It means the earth,the sun,the moon and the stars,and the space between them.
Most of the stars are much bigger (2) the moon,but they look smaller because they are far away from the earth.At night,the noon is high in the sky like a light.But the moon has no light of (3) own.The light of the moon comes from the sun.The sun gives us light,heat and life.And the plants,animals and men will die (4) the sun.
The earth is going round itself all (5) time.When the part of the earth turns to the sun,it is day.The other side of the earth is night.
The earth is our homeland.We should love it.
四.补全对话(10分)
8.(10分)根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
W:Hello,Wang Jun. (1) ?
M:Well,everything goes well.But a little busy.
W:I heard that you won the first prize in the speech competition of your school,Congratulations!
M: (2) .
W:Can you tell me more about your speech?
M:of course.My speech is about our Chinese culture and I shared my feelings about the experience in Henan Museum last weekend.
W:Really?Sounds interesting!
M: (3) ?
W:No problem.Last year,it reopened after its upgrade(升级).16 exhibition halls and over 5000 sets of cultural relics(文化遗产) are open to the public.There is much to see.
M: (4) !I want to go there,too.
W:I will never feel tired of visiting there. (5) ?
M:Great!I'd love to.Let' s make the deal.
五.书面表达。
9.(20分)你眼中的美好是什么?家人老师的陪伴鼓励?同学朋友的支持互助?运动的轻松惬意?自己的爱好?……请以"The beauty in my eyes"为题,并根据要点和要求用英语写一篇短文,介绍一下你眼中的美好。
1.要点:(1)你眼中的美好是什么;
(2)你觉得美好的原因;
(3)你的感受。
2.要求:(1)文中不得出现真实的姓名和学校名称;
(2)词数100左右。
答案和解析
1.【答案】(1)A
(2)C
(3)B
(4)D
(5)B
【解析】(1)A.细节推理题。根据文中Our lowest price:$600 at a 70% discount 我们的最低价格:$600 70%折扣,由此可知,最低价格为$420。故选A。
(2)C.细节理解题。根据文中Pets are not allowed 不允许携带宠物,由此可知,C项,没有宠物,符合题意。故选C。
(3)B.细节理解题。根据文中Smoke-free hotel(no smoking) 无烟酒店(禁止吸烟),由此可知,B项,无烟酒店这意味着这里不允许吸烟,符合题意。故选B。
(4)D.细节理解题。根据文中Needed at check-in Credit card deposit ID card The smallest check-in age is 20,入住时需要:信用卡押金、身份证、最小入住年龄20岁,由此可知,D项,你需要身份证才能办理入住,符合题意。故选D。
(5)B.文章来源题。根据文中SKYLINE HOTEL,NEW YORK PARK (Five Stars)纽约公园,天际线酒店(五星级),结合全文内容,是酒店相关信息,由此可以猜测本文来源于旅游书籍。故选B。
这篇短文是一家五星级酒店的广告以及一些注意事项。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文,核对答案。
2.【答案】(1)C
(2)B
(3)C
(4)D
(5)A
【解析】(1)C.细节判断题。根据So what' s a poor family to do?那么贫穷的家庭怎么办?可知作者是通过提出问题开始正文的。故选C。
(2)B.推理判断题。根据Before New Year,I told my mother that the only thing I wanted was a Pogo Stick(弹簧单高跷).On a Saturday before New Year,my family went shopping together.When we arrived home,my dad put the box in the garage(车库).Inside the box was an ugly old broom(扫帚).My parents probably got quite a laugh from the game they played on me.Although we didn't have much money,my parents gave me the most important gift of all:lots of love.过年前,我告诉妈妈,我唯一想要的就是弹簧单高跷。新年前的一个星期六,我和家人一起去购物。回到家,我爸爸把盒子放在车库里。盒子里有一把丑陋的旧扫帚。我父母可能因为他们对我的游戏而笑得很开心。虽然我们没有多少钱,但我父母给了我最重要礼物:很多的爱。可推断出e应排在首位,a应排在第二位,c应排在第三位,d应排在第四位,b应排在第五位。f应排在最后。故选B。
(3)C.推理判断题。根据I was so happy and I knew as soon as I opened that box,my bright Pogo Stick would appear.No such luck!Inside the box was an ugly old broom(扫帚).我很高兴,我知道一打开那个盒子,我的明亮的弹簧单高跷就会出现。没有这样的运气!盒子里是一个丑陋的旧扫帚。可推断出作家打开盒子后感觉很伤心。故选C。
(4)D.推理判断题。根据That was over 60 years ago and I still think about those wonderful memories.I will never forget them!那是60多年前的事了,我仍然想着那些美好的记忆。我永远不会忘记它们!可推断出D选项:作者不想记住这段特殊的记忆表述错误。故选D。
(5)A.最佳标题题。根据 Although we didn't have much money,my parents gave me the most important gift of all:lots of love.虽然我们没有多少钱,但我父母给了我最重要的礼物:很多的爱。可知作者小时候家里不富裕,但圣诞节期间还是收到了自己心仪的礼物,一个弹簧单高跷。作者永远不会忘记父母无条件的爱所带来的美好的圣诞记忆。故最佳标题应是:爱的礼物。故选A。
本文主要讲述了作者小时候家里不富裕,但圣诞节期间还是收到了自己心仪的礼物,一个弹簧单高跷。作者永远不会忘记父母无条件的爱所带来的美好的圣诞记忆。
做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
3.【答案】(1)C
(2)C
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】(1)C.细节理解题。根据文章第一、二段,What will astronauts (宇航员) eat when a space trip takes years?"Lots of fresh vegetables," says Dr.Janet Williams,whose team have spent the last 10 years learning how to grow plants in a space station.太空旅行耗时数年,宇航员们会吃什么?"很多新鲜蔬菜,"珍妮特•威廉姆斯博士说,她的团队在过去10年里一直在学习如何在空间站种植植物。可知,威廉姆斯博士的团队在太空种植植物是为了给长期在太空执行任务的宇航员提供食物,故选C。
(2)C.推理判断题。根据文章第三段,Dr.Williams suggested a solution:give the plants more light,as plants also use sunlight to find their way.And it worked.When the plants had more light,the stems turned up and the roots went down.威廉姆斯博士提出了一个解决方案:给植物更多的光照,因为植物也会利用阳光来找到方向,这样就起作用了,当植物有更多的光时,茎就会向上,根就会向下。可知,光照能使得植物往正确的方向生长,故选C。
(3)A.词义猜测题。根据文章第七段,Many earlier experiments with plants in space hard used closed rooms.Dr Williams tried a new greenhouse that had a fan to keep the air move.The plants loved it.许多早期的实验是在太空中用植物做,几乎没有使用封闭的空间。威廉姆斯博士尝试了一种新的温室,它有一个风扇来保持空气的流动,植物们很喜欢它。可知,划线单词意为:流动的空气,故选A。
(4)D.细节理解题。根据文章第六段,Many plants died in the space station.Dr.Williams thought she knew why:the space plants were hungry for air.Plants live by taking upCO2from the air.许多植物在空间站死亡,威廉姆斯博士认为她知道原因:太空植物渴望空气,植物靠吸收空气中的二氧化碳生存。可知,许多植物在太空站死亡是因为太空站里的空气条件不够好,故选D。
(5)B.推理判断题。根据文章第二段,"Lots of fresh vegetables," says Dr.Janet Williams,whose team have spent the last 10 years learning how to grow plants in a space station."很多新鲜蔬菜,"珍妮特•威廉姆斯博士说,她的团队在过去10年里一直在学习如何在空间站种植植物。可知,威廉姆斯博士和她的团队专注于研究太空花园已经很多年了,故选B。
本文章主要讲述了为了解决长期在太空执行任务的宇航员的食物问题,科学家正在研究太空植物种植法,以便给宇航员带去好处。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案。最后再通读全文,核对答案。
4.【答案】(1)C
(2)E
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】细节推理题。
(1)C.根据前句"Dolphins(海豚) are clever. "可知海豚很聪明。结合选项,应说他们能快速思考和学习。故选C。
(2)E.根据后句"And they "talk" with each other about a lot of things-such as their ages,their feelings and finding food.他们互相"谈论"很多事情,比如他们的年龄,他们的感受和寻找食物。"可知说的是交谈,结合选项,应说他们用声音和肢体语言相互"交谈"。故选E。
(3)A.根据后句"And they often join others from different groups to play games and have fun,just like humans.它们经常和其他来自不同团体的人一起玩游戏,玩得开心,就像人类一样。"可知说的是群居,结合选项,应说海豚群居。故选A。
(4)D.根据后句"In the water of southern Brazil,for example,dolphins use a-smart way to get food.例如,在巴西南部的水域,海豚用聪明的方式获取食物。"可知说的是如何遇到想要的东西,结合选项,应说他们都计划着要得到他们想要的东西。故选D。
(5)B.根据后句"That's because they can eat some of the fish that run away from the nets.那是因为他们可以吃一些从渔网里跑出来的鱼。"可知说的是帮助渔民的原因,结合选项,应说海豚为什么帮助渔民?故选B。
短文讲了海豚很聪明,详细地介绍了海豚和人类的一些共同点。
做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。
5.【答案】(1)B
(2)D
(3)C
(4)A
(5)B
(6)A
(7)C
(8)D
(9)D
(10)A
(11)B
(12)C
(13)C
(14)A
(15)B
【解析】(1)B.短语词辨析。A.knock at敲击;B.smile at对...微笑;C.wait for等待;D.pay 为...付费。根据Life is like a mirror(镜子).If you(1)it,it will smile back at you."(生活像一面镜子。如果你对它--,它也会对你报以做笑),可知空处应填表示"对...微笑"的短语。故选B。
(2)D.名词辨析。A.way方法;B.suggestion建议;C.idea主意;D.result结果。根据Smile at life and you will get a surprising(2).(微笑面对生活,你会得到一个令人惊讶的--)可知空处应该要表这"结果"这一含义。故选D。
(3)C.名词辨析。A.vegetables蔬菜;B.fruits水果;C.candies糖果;D.cakes蛋糕。根据I loved (3)very much and I could not stop eating them.句意为:我非常喜欢--,我不能停止吃它们。根据下文My parents (4)my teeth so they decided not to keep any candies at our home.(我的父母担心我的牙齿,所以他们决定在家不再保留糖果)可以推断出,当"我"还是小孩时,非常喜欢吃糖果,所以空处要填入"糖果"这个单词。故选C。
(4)A.短语辨析。A.worried about担心;B.thought about想到;C.looked for寻找;D.looked after照顾。根据My parents (4)my teeth so they decided not to keep any candies at our home我的父母--我的牙齿,所以他们决定在家不再保留糖果,可知空处要表达"担心"这一含义。故选A。
(5)B.连词辨析。A.but但是;B.because因为;C.so所以;C因为,D.though虽然。根据This was a big problem for me at first (5)I could not get candies.(一开始这对我来说是一个大问题,我不能得到糖果)可知空前后句意要构成"前因后果"的关系,所以要填入"因为"。故选B。
(6)A.动词辨析。A.found找到,发现;B.lost丢失;C.remembered记住;D.forgot忘记。根据However,I (6)a way very soon to solve this problem(然而,我很快--解决这个问题的方法)可知空处要表达"找到"这一含义。故选A。
(7)C.副词辨析。A.badly严重地;B.quickly快速地;C.well很好地;D.hard努力的。根据I asked for candies from my neighbors,of course,with a big smile and this worked(7)every time.我向邻居要糖果,当然是带着一个大大的微笑,这个方法每次都--可知空处要填入一个副词,和worked构成"奏效"这一言义;结合选项,well符合题意。故选C。
(8)D.动词辨析。A.catch抓住;B.put放;C.refuse拒绝;D.guess猜想。根据Later,I heard a saying that"You can deal with anything if you smile".后来,我听到一则谚语"如果你微笑,你会处理好任何事"和I (8)that is right!我_这是对的,并结合选项,可知guess符合题意。故选D。
(9)D.代词辨析。A.yourself你自己;B.herself她自己;C.himself他自己;D.myself我自己。根据Every morning,I give(9)a big smile in front of the mirror.(每天早晨,我都会在镜子面前给一个大大的微笑)可知,空处要填入一个表示"我自己"的词;结合选项,可知myself符合题意。故选D。
(10)A.副词辨析。A.always总是;B.never从不;C.hardly几乎不;D.seldom很少。根据This way(10)cheers me up.(这种方式---使我振奋起来),并结合选项,可知always符合题意。故选A。
(11)B.动词辨析。A.report报道;B.choose选择;C.agree同意;D.get获得。根据I think I can(11)to be happy or unhappy.(我认为我可以--快乐或不快乐)且结合选项,可知choose符合题意。故选B。
(12)C.形容词辨析。A.cool凉爽的;B.cold寒冷的;C.warm温暖的;D.hot热的。根据A smile makes people feel _(微笑可以使人们感到--)可知空处应填入一个形容词,结合选项,可知warm符合题意。故选C。
(13)C.动词辨析。A.cause造成;B.find找到;C.solve解决;D.become变得。根据When somebody pushes you carelessly,an argument(争吵) cannot (13)the problem.(当有人无意推了你,争吵并不能--问题),可知空处要表达"解决"这一含义。故选C。
(14)A.代词辨析。A.nothing没什么事情;B.anything任何事情;C.everything一切;D.something一些事情。根据when he or she says sorry to you, (14)terrible will happen.(当他或她对你说对不起,--可怕的事情会发生)可知,空处要填入一个表示"没有什么事情"的单词;结合选项,可知nothing符合题意。故选A。
(15)B.名词辨析。A.mirrors镜子;B.problems问题;C.friends朋友;D.neighbors邻居。根据Now,I'm getting older and older,and there will be more and more (15)in life.(现在,我越来越长大了,在生活中遇到的--会越来越多)并结合选项,可知problems符合题意。故选B。
本文是一篇记叙文。主要讲述了作者小时候通过微笑向邻居讨糖果吃的事例,论证了生活像一圈镜子,你对它微笑,它也会对你微笑的观点。
首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。
6.【答案】(1)first
(2)smiled
(3)working
(4)wrote
(5)what
(6)better
(7)with
(8)too
(9)interests
(10)is
【解析】(1)first 考查序数词。根据Here is how a new teacher made friends with the students in her class on the...day of the school.可知是指:开学第一天,一位新老师就是这样和班上的学生交朋友的。此处是序数词first第一。故填first。
(2)smiled 考查动词。根据后文Then she said,"Morning!How nice it is to have all of you in my class this year!然后她说:"早上好!今年能有你们来上我的课真是太好了!可知她对所有的学生微笑。时态是一般过去时,故填smiled。
(3)working 考查动词。根据I'm sure we will enjoy...together.可知是指:我相信我们会喜欢在一起工作的。enjoy doing sth喜欢做某事。故填working。
(4)wrote 考查动词。根据Then she told the students her name and...it on the blackboard.可知是指:然后她告诉学生她的名字,并把它写在黑板上。时态是一般过去时。故填wrote。
(5)what 考查连词。根据Then she told them...she liked to do and hoped to do with them during the year.可知是指:然后她告诉他们一些她在这一年里想和他们一起做的事情。故填what。
(6)better 考查形容词比较级。根据Most of them wanted to know her...and be her friend.可知是指:他们中的大多数人都想更好地了解她,成为她的朋友。故填better。
(7)with 考查介词。根据During the break,you can chat...them.可知是指:在休息的时候,你可以和他们聊天。chat with和……一起聊天。故填with。
(8)too 考查副词。根据They want to know more about you,...,可知是指:他们也想更多地了解你,故填too。
(9)interests 考查名词。根据You may tell them about your...or your holiday experience,可知是指:你可以告诉他们你的兴趣或你的假期经历。interest是可数名词,此处是复数形式,故填interests。
(10)is 考查动词。根据It...often easy to be friends with people who like to do the same things as you do.和你喜欢做同样事情的人做朋友通常是很容易的。It is+形容词 to do sth.做某事是……的。时态是一般现在时。故填is。
在本文中作者通过介绍一位老师在新学期第一节课上的做法讲述了交友的技巧和方法。
选择词语时,在考虑文章大意的前提下,应该注意文章及句子所用的时态,以及所填写的词在句子中的位置。通过这些判断,适当改变词汇形式,以符合题目要求。
7.【答案】(1)about
(2)than
(3)its
(4)without
(5)the
【解析】(1)about.考查介词。句意:我们对宇宙了解很多。根据"know much...the universe"可知为对宇宙了解很多,"了解"为短语"know about"。故填:about。
(2)than.考查连词。句意:大多数恒星比月球大得多,但它们看起来更小,因为它们离地球很远。根据"much bigger"可知大多数恒星比月球大得多,"比..."为"than"。故填:than。
(3)its.考查人称代词。句意:但是月球没有自己的光。根据"But the moon has no light of...own"可知但是月球没有自己的光,"自己的"为"one's own",根据the moon,可知用its。故填:its。
(4)without.考查介词。句意:没有太阳,植物、动物和人类都会死去。根据" the plants,animals and men will die"可知没有太阳,植物、动物和人类都会死去,这里用介词"without",意思为"没有",表示伴随。故填:without。
(5)the.考查冠词。句意:地球一直在自转。根据all和time,可知为短语all the time,意思为"一直"。故填:the。
本文讲述了大多数恒星比月球大得多,但它们看起来更小,因为它们离地球很远。
根据所给信息填空,考生注意先通读全文,根据所给的信息,结合词组固定搭配和语境,填出适当的单词。
8.【答案】(1)How′s it going
(2)Thank you
(3)What about you
(4)Wonderful
(5)Would you like to join us
【解析】细节理解题。
(1)How′s it going。根据下句"Well,everything goes well.But a little busy.嗯,一切都很顺利。但是有点忙。"可知,询问最近怎么样,故填:How′s it going。
(2)Thank you。根据上句"I heard that you won the first prize in the speech competition of your school,Congratulations!我听说你在你们学校的演讲比赛中得了一等奖,恭喜你!"可知,此处应说客套话"谢谢",故填:Thank you。
(3)What about you。根据"No problem.没问题。"可知,M询问W最近怎么样,由于开头W询问M最近怎么样,故填:What about you。
(4)Wonderful。根据"Last year,it reopened after its upgrade 16 exhibition halls and over 5000 sets of cultural relics are open to the public.There is much to see.去年,16个展厅升级后重新开放,5000多套文物向公众开放。有很多值得一看的地方。"可知,此处应填口语"Wonderful太棒了"表示感叹,故填:Wonderful。
(5)Would you like to join us。根据"Great!I'd love to.太好了!我很乐意。"可知,此处应填"Would you like to join us?你愿意加入我们吗"符合题意,故填:Would you like to join us。
这是M和W关于最近情况的对话。
此题主要考查文章的理解能力和句子衔接能力,做题时要根据上下文语境来确定句意,再结合所学知识翻译成完整的话。
9.【答案】The beauty in my eyesThe beauty in my eyes is my teacher's help.(眼中的美好是什么)
Mr.Wang is my English teacher.He is 40 years old.He is of medium height and he looks quite handsome.He wears glasses and often dresses in different styles of clothes.He is a friendly,kind and hard- working teacher.He is like a father to us because he cares about not only our study but also our lives.【高分句型一】Once I got upset because of my poor pronunciation.Mr.Wang encouraged me to cheer up and offered me some good advice.At the same time,he also gave me every possible chance to speak in class.(觉得美好的原因)With his help,I made great progress in English.【高分句型二】(感受)
【解析】
【高分句型一】
He is like a father to us because he cares about not only our study but also our lives.他就像我们的父亲,因为他关心的不仅是我们的学习,而且我们的生活。
not only...but also...不仅……而且……
【高分句型二】
With his help,I made great progress in English.在他的帮助下,我在英语方面取得了很大的进步。
with one's help在某人的帮助下。
能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。下载本文