Ⅰ. 单句填空
1. Ade and Brooks exchanged blows yesterday and they were (severe) punished today.
2. Many companies (subscribe) generously to the football club so far.
3. Only a third of these (household) thought it reasonable to meter water.
4. I think he suspected us some improper purpose.
5. This information confirms me in the belief that he is (blame).
6. There are thirty (microscope) in our chemical laboratory.
7. They have gathered the best (statistic) they can find and run them through their own computers.
8. The news is important that I must tell it to my friends.
9. A cheap table can (transform) by an interesting cover.
10. You should know when (stop) asking questions.
答案:1. severely 2. have subscribed 3. households 4. of 5. to blame 6. microscopes 7. statistics 8. so 9. be transformed 10. to stop
Ⅱ. 短语填空
take the blame for;thanks to;once and for all;on the decrease;subscribe to;link up
1. the spread of modern technology,trained workers are now more vital than ever.
2. The demand for tea is each year.
3. The two families through the marriage of their daughter and son.
4. It is not a theory that is commonly .
5. Let's get this problem right .
6. The company was ready to what had happened.
答案:1. Thanks to 2. on the decrease 3. linked up 4. subscribed to 5. once and for all 6. take the blame for
Ⅲ. 课文语法填空
Cholera used to be one of the most feared 1. (disease) in the world. When young,John Snow became 2. (frustrate) because no one knew how to prevent or treat cholera. He desired 3.
(destroy) cholera once and for all. He thought cholera was caused by an 4. (infect) from germs in food or water. Consequently,when an outbreak of cholera hit London in 1854,Snow began to investigate by 5.
(mark) on a map the exact places where all those 6. died had lived. At last,John Snow found that the water from the Broad Street pump had been infected by waste. Through Snow's tireless efforts,the threat of cholera around the world saw 7. substantial decrease. However,cholera is still a problem. Fortunately,we now know how to prevent cholera,thanks 8. the work of John Snow. Moreover,in his use of maps and statistics,Snow 9. (transform) the way scientists study diseases. For this reason,Snow 10.
(consider) the father of modern epidemiology.
答案:1. diseases 2. frustrated 3. to destroy 4. infection 5. marking 6. who 7. a 8. to 9. transformed 10. is considered
IV. 阅读选择
Kids and science seem to be made for each other!
The basic science is a combination of thought and experiment called the scientific method. It’s where you start with an idea, create a way to prove or disprove your idea, and show what you learned based on facts. Learning to follow this process helps you think logically (逻辑地) and carefully. These important thinking skills can be used in many areas of study. To give a child practice with these thinking skills is like giving vitamins (维生素) to a developing mind.
One of the greatest things we can teach our children is to love learning. Learning science is a great way to do so. Children are easy to be interested in science. Because much of science is hands-on, it attracts most children. Nothing makes a child sit up and take notice like the “WOW!” of a great science showing.
Science opens doors to many subjects at school. Building love for science can be helpful in other areas of study. For example, one cannot love science for very long without becoming good at its language-math! So science encourages children to study math. An interest in science is an interest in how things were once understood compared to how they are understood now. Thus studying science lends itself easily to studying history. And after you do an experiment, you need to write a lab report. Therefore, writing becomes an important part of science.
Science is the basic thing for much of our life. The science of farming shows how our food is produced; biomedical science keeps us healthy; even our beds these days are designed according to scientific facts. We almost eat, sleep and breathe with the help of science! When we prepare the next generation (一代) of voters, creators and policy makers, it is important to make sure they are not only comfortable but also good at science.
1. What is the text mainly about?
A. How kids can make use of science. B. Why science is important.
C. Why kids should learn science. D. What kids should learn at school.
2. According to Paragraph 2, what does learning the scientific method mean to kids?
A. Learning to do experiments.
B. Learning many areas of study.
C. Helping them develop thinking skills.
D. Refusing any ideas that are not logical.
3. If a child works hard at science at school, he/she _______________.
A. usually has no time for other subjects.
B. is likely to learn many other subjects well.
C. is usually bad at such subjects like history.
D. usually loses interest in other activities.
4. Which of the following statements would the author agree with?
A. Science is too difficult for children.
B. Children usually consider science boring.
C. Science could make children love learning.
D. Children who can't think carefully shouldn’t learn science.
【答案】1. C 2. C 3. B 4. C
【分析】
这是一篇议论文。文章主要讲述了小孩需要学习科学,因为学习科学对他们而言有很多好处。
1. 主旨大意题。文章结构为总分总结构,首段“Kids and science seem to be made for each other!( 孩子和科学似乎是天生的一对!)”为文章主题句,因此可知,本文主要从几个方面讲述了小孩为什么需要学习科学。选项C“Why kids should learn science. ”贴合主旨要义。故选C项。
2. 细节理解题。根据文章第二段内容“Learning to follow this process helps you think logically and carefully. These important thinking skills can be used in many areas of study. To give a child practice with these thinking skills is like giving vitamins to a developing mind. (学习遵循这个过程可以帮助你更有逻辑、更仔细地思考。这些重要的思维技能可以在许多领域的学习中使用。让孩子练习这些思考技能就像给发育中的大脑补充维生素一样。)”可知,学习科学可以帮助孩子培养好的思维方式。故选C项。
3. 细节理解题。根据文章第四段内容“So science encourages children to study math. An interest in science is an interest in how things were once understood compared to how they are understood now. Thus studying science lends itself easily to studying history. And after you do an experiment, you need to write a lab report. Therefore, writing becomes an important part of science. (所以科学鼓励孩子学习数学。对科学的兴趣是对过去如何理解事物与现在如何理解事物的兴趣。因此,研究科学对于研究历史是很容易的。在你做了实验之后,你需要写一份实验报告。因此,写作成为科学的重要组成部分。)”可知,学好科学的话,学好其他科目的可能性也会增大。故选B项。
4. 细节理解题。根据文章第三段内容“One of the greatest things we can teach our children is to love learning. Learning science is a great way to do so. (我们能教给孩子的最伟大的事情之一就是热爱学习。学习科学是一个很好的方法。)”可知,作者认为学习科学可以让孩子爱上学习。故选C项。
V. 七选五
A science teacher's job is teaching science to his students. A person who decides to become a science teacher may have many career choices available to him. He may decide to work in a primary to teach a range of subjects, including science. 5. Some even choose to earn advanced degrees that allow them to work as college professors.
6. They may cover such basic science subjects as biology, chemistry, physics and earth science as well as a full range of other subjects. The subjects a science teacher covers may vary, depending on such factors as where he teaches and the age of the students he's instructing.
A person who wants to become a science teacher for primary-aged students may find it necessary to teach other subjects in addition to science. 7. In such classroom, one teacher may instruct students not only in science but also math, history, language and other subjects.
At the high school level, science teachers usually have the opportunity to focus on their chosen subject. Typically, teachers at this level are required to earn bachelor's degree in the subjects they want to teach in addition to teaching certifications. 8.
College science teachers usually need more advanced degrees to secure their positions. Typically, a full-time science professor needs a doctoral degree in order to do so. 9. That is because colleges typically need teachers in basic and highly-specialized courses.
A. Science teachers teach various science concepts.
B. Science teachers are good at answering mysterious questions.
C. Often, college science teachers have a wide range of subjects choices.
D. A deep knowledge in the field of science will help applicants stand out.
E. He may also choose to teach a particular science subject in high school.
F. For example, a high school chemistry teacher usually needs a chemistry degree.
G. Many primary schools hire teachers to teach all the basic subjects in one classroom.
【答案】5. E 6. A 7. G 8. F 9. C
【分析】
本文是说明文。文章介绍了不同层次的学校对于教师的资质有不同的要求,不同层次的学校中的老师的工作范畴也有所区别。
5. 考查段中句。根据空前“He may decide to work in a primary to teach a range of subjects, including science. (他可能决定在小学工作,教授一系列学科,包括理科。)”和空后“Some even choose to earn advanced degrees that allow them to work as college professors. (有些人甚至选择获得高级学位,这样他们可以担任大学教授。)”可知,E项(他还可以选择在高中教授特定的课程。)能够承接上文并且与下文连接通顺,选项中的He和上一句话中的He是同词复现。选项中的choose和下一句话中的choose是同词复现。故选E项。
6. 考查段首句。根据空后“They may cover such basic science subjects as biology, chemistry, physics and earth science as well as a full range of other subjects. (它们可能涵盖生物学,化学,物理学和地球科学等基础学科,以及其他一系列学科。)”可知, A项(理科老师教各种学科。)能够与下文连接通顺,空后的they指代选项中的various science concepts。故选A项。
7. 考查段中句。根据空前“A person who wants to become a science teacher for primary-aged students may find it necessary to teach other subjects in addition to science. (想要成为小学老师的人可能会发现除了教授理科之外还需要教其他学科。)”和空后“In such classroom, one teacher may instruct students not only in science but also math, history, language and other subjects. (在这样的教室里,一位老师不仅可以指导学生的理科课程,还可以指导学生数学,历史,语言和其他学科。)”可知,G项(许多小学雇用老师在一个教室里教授所有基础课。)能够承接上文并且与下文连接通顺,空后的science,math, history, language是对选项中的all the basic subjects的具体举例,空后的classroom和选项中的classroom是同词复现。故选G项。
8. 考查段尾句。根据空前“Typically, teachers at this level are required to earn bachelor’s degree in the subjects they want to teach in addition to teaching certifications. (通常,此级别的教师除需要获得教学证书外,还需要获得他们想教的科目的学士学位。)”可知,F项(例如,高中化学老师通常需要具有化学学位。)能够承接上文,这是在为空前的描述举例说明。故选F项。
9. 考查段中句。根据空后“That is because colleges typically need teachers in basic and highly-specialized courses. (这是因为大学通常需要基础课程和高度专业化课程的老师。)”可知,C项(通常,大学理科老师有多种学科选择。) 能够与下文连接通顺,空后在解释大学理科老师有多种学科选择的原因。故选C项。下载本文