Ⅰ.单项填空
1.The necklace the woman bought is________,because it is made of glass.
A.priceless B.worthwhile
C.valuable D.worthless
答案 D [考查形容词词义辨析。priceless无价的;值钱的;worthwhile 值得花(时间、钱等);valuable 有价值的;worthless 没用的;无价值的。由从句内容可知,the necklace不值钱。句意:那位女士买的项链不值钱,因为那是用玻璃做的。]
2.____makes the peasant worker proud is______he has set up a new bridge for the villagers.
A.What; that B.What; because
C.That; what D.That; because
答案 A [考查名词性从句。________makes the peasant worker proud是主语从句部分,该部分缺少主语,因此选起双重作用的what;第二空________he has set up a new bridge for the villagers是表语从句部分,该部分不缺少主干成分,且句意完整,因此选只起连接作用的that。]
3.—How do you find the match between Spain and Switzerland?
—________Powerful Spain lost the game by 0-1.
A.I watched it on TV. B.It's amazing!
C.You guessed it! D.Congratulations!
答案 B [考查情景交际。由答语可知,答话人认为很不可思议。It's amazing!太不可思议了!句意:——你认为西班牙和瑞士的比赛怎么样?——太不可思议了!实力很强的西班牙队以0:1输了。]
4.—Why not meet Diana today?
—I am sorry to tell you that she has been________from our company.
A.removed B.rolled
C.explored D.interrupted
答案 A [句意:“今天为何没见Diana?”“很遗憾地告诉你,她已经被公司开除了。”remove“使离去;把……免职;撤去”。再如:He was removed from the post. 他被解雇了。]
5.With your brother's help, I've made great progress in English and I really want to do something for him________.
A.in turn B.by turns
C.in return D.in answer
答案 C [考查介词短语的辨析。in turn 反过来,反之;by turns 轮流;in return 作为回报;in answer无此搭配形式。句意:在你哥哥的帮助下,我的英语取得了很大进步,因此我很想做点事情来报答他。]
6.The news was so________that all of us were________at it.
A.amazing; amazed B.amazed; amazing
C.amazing; amazing D.amazed; amazed
答案:A 考查现在分词和过去分词的区别。该句意为消息令人惊讶(amazing),我们对此深感惊讶(amazed)。
7.At that time, his country was________Japan, so hearing from him was extremely difficult.
A.at war with B.at the war with
C.at war against D.during the war with
答案 A [考查固定短语的用法。be at war with意为“与……交战”,war前为零冠词,故排除B,D;介词应该用with,故排除C。]
8.—How do you find the British Museum?
—Great! It's________worth________.
A.very; visiting
B.well; a visit
C.quite; being visited
D.very much; visiting
答案 B [考查短语的搭配。worth的修饰语常用well;worth后可接名词或动名词。句意:——你觉得大英博物馆怎么样?——好极了!它很值得一看。]
9.—Jenny took the 8:00 bus to Guangzhou this morning.
—Really? She________the 9:00 train. It's much more comfortable and safer to travel by train.
A.could have taken B.should take
C.must have taken D.can take
答案 A [考查情态动词的用法。上句表示珍妮已乘坐8点的汽车去广州了。答句意思是:她本可以坐9点的火车去,坐火车舒服得多,安全得多。“情态动词could + 完成式”表示“本来可以”,而实际上并没有那么做。]
10.—Did Peter fix the computer himself?
—He________, because he doesn't know much about computers.
A.has it fixed B.had fixed it
C.had it fixed D.fixed it
答案 C [考查句型的用法。由语境可知,彼得应该是找人修的电脑,故用句型have sth done,意为“ 让别人干某事”。句意:——彼得是自己修的电脑吗?——他让别人修的,因为他对电脑了解的并不多。]
11.—I regret to say that I________have shouted at you the other day.
—Forget it. I was a bit out of control myself.
A.shouldn't B.mustn't
C.couldn't D.mightn't
答案 A [考查情态动词。shouldn't have done“过去本不该做某事”;couldn't have done“不可能已经做了某事”;无mustn't have done句式。由句意可知,选A。]
12.Ladies and gentlemen, please remain______until the plane has come to a complete stop.
A.seated B.seating
C.to seat D.seat
答案 A [remain为系动词,后接形容词或名词作表语。remain seated坐好,表示状态。句意:女士们先生们,请坐好等飞机完全停下来。]
13.While there is no life on Mars now, some scientists think that there________some form of life.
A.must be B.can have been
C.may have been D.would be
答案 C [考查情态动词的用法。must be 表示对现在情况的推测,意为“一定是”;may have been 对过去情况的推测,意为“可能……”。句意:尽管现在火星上没有生命,一些科学家认为火星上可能存在过一些生命形式。]
14.—What does the notice say?
—All the storytellers should meet at the same hall________won the first three prizes.
A.what B.as
C.who D.which
答案 C [在交际用语中考查分隔式定语从句的引导词。先行词为storytellers,且从句中缺少主语,故用who引导。句意:——通知上写着什么?——获得前三名奖的作者都要在同一个大厅集合。]
15.A violent flood struck the city where a lot of houses________to the local residents were badly damaged.
A.belonging B.belonged
C.belong D.are belonged
答案 A [考查非谓语形式作后置定语。belong to 为不及物动词短语,无被动形式,故用现在分词形式。句意:严重的洪灾袭击了这个城市,城市里的许多当地居民的房屋受到了严重的破坏。]
Ⅱ.完形填空
Mr.Glen is a millionaire.Five years ago,after returning from abroad to his motherland,he __16__ his small company.Speaking of success,Glen often tells us a story about his extra expensive “school”fees.He always __17__ his success to it.
At that time,Glen,who already got a Ph.D.degree,__18__ to return to his homeland,starting a company.Before leaving,he bought a Rolex watch with the __19__ made through years of work after school and the scholarships.At the airport he had to accept the __20__ customs check.The watch on his wrist was also required to be taken off for __21__.Glen knew that carrying the specific goods from abroad to his motherland had to pay the tax,and he worried about paying __22__ for his watch.So when he was checked,he told a lie that his watch was a __23__ fake(假货).When he was __24__ of his “smarts”,immediately,in the presence of Glen,the officers hit the watch,__25__ cost nearly ¥100,000,into pieces __26__ hearing Glen's words.Glen was __27__.Before he understood why,he was taken to an office to be examined __28__.For many times of entryexit __29__ he knew that only those people in the “blacklist” would “enjoy” this special treatment.The officers looked over everything carefully in the box,and __30__ him no matter what time of entry and exit he must accept the check and that if he were to be __31__ reusing and carrying fake and shoddy goods,he would be __32__ according to law!Suddenly,his face turned red,and he had nothing in mind after boarding the plane for long.
After returning to his homeland,he often told the story to his family,and his employees,too.He said that this made a deep __33__ on him,because the extra expensive“school”fees that he had ever paid made him realize the value of __34__,which he would remember as the __35__ of his success forever.
【解题导语】 本文讲述的是Mr.Glen从国外回来经过机场海关时,将在国外高价购买的一只手表谎称是假货而想逃避关税,结果被当做假货当场粉碎的故事。这个故事告诉人们诚实是非常重要的。
16.A.set up B.took up
C.went up D.picked up
答案 A [考查短语的辨析。由下文中的“starting a company”可知Glen在回国后成立了一家公司。set up意为“创建,开办”;take up意为“占用,占据”;go up意为“被建造,被兴建”;pick up意为“(偶然)得到,听到”。]
17.A.honors B.mentions
C.brings D.owes
答案 D [考查语境与固定短语。owe...to...意为“把……归功于……”。Glen把自己的成功归功于那次交了“额外的昂贵学费”的经历。]
18.A.decided B.refused
C.objected D.asked
答案 A [考查上下文语境。根据后面的“Before leaving”可知他决定回国。decide to do sth意为“决定做某事”。]
19.A.books B.things
C.savings D.pounds
答案 C [考查常识。买表要用钱,这里指放学后打工挣的积蓄和奖学金。故C项正确。]
20.A.ordinary B.routine
C.regular D.common
答案 B [考查形容词。根据上文可知Glen要回国,当然要经过机场常规的海关检查。ordinary意为“普通的”;routine意为“例行公事的,常规的”;regular意为“有规律的”;common意为“常见的”。B项正确。]
21.A.look B.inspection
C.test D.experiment
答案 B [考查名词。根据上文中的“customs check”可知此处表示要把手表摘下来检查,因此用inspection。]
22.A.one B.it
C.them D.these
答案 B [考查代词的区别。it指代上句中的“the tax”,而one泛指可数名词单数;them及these都是复数形式。]
23.A.priceless B.useful
C.worthless D.valuable
答案 C [考查形容词。既然是假货,应该是无价值的,故选C,worthless表示“无价值的”;priceless表示“无价的,极珍贵的”。]
24.A.afraid B.proud
C.ashamed D.hard
答案 B [考查上下文语境。根据下文的“his ‘smarts'”可知Glen对自己的聪明感到自豪。]
25.A.that B.what
C.as D.which
答案 D [考查语法知识。此处应用which引导非性定语从句,修饰先行词watch。]
26.A.on B.at
C.of D.in
答案 A [考查固定用法。on hearing Glen's words意为“一听到Glen的话”。“on+名词/动名词“表示”一……就”,为固定用法。]
27.A.disappointed B.delighted
C.amazed D.satisfied
答案 C [考查上下文语境。根据上文中的“工作人员当着他的面把劳力士表砸碎”以及后面的“还没明白怎么回事,他就被带到了一间办公室”可知Glen很吃惊。]
28.A.strictly B.quietly
C.quickly D.curiously
答案 A [考查上下文语境。由语境可知,工作人员对他的检查应该是严格的。]
29.A.conditions B.experiences
C.experiments D.chances
答案 B [考查上下文语境。由“Glen在国外读书并获得学位”可知,他应该有过很多次的出入境的经历。]
30.A.stopped B.hoped
C.warned D.urged
答案 C [考查上下文语境。根据上文中的“examined strictly”以及后面的“according to law”可知,该工作人员的语气应该是严厉的,故warn最佳。]
31.A.came out B.found out
C.sent out D.set out
答案 B [考查上下文语境。如果他再次被发现使用假冒伪劣商品,将根据法律受到起诉。用find out符合“warn”和“according to law”的语境。]
32.A.hit B.blamed
C.praised D.charged
答案 D [考查上下文语境。既然携带假冒伪劣商品是违法的事情,那么此处应该是指被起诉(charged)。]
33.A.expression B.idea
C.thought D.impression
答案 D [考查固定短语。make an impression on sb意为“给某人留下了印象”,是一个固定短语。]
34.A.honesty B.lies
C.goods D.bravery
答案 A [考查上下文语境。由于撒谎付出了昂贵的代价,因此Glen意识到了诚实的价值。]
35.A.secret B.lesson
C.choice D.belief
答案 A [考查上下文语境。他将永远记住这个成功的秘密。secret意为“秘诀,秘密”,符合语境。lesson意为“教训”;choice意为“选择”;belief意为“信仰,信念”。]
III.阅读理解
A
Stonehenge(巨石阵)may have been a prehistoric health center rather than a site for observing stars or a temple in honor of the dead, scientists said yesterday. New evidence unearthed at the World Heritage Site in more than 40 years suggests that the monument was a place where the diseased and injured went in groups, seeking cures.
After a twoweek dig, scientists have concluded that Stonehenge was “the ancient healthcare centre of southern England” because of the existence of “bluestones”—the smaller columns of dolerite(辉绿岩)that formed an earlier stone structure.
By dating pieces of remains to around 7330BC, Tim Darvill, of Bournemouth University, and Goff Wainwright, of the Society of Amtiquaries have found that huntergatherers were at the site on Salisbury Plain 4,000 years earlier than thought. The first stage of Stonehenge, a round earthwork structure, was built around 3000BC. Professor Wainwright added: “I did not expect the degree of complexity we discovered. We're able to say so much more about when Stonehenge was built and why—all of which changes our previous understanding of the monument.”
The research reveals the importance of the henge's famous bluestones. Hundreds of bluestone chips gathered at the site have led the team to conclude that the bluestones were valued for their curing effects—the key reason that about 80 of them, each weighing up to 4 tons and a half, were dragged more than 150 miles from the Preseli Hills to Wiltshire. After years of research, Professors Darvill and Wainwright have concluded that, for thousands of years, the Preseli mountain range was home to magical health centers and holy wells.
Even today there are those who believe in the curing powers of the springs for coughs and heart disease, and people who use crystals and bluestones for selfcuring. Radiocarbon tests have also revealed that the construction of the original bluestone circle took place around 2300BC, three centuries later than originally thought. Interestingly, on the same day died the “Amesbury Archer”—a sick traveler from the Swiss or German Alps who had an infected knee—whose remains were discovered about five miles from Stonehenge. The professors believe that he was a devoted religious person who was hoping to benefit from the curing powers of the monument.
文章大意:巨石阵研究又出新结果。巨石阵是一处史前康复中心而非原先所认为的观星台或庙宇。
1.Stonehenge is recently believed to be a place for people________.
A.to recover from poor health
B.to observe star movements
C.to hold religious ceremonies
D.to gather huge bluestones
答案 A [细节理解题。由第一段第一句话“Stonehenge(巨石阵)may have been a prehistoric health center”可知。]
2.What can be inferred about Stonehenge from the passage?
A.The springs could cure coughs and heart disease best.
B.The new discovery was the same as what had been expected.
C.Some huge bluestones were not produced at Stonehenge.
D.The original bluestone circle was thought to be constructed around 2000BC.
答案 C [推理判断题。由第四段第二句话可推知。]
3.The sick traveler in the passage is supposed to be______.
A.a devoted religious person from Stonehenge
B.one of the earliest discoverers of Stonehenge
C.the first explorer to test the magical power of bluestones
D.a patient trying to cure his infection at Stonehenge
答案 D [细节理解题。由最后一段最后一句话“...he was a devoted religious person who was hoping to benefit from the curing powers of the monument.”可知。]
4.Which of the following might be the best title for the passage?
A.Stonehenge: A New Place of Interest
B.Stonehenge: Still Making News
C.Stonehenge: Heaven for Adventurers
D.Stonehenge: Still Curing Patients
答案 B [主旨大意题。由文章大意可知。]
B
Nick Goldsmith remembers the moment he decided to become a hospice(收容所)volunteer.His mother was telling him a story about a friend who worked at a hospice, about how one day, she was walking past a patient's door when the patient cried out to her.But there was nothing wrong, he only wanted some companionship.He didn't want to be alone, so she sat with him.Goldsmith thought to himself, “There's no reason I can't do that.”
Not only did he do it, but he started a student volunteer program at Dowling Catholic High School to ensure the work he started at Taylor House Hospice will continue after he graduates.Last month, Iowa Health Hospice honored Goldsmith, 18, for his volunteer work with the organization by naming a $500 annual scholarship for him, which will be open to any student who volunteers with Iowa Health Hospice.
“That was by far the least we could do to recognize Nick,” Susie Flood said.“He hasn't just given of his own time and energy, but he's encouraged others to do the same.” Goldsmith hadn't had any experience with hospice before entering the door of Taylor House.He chose it because his mother's friend, whose story had forced him to volunteer, works there.
“They're really excited about my being there and there's a real need for teen volunteers,” Goldsmith said.“The principal at Dowling approved my being able to offer service hours to anyone who would like to volunteer.”Students must earn a certain number of service, or community—service, hours to graduate from Dowling.When Goldsmith leaves Des Moines next fall to attend college, he'll give up leading the hospice service—learning program.“I want us, as Dowling students, to keep making a difference,”he said.“It's easy to talk about things you can do to help people,but what many teenagers don't realize is how good it can make you feel inside.”
文章大意:中学生Nick受母亲朋友的故事启发,进入了志愿者活动,并用行动和努力为更多的中学生树立了榜样。
5.Nick Goldsmith's mother's story________.
A.taught him how to be a volunteer
B.inspired him to be a hospice volunteer
C.forced him to work at a hospice
D.made him learn to accompany the old
答案 B [推理判断题。根据第一段最后一句及第二段开头可知,母亲所讲的故事激励了他成为志愿者。故B项符合题意。]
6.Why did Goldsmith start the student volunteer program?
A.To meet his school's requests.
B.To make more students work for him.
C.To help himself to graduate.
D.To help more patients at a hospice.
答案 D [推理判断题。根据第二段第一句中的“to ensure the work...will continue after he graduates”可知,是要使其志愿者活动继续。A、C可很容易排除;B项“为他工作”,也不符合原文;D项“帮助更多病人”正确。故选D。]
7.Which of the following is true of Susie Flood?
A.She worked for Iowa Health Hospice.
B.She taught at Dowling Catholic High School.
C.She acted as one of Des Moines' officials.
D.She was a patient at Taylor House Hospice.
答案 A [细节理解题。根据第三段第一句和第二段第二句中的“Iowa Health Hospice honored Goldsmith”可判断出Susie Flood应为Iowa Health Hospice的成员。故选A。]
8.Who will be the new leader of Goldsmith's volunteer program?
A.One worker at a hospice.
B.A teacher at Dowling school.
C.His future college student.
D.Some Dowling student.
答案 D [推理判断题。根据最后一段中的“I want us,as Dowling students,to keep making a difference”可推断出,他将其职位传递给本校其他同学。故D项正确。]
IV.短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Attention please, everyone. We have accepted the weather forecast on the radio this morning that there will have a heavy rain tonight. Be sure shut the windows and doors until you leave your classrooms. The sports meet that we planned to hold on tomorrow will be put off. After it becomes fine, we'll make other announcement. We will have classes on Wednesday as usually. Since it is colder tomorrow, please dress on more clothes in time. Those who came to school by bike, don't keep your umbrella open while riding.
答案:
Attention please, everyone. We have the weather forecast on the radio this morning that there will a heavy rain tonight. Be sure shut the windows and doors you leave your classrooms. The sports meet that we planned to hold on tomorrow will be put off. After it becomes fine, we will make announcement. We will have classes on Wednesday as. Since it is colder tomorrow, please on more clothes in time. Those who to school by bike, don't keep your open while riding.下载本文